Kas eelistate suhelda telefoni teel või sõnumitega?
Kas eelistate suhelda telefoni teel või sõnumitega?
Mina telefoni teel. Aga suhtlen ka sõnumitega. Viimasel ajal on sõnumid populaarsed. Kumb valik teil on, ja miks?
-
Külaline
Meil on populaarne intiimne suhe.
-
Külaline
Minu lemmiksuhtlusviisid on kas näost näkku, meilide teel või arvutis messengeris. Leian, et need on kõige mugavamad.
Telefoniga helistamine tähendab, et teine ei pruugi olla hetkel kättesaadav. Endal üks pereliige helistab palju, pidevalt tormab helina peale minema küll söögilauast, küll keset olulist vestlust lähedasega, küll keset õppimist. Lihtsalt mõni suva tuttav küsis, tsau mis teed.
Sms ehk mobiili sõnum pole ka kuigi mugav, tüütu pisikesi tähti toksida. Arvutiga on mul tööl ja kodus ühendatud mugav klaviatuur, seal käib toksimine pea sama kiirelt kui rääkiminegi. Lisaks jääb kirjutatud tekstist järele jälg, ei teki küsimust, et oot, kas me leppisime kohtumise kokku 20. või 21. märtsiks? Hea lihtne üle vaadata.
Telefoniga helistamine tähendab, et teine ei pruugi olla hetkel kättesaadav. Endal üks pereliige helistab palju, pidevalt tormab helina peale minema küll söögilauast, küll keset olulist vestlust lähedasega, küll keset õppimist. Lihtsalt mõni suva tuttav küsis, tsau mis teed.
Sms ehk mobiili sõnum pole ka kuigi mugav, tüütu pisikesi tähti toksida. Arvutiga on mul tööl ja kodus ühendatud mugav klaviatuur, seal käib toksimine pea sama kiirelt kui rääkiminegi. Lisaks jääb kirjutatud tekstist järele jälg, ei teki küsimust, et oot, kas me leppisime kohtumise kokku 20. või 21. märtsiks? Hea lihtne üle vaadata.
-
Külaline
Messenger, meil või sms, selles eelistusjärjekorras. Mina meelsamini kirjutan (kui pole ülioluline ja kiire asi), mees mul eelistab alati helistamist.
-
Külaline
Oleneb mida suhelda vaja on. Igaks asjaks oma meetod. Igapäevaselt eelistan messengeri, kui suhtlen inimestega, kellega palju nagunii suhtlen. Saadan mingi infokillu või nalja või küsimuse mulle sobival ajal, saan vastuse siis kui teisele sobib, loen ise siis kui jälle mulle sobib. Samuti eelistan messengeris rääkida mingitest rasketest asjadest, kus vaja sõnu seada. Mingist probleemist või valust. Telefoniga ja silmast silma eelistan suhelda nendega, keda pole ammu näinud ja tahaks teada, kuidas läheb.
-
Külaline
Sõnumitega, saan vastata endale sobival ajal. Telefon viimasel ajal kogu aeg hääletu, ei võta üldse vastu. Ei ole ühtegi nii kiiret asja, mis nõuaks minu viivitamatut tähelepanu. Enamasti helistavad niikuinii ainult mingid müügimehed või kelmid. Kui soov sõbraga rääkida, lepime enne sõnumi teel kokku, mis aeg sobib helistada.
-
Külaline
Telefonikõne tähendab üldjuhul ainult ebameeldivusi ja ebameeldivaid kiireloomulisi teateid.
-
Külaline
võõrale ainult kribades.
vastu võtan ainult mällu pandud tel numbrite kõnesid.
noored ei helista, vaid kirjutavad.
Miks võõrale ainult kribades? Kas võõraga on telefoni teel kuidagi ebamugav suhelda?
-
Külaline
Mina eelistan võõraga suhelda näost näkku. Tajun paremini seda, mida ütlemata jäetakse.
-
Külaline
Eelistan hoopiski voice- ei pea trükkima ning saan rääkida/kuulata endale sobival ajal.
-
Külaline
Võõraga on hea suhelda näost näkku või siis meili teel, kus siis on võimalik infot kontrollida. Aga siis peab arvestama, et paljud ei taha kirjalikult märki panna kõige kohta maha ning otsesuhtluses saaks rohkem infot. Telefon on selline vahepealne variant ehk siis pole eriti hea ei millekski.
-
Külaline
Telefon on kõige eelistatum pereliikmetega suheldes.
-
Külaline
Muidugi, kui oled (maksu)võlglane või ebakvaliteetse teenuse pakkuja.Külaline kirjutas: ↑12 Mär 2025 13:45 Telefonikõne tähendab üldjuhul ainult ebameeldivusi ja ebameeldivaid kiireloomulisi teateid.
-
Külaline
Noortel on raske teregi öelda, ilma et ärevushäiret ei saa.Külaline kirjutas: ↑12 Mär 2025 14:07 võõrale ainult kribades.
-
Külaline
Surma- ja matuseteated, liiklusõnnetuse teