Meeste kott

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Meeste kott

Postitus Postitas Külaline »

Nägin tiktokist videot, kus üks venelane rääkis, et venelasi saab eristada teistest rahvusest väikese üleõla koti järgi.
Nii on tõesti. Praktiline, mu arust.
Kus kannavad teistest rahvustest mehed telefoni, kaarte ja raha?
Minu mees kannab sisetaskus, kui on. Ja taskus. Aga tihti kukub tal tel taskust välja, eriti istudes autosse. Taskud on väikesed ja paljudel riietel pole sisetaskuid.
Külaline

See üleõlakott on juba päris mitu aastat moes ka muudes riikides ja juba teismelistel.
Me elame Soomes ja siin on igal teisel teismelisel selline kott. Mitu aastat vähemalt kasutusel juba see mood.
Külaline

Meeste üleõlakotil pole viga midagi, aga venelastel on teine stiil. Selline naiste käekoti moodi või mingi paun. Sellest tunneb venku ära küll.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juun 2025 11:33 See üleõlakott on juba päris mitu aastat moes ka muudes riikides ja juba teismelistel.
Me elame Soomes ja siin on igal teisel teismelisel selline kott. Mitu aastat vähemalt kasutusel juba see mood.
See üleõla kott on paraku ka üks narkokaubitsejate tunnus. Noor mees sisserändajast mees, brändidressid seljas ja paks kuldkett kaelas ning väike üleõlakott.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juun 2025 09:12 Kus kannavad teistest rahvustest mehed telefoni, kaarte ja raha?
Telefoni kannan taskus. Mingi väike raha on telefoni kaane all ja autos. Kaarte ei kanna. Kliendi ja pangakaardid on telefonis äppides.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Juun 2025 09:12 Kus kannavad teistest rahvustest mehed telefoni, kaarte ja raha?
Ma olen küll eestlasest naine, aga mis kaardid ja raha? Raha on pangas, kaardid on telefonis ja telefon on reeglina käes. Vajadusel panen teksade tagataskusse. Autot juhtides on telefon vastavas hoidikus.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Juun 2025 12:18
Guest kirjutas: 08 Juun 2025 09:12 Kus kannavad teistest rahvustest mehed telefoni, kaarte ja raha?
Ma olen küll eestlasest naine, aga mis kaardid ja raha? Raha on pangas, kaardid on telefonis ja telefon on reeglina käes. Vajadusel panen teksade tagataskusse. Autot juhtides on telefon vastavas hoidikus.
Võtmed, autovõti või pult. Väravavõti või pult. Id kaart, pangakaart. Kuhu sa need paned kui poodi lähed?
Külaline

Ah mis sa kelgid!
Külaline

Minu meelest on kotti kaasas kanda ülimalt praktiline. Mu mees ei ole kahjuks kotiusku ja siis topibki kõiki oma asju kõikidesse enda taskutesse: rahakott läheb teksade tagatasku, autopult ühte jopetasku ja koduvõtmed ning töövõtmed (eraldi kimpudena) teise taskusse, mobiil rinnataskusse, kontaktläätsede konteiner jope sisetaskusse, roheline bussikaart varrukataskusse. Sedasi hoides on üht-teist aeg-ajalt ära kadunud, pangakaart läks kummi jne. Selle taustal oleks ilmselt lihtsam kanda juba kotti.
Külaline

Ma olen eestlane ja mees. Mul on selline üleõlakott, tootja äkki Camel Active. Suvel asendamatu. Sinna sisse panen rahakoti, telefoni, auto ja elamu võtmed. Vajadusel veel midagi. Taskutes neid asju kanda on riskantne, libisevad välja. Mul alles hiljuti oli nii, et vaatasin lapse spordivõistlust, jope süles istusin ja tõusin siis püsti. Õneeks kohe minema ei läinud. Üks naine pöördus minu poole, kas need on teie auto võtmed? Olid. Lihtsalt jope taskust välja libisenud.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Juun 2025 12:49
Võtmed, autovõti või pult. Väravavõti või pult. Id kaart, pangakaart. Kuhu sa need paned kui poodi lähed?
Kodu avab meil roheline ühiskaart - see on telefoni vahel vastavas taskus. Autovõtme pistan taskusse. Mingit väravat ega selle pulti meil ei ole. ID-kaart on telefoni vahel. Pangakaarti ei ole, selleks on telefon.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juun 2025 20:30
Kodu avab meil roheline ühiskaart - see on telefoni vahel vastavas taskus. Autovõtme pistan taskusse. Mingit väravat ega selle pulti meil ei ole. ID-kaart on telefoni vahel. Pangakaarti ei ole, selleks on telefon.
Palju ka selline ülimugavus "maksab" stiilis et kui midagi juhtub?
Kodu ukse avanemine rohelise kaardiga ... see on muidugi omaette ülim tase.
Külaline

Mina kirjutasin, et see väikesemõõduline üleõla kott on narkokaubitsejate üks tunnustest. Kahjuks Euroopas see nii on. Eestis ilmselt veel mitte, loodetavasti see trend teile ei jõuagi, aga minu elukohariigis see on nii. Tavaliselt on siin meestel seljakotid või kontoriroti-stiilis peened nahkpprtfelid. Üleõla-kotte eriti ei kohta, kui linna keskväljakul ringi patseerivatel noortel sisserändaja taustaga meestel. Midagi sellist.

Pilt

Ma ei mõelnud midagi negatiivset selle koti kohta, sedt iseenesest on see ju reisides ülipraktiline. Ju ma olen lihtsalt rikutud mõtlemisega.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Juun 2025 20:40
Külaline kirjutas: 08 Juun 2025 20:30

Palju ka selline ülimugavus "maksab" stiilis et kui midagi juhtub?
Kodu ukse avanemine rohelise kaardiga ... see on muidugi omaette ülim tase.
Puust ja punaseks. Meil on kortermaja. Selle välisuks on digilukuga. Selle avab isikustatud roheline kaart. Igal korrusel on ka koridorid digilukuga. Samamoodi avab selle roheline kaart. Juhuks, kui kaardisüsteem peaks mingil põhjusel otsad andma, on ustel olemas ka võtmega avatavad lukud. Võti on meil autos. Kellel ei ole, eks see siis ootab maja ees, kuni naaber saabub või helistab lukuabisse. Seni pole veel keegi kurtnud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 8 külalist