Milline on teie elamispind ja kas olete sellega rahul?
Milline on teie elamispind ja kas olete sellega rahul?
Mina elan korteris, mitte kööktoas, aga normaalsemates tingimustes. Üldiselt olen rahul. KÜ hoolitseb lumekoristuse jm eest, sina ainult maksa. Mulle tundub, et korteris elamine on mugavam, kui majas. Majas elamise kogemus mul puudub, ei oska võrrelda. Kujutan ette, et pidevalt naabri koerad hauguvad, seda küll ei tahaks. Vanasti ju majaomanikud pidasid koeri igal pool. Või hakkab naaber pühapäeva hommikul kell 6 muru niitma. Naabreid ei saa ju valida. Ei pruugi nii olla, et majas on vaiksem, kui korteris (naabrid). Kui pole just suur krunt, siis sul majas elades on ka naaber teispool hekki.
-
Külaline
Minu kortermaja vastas on kortermaja, mille ees on suur muruplats, Vastasmaja KÜ korraldab muruniitmist. Ja siis laupäeva või pühapäeva hommikul siis mingi vanem eideke üliaeglaselt seal niidab muru ülilärmaka muruniidukiga....
-
Külaline
Ühel varahommikul ärkasin muruniiduki peale üles ja kui nägin seda teosammul liikumist, tekkis tahtmine minna ise hoogu juurde andma.Guest kirjutas: ↑30 Juul 2025 17:10 Minu kortermaja vastas on kortermaja, mille ees on suur muruplats, Vastasmaja KÜ korraldab muruniitmist. Ja siis laupäeva või pühapäeva hommikul siis mingi vanem eideke üliaeglaselt seal niidab muru ülilärmaka muruniidukiga....
-
Külaline
Mina elan linna lähedal majas ja kui 9 aastat tagasi siia kolisin, oli see üsna ideaalne koht. Vahepeal on kõik krundid täis ehitatud, paljud ümberkaudsed metsatükid maha võetud ja needki täis ehitatud. Uued elanikud tulevad koos kisa, lärmi ning väikeste korteris elanud koertega, kes ei oska käituda, on aias närvilised ja klähvivad kõigi ja kõige peale isegi veel mitu aastat hiljem. Metsa alla on tekkinud prügihunnikud ja ehitusmaterjalide jäägid ning ATV-hullud on metsas kõik jalutamisrajad segi sõitnud, mudaauk järgi. Kui saaks, ma ostaks tillukese maja vähemalt 10 000 m2 krundiga kuskile keskustest kaugele lohta, kus naabrid on kaugel ja mida varsti jälle täis ei ehitata. Aga sealgi on oht, et keegi hakkab rajama aia taha tuuleparki või kaitsepolügoni.
-
Külaline
Ma elan ka korteris ja mõnikord meil niidetakse muru juba kell 7 hommikul. Meil ümber maja muru. Tõsi, küll mitte nädalavahetusel. Sügisel lehepuhurid undavad juba hommikul.
-
Külaline
Masendavalt kurb on seda lugeda. Ühiskond areneb suunal, mis pole loodushoidlik, ega hoolita ka kaasinimestest. Elatakse ja käitutakse nagu homset polekski, pärast mind tulgu või veeuputus.Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2025 17:28 Metsa alla on tekkinud prügihunnikud ja ehitusmaterjalide jäägid ning ATV-hullud on metsas kõik jalutamisrajad segi sõitnud, mudaauk järgi. Kui saaks, ma ostaks tillukese maja vähemalt 10 000 m2 krundiga kuskile keskustest kaugele lohta, kus naabrid on kaugel ja mida varsti jälle täis ei ehitata. Aga sealgi on oht, et keegi hakkab rajama aia taha tuuleparki või kaitsepolügoni.
