Miks venemaa seda teeb

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Miks venemaa seda teeb

Postitus Postitas Külaline »

Miks on ühel pealtnäha normaalsel ja euroopalikke väärtusi jagaval riigil vaja pidevalt oma ülemvõimu näidata, oma impeeriumi suurendada, kõigiga vastuolus olla? Isegi kui see värdjas (põlegu ta põrgus igavesti) kõrvale jätta, siis ma usun et tema kadumisel leitaks kümneid uusi ja hullemaid. No vallutas kunagi 1/5 maakerast ja siis? Ka Hispaania, Inglise, Portugali jne ipeeriumid on kunagi suured olnud, aga need rahvad on kõik normaalselt areneneud ja saanud aru, et vallutused polnud õiged, andnud kunagistele asumaadele iseseisvuse, võtnud asumaade kodanikke hulgaliselt vastu (mis on põhjusrtanud neile siseriiklikke probleeme, aga süütunne on ilmselt suurem).
Miks venemaa ei saa aru, et okupeerides naaberriike (peale misiganes sõda), see ei ole nende territoorium. Uraali mäestikust ida poole on kõik okupeeritud ja ajupestud alad, aga need pole kunagi ajalooliselt venemaa olnud. Ja see on 1/5-st üsna suur osa. Mis nendel inimestel viga on? No ja siis Balti riike ja ka muud Euroopat asustavad "kaasmaalased", hüvesid tahavad küll, aga vahivad ikka oma kodumaa poole. Mimgu siis oma kodumaale ja olgu rahul. Miks me neid usse oma rinnal soojendame?
Tuli selline kuri teemaalgatus, aga mul on tegelikult kahju, et ma olen mõningase eelarvamusega hakanud suhtuma oma toredatesse vene rahvusest töökaaslastesse. ja veel rohkem on kahju nendest veel nõukaaega jäävatesst kontaktidest venemaal elavate venelastega (suhtlus jäigi tegelikult nõukaaega), kes olid äärmiselt toredad ja lahked inimesed. Ma millegipärast arvan, et nad tänapäeval täiesti pooldavad ametlikku poliitikat. Et kuidas loomult tore ja lahke inimene võib selline ipeeriumimeelne olla? Õigustada neid jubedusi mida Ukrainas toime pannakse?
Külaline

Mul ka enne ei olnud venelaste ja ukrainlaste vastu eriti midagi, kui nendega väga palju kokku ei puutunud. Aga viimasel ajal on tõesti siiber, sest nüüd olen töökohas, kus on palju venelasi ja ukrainlasi. See ukrainlane räägib muudkui, kui õudne on sõda, aga samas ta eesti keelt õppida ei taha ja parimad sõbrannad tööl on ikka venelased, sest nendega saab vene keeles rääkida ja nad on sarnased. Päevad otsa on vaja pläterdada töö tegemise asemel. Karjuvad ja lõugavad. Muu jamps selle sõjaga seoses on mind ka juba ammu ära tüüdanud. Eestis on elu reaalselt selle tõttu täiesti käest ära läinud. Muudkui maksud tõusevad, samal ajal ametnikud õitsevad ja tõstavad aina oma palkasid. Ei jaksa enam. Need ukrainlased siin saavad igasugu toetusi, üüritoetust, aga suvaline inimene ei saa midagi. Miks peab mingit ukrainlast, kes käib tööl, niimoodi toetama ette ja taha. Tal on mitu keelekursust juba kinni makstud, ühtki sõna pole õppinud. Ma tahaks ka vene keelt õppida, keegi ei maksa seda kinni.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Mai 2025 20:24Miks on ühel pealtnäha normaalsel ja euroopalikke väärtusi jagaval riigil vaja pidevalt oma ülemvõimu näidata,
Ei ole tegemist ju euroopalikke väärtusi jagava riigiga! Eks sa pead ajalugu tundma. Mongolite ike omal ajal muutis vene rahva genofondi ja nad ongi sellised kurjad ja sõjakad. Sõda ja selle ülistamine on neil veres. Suur Vene shovinism- meie oleme ülimad, teie seal olete mingid mõttetud kärbsed. Mäletate seda, et nõuka ajal arvasid venelased, et nemad tõid meile 1940 aastal kultuuri, enne elasime metsas ja onnides. Selles on sul õigus, et kui üks Putin ära sureb, siis võib teine asemele tulla. Vahepeal oli Venemaal helgem hetk, kui Gorba võimul oli ja algas perestroika ja glasnost. Ma rohkem ei vatra, las teised teevad edasi.
Aga loe raamatuid Venemaa ajaloost ja saad targemaks. Ma just lugesin raamatut "Häving", see kirjeldab hästi vene-ukr sõja ajaloolisi põhjuseid.
https://www.apollo.ee/having-lugu-putin ... stest.html
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Mai 2025 20:41Ma tahaks ka vene keelt õppida, keegi ei maksa seda kinni.
Miks sa vene keelt tahad õppida? Loodad, et kui Eesti okupeeritakse, siis on sellest kasu?
Külaline

Täpselt samamoodi võiks küsida, et miks Iisrael või USA seda teeb?
Külaline

Guest kirjutas: 21 Mai 2025 23:04 Täpselt samamoodi võiks küsida, et miks Iisrael või USA seda teeb?
Küsimus oli Venemaas. Venemaa ründab alati, kui aga saab. Nende kogu au ja kuulsus põhineb sõjalisel võimsusel ja impeeriumi laiendamisel. Kogu kirjapandud ajaloo vältel on ta Eestil 43 korda kallal käinud.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Mai 2025 20:57
Külaline kirjutas: 21 Mai 2025 20:24Miks on ühel pealtnäha normaalsel ja euroopalikke väärtusi jagaval riigil vaja pidevalt oma ülemvõimu näidata,
Mäletate seda, et nõuka ajal arvasid venelased, et nemad tõid meile 1940 aastal kultuuri, enne elasime metsas ja onnides.
Praegu arvavad nad samamoodi, miski pole muutunud.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Mai 2025 23:13
Guest kirjutas: 21 Mai 2025 23:04 Täpselt samamoodi võiks küsida, et miks Iisrael või USA seda teeb?
Küsimus oli Venemaas. Venemaa ründab alati, kui aga saab. Nende kogu au ja kuulsus põhineb sõjalisel võimsusel ja impeeriumi laiendamisel. Kogu kirjapandud ajaloo vältel on ta Eestil 43 korda kallal käinud.
Nii? Mida teeb Iisrael praegu Gazas? Sisuliselt sama, mida natsisaksamaa nendega tegi. Ja maailm vaatab seda lihtsalt pealt. Ja veel- sa ilmselt ei tea kui palju sõdu on USA oma eksistentsi jooksul alustanud. Üle 200.
Külaline

Nii Venemaa, Iisraeli kui USA üks ühendav joon on see, et nad siiralt arvavad, et nad on paremad kui teised ja nad võivad seda kõike teha.

Iisrael - no nende usk ütleb seda, et nad on Jumalast äravalitud rahvas ja kui nad palestiinlased ära hävitavad, siis on see Jumalale meelepärane ja nad saavad selle eest vääriliselt tasutud.

USA - America first mõttemall pole vist kellelegi võõras. Arusaam, et ameeriklased on kõige-kõige ja nende riik parim maailmas on neisse sügavalt juurdunud. Nad peavadki kogu muud maailma vähem arenenuks ja usuvad, et kõik tahavad nende moodi olla.

Venemaa - nende praegune arusaam maailmast ütleb neile, et venelased on vaesed ohvrid ja tagakiusatud, nemad päästsid ainuisikuliselt kogu maailma natsismi käest ja nüüd keegi üldse seda enam ei hinda, kõik tahavad neile halba ja NATO tahab neid ära hävitada ja hirmsat euroopalikku demokraatiat neile peale suruda.

Kõige selle taga kõigi nende rahvuste puhul on siiras, sügav usk ja usuga võidelda on praktiliselt võimatu. Putin, Trump ja Netanyahu ei ole mitte põhjused, vaid sümptomid.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Mai 2025 07:56 Nii Venemaa, Iisraeli kui USA üks ühendav joon on see, et nad siiralt arvavad, et nad on paremad kui teised ja nad võivad seda kõike teha.

Iisrael - no nende usk ütleb seda, et nad on Jumalast äravalitud rahvas ja kui nad palestiinlased ära hävitavad, siis on see Jumalale meelepärane ja nad saavad selle eest vääriliselt tasutud.

USA - America first mõttemall pole vist kellelegi võõras. Arusaam, et ameeriklased on kõige-kõige ja nende riik parim maailmas on neisse sügavalt juurdunud. Nad peavadki kogu muud maailma vähem arenenuks ja usuvad, et kõik tahavad nende moodi olla.

Venemaa - nende praegune arusaam maailmast ütleb neile, et venelased on vaesed ohvrid ja tagakiusatud, nemad päästsid ainuisikuliselt kogu maailma natsismi käest ja nüüd keegi üldse seda enam ei hinda, kõik tahavad neile halba ja NATO tahab neid ära hävitada ja hirmsat euroopalikku demokraatiat neile peale suruda.

Kõige selle taga kõigi nende rahvuste puhul on siiras, sügav usk ja usuga võidelda on praktiliselt võimatu. Putin, Trump ja Netanyahu ei ole mitte põhjused, vaid sümptomid.
Mis palestiinlased? Araablased on nad. Minu teada pole Iisrael oma riigi loomisest saati ühtegi teist riiki rünnanud. . Vähemasti mitte esimesena.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 8 külalist