Kas teil kevadväsimust esineb?
Kas teil kevadväsimust esineb?
Ma mäletan, mul kunagi ammu oli, mitu aastat järjest. Aga ma ei mäleta, kas aitasid vitamiinipreparaadid, või läks ise üle. Ammu pole sellist asja olnud enam. Kuidas teil? Aitab ka miski selle vastu, või on see ennetatav?
-
Külaline
Täiega esineb. Just praegu peesitan voodis päikese käes ja üritan ennast tegutsema sundida, aga kuidagi ei õnnestu.
-
Külaline
Miks peab kogu aeg tegutsema, naudi olemist.Külaline kirjutas: ↑15 Mär 2025 16:23 Täiega esineb. Just praegu peesitan voodis päikese käes ja üritan ennast tegutsema sundida, aga kuidagi ei õnnestu.
-
Külaline
Nõus, ega muidu ei peakski ja naudikski, aga palju projekte on pooleli ja see tekitab jälle teistpidi stressi.
-
Külaline
Ega laiskus ei ole veel kevadväsimus!Külaline kirjutas: ↑15 Mär 2025 16:23 Täiega esineb. Just praegu peesitan voodis päikese käes ja üritan ennast tegutsema sundida, aga kuidagi ei õnnestu.
-
Külaline
Minul kevadväsimust ei esine. Pigem on vastupidi- ilmade soojenedes tekib tegutsemistahe (nt. riidekappide koristus; "anna asjadele uus elu" kappi viisin hiljuti mitu kilekotitäit korralikke riideid, mida ise enam ei kanna). Lisaks tahe rohkem liikuda ja ennast veelgi paremasse vormi viia. Kell 6 lähen hommikusele kõnnitiirule (6 km/h). Tööpäevadel pole aega, siis teen hommikuvõimlemist kodus ja ka hantlid saavad rakendust. Talvel ma millegipärast ei viitsinud võimelda. Märtsikuust aga igal hommikul seda teinud. Rüht on ka kohe sirgem ja kõnnak kergem. Ilus on olla 
Lisaks olen vitamiinide usku. Tarbimisel on praegu D, C ja Mg. Tegelikult kollageen ka. Kuigi sel viimasel väidetavalt pole mingit mõju. No ei tea, minu nahk on küll mitte ainult näol, kogu kehal väga heas seisus, olen 42. Küüned on tugevad, juuksed lopsakad. Viimane, tõsi, ilmselt geneetiline ema poolt. Kollageeni olen tarbinud järjepidevalt mitu aastat.
Aga tõepoolest, talvel, eelmise aasta lõpus, kui ma vitamiine veel ei tarbinud, võisin küll keset päeva haigutada ja tunda loidust. Vitamiine tarbima hakates pole seda enam kordagi esinenud. Täistuuridel õhtuni välja ja uni on ka hea! Eile läksin varakult magama, nii on 8 h und juba selja taga. Lõoke olen. Nüüd hommikune multitasking arvuti taga, kuni Päike tõuseb. Aeg iseendaga, mõnus.
P.s. kahe nädala pärast on kell samal ajal 6. Ma ei harjunudki talveajaga ära. Saab kella jälle õigeks
See vist ongi pigem lõokestel nii.
Lisaks olen vitamiinide usku. Tarbimisel on praegu D, C ja Mg. Tegelikult kollageen ka. Kuigi sel viimasel väidetavalt pole mingit mõju. No ei tea, minu nahk on küll mitte ainult näol, kogu kehal väga heas seisus, olen 42. Küüned on tugevad, juuksed lopsakad. Viimane, tõsi, ilmselt geneetiline ema poolt. Kollageeni olen tarbinud järjepidevalt mitu aastat.
Aga tõepoolest, talvel, eelmise aasta lõpus, kui ma vitamiine veel ei tarbinud, võisin küll keset päeva haigutada ja tunda loidust. Vitamiine tarbima hakates pole seda enam kordagi esinenud. Täistuuridel õhtuni välja ja uni on ka hea! Eile läksin varakult magama, nii on 8 h und juba selja taga. Lõoke olen. Nüüd hommikune multitasking arvuti taga, kuni Päike tõuseb. Aeg iseendaga, mõnus.
P.s. kahe nädala pärast on kell samal ajal 6. Ma ei harjunudki talveajaga ära. Saab kella jälle õigeks
Mis firma kollageeni sa tarbid? Mis selle konkreetne nimetus on? Ja palju seda päevas võtad? Kas võtad iga päev? Oled paar aastat võtnud, aga millal esimesi tulemusi märkasid? Kas ennem oli naha seisukord kehvem, et on näha, et läks paremaks, või oled kogu aeg ikkagi olnud hea nahaga?
