Võlgnikud

vana hea klassika
Vasta
Tolmukübe
Kontakt:

Võlgnikud

Postitus Postitas Tolmukübe »

Kas olete võlgu võtnud, või andnud? Kuidas oli? Teate mõnda sellist isikut, kuidas nende eluke veereb? Mina ei võta võlgu, ega anna võlgu. Mulle võlad ei meeldi ja üle oma võimete ei ela.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Olen nii võtnud (õppelaenu) kui andnud (kahele sõbrannale tõesti ülioluliste kiirete väljaminekute puhul, vanematele ka) ja õigel ajal nii tagasi maksnud kui tagasi saanud.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Üks tuttav jäi 100 eurot võlgu. Hakkas tagasimaksmisega mingit lolli mängima, ajas idioodi juttu, lõpuks blokeeris mind üldse ära. Mõtlesin, et kas siis nii vähe see meie tutvus talle väärt oligi, ainult 100 eurot. Mina ei oleks viitsinud küll sellise raha pärast kellegagi niimoodi jamada.
Külaline

Kunagi aastate eest oli Nelli Teatajas kuulutus, kus üks naisterahvas soovis 300 krooni laenata. Oli aeg, kus kiirlaenu firmasid ei olnud veel olemas. Kirjutasin talle kuulutuse peale ja saime kokku. Ajasime veidi juttu ja jõudsime kokkuleppele "laenutingimustes". Veel oli mul üks ekspruut, kes oli vahel rahahädas, talle meeldisid ilusad riided. Temaga saime samuti alati kokkuleppele "laenutingimustes". Ka hiljem on püütud minult suuremaid summasid laenata, kui tänapäeval saab öelda, et selleks on ju pangad olemas, mine võta sealt laenu. Viimasel viiel aastal ei ole keegi laenu küsinud.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Mai 2025 18:54 Kunagi aastate eest oli Nelli Teatajas kuulutus, kus üks naisterahvas soovis 300 krooni laenata. Oli aeg, kus kiirlaenu firmasid ei olnud veel olemas. Kirjutasin talle kuulutuse peale ja saime kokku. Ajasime veidi juttu ja jõudsime kokkuleppele "laenutingimustes". Veel oli mul üks ekspruut, kes oli vahel rahahädas, talle meeldisid ilusad riided. Temaga saime samuti alati kokkuleppele "laenutingimustes". Ka hiljem on püütud minult suuremaid summasid laenata, kui tänapäeval saab öelda, et selleks on ju pangad olemas, mine võta sealt laenu. Viimasel viiel aastal ei ole keegi laenu küsinud.
Ja sellest ajast alates oledki kuival olnud? Kui jube sa siis oled, et sind ilma rahata keegi ei taha?
Külaline

Olen andnud 8000 DEM-i, tagasi ei ole veel :D saanud.
Olen andnud sõbrannale 500 EEK-i, tema ämma abiga sain pikapeale tagasi.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Mai 2025 18:55Ja sellest ajast alates oledki kuival olnud? Kui jube sa siis oled, et sind ilma rahata keegi ei taha?
Püsigem teemas! Teema on võlgnikest.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Mai 2025 19:27
Külaline kirjutas: 26 Mai 2025 18:55Ja sellest ajast alates oledki kuival olnud? Kui jube sa siis oled, et sind ilma rahata keegi ei taha?
Püsigem teemas! Teema on võlgnikest.
Ja kes sina oled siis? Mingi universumi politsei, et kukud kamandama?
Külaline

Ise olen laenanud küll, nii auto kui kinnisvara ostuks. Olen laenanud nii pangast kui pereliikmetelt, mul üks on miljonär. Need laenatud summad on suured olnud ja väga täpse kokkuleppega, millal täpselt tagasi maksan. Olen ka maksnud. Väikeseid summasid pole kunagi laenama pidanud. Kui minult küsiks laenu keegi hea sõber või pereliige, siis ilmselt annaksin - häid sõpru ja pereliikmeid ma usaldan ka. Aaa, vahel kui tahan, et mees mulle välja teeks ja ta väidab, et ta ei saa, sest raha pole - siis talle olen küll pakkunud, et ma võin sulle laenata. Aga ta tavaliselt ei taha.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 26 Mai 2025 16:12 Kas olete võlgu võtnud, või andnud? Kuidas oli? Teate mõnda sellist isikut, kuidas nende eluke veereb? Mina ei võta võlgu, ega anna võlgu. Mulle võlad ei meeldi ja üle oma võimete ei ela.
Saan aru, et siin mõeldakse eraisikult eraisikule tehinguid? Kui jah siis see oli pigem üheksakümnendate teema, kui pangad veel ei toiminud nii nagu peaks. Siis andis üks inimene teisele laenu. Üheksakümnendate lõpus sai juba pangast laenu võtta. 2025 aastal eraisikultelt laenamine on vist marginaalne, kel häda käes, see võtab kiirlaenu. Parandage mind kui ma eksin.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Mai 2025 22:00
Tolmukübe kirjutas: 26 Mai 2025 16:12 Kas olete võlgu võtnud, või andnud? Kuidas oli? Teate mõnda sellist isikut, kuidas nende eluke veereb? Mina ei võta võlgu, ega anna võlgu. Mulle võlad ei meeldi ja üle oma võimete ei ela.
Saan aru, et siin mõeldakse eraisikult eraisikule tehinguid? Kui jah siis see oli pigem üheksakümnendate teema, kui pangad veel ei toiminud nii nagu peaks. Siis andis üks inimene teisele laenu. Üheksakümnendate lõpus sai juba pangast laenu võtta. 2025 aastal eraisikultelt laenamine on vist marginaalne, kel häda käes, see võtab kiirlaenu. Parandage mind kui ma eksin.
On tüüpe, kes võtavad nimme just eraisikutelt. Siis ei pea tagasi maksma. Enda margi täistegemine neid vist ei huvita. Aumees jääb pigem võlgu laenufimadele.
Külaline

Aumees jääb pigem võlgu laenufimadele.
Aumees ei jäägi võlgu. Aumees ja võlgu jäämine ühes lauses ei lähe kokku.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Mai 2025 06:51
Võtame näiteks võlgnikud Mare Kolsar ja Jakko Väli. Inimesed kehitaksid õlgu, kui nad oleksid võtnud võlgu laenufirmadelt ja pankrotis, mida juhtub ka tavaliste Eesti ettevõtjatega pidevalt. Aga häbiväärne on, et võtsid laene eraisikutelt, sõpradelt. Varastasid nende unistused ja plaanid. See pensionär, kellelt Kolsar kümneid tuhandeid laenas, ei saanud ju enam maja renoveerimist-remontimist teha, elu säästud läinud. Laenufirmadel on kahjum äriplaani sisse kirjutatud.

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1202 ... arikelmiks
https://elu24.postimees.ee/7913923/suva ... -ahvardusi
Külaline

Guest kirjutas: 27 Mai 2025 06:59
Võtame näiteks võlgnikud Mare Kolsar ja Jakko Väli. Inimesed kehitaksid õlgu, kui nad oleksid võtnud võlgu laenufirmadelt ja pankrotis, mida juhtub ka tavaliste Eesti ettevõtjatega pidevalt. Aga häbiväärne on, et võtsid laene eraisikutelt, sõpradelt. Varastasid nende unistused ja plaanid. See pensionär, kellelt Kolsar kümneid tuhandeid laenas, ei saanud ju enam maja renoveerimist-remontimist teha, elu säästud läinud. Laenufirmadel on kahjum äriplaani sisse kirjutatud.

Pätt on pätt, mitte mingi aumees, et võttis "ainult" laenufirmadelt laenu. Mida rohkem selliseid pätte, seda kallim on laenu võtmine ka teistele, sest teised maksavad selle kinni. Raha tuleb alati kellegi taskust, mitte kuskilt müstilisest allikast. See firma ei maksa seda kinni, vaid võtab teiste klientide käest.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Mai 2025 07:05

Pätt on pätt, mitte mingi aumees, et võttis "ainult" laenufirmadelt laenu. Mida rohkem selliseid pätte, seda kallim on laenu võtmine ka teistele, sest teised maksavad selle kinni. Raha tuleb alati kellegi taskust, mitte kuskilt müstilisest allikast. See firma ei maksa seda kinni, vaid võtab teiste klientide käest.
On suured vargad ja väiksed vargad. Ühtegi suurt varast pätiks ei peeta. Laseb oma firma pankrotti või müüb enne maha, jääb laia kaarega väga paljudele võlgu (klientidele juba makstud kaubad üle andmata jne), aga puhas poiss ja alustab peagi uue äriga. Aga vaat see moosivaras või kes koeravorsti varastas, vaat see on pätt!
Külaline

Guest kirjutas: 27 Mai 2025 07:05

Mis sa arvad, et kui inimesed eeskujulikult maksaksid, siis oleks teenus odavam? See on sama, mis arvata, et firma edu korral kasvab firma koristaja palk. Ei kasva. Firma kasum kasvab.
Külaline

Mis sa arvad, et kui inimesed eeskujulikult maksaksid, siis oleks teenus odavam? See on sama, mis arvata, et firma edu korral kasvab firma koristaja palk. Ei kasva. Firma kasum kasvab.
Sinusuguste pärast lähevadki hinnad kallimaks kogu aeg. Kui kulud suurenevad, pannakse hind kallimaks. Kui on rohkem vargaid, on teenus kallim. See on sinu loll vabandus, et nagunii keegi paneks raha tasku, las aga varastavad. Mida rohkem on ebaausaid inimesi, seda suuremad on firma kulud. Ja kõik see võetakse ausate kodanike arvelt. Absoluutselt oleks kõik teenused ja kaubad odavamad, kui mitte keegi ei varastaks. Sul on täiesti vale ja pätile vastav mõtteviis.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Mai 2025 15:37
Sinusuguste pärast lähevadki hinnad kallimaks kogu aeg. Kui kulud suurenevad, pannakse hind kallimaks. Kui on rohkem vargaid, on teenus kallim. See on sinu loll vabandus, et nagunii keegi paneks raha tasku, las aga varastavad. Mida rohkem on ebaausaid inimesi, seda suuremad on firma kulud. Ja kõik see võetakse ausate kodanike arvelt. Absoluutselt oleks kõik teenused ja kaubad odavamad, kui mitte keegi ei varastaks. Sul on täiesti vale ja pätile vastav mõtteviis.
Teema ei ole varastamisest, vaid laenamisest. Mõnikord ei suudeta õigel ajal tagasi maksta. Laenufirma oma viga, kui ei suuda õigesti hinnata inimese võimekust.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist