Uus petuskeem

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Uus petuskeem

Postitus Postitas Külaline »

Võimalik, et olete juba kokku puutunud.
Käib nii: saate sõnumi, et teile on tulemas pakk kulleriga, maksta kättesaamisel...38eur. Kui siis paki avad, avastad sealt mingi mõneeurost hiinlaste rämpsu, mida tellinud pole. Paki tagastamine osutub kuuldavasti ootamatult võimatuks.
Me kahtlustasime, et see on scamm, helistasime kohe DPDsse ja andsime teada, et mingit pakki me ei taha. Oskasime kahtlustada, sest küsimus Chatile tõi palju infot selle skeemi kohta, ju siis foorumites räägitakse.
Külaline

Kui sa midagi tellinud ei ole ja reaalselt pakki ei oota, siis kuidas on võimalik sellesse skeemi sattuda?
Külaline

Mida sa sealt pakist 38 euro eest saada lootsid?
Külaline

Mõtlen, et mis mõttes see uus petuskeem on? Mulle püüti juba aastaid tagasi samamoodi mingit "pakki" tuua. Saadeti teade, et mul on pakk ja ma võtku vastu. Kuna ma midagi tellinud ei olnud, siis loomulikult ei võtnud ma seda pakki vastu.

Või... mis variandid siin veel saaks olla? Et keegi lihtsalt niisama tahab sulle mingit pakki saata?
Külaline

Mulle on sellega selline kogemus, et sain sõnumi paki kohta ja nüüd pean mingile lingile vajutades tõestama, et mina olen mina. Loomulikult ei olnud ma mingit pakki tellinud ja sõnumiga saadetud lingile ei vajutanud. Päev hiljem tuli juba ähvardavas toonis uus sõnum, et kui kohe ei reageeri ja pakile järgi ei lähe, saan trahvi. Summat ei mäleta, aga mingi paarsada dollarit oli. 😄

See on puhas isikuandmete õngitsus. Paljud ju tellivad pidevalt midagi ja kindlasti nii mõni lähebki õnge ja mõtleb, et oi, mu pakk on tulnud ning klikib sellel lingil.
Külaline

Ma ei saa ikka aru, kuidas inimesed nii lambad on! Sulle tuleb suvaline pakk ja sa lähed ja maksad selle eest 38 eurot?! Olid sa siis kuskilt täpselt 38 euro eest kaupa tellinud, mille eest sa tellides kohe ei tasunud? Kui ei olnud, no miks sa ometi maksid ega küsinud endalt, mis summa see 38 eurot on, millise kauba eest!
Külaline

Minul tuleb pidevalt mingeid sõnumeid, et omniva pakk tahab koju saada, aga teie andmed on vigased, täpsustage andmeid sellel lingil. See mingi uus skeem pole, aastaid juba.
Külaline

Oskasime kahtlustada, sest küsimus Chatile tõi palju infot selle skeemi kohta
Ainult sellepärast oskasite kahtlustada, et Chat ütles? Kas ise siis ei oskanud kahtlustada, et kui pole mingit 38 eurost pakki tellinud, et siis äkki ei maksaks?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juun 2026 06:33 Ma ei saa ikka aru, kuidas inimesed nii lambad on! Sulle tuleb suvaline pakk ja sa lähed ja maksad selle eest 38 eurot?! Olid sa siis kuskilt täpselt 38 euro eest kaupa tellinud, mille eest sa tellides kohe ei tasunud? Kui ei olnud, no miks sa ometi maksid ega küsinud endalt, mis summa see 38 eurot on, millise kauba eest!
See tõestab, et väga paljud koguaeg tellivad midagi ja koguaeg on pakke siit-sealt tulemas. Siis pole ime, et õnge lähevad. Sest ilmselt on seda temu ja alu kraami nii palju tulemas, et neil endal ka arvestus juba segi millal ja kust midagi tulemas on. Ma tellin nagu üliharva ja siis tean täpselt. Minu puhul selline skeem absoluutselt ei toimiks.
Külaline