Minul ei esine, mul esineb kevadeergastumine pigem - nii kui päevad heledamaks ja pikemaks lähevad, tuleb musse mingi mõnus energia. Aga ma ei ole nn lõokese tüüpi, mulle meeldib hommikuti võimalusel kaua magada ja õhtuti pikemalt üleval olla. Ideaalne oleks nt magama minna südaöö paiku ja ärgata kell 9-10 vahepeal.
-
Külaline
Kirjutan kahe käega alla. Energiat on kohe palju rohkem, kui see polaaröö lõppema hakkab.iiR kirjutas: ↑16 Mär 2025 10:43 Minul ei esine, mul esineb kevadeergastumine pigem - nii kui päevad heledamaks ja pikemaks lähevad, tuleb musse mingi mõnus energia. Aga ma ei ole nn lõokese tüüpi, mulle meeldib hommikuti võimalusel kaua magada ja õhtuti pikemalt üleval olla. Ideaalne oleks nt magama minna südaöö paiku ja ärgata kell 9-10 vahepeal.
Ja mitte miski ei saa selle ülimagusa hommikuse une vastu, kui saab ärgata kell 9, suveajal kell 10.
Lõokesed võiks enda peal katsetada, kas saavad oma unetsükli öökulliga samale ajale, nende arvates on ju varane uinumine ja ärkamine öökullidele õpitav, siis peaks vastupidi ka olema.
Norin, sest tegelikkuses on unetsüklite ajad ja kehakell väga individuaalsed, seda on palju uuritud.
-
Külaline
Ei esine, pole kunagi olnud, samamoodi ei tea, mis on mingid nn. Sinised esmaspäevad. Depressiooni ega stressi ka pole iial olnud. Mingeid vitamiine ega kollageeni pole eales tarvitanud, v.a. paar korda elus magneesiumi, kui trenni palju tehttud ja varbad vahest krampi kisuvad. Juuksed pikad ja tugevad, küüned tugevad, näonahk ilus. Vanus 50+, võimalik, et liiga noor ja vaevuseid veel pole.
-
Külaline
Mul vist ka. Tegelikult lausa sügisehirm, alates novembrist.
Aga kui veebruar on juba lõpukorral, läheb elu ilusaks! Rõõmu rohkelt ja mõnusad 7 kuud ees.
-
Külaline
Kevadväsimust ei ole, kevadega tuleb motoorne rahutus- aeda teha, kodu kaunistada jne, lilli istutada ja kasvatada, mu lemmikaeg. Novembrit vihkan- tatine, külm, pime, ainult kamin ja küünlöad aitavad kuidagi sest üle.
Detsember ju sama pime, külmem ka veel, miks sulle november kehvem tundub?
-
Külaline
Ma ei ole küll see, kellelt küsid, aga ise reaalselt aru ei saa, et detsembris on suurem tõenäosus lumele, mis annab ka valgust juurde? Oktoober-november on esimesed sügiskuud ja üldjuhul väga vihmased ja sopased, ilma lumeta.
Peale valget aega, kui äkki pimedaks läheb ruttu, siis omgi algul harjumatu. Detsembriks on juba väheke harjunud ka selle pimedaga.
-
Külaline
Mu jaoks on november seepärast kõige vastikum, et kogu see pimeduse aeg algab just sel kuul ja kestab vähemalt 4 järgmist kuud. Masendav ootus.
Ei midagi ilusat enam ka aias, kõik on juba surnud. Enamasti pole ka lumevaipa.
Detsembris on vahel ikka veidike lund. Ja ilus jõuluaeg.
Kui pühad jätavad kedagi külmaks või on lausa vastikud, siis hea on ikka, et detsembris on pööripäev ja lõpuks ometi hakkab päev pikemaks muutuma.
-
Külaline
Lume olemasolu on veelgi masendavam.Külaline kirjutas: ↑18 Mär 2025 17:39Ma ei ole küll see, kellelt küsid, aga ise reaalselt aru ei saa, et detsembris on suurem tõenäosus lumele, mis annab ka valgust juurde? Oktoober-november on esimesed sügiskuud ja üldjuhul väga vihmased ja sopased, ilma lumeta.
Peale valget aega, kui äkki pimedaks läheb ruttu, siis omgi algul harjumatu. Detsembriks on juba väheke harjunud ka selle pimedaga.
-
Külaline
Ei ole tundnud, ega mõista ei kevadväsimust ega sügiskaamost. Ma olen ühtmoodi laisk kogu aeg, igal aastaajal.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 9 külalist