Mul on naabrid oma korteri välja üürinud ja igapäevaselt tuleb rinda pista välismaalt pärit üürnikuga, kes lihtsalt ei austa eesti seadusi. Tegu on väga öise eluviisiga inimesega, kellel käivad kuuel päeval nädalas külalised. Omanikku see olukord loomulikult ei huvita, tema põhitaktika on minu hulluks tembeldamine, selle asemel, et üürnikule seadusi selgitada.
-
Külaline
Kui lärmab, siis kutsu politsei. Kui käivad lihtsalt külalised, aga ei ole lärmi, siis ta seadusi ei riku.Guest kirjutas: ↑30 Juul 2025 17:42Masendavalt kurb on seda lugeda. Ühiskond areneb suunal, mis pole loodushoidlik, ega hoolita ka kaasinimestest. Elatakse ja käitutakse nagu homset polekski, pärast mind tulgu või veeuputus.Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2025 17:28 Metsa alla on tekkinud prügihunnikud ja ehitusmaterjalide jäägid ning ATV-hullud on metsas kõik jalutamisrajad segi sõitnud, mudaauk järgi. Kui saaks, ma ostaks tillukese maja vähemalt 10 000 m2 krundiga kuskile keskustest kaugele lohta, kus naabrid on kaugel ja mida varsti jälle täis ei ehitata. Aga sealgi on oht, et keegi hakkab rajama aia taha tuuleparki või kaitsepolügoni.
Mul on naabrid oma korteri välja üürinud ja igapäevaselt tuleb rinda pista välismaalt pärit üürnikuga, kes lihtsalt ei austa eesti seadusi. Tegu on väga öise eluviisiga inimesega, kellel käivad kuuel päeval nädalas külalised. Omanikku see olukord loomulikult ei huvita, tema põhitaktika on minu hulluks tembeldamine, selle asemel, et üürnikule seadusi selgitada.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2025 17:42Masendavalt kurb on seda lugeda. Ühiskond areneb suunal, mis pole loodushoidlik, ega hoolita ka kaasinimestest. Elatakse ja käitutakse nagu homset polekski, pärast mind tulgu või veeuputus.Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2025 17:28 Metsa alla on tekkinud prügihunnikud ja ehitusmaterjalide jäägid ning ATV-hullud on metsas kõik jalutamisrajad segi sõitnud, mudaauk järgi. Kui saaks, ma ostaks tillukese maja vähemalt 10 000 m2 krundiga kuskile keskustest kaugele lohta, kus naabrid on kaugel ja mida varsti jälle täis ei ehitata. Aga sealgi on oht, et keegi hakkab rajama aia taha tuuleparki või kaitsepolügoni.
See on tõesti masendav. Ma just kulutasin mitusada eurot kellegi võõra prügi koristamisele oma maalapilt. Kuna see on looduskaitseala, siis aegajalt keskkonnaamet käib neid kinnistuid kontrollimas ja sain määruse see ära koristada.
Miks ma ise seda märganud pole: ma ei ole aastaid ise seal käinud, sest pole olnud vajadust(seal pole midagi, peale pika heina ja metsapuude).
-
Külaline
Elan majas Tallinna äärelinnas, mere ääres. Meil siin on küll väga mõnus ja rahulik. Naabrid on aastakümneid vanad sõbrad ja viimasel ajal ei toimu mingit lärmakat muruniitmist ka - kõigil niidavad robotid. Koerad on, vahel mõni haugub ka, aga mingit pidevat lärmi pole. Isegi kasse näeb vabalt kõndimas, ilma et Facebookis kohe pilt koos leidmisteatega üleval oleks. Naabrikassid on kõik tuttavad, saavad vahel pai ja sügamist ning peavad närilistel silma peal.
Mulle sobib, see on minu jaoks ideaalne keskkond. Maja ja aia eest hoolitsemine minu jaoks raske pole. Kõik vajalikud tööriistad on aastatega kokku kogunenud ja käed kasvavad ka sealt kus vaja välja, mitte mõnest teisest kohast.
Mulle sobib, see on minu jaoks ideaalne keskkond. Maja ja aia eest hoolitsemine minu jaoks raske pole. Kõik vajalikud tööriistad on aastatega kokku kogunenud ja käed kasvavad ka sealt kus vaja välja, mitte mõnest teisest kohast.
-
Külaline
Aga ongi ju nii, keda peaks huvitama, mis 100 aasta pärast toimubGuest kirjutas: ↑30 Juul 2025 17:42Masendavalt kurb on seda lugeda. Ühiskond areneb suunal, mis pole loodushoidlik, ega hoolita ka kaasinimestest. Elatakse ja käitutakse nagu homset polekski, pärast mind tulgu või veeuputus.Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2025 17:28 Metsa alla on tekkinud prügihunnikud ja ehitusmaterjalide jäägid ning ATV-hullud on metsas kõik jalutamisrajad segi sõitnud, mudaauk järgi. Kui saaks, ma ostaks tillukese maja vähemalt 10 000 m2 krundiga kuskile keskustest kaugele lohta, kus naabrid on kaugel ja mida varsti jälle täis ei ehitata. Aga sealgi on oht, et keegi hakkab rajama aia taha tuuleparki või kaitsepolügoni.
peamiselt elan metsas. lähim naaber on kilomeetrite taga, karud, hundid ja ilvesed tatsavad märksa lähemal. mõnus. mulle meeldib. talvel tööl käies olen vahel öösel linnas, seal on kolmetoaline korter. mulle päris meeldib.
-
Külaline
Elan maal eramajas. Naabrid on kummaltki poolt nii 100 meetri kaugusel. Kõik on normaalsed inimesed - muru võib niita ja koerad võivad haukuda. Muidu olen majaga rahul, aga pisut on veel renoveerimistöid jäänud.
-
Külaline
Sa oleksid tõenäoliselt selline nagu minu kunagine naaber: meil koer haukus ühel öösel väga palju. Naaber käis ja kaebas, et miks on koer õues, segab tema und. Võtsime siis oma kaukaaslase kuudist üheks ööks tuppa. Samal öösel viidi sellelsamal naabril kuurist muruniiduk ära (ju eelmisel öösel tehti juba eelluuret, aga meie krants rikkus varaste plaanid). Nüüd oli naabril uus kaebus: miks meie koer teda üles ei ajanud, kui vargad tema krundil liikusid... meie koer jälle süüdi.
ps. pärast seda juhtumit kolis varsti naabri hoovi elama kuri rotveiler.
-
Külaline
Elan majas ja korterisse ilmaski ei tahaks enam.
Enamikul naabritel on mururobotid ja kellel ei ole, see niidab käsitsi ka mõistlikul ajal.
Koeri ümberringi on, aga haukumist tuppa ei kuule ja õues see ei häiri.
Lahtiseid kasse liigub, aga meie aeda nad ei satu, sest endal ka kaks koera patrullimas. Pole küll kogu aeg väljas, aga piisavalt palju, et keegi siia tatsama ei tuleks. Meie kassid on tubased.
Enamikul naabritel on mururobotid ja kellel ei ole, see niidab käsitsi ka mõistlikul ajal.
Koeri ümberringi on, aga haukumist tuppa ei kuule ja õues see ei häiri.
Lahtiseid kasse liigub, aga meie aeda nad ei satu, sest endal ka kaks koera patrullimas. Pole küll kogu aeg väljas, aga piisavalt palju, et keegi siia tatsama ei tuleks. Meie kassid on tubased.
-
Külaline
No mind huvitab.Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2025 20:48Aga ongi ju nii, keda peaks huvitama, mis 100 aasta pärast toimub
-
Külaline
Elan äärelinnas mere lähedal. Piirkond rahulik ja turvaline, jalutamine, sport jm väga lihtne. Kell 8 keegi muru ei aja, roboteid ilmub siia ja sinna. Naabreid on eestlasi ja venelasi. Viimastega muidugi saab igasugust nalja näha. Üks naaber kaebas teise kohtusse, sest see teine julges oma maale kuuluva heki maha võtta. Loomulikult kaotas ja peab nüüd päris suure summa maksma, kui mõlemad aias korraga juhtuvad olema, pärast mõningaid jooke, karjuvad vastamisi üle aia hinnguid teineteisele. Veel üks naaber otsustas, et meest enam tal vaja pole, sidus värava lehmaketiga kinni, et mees koju ei pääseks jne. Aga kui seda mitte arvestada, siis asukohaga rahul. Oskasime ennatlikult pikad hekid istutada kolmele küljele juba majaehituse etapis, nüüd väga mõnus varjatud õu.
