Riided ja vanus

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Riided ja vanus

Postitus Postitas Külaline »

Millises vanuses võib veel kanda riideid, mis meeldivad, ning millal peaks hakkama kandma niiöelda vanainimeseriideid?
Külaline

Eks oleneb, mis riided sulle meeldivad. Kui mingid maitsetud liibukad minid, siis pole need ka noorena kuigi ilusad, samas noorena antakse rohkem andeks. Kui mõtled selliseid vanainimeseriideid, mida kanti siis, kui mina olin laps ja nüüd vaatan, et osadel vanainimestel jälle on (ei tea, kust saavad neid üldse), siis mina isikikult neid ei kavatse kandma hakata. Mõtlen siis hall või pruun ebamäärase tegumoega mantel, pruun barett, mingid ebamäärased botikud ja paksud sukad.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2025 12:58 Millises vanuses võib veel kanda riideid, mis meeldivad, ning millal peaks hakkama kandma niiöelda vanainimeseriideid?
Kuni surmani. Mul on paigas ka matmise kleit, maailmakuulsa disaineri looming.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Õige - kuni surmani. Käisin troopikas, seal olid vanamuttidel seljas ilusad värvikirevad riided, nagu noored käivad, ilusate ja värvilistega. Seal ma pensionäridel vanainimeseriideid ei kohanudki, siinsetel on seljas.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Juul 2025 13:10 Kui mõtled selliseid vanainimeseriideid, mida kanti siis, kui mina olin laps ja nüüd vaatan, et osadel vanainimestel jälle on (ei tea, kust saavad neid üldse), siis mina isikikult neid ei kavatse kandma hakata. Mõtlen siis hall või pruun ebamäärase tegumoega mantel, pruun barett, mingid ebamäärased botikud ja paksud sukad.
Minu arust kannab suur hulk vanureid mingeid imelikke ebamäärases poolde säärde pikkuses sünteetilisi ürpe. Kui kusagilt maakohast läbi sõita, siis sageli on poe kõrval parkimisplatsil mingi müügilett poola või türgi vmt nänniga - seal tavaliselt lehvivad ka sellised. Mis vanuses tuleb inimestele mõte, et see näeb kena välja ja on mõnus kanda - jääb selgusetuks.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Juul 2025 14:30
Guest kirjutas: 20 Juul 2025 13:10 Kui mõtled selliseid vanainimeseriideid, mida kanti siis, kui mina olin laps ja nüüd vaatan, et osadel vanainimestel jälle on (ei tea, kust saavad neid üldse), siis mina isikikult neid ei kavatse kandma hakata. Mõtlen siis hall või pruun ebamäärase tegumoega mantel, pruun barett, mingid ebamäärased botikud ja paksud sukad.
Minu arust kannab suur hulk vanureid mingeid imelikke ebamäärases poolde säärde pikkuses sünteetilisi ürpe. Kui kusagilt maakohast läbi sõita, siis sageli on poe kõrval parkimisplatsil mingi müügilett poola või türgi vmt nänniga - seal tavaliselt lehvivad ka sellised. Mis vanuses tuleb inimestele mõte, et see näeb kena välja ja on mõnus kanda - jääb selgusetuks.
Sest see on mugav. Isegi mu vend ükskord ütles, et krt need tädide kitlid tundub megamugav riietus olema. Jah ongi.

Mingis mõttes ma isegi kadestan neid aegu, kus võis rahus vanainimese riided selga panna, räti pähe ja keegi ei kobisenud. Nüüd pead vanemas eas ka beib olema. Hullem veel, kui ikka kusagil ilukirurgi juures nägu paiste ei lase süstida, siis oled mingi fui vanaaegne.
Külaline

Sest vanemad eas sul on terviseprobleemid ja kaal kerkib. Muutud külma ja tuule suhtes tundlikumaks. Sul on liikumise ja tasakaaluga rohkem probleeme. Seega valid riided, mis sind rohkem katavad, soojemad, kerge selga panna, ei takista liikumist, kergesti pestavad, triigitavad.

Eelistan samuti poolde säärde seelikuid. Ühistranspordis sa oma miniga ei saa astuda ega istuda. Ega need valged koivad pole ka asi, mis vanemas eas kellegi kaunimaks teeks.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2025 15:42
Sest see on mugav. Isegi mu vend ükskord ütles, et krt need tädide kitlid tundub megamugav riietus olema. Jah ongi.

Mingis mõttes ma isegi kadestan neid aegu, kus võis rahus vanainimese riided selga panna, räti pähe ja keegi ei kobisenud. Nüüd pead vanemas eas ka beib olema. Hullem veel, kui ikka kusagil ilukirurgi juures nägu paiste ei lase süstida, siis oled mingi fui vanaaegne.
Kui lased paiste süstida, oled vanaaegne. Kui hoiad oma nägu süstidega värskena ja loomulikuna, oled tänapäevane.
Külaline

Minu meelest siin polegi nii tähtis vanus, kuivõrd isiksus. Mõnele pane selga mida iganes, kõik sobib. Teine näeb samas riietuses naeruväärne või mutilik välja. Just isiksuse ja oleku hea koostoime näitab, kas inimebe "kannab riided välja" või ei.

Hea näide on Dolly Parton. Mõne teise samavanuse seljas näeks see kleit jube välja. Temale aga sobib.

Pilt
Külaline

Nüüd pead vanemas eas ka beib olema.
Ma käisin eile avalikus rannas üle hulga aja ja oli nii, et eestlastest olid enamasti noored rannas, keskealised vormist väljas naised vist passivad rohkem kodus. Aga vene babuuljad olid küll kohal ja nautisid ilma. Kübar peas, pekid uhkelt väljas, midagi ei häbenenud. Vanamees libistas kõrval õlut ja kõik olid rahul. Minu arust elutervem suhtumine kui eestlastel. Üks imelik on iga päev iluteemades, nüüd kirjutas, et lühikeste pükstega ei tohi käia, kui ideaalne keha pole. Tere tali. Kes tema enda arust on, kes ütleb, kes tohib üldse kodust välja tulla ja kes ei tohi.
Külaline

Mõni pensioniealine on mulle öelnud, ei tema seda selga ei saa panna,sest see pole kõrge kaelusega, sest vana inimese kael ei ole selline, mis kõlbaks ilma katmata jätta. Mis te arvate?
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 20 Juul 2025 13:57 Õige - kuni surmani. Käisin troopikas, seal olid vanamuttidel seljas ilusad värvikirevad riided, nagu noored käivad, ilusate ja värvilistega. Seal ma pensionäridel vanainimeseriideid ei kohanudki, siinsetel on seljas.
Aga minit ei kanna vanemad inimesed seal ka ju, ikka maani kleidid ja seelikud.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Juul 2025 13:10 Eks oleneb, mis riided sulle meeldivad. Kui mingid maitsetud liibukad minid, siis pole need ka noorena kuigi ilusad, samas noorena antakse rohkem andeks. Kui mõtled selliseid vanainimeseriideid, mida kanti siis, kui mina olin laps ja nüüd vaatan, et osadel vanainimestel jälle on (ei tea, kust saavad neid üldse), siis mina isikikult neid ei kavatse kandma hakata. Mõtlen siis hall või pruun ebamäärase tegumoega mantel, pruun barett, mingid ebamäärased botikud ja paksud sukad.
Aga vahepeal oli moes need Soome spordiriided, hästi värvikirevad, nüüd on need igapäevaselt seljas rohkem asotsiaalidelt, kes saavad neid vist kusagilt abist.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Juul 2025 15:55

Kui lased paiste süstida, oled vanaaegne. Kui hoiad oma nägu süstidega värskena ja loomulikuna, oled tänapäevane.
Kõigil neil tekib jonnipunni nägu. Pole olemas mingit värsket ja loomuliku süstimist.
Külaline

Minu arust las käib igaüks riides nii, kuidas ta ise tahab ja mugavalt tunneb. See on äärmiselt nõme kedagi kommenteerida või vahtida. Oma lapsele olen seda väikesest saadik õpetanud, aga imelikul kombel paljud täiskasvanud sellist elementaarset viisakusreeglit ei tea. Minule igatahes meeldivad sellised inimesed rohkem, kes on julged ja käivad oma maitse järgi riides ja tunnevad ennast hästi, mitte need, kellel on kogu aeg mingi pulk pees, et küll ma olen selle jaoks liiga paks, vana, mida iganes. Inimesed võiks vähem teisi vahtida ja elada oma elu.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Juul 2025 16:47

Kõigil neil tekib jonnipunni nägu. Pole olemas mingit värsket ja loomuliku süstimist.
Kõik ju süstivad, Maarja-Liis Ilus, Eda-Ines Etti, Gerli Padar, Merle Palmiste, Evelin Võigemast vms, kellelgi pole mingit jonnipunni peas.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2025 16:38 Mõni pensioniealine on mulle öelnud, ei tema seda selga ei saa panna,sest see pole kõrge kaelusega, sest vana inimese kael ei ole selline, mis kõlbaks ilma katmata jätta. Mis te arvate?
olen 60. mul vastupidi pigem. kõrge kaelusega džempreid kandsin põhiliselt vanuses 30-40, tavaliselt koos kontorikostüümiga. praegu on need džemprid küll veel kapis alles, kannan vaid talvel väga külma ilmaga suusatama minnes või koeraga jalutamas, kontorisse selga enam ei pane, sest muidu on endal peeglisse vaadates imelik tunne, et kaela justkui polegi. eelistan pigem ümmarguse või kolmnurkse kaelusega džempreid.
miniseelikuid ei kanna enam ammu. üldse ei meeldi enam seeliku-pluusi kombinatsioon. kostüümijakke kannan suht harva, pigem kampsunid. suvel poodi või külla minnes vahel ka kleit. muidu püksid. viisakamasse kohta viisakamad, koeraga metsa jalutama minnes sobivad ka äralõigatud säärtega teksad.
tööl põhiliselt pikkades pükstes, sest sukkpükste jalga saamisele sügis-talv-kevad varahommikul kulutatav aeg pole seda aja- (ja raha-)kulu väärt, eriti kui mõned juba jalgapanekul katki lähevad.
madalad jalanõud. põhiliselt tossud. kõrged kontsad vaid korra paar aasta jooksul pidulikule vastuvõtule pika kleidi juurde.
ei värvi, ei süsti.
Külaline

Mulle meeldis kuskil youtubis ingliskeelne kommentaar a la laske mul rahus olla vana nõid.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Juul 2025 16:51
Kõik ju süstivad, Maarja-Liis Ilus, Eda-Ines Etti, Gerli Padar, Merle Palmiste, Evelin Võigemast vms, kellelgi pole mingit jonnipunni peas.
Ja neil kõikidel on näha, et süstivad. Spetsiifiline nägu tekib. See omakorda teebki vanaks, sest see süstitud nägu ongi vanainimese nägu.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Juul 2025 16:51
Sorry, aga nad näevad täpselt eakohase näoga välja. Millised nad siis veel ilma süstimata on? Isiklikult ei tunne kedagi nende vanusest, kes halvem välja näoks, kuigi ei süsti.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Semrush [Bot] ja 2 külalist