Kuidas suhtuksite, kui teie laps valiks partneriks venelase?

vana hea klassika
Külaline

Kuidas suhtuksite, kui teie laps valiks partneriks venelase?

Postitus Postitas Külaline »

Kas praegu maailmas toimuva valguses oleksite nördinud, kui teie poeg või tütar hakkaks käima venelasega? Oleks teil ükskõik? Või oleksite kurb, kuri, tunneksite piinlikkust, et laps sellise valiku on teinud?
Külaline

Jeerum, milline lame teemaalgatus! Minu meelest tuleks see kustutada kui vaenu õhutamine.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Juul 2025 22:13 Jeerum, milline lame teemaalgatus! Minu meelest tuleks see kustutada kui vaenu õhutamine.
Vaenu õhutamine? Sa üle ei pinguta vähe?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2025 22:06 Kas praegu maailmas toimuva valguses oleksite nördinud, kui teie poeg või tütar hakkaks käima venelasega? Oleks teil ükskõik? Või oleksite kurb, kuri, tunneksite piinlikkust, et laps sellise valiku on teinud?
Aga kui juba on partneriks/abikaasaks venelane? Ütlete lapsest lahti?
Sama tobe küsimus.
Külaline

Ei meeldiks kohe üldse, slaavlastega on suuredk kultuurilised erinevused. Ja et ei arvataks, et ma ainult venelaste vastu olen, siis ukrainlased pole ausalt öeldes sugugi parem valik.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2025 22:22
Guest kirjutas: 28 Juul 2025 22:13 Jeerum, milline lame teemaalgatus! Minu meelest tuleks see kustutada kui vaenu õhutamine.
Loomulikult on see vaenu õhutamine. Oleks mõni venelane sama küsimuse esitanud, aga vastupidises võtmes, siis oleks kohe kisa lahti.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Juul 2025 23:36
Külaline kirjutas: 28 Juul 2025 22:22
Loomulikult on see vaenu õhutamine. Oleks mõni venelane sama küsimuse esitanud, aga vastupidises võtmes, siis oleks kohe kisa lahti.
Eestlased - erinevalt venelastest - ei ole agressorriigi esindajad. Näed vahet?
Külaline

Guest kirjutas: 28 Juul 2025 22:45
Külaline kirjutas: 28 Juul 2025 22:06 Kas praegu maailmas toimuva valguses oleksite nördinud, kui teie poeg või tütar hakkaks käima venelasega? Oleks teil ükskõik? Või oleksite kurb, kuri, tunneksite piinlikkust, et laps sellise valiku on teinud?
Aga kui juba on partneriks/abikaasaks venelane? Ütlete lapsest lahti?
Sama tobe küsimus.
Noh, see on natuke teine olukord. Kui laps on juba varasemalt venelase kaasaks valinud, siis on praeguseks ilmselt juba selge, milliste poliitiliste vaadetega ta on. Kui on mõistlik venelane, pole ju hullu. Kui on aga putinist, siis lapsest loomulikult lahti ei ütleks, küll aga loodaksin, et lapsel on niipalju oidu, et ise selline suhe lõpetada.
Külaline

Lapse kaaslase valiku peaks heaks kiitma. Peaks? Alustaks sellest küsimusest.
Teine küsimus on rahvus.
Kolmas meelsus.
Kas armastus saaks olla kui kodumaa armastus on erinev?
On teatud teemad, millest targu ei räägita, või viisakad inimesed ei räägi. Nt usk, poliitika, raha. Kui nüüd tutvustada kallimat ka teistele sugulastele, kas kõik vaatavad tema rahvusest mööda viisakalt? Kas võib tekkida imelik olukord, kus see ema peab andma vastust teistele sugulastele oma lapse valiku üle? On üldse viisakas seda jutuks võtta?
Külaline

Minu jaoks läheb piir keeleoskuse juurest. Mul on töö juures venelastest kolleege, kes on eesti keele ilusti ära õppinud ja mulle ei tule pähegi neile kuidagi viltu vaadata. Samuti on mu lapse kooliklassis vene rahvusest lapsi - nad õpivad samamoodi eesti õppekeelega koolis, käivad samas trennis jne. Ehk siis on hästi integreerunud ja ma ei lähe vahele, kui mu laps venelasest klassikaaslasega sõbrustab.

Küll aga tekitaks tugevat kõhklust selline venelane, kes elab kolmandat põlvkonda Eestimaal, aga riigikeelt ikka ei oska. Mujal maailmas oleks niisugune olukord mõeldamatu. See näitab tema ja ta perekonna meelsust ja suhtumist, kahjuks. Ma ei tahaks, et mu laps looks suhte inimesega, kelle silmis me oleme fašistid. Aga ilmselt saab laps ise ka sellest aru.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2025 10:24Mujal maailmas oleks niisugune olukord mõeldamatu.
Päris nii küll väita ei saa. Hiina-, hispaania- ja venekeelseid kogukondi on ka nt USAs piisavalt.

