Imelikud juhtumused

vana hea klassika
Tolmukübe
Kontakt:

Imelikud juhtumused

Postitus Postitas Tolmukübe »

Käisin mina krooni ajal India restos, tellisin lammas kastmes, maksis midagi 59 - 79 krooni. Ma olin Hiina restoranides ära harjunud, et riis prae kõrvale on tasuta. Seal siis ettekandja küsis, kas riisi ka soovite. No soovisin. Tuli välja, et riis maksis 100 krooni. Praad on 70, aga riis sinna kõrvale 100, mis jamps see on? Ma ütlesin, et sel juhul ma riisi ei võta. Ei tule üldse sellise asja peale, et selline asi võib võimalik olla. Ettekandja siis pakkus, et kas soovite ehk veerand riisi võtta. Hästi, soovisin. Ja see veerand oli üsnagi suur ports, sain ilusti kogu oma lamba ära söödud.
On teil ka juhtunud midagi, mis on tavapärasest erinev?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ma ei ole kindel, kas sa ikka oled täiskasvanud inimene?
Külaline

Numaitia. Kunagi ammu soovisin Peterburis ühes peenemas hotellis hommikusöögi kõrvale klaasi apelsinimahla. Öeldi, et klaasi kaupa ei saa, tuleb terve pakk võtta. Ja vesi oli kallim kui viin.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2026 17:49Ma ei ole kindel, kas sa ikka oled täiskasvanud inimene?

Kas on täiskasvanulik kellegi küsimusele vastamise asemel küsijat arvustada?
Külaline

Nüüd on suht tavaline, et lisandid riis, ahjukartu, friikad jne. on eraldi maksustatud. Paljud, kes tellivad tüki liha või kana või kala jne. söövad kõrvale lihtsalt värsket salatit. Krooni ajal küll sellist lisandite eest raha võtmist ei mäleta. Aga äkki oli ka mõnes kohas. Kindlasti ei maksnud need rohkem kui tükk liha.
Külaline

Küll see ikka jättis sügava mulje, kui veel 15 aastatki hiljem meeles on! Midagi sama põnevat pole hiljem juhtunud?
Külaline

Minu juhtumid on palju imelikumad. On mingi asi elamises, 10 aastat vaja pole olnud, viskan ära, lähevad loetud päevad ja on just seda asja vaja. Mitte keegi põhjendada ei oska.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2026 20:22 Minu juhtumid on palju imelikumad. On mingi asi elamises, 10 aastat vaja pole olnud, viskan ära, lähevad loetud päevad ja on just seda asja vaja. Mitte keegi põhjendada ei oska.
Või siis on midgi lootusetult kadunud kodus. Otsid mitu päeva ja kõikvõimalikud kohad läbi. Ja kui annad alla ja lähed ostad uue, siis leida kohe ka selle kadunud vana asja üles 🤣

See on Murphy seadus minu arvates.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Jaan 2026 18:40 Nüüd on suht tavaline, et lisandid riis, ahjukartu, friikad jne. on eraldi maksustatud. Paljud, kes tellivad tüki liha või kana või kala jne. söövad kõrvale lihtsalt värsket salatit. Krooni ajal küll sellist lisandite eest raha võtmist ei mäleta. Aga äkki oli ka mõnes kohas. Kindlasti ei maksnud need rohkem kui tükk liha.
Käisin nüüd huvitavas kohas, kus oli salat, aga teenindaja ütles, et kas midagi sellele lisaks ka tahan. Siis selgus, et liha, krevetid vms on eraldi raha eest. Siis küsis, et kas kastet ka soovin. 15 eurosest salatist tuli niimoodi edasi pinnides juba 22 eurone salat välja, mis on ikka päris kallis minu meelest. Naaber võttis prae, sinna pidi ka kõike eraldi juurde tellima, 20 eurosest praest sai 30 eurone. Lisaks siis veel küsiti leiva eest eraldi raha, mis toodi niisama juba lauda, ei küsitud, kas soovi on. Vee eest oli ka 3 eurot juurde pandud. Ega rohkem sinna kohta ei lähe küll. Enda arust vist jube kavalad, sest oleks kohe menüüs komplekti hind olnud, ei oleks sinna läinud. Aga ühe korra said siis kliendi kätte, kellel jäi väga halb mulje kogu kupatusest, nüüd rohkem enam ei lähe.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2026 20:27Või siis on midgi lootusetult kadunud kodus. Otsid mitu päeva ja kõikvõimalikud kohad läbi. Ja kui annad alla ja lähed ostad uue, siis leida kohe ka selle kadunud vana asja üles 🤣
Trimmeri võsalõikuri ketas oli kadunud kevadest sügiseni. Enam kasvavat võsa välja ei kannatanud, ostsin uue. Trimmerdasin igalt poolt võsa maha ja mõtlesin, kuhu ta nüüd panna järgmise kevadeni. Leidsin hea koha. Seal oli ka eelmine 😀
Vähemalt kaks korda olen laste jõulupakke peites sattunud eelmise aasta kommipakkide peale. Töökohast saadud, ju tundus see kommiuputus liig.
Mis toitu puudutab, siis üritasin Kairos süüa väga tugevalt läbiküpsetatud toitu, paljaid friikaid ei tahtnud, tellisin friikartuli prae. Mingit pilti ega kirjeldust polnud. Paljud grupist tellisid sama asja.
Mina sain friikad kuhja riisiga. Mõned said värske salatiga, mõned tooreste juurikatega, mõned praemunaga.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Jaan 2026 21:13
Guest kirjutas: 12 Jaan 2026 18:40 Nüüd on suht tavaline, et lisandid riis, ahjukartu, friikad jne. on eraldi maksustatud. Paljud, kes tellivad tüki liha või kana või kala jne. söövad kõrvale lihtsalt värsket salatit. Krooni ajal küll sellist lisandite eest raha võtmist ei mäleta. Aga äkki oli ka mõnes kohas. Kindlasti ei maksnud need rohkem kui tükk liha.
Käisin nüüd huvitavas kohas, kus oli salat, aga teenindaja ütles, et kas midagi sellele lisaks ka tahan. Siis selgus, et liha, krevetid vms on eraldi raha eest. Siis küsis, et kas kastet ka soovin. 15 eurosest salatist tuli niimoodi edasi pinnides juba 22 eurone salat välja, mis on ikka päris kallis minu meelest. Naaber võttis prae, sinna pidi ka kõike eraldi juurde tellima, 20 eurosest praest sai 30 eurone. Lisaks siis veel küsiti leiva eest eraldi raha, mis toodi niisama juba lauda, ei küsitud, kas soovi on. Vee eest oli ka 3 eurot juurde pandud. Ega rohkem sinna kohta ei lähe küll. Enda arust vist jube kavalad, sest oleks kohe menüüs komplekti hind olnud, ei oleks sinna läinud. Aga ühe korra said siis kliendi kätte, kellel jäi väga halb mulje kogu kupatusest, nüüd rohkem enam ei lähe.
Ütle selle toidukoha nimi ka!

Minu arust on suht nõme, et kraanivee eest küsitakse raha. Aga seda esineb päris paljudes kohtades.
Külaline

Oli 90ndate algus. Me läksime sõpradega Kesk-Eestist Saaremaale. Hästi noored olime ja vist esimest korda käisime autoga nii kaugel. Mõtlesime siis, et oleme ka nagu täiskasvanud, et läheme siis õhtul ilusti restorani mõnusalt aega veetma.

Kuna me varem ei olnud niimoodi restoranis käinud, siis ei teadnud täpselt, kuidas käituda ja kuidas tellimine käib. Alustuseks saime hirmsasti riielda, et restorani sisenedes marssisime ise lauda istuma, mitte ei jäänud ukse juurde ootama, kuni meid lauda juhatatakse.

Seejärel võttis teenindaja meilt tellimuse. Kuna me menüüd lugedes ei osanud üldse arvata, mis mingi roa nimetuse taga peitub, siis võtsime midagi, mille nime olime varem kuulnud. See oli rulaad. Ehk siis kõik tellisid omale rulaadi. Ja lauda toodi meile umbes mingi selline toode
https://otepaalt.ee/toode/rulaad-muhe-rull/ Mitte mingit lisandit ei olnud. Oligi kõikidele kaks viilu sellist rulaadi.

Ilmselgelt oli see siis mingi eelroog või lisand, mitte pearoog. Me olime sõnatud. Aga, suures hirmus ennast veel kord lolliks teha, ei julgenud rohkem midagi tellida. Sõime selle imeliku, pekise lihatüki ära.

Teenindaja, kes oli juba algusest peale väga tige meie peale ei saanud muidugi soovitada ega suunata, et mismoodi tellida.

Mäletan veel seda, et kui olime toidu eest maksnud, siis ta tuli tagasi ja äärmise nipsakusega virutas meile lauale 1-kopikalise ehk siis tagastusraha.

Kui ma ei eksi, siis see restoran asus Kuressaare kuursaalis.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Jaan 2026 21:19
Külaline kirjutas: 12 Jaan 2026 20:27Või siis on midgi lootusetult kadunud kodus. Otsid mitu päeva ja kõikvõimalikud kohad läbi. Ja kui annad alla ja lähed ostad uue, siis leida kohe ka selle kadunud vana asja üles 🤣
Trimmeri võsalõikuri ketas oli kadunud kevadest sügiseni. Enam kasvavat võsa välja ei kannatanud, ostsin uue. Trimmerdasin igalt poolt võsa maha ja mõtlesin, kuhu ta nüüd panna järgmise kevadeni. Leidsin hea koha. Seal oli ka eelmine 😀
Vähemalt kaks korda olen laste jõulupakke peites sattunud eelmise aasta kommipakkide peale. Töökohast saadud, ju tundus see kommiuputus liig.
Mis toitu puudutab, siis üritasin Kairos süüa väga tugevalt läbiküpsetatud toitu, paljaid friikaid ei tahtnud, tellisin friikartuli prae. Mingit pilti ega kirjeldust polnud. Paljud grupist tellisid sama asja.
Mina sain friikad kuhja riisiga. Mõned said värske salatiga, mõned tooreste juurikatega, mõned praemunaga.
Mingites maades pidigi niimoodi olema, et a la friikad ja riis on ühel taldrikul ja salatiks on toored suured porgandid ja muud köögiviljad.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2026 23:04Mingites maades pidigi niimoodi olema, et a la friikad ja riis on ühel taldrikul ja salatiks on toored suured porgandid ja muud köögiviljad.
Riisi ja friikaid koos olen eri Aasia maades kohanud hiljemgi, aga seda, et üks ja sama tellimus on kõigile erinev - no seda mitte kunagi. Või et kellegi praad koosneks ainult riisist ja friikatest.
Külaline

Mina imestan, kuidas kodus asjad kaduma saavad minna. Tehke asjadele harvendust, tehke asjadele omad tsoonid. Ma tean täpselt, kus miski asub, vähemasti millisest kapist otsida.

Kui midagi on vaja peita, siis selleks on hea kasutada lukuga kohvreid. Lukustatavad riiulid-kapid võivad laste olemasolu korral liiga ilmselge peidupaik olla. Aga näiteks kapi otsas olevaid lukustatud reisikohveid ei uuri keegi.
Külaline

See oli muidugi vist puhas kommunikatsiooniviga, aga Itaalias sain eelmine suvi jääkohvi asemel tassi espressot ja teises tassi jääkuubikud :))
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Jaan 2026 16:31See oli muidugi vist puhas kommunikatsiooniviga, aga Itaalias sain eelmine suvi jääkohvi asemel tassi espressot ja teises tassi jääkuubikud :))
See tuletab mulle meelde, kuidas kord mingis Tartu kõrtsis üritasin Manhattani kokteili tellida. Kuna ettekandja mu soovile täiesti tühja pilguga reageeris, siis selgitasin, et kahe sõrme jagu Martinit ja kahe sõrme jagu viskit. Kui kokteil lõpuks saabus, siis maitses kuidagi imelikult, kihises kah veel... Selge, viski asemel olin hoopis Vichy-vett saanud. Huvitav, kas nad ikka mõõtsid seda vett täpselt kahe sõrme jagu?
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Jaan 2026 16:18 Mina imestan, kuidas kodus asjad kaduma saavad minna. Tehke asjadele harvendust, tehke asjadele omad tsoonid. Ma tean täpselt, kus miski asub, vähemasti millisest kapist otsida.

Kui midagi on vaja peita, siis selleks on hea kasutada lukuga kohvreid. Lukustatavad riiulid-kapid võivad laste olemasolu korral liiga ilmselge peidupaik olla. Aga näiteks kapi otsas olevaid lukustatud reisikohveid ei uuri keegi.
Sa oled vist iga seltskonna surm.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Jaan 2026 16:39Sa oled vist iga seltskonna surm.
:?:
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Jaan 2026 16:18 Mina imestan, kuidas kodus asjad kaduma saavad minna. Tehke asjadele harvendust, tehke asjadele omad tsoonid. Ma tean täpselt, kus miski asub, vähemasti millisest kapist otsida.

Mina ka ei tea, kuhu osad asjad kaovad. On ikka oma kindel koht üldjuhul asjadel ka minu kodus.
Eks muidugi väikelastega on asjade vale koht või kadumine 90% tõenäilisem. Kas siis topitakse kuhugi taha, vahele või märkamatult prügikasti.
Mul olid mingi aeg kõik väikesed lusikad kadunud. Noh, osad leidsin lapse mänguasjakastist aga suur oli pliidi ja köögikapi vahele topitud 😃
Siis pidev kadumine oli meil kodus lapse lutid. Nooh olin juba loobunud otsimast ja mõtlesin, et uusi ka ei osta, et saabki siis nüüd ära võõrutatud. Läks nädal mööda laps leidis kusagilt(ma ei tea kust kohast) ühe luti ülesse ja noh võõrutus sinnasamma läks ka 😃.

Suurema lapse ajal, kui ta väike oli, olid mul ühen võtmed kadunud pea aasta. Kui lõpuks telekakasti(seisis panipaigas) hakkasin ära viskama, vaatasin korraks sisse igaksjuhuks ja võtmed olid seal sees.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 9 külalist