-
Külaline
Jumal küll, kus sa elad, et selline teine eesti teil seal.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2025 17:47 Elan äärelinnas mere lähedal. Piirkond rahulik ja turvaline, jalutamine, sport jm väga lihtne. Kell 8 keegi muru ei aja, roboteid ilmub siia ja sinna. Naabreid on eestlasi ja venelasi. Viimastega muidugi saab igasugust nalja näha. Üks naaber kaebas teise kohtusse, sest see teine julges oma maale kuuluva heki maha võtta. Loomulikult kaotas ja peab nüüd päris suure summa maksma, kui mõlemad aias korraga juhtuvad olema, pärast mõningaid jooke, karjuvad vastamisi üle aia hinnguid teineteisele. Veel üks naaber otsustas, et meest enam tal vaja pole, sidus värava lehmaketiga kinni, et mees koju ei pääseks jne. Aga kui seda mitte arvestada, siis asukohaga rahul. Oskasime ennatlikult pikad hekid istutada kolmele küljele juba majaehituse etapis, nüüd väga mõnus varjatud õu.
-
Külaline
Meil oli kunagi kahe korteriga maja ja ülevalt naabril oli ka kuri rotveiler. Aga temaga oli nii, et kui tema tahtis, siis ta valvas ja kui magas, siis magas. Näiteks hakkas ta öösiti haukuma selle peale, et läksin allkorrusel vetsu, ajas ikka korralikult terve maja üles. Ja samas magas rahulikult, kui keldrist rattad ära viidi, siis ta ei haukunud üldse.ps. pärast seda juhtumit kolis varsti naabri hoovi elama kuri rotveiler.
-
Külaline
No mina elan tänaval, kus elab mitmeid kuulsusigi ja on väga kallid majad. Ja saab ka siin igasugu kino. Markantseim juhtum on see, kui naabrimees tõi kuskilt ööklubist endale naise öökülaliseks ja hommikupoole ööd tuli naise mees teda siia tänavale otsima. Paraku oli mees mingite ainete mõju all ja sõitis sodiks minu aia ja mururiba.Guest kirjutas: ↑31 Juul 2025 17:59Jumal küll, kus sa elad, et selline teine eesti teil seal.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2025 17:47 Elan äärelinnas mere lähedal. Piirkond rahulik ja turvaline, jalutamine, sport jm väga lihtne. Kell 8 keegi muru ei aja, roboteid ilmub siia ja sinna. Naabreid on eestlasi ja venelasi. Viimastega muidugi saab igasugust nalja näha. Üks naaber kaebas teise kohtusse, sest see teine julges oma maale kuuluva heki maha võtta. Loomulikult kaotas ja peab nüüd päris suure summa maksma, kui mõlemad aias korraga juhtuvad olema, pärast mõningaid jooke, karjuvad vastamisi üle aia hinnguid teineteisele. Veel üks naaber otsustas, et meest enam tal vaja pole, sidus värava lehmaketiga kinni, et mees koju ei pääseks jne. Aga kui seda mitte arvestada, siis asukohaga rahul. Oskasime ennatlikult pikad hekid istutada kolmele küljele juba majaehituse etapis, nüüd väga mõnus varjatud õu.![]()
-
Külaline
Mul on neli elamispinda erinevates Eesti maakondades. Olen rahul. Tahan, annan üürile, tahan, elan ise. Plaanin viiendat ka soetada.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Semrush [Bot] ja 2 külalist