See toimib seetõttu, et inimesed ostavad sageli netist ja ootavad pakke. Nt ma jõulude ajal. Oma arust ma olin kõikide pakkide eest juba maksnud, tellinud ainult pakiautomaati oma pakid. Seetõttu tundus kahtlane, kui sain sellise sõnumi.
Aga kõike ei saa tellida sel moel et maksavad ette ära?
. Osa pakke saabki tellida nii et kuller toob.mulle on toonud küll kuller pakke nii, et ma olen eelnevalt maksnud ja vaja vaid allkirja kullerile.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juun 2026 07:23 See toimib seetõttu, et inimesed ostavad sageli netist ja ootavad pakke. Nt ma jõulude ajal. Oma arust ma olin kõikide pakkide eest juba maksnud, tellinud ainult pakiautomaati oma pakid. Seetõttu tundus kahtlane, kui sain sellise sõnumi.
Aga kõike ei saa tellida sel moel et maksavad ette ära?
. Osa pakke saabki tellida nii et kuller toob.mulle on toonud küll kuller pakke nii, et ma olen eelnevalt maksnud ja vaja vaid allkirja kullerile.
Kui inimene tellib pidevalt mingit pahna, mida tal isegi vaja pole, sest muidu ta ju mäletaks, mis summade eest ja millal ta tellis, siis pole see 38 eurot ka suur kaotus. Nagunii raiskab raha mõttetult sinna ja tänna.
Külaline

Aga ongi ju noi et üha enam tellitakse. Tellitakse uusi asju poodidest. Aga ka teise ringi asjade ostmine käib neti kaudu. Paljud ei viitsi minnagi enam poodi, või raatsi raisata aega poes.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Juun 2026 07:40 Aga ongi ju noi et üha enam tellitakse. Tellitakse uusi asju poodidest. Aga ka teise ringi asjade ostmine käib neti kaudu. Paljud ei viitsi minnagi enam poodi, või raatsi raisata aega poes.
Ja siis sa ei tea, mis summa eest sa kaupa tellisid?! Ja valisid DPD kulleri, mitte Smartposti või Omniva pakiautomaati?!
kana
Kontakt:

Postitus Postitas kana »

mul läheb selline jama automaatselt rämpsu. vahel tsekin rämpsposti ja siis näen :D
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juun 2026 08:33
Guest kirjutas: 12 Juun 2026 07:40 Aga ongi ju noi et üha enam tellitakse. Tellitakse uusi asju poodidest. Aga ka teise ringi asjade ostmine käib neti kaudu. Paljud ei viitsi minnagi enam poodi, või raatsi raisata aega poes.
Ja siis sa ei tea, mis summa eest sa kaupa tellisid?! Ja valisid DPD kulleri, mitte Smartposti või Omniva pakiautomaati?!
Ja seda ka ei mäleta, kas maksis juba või ei maksnud. Mingeid kaltse ja odavat träni ei saa tavaliselt nii tellida, et maksad hiljem. Ka ei too sulle neid kuller, vaid saadetakse pakiautomaati. Siin on sada asja, mis pole usutavad ja ikka inimene maksab ära ja loodab pakki saada.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juun 2026 06:33 Ma ei saa ikka aru, kuidas inimesed nii lambad on! Sulle tuleb suvaline pakk ja sa lähed ja maksad selle eest 38 eurot?! Olid sa siis kuskilt täpselt 38 euro eest kaupa tellinud, mille eest sa tellides kohe ei tasunud? Kui ei olnud, no miks sa ometi maksid ega küsinud endalt, mis summa see 38 eurot on, millise kauba eest!
Nagu öeldud, see on klassikaline õngitsuskiri, et äkki näkkab. Neid, kes pidevalt midagi tellivad on paraku väga palju. Ma näen oma töökaaslaste pealtki, milline laustellimine kogu aeg käib. Sellised ongi skämmeritele magus saak, sest lõpuks läheb raskeks järge pidada, et kust mida ja millal tellitud.
Külaline

TA: kuidas see võimalik on? Väga lihtsalt, on palju inimesi, kes tegelikult ka tellivad pakke internetist, küll Amazonist, Zooplus vm lemmikoomapoodidest, aianduspoodidest jne. Loomulikult ei ole igal ajahetkel kõikide pakkide seonduv meeles, sest peres on ka teisi inimesi, kes ka omakorda tellivad.
Neile, kes teksti korralikult läbi ei lugenud, kinnitan siinkohal, et ME EI VÕTNUD seda pakki vastu, sest reeglina ei telli midagi kättesaamisel maksmisega ja oleme muidu ka umbusklikud, aga meile tuli selline skeem esmakordselt.
Hoiatada teisi on alati mõistlik, kuigi kasu sest ei paista olevat, kui vaadata millised summad inimestelt välja petetakse.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist