Üks ütlus

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Üks ütlus

Postitus Postitas Külaline »

Kas ütlus" päevad ei ole vennad" olete seda kuulnud?
Kuidas seda mõistate?
On see hea et nad pole vennad. Või kahjuks nad pole vennad, st ügesugused. Ja üleüldse, kas vennad on üldse " vennad" , st alati sarnased?
Ma tahaks ühele esemele seda graveerida. St tahtsin. Kuni hakkasin selle ütluse üle mõtlema. Nüüd küsingi et kuidas te seda mõistate.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

See on vist kahjuks. Päevad ei ole vennad, mõeldakse, et üks päev läheb paremini, teine päev läheb halvemini. Siis öeldaksegi, et kui kehvemini läheb, et siis nad pole vennad. Nagu vennad oleksid kogu aeg head sugulased, aga vahel satub halb võõras ka sekka. Et nagu ütlus, et veri on paksem kui vesi, et vennad ikka aitavad, kui häda käes. Selles mõttes.
Külaline

Minu arust oli see ütlus hoopis nii, et Aastad pole vennad, päevad pole õed.
Nii et kontrolli, et ikka õigesti graveerid. Kui see on oluline, a vbl ei olegi.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Juun 2026 11:47 Minu arust oli see ütlus hoopis nii, et Aastad pole vennad, päevad pole õed.
Nii et kontrolli, et ikka õigesti graveerid. Kui see on oluline, a vbl ei olegi.
Pole iial sellist ütlust kuulnud. Ikka päevad pole vennad.
Tähendus ei anna mingit hinnangut, et kas on hea või halb - nendib fakti, et kõik muutub, mõnikord läheb hästi ja mõnikord halvasti. Ma küll päris ei kujuta ette seda sündmust, mille puhul kingile sellist mõtet graveerida - kas inimesel läks hästi ja nüüd annad teada, et ära karda, teinekord läheb halvasti? :D Või kui soovid märkida, et näe, kunagi rääkisime sinuga, et tulevad paremad ajad - ja tulidki, siis ma paneksin ette midagi a la "Vaata - päevad ei olegi vennad!"
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juun 2026 11:47 Minu arust oli see ütlus hoopis nii, et Aastad pole vennad, päevad pole õed.
Jah, mina mäletan ka nii. Meenub veel üks laul, kus oli refrään "päevad pole vennad, ööd ei ole õed".
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Arutleja »

See on hea, et nad pole vennad, sest tavaliselt öeldakse seda lohutuseks, et kui täna läks halvasti, siis homme on uus päev, mis võib olla hoopis teistsugune. Kingituse peale ei sobi seda väljendit minu arust küll graveerida.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
Külaline

Kingile sobib graveerida mida iganes kui see kinkijale sobib ja tema meelest ka kingisaajale sobib.
Tasakaalukas “paevad pole vennad” voiks ju kenasti sobituda mõnelt vanemalt inimeselt koolilopetajale, kel elu alles ees ja kes noorusliku kirega nii kurvastab kui rõõmustab.
Usutavasti on graveerijad oma toos hullematki nainud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist