Kas teie meelest on ehituspoodides viisakas teenindus?

vana hea klassika
Külaline

Kas teie meelest on ehituspoodides viisakas teenindus?

Postitus Postitas Külaline »

Mina käin ehituspoes harva ja enamasti seal kedagi ei tülita, otsin ise oma asjad välja. Aga kui siiski olen pidanud midagi küsima, siis vastatakse väga ebaviisakalt. Eile näiteks soovisin osta saeketiõli, aga ei leidnud. Siis küsisin mingi mehe käest, see mühatab, et kus siis veel kui õliosakonnas. Ma küsin, et kus on õliosakond, siis viipas käega suvaliselt. No läksin otsisin siis edasi, õliosakonda ei olnudki olemas, oli värviosakond, kus terrassiõlide juures olid ka näiteks ukse õlitamiseks mõeldud õli. Saeketiõli seal ikkagi ei olnud. Siis riskisin taas küsimisega, see töötaja ütles, et mis õliosakond, see on värviosakond, aga saeketiõlid on aiaosakonnas, kogu aeg olnud. Seega nad isegi ei tea, kus neil midagi on, aga mina pean teadma. Teine kord midagi küsisin, siis mingi noorem naisterahvas istus telefonis ja ei vaadanud minu poolegi. Ütes mu küsimusele vastuseksKas, et see pole tema teema, temal on oma riiulivahe ja tema ei tea. Ei tea, siis ei tea, aga seda võid ka ju viisakalt öelda. Kui mina niimoodi klientidega käituks, saaksin küll noomida, kas ehituspood on mingi teistsugune koht?
Külaline

Minu meelest on eranditult kõigis ehituspoodides ebaviisakas suhtumine klientidesse. Pärnus on kõige hullem Espak - seal ära mine müüjat segamagi oma küsimustega. Iga kord vaadatakse sind kui tüütust ja öeldakse pikema jututa "praegu ei ole". Kui sa siis jonni ei jäta ja iseseisvalt edasi otsid, siis võid vajaliku asja üles ka leida. Aga mingit ehitusalast nõu sealt küsida pole vähimatki mõtet.
Külaline

Veel tahan lisada, et ilmselt on nende poodide töötajate palk niru, nad vahetuvad tihti ja käive neid ei motiveeri. Selle asemel, et iga nurga peal mingi ehitustarvete pood on, võiks olla üks ja asjalik, kus tõesti spetsialistid müüjatena töötavad. Et tavainimene ei peaks enne oma tutvusringkonda tüütama, välja selgitamaks, mida tal vaja osta on, sest poes müüja ei tea ööd ega mütsi ja lisaks on ülbe ka veel. Kui ma majja kolisin ja terrassivärvi ostma läksin, siis küsisin Ehituse ABC müüja käest, mis vahe on veepõhisel ja õlipõhisel värvil. Ja meesterahvas vastas, et no eks see vahe ongi, et üks on veepõhine ja teine on õlipõhine. Aitäh, tõesti väga informatiivne
Külaline

Enamjaolt olen saanud head ja väga head teenindust. Üksikud korrad on sattunud inimene, kes selgelt ei taha selle leti taga olla ja kiirgab vastumeelsust iga keharakuga.
Külaline

Eks ta ole jah. Häda on veel see ka, et kui vaja midagi küsida, siis vältimatult just selle osakonna töötajat pole kusagilt leida.

Teine häda on see, et nende töötajate soovitusi ei saa eriti tõe pähe võtta. Näiteks otsisin K-Rautas postiankrut, et aiapostile pingutuskonstruktsioon ehitada. Meesterahvas teatas, et esiteks neil sellist asja müügil pole (oli küll, aga aiaosakonnas) ja teiseks soovitas mul olemasolev 10cm diameetriga metallpost betooni täis valada - et siis seisvat paremini püsti. Kuidas see aga tehniliselt toimima peaks, et kui maapind on kive täis ja "mängib," jäi mulle arusaamatuks. Sain enda algse plaani järgi asja korda tehtud, aga siiamaani kratsin kukalt ja mõtlen selle vahejuhtumi peale. Ja loodan, et keegi rumalate soovituste õnge ei lähe.
Külaline

Mingitel inimestel on pidevalt igalpool ebaviisakas teenindus. Mul ei ole seda ei ehitus-ega muudes poodides. Kui te klienditeenindaja poole pöördute, siis kas olete avatud olemisega ja naeratate?
Külaline

Guest kirjutas: 02 Aug 2025 18:17 Mingitel inimestel on pidevalt igalpool ebaviisakas teenindus. Mul ei ole seda ei ehitus-ega muudes poodides. Kui te klienditeenindaja poole pöördute, siis kas olete avatud olemisega ja naeratate?
Ei ole pidevalt ja ei ole igalt pool, sellepärast panebki imestama. Kui klienditeenindaja poole pöördun, olen tavalise viisaka olekuga. Ei oota erilist säramist ega naeratust ka sellelt klienditeenindajalt, vaid elementaarset viisakust. Isegi ei oota, et ta nõu oskaks anda, midagi ei oota, ootused on täiesti all.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Aug 2025 19:32
Guest kirjutas: 02 Aug 2025 18:17 Mingitel inimestel on pidevalt igalpool ebaviisakas teenindus. Mul ei ole seda ei ehitus-ega muudes poodides. Kui te klienditeenindaja poole pöördute, siis kas olete avatud olemisega ja naeratate?
Ei ole pidevalt ja ei ole igalt pool, sellepärast panebki imestama. Kui klienditeenindaja poole pöördun, olen tavalise viisaka olekuga. Ei oota erilist säramist ega naeratust ka sellelt klienditeenindajalt, vaid elementaarset viisakust. Isegi ei oota, et ta nõu oskaks anda, midagi ei oota, ootused on täiesti all.
Sa ütled, et oled viisakas. Viisakas saab olla morni näoga, monotoonselt rääkides. Küsimus oli, kas sina naeratad? Ju ei.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Aug 2025 19:46
Külaline kirjutas: 02 Aug 2025 19:32
Sa ütled, et oled viisakas. Viisakas saab olla morni näoga, monotoonselt rääkides. Küsimus oli, kas sina naeratad? Ju ei.
Ei naerata ja pole ka ebaviisakas. Sama ootan teenindajalt.
Külaline

Kas klient peab kuidagi eriliselt käituma ja tõmblema, et temaga räägitaks? Ma olen teenindaja rollist teisiti aru saanud. Ja teistes poodides on ka nii olnud. Ei ole mina kuidagi eriti avatud ja naeratav ja pole seda ka teenindaja. Lihtsalt vastab viisakalt ja ilma nägusid tegemata minu küsimustele, mis on piisav, sellega olen täiesti rahul.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Aug 2025 19:46 Küsimus oli, kas sina naeratad?
Et vahetame ainult naeratusi ja sitta nendest kruvidest ja õlidest :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Aug 2025 19:55
Külaline kirjutas: 02 Aug 2025 19:46 Küsimus oli, kas sina naeratad?
Et vahetame ainult naeratusi ja sitta nendest kruvidest ja õlidest :lol:
Lähed oma morni larhviga ja saad sama vastu. Mina lähen normaalse näoga, mis on naeratav ja saan alati hea teeninduse. Millest siin üldse rääkida? Ma ka mingit tigedat mutti ei viitsi vahtida.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Aug 2025 19:53
Kas klient peab kuidagi eriliselt käituma ja tõmblema, et temaga räägitaks? Ma olen teenindaja rollist teisiti aru saanud. Ja teistes poodides on ka nii olnud. Ei ole mina kuidagi eriti avatud ja naeratav ja pole seda ka teenindaja. Lihtsalt vastab viisakalt ja ilma nägusid tegemata minu küsimustele, mis on piisav, sellega olen täiesti rahul.
Tundud mingi selline inimene, kes räägibki kõigiga kala näoga ja mõtleb, et see on jube tore.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Aug 2025 19:58Ma ka mingit tigedat mutti ei viitsi vahtida.
Ära vahi, räägi kiirelt ja asjalikult, kõmbi õige riiuli juurde.
Külaline

Lähed oma morni larhviga ja saad sama vastu. Mina lähen normaalse näoga, mis on naeratav ja saan alati hea teeninduse. Millest siin üldse rääkida? Ma ka mingit tigedat mutti ei viitsi vahtida.
Tundud tõesti tõeline päikesekiir olevat.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Aug 2025 20:00
Külaline kirjutas: 02 Aug 2025 19:58Ma ka mingit tigedat mutti ei viitsi vahtida.
Kodus räägid ka nii?
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Aug 2025 15:20Eks ta ole jah. Häda on veel see ka, et kui vaja midagi küsida, siis vältimatult just selle osakonna töötajat pole kusagilt leida.
Selle vastu on olemas nipp. Lähed mingi suvalise teise sektsiooni teenindaja juurde ja ütled, et vot passid siin juba pikka aega ja selle osakonna teenindajat pole ja et kas tema ei saaks kutsuda. Kutsub kohe.
Külaline

Minul eriliselt ehituspoodi asja pole. Aga on ka aastaid tagasi kogemus Pärnu Bauhofiga, kus lampide ja elektri osas natuke nõu oli vaja. Alguses ootasime osakonna teenindajat üle poole tunni ja ega ta kohale tulles ka midagi tarka rääkida ei osanud.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Aug 2025 22:00
Külaline kirjutas: 02 Aug 2025 20:21
Külaline kirjutas: 02 Aug 2025 20:00
Kodus räägid ka nii?
Postitus on kustutatud
Millised luulud, loe ja imesta.
Külaline

Mul oli asja Tartu Espaki. Väga mõnusad ja rõõmsa olemisega poisid olid seal ja kassas oli kah väga sõbralik ja abivalmis müüja. Lausa lust. Need lõunapoolsed räägivad ja suhtlevad ka nati teisiti, juba see on mulle tihti elamus.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Semrush [Bot] ja 2 külalist