Minul rahvuse vastu pole midagi, kui muidu on normaalne inimene. Mu lastel ja lastelastelgi on mitmeid venelastest sõpru.
Külaline

Ma eelistan, et täpid käivad täppide ja triibud triipudega, aga teiste inimeste sh ka oma laste otsustesse, ma ei sekku. Alaealiste laste puhul kasutan vetot siiski ühel juhul - kui olukord on selgelt kahjulik.
Külaline

Mul on poeg ja mina küll ei taha, et mingi slaavlane talle küüned taha lööb. Tööl on üks ukrainlasest naine, kellel on 16 aastane tütar. See räägib pidevalt, kuidas nad tüdruku peikade seljas elavad. Lõpetamiseks pidi 100 roosiga kimbu ostma, siis nüüd pidi veel tütre emale ka sünnipäevaks 100 roosi tooma. Peigmees peab loomulikult kõik kinni plekkima, kus nad tütrega käivad, igaks tähtpäevaks antakse list, mida tuleb tuua. Ema aina uhkustab, et mis hinnaklassis kingi jälle tema tütar sai peikalt. Siis ükspäev ütles, et noh, tütar jättis eelmise peika maha, võttis uue. Tütar on väga ilus, eks sellega meelitab, aga no see raha väljapressimine on täiesti üle mõistuse ja see ka, kuidas ta nende peigmeestega käitub. Ma küsisin, et kust see koolipoiss kõik selle raha võtab siis, tüdruku ema ütleb, et no mingu tööle, et sünnipäevaks kingitakse talle raha jne. Ma mõtlesin, et tore küll, et tema tütre sünnipäevaks peab poiss siis mingeid mitmesajaeuroseid kinke tegema ja kui ise kinke saab, siis selle raha peab kõik pruudi peale huugama panema. Ei taha sellist pruuti küll oma perele kaela.
Külaline

Vaevalt, et eesti noorel saab tekkida suhe venelasega, kes eesti keelt üldse ei oska. Mis keeles nad siis suhtlevad? Jah on suguvõsas suisa Venemaalt toodud abikaasasid, aga kuna nad on eesti keele suhtlustasandil selgeks saanud, siis ei ole mingit teist moodi suhtumist.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2025 12:22 …Tööl on üks ukrainlasest naine, kellel on 16 aastane tütar. See räägib pidevalt, kuidas nad tüdruku peikade seljas elavad. Lõpetamiseks pidi 100 roosiga kimbu ostma, siis nüüd pidi veel tütre emale ka sünnipäevaks 100 roosi tooma. Peigmees peab loomulikult kõik kinni plekkima…
See on ikka väga kole lugu küll.
Ma arvan, et seal midagi vastastikust pole.

Võibolla slaavlastel on nii kombeks.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Juul 2025 11:45
Külaline kirjutas: 29 Juul 2025 10:24Mujal maailmas oleks niisugune olukord mõeldamatu.
Päris nii küll väita ei saa. Hiina-, hispaania- ja venekeelseid kogukondi on ka nt USAs piisavalt.

Minul rahvuse vastu pole midagi, kui muidu on normaalne inimene. Mu lastel ja lastelastelgi on mitmeid venelastest sõpru.
USAs on jah Hiinalinn ehk hiinlaste kogukond jne. Kuid seal on mastaabid siiski sootuks teised; Eesti on nii väike, et siin puuduvad piirkonnad, kuhu on koondunud mingi konkreetne, riigirahvusest erinev rahvus. Ehk siis puuduvad suured asumid, kus järjest enamikus majades elab kümneid tuhandeid venelasi koos. Ka Hiinalinna-taolistes asumites peab ikkagi omandama inglise keele.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Juul 2025 14:22 Vaevalt, et eesti noorel saab tekkida suhe venelasega, kes eesti keelt üldse ei oska. Mis keeles nad siis suhtlevad? Jah on suguvõsas suisa Venemaalt toodud abikaasasid, aga kuna nad on eesti keele suhtlustasandil selgeks saanud, siis ei ole mingit teist moodi suhtumist.
Õnneks jah see ukrainlase tütar ka ei ole eesti keele huviline ja tema peikad on ka mingid valgevenelased, venelased jne. Peetigu neid terviseks. Noored poisid on ju lollid, vaatavad, et ilus tüdruk ja siis kui see on selline agressiivne päheistuja, siis lasevadki nii teha. Minu poeg õnneks ei oska vene keelt, siis on selliste otsa sattumine vähem tõenäoline.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Ei nad vbl väga lollid ka pole. Vbl plika maksab millegagi roosid jm hüved kinni, kust sina tead? Kes talle niisama ikka välja teeb? Ja kust koolipoiss raha saab? Vanemad annavad, aga eks need õpetavad, et küsi midagi vastu ka. Või tahavad poisinagad ilusa tüdrukuga eputada, saavad siis sellist asja vastu. Nad niisama süütud ohvrid ka seal ei ole.
Külaline

Segapaaride puhul Eestis tavaliselt eesti mees võtab vene naise, mitte vastupidi. Eestlasest naine ja venelasest mees väga palju harvem. Venekeelse naise puhul saab laste emakeeleks suure tõenäosusega vene keel - see on väga suur miinus. Eks nad küll pursivad ka eesti keelt, aga see pole see, mis emakeel.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Juul 2025 22:06 Kas praegu maailmas toimuva valguses oleksite nördinud, kui teie poeg või tütar hakkaks käima venelasega? Oleks teil ükskõik? Või oleksite kurb, kuri, tunneksite piinlikkust, et laps sellise valiku on teinud?
Oleneb venelasest. On ka venelasi, kes täiesti vabalt räägivad eesti keelt. Nt Tanja Mihhailova. Aga üldiselt ikkagi oleksin kurb, kui mu poeg valiks mitte-eestlase. Eriti veel venekeelse. Ei talu seda vene plära üldse.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Semrush [Bot] ja 2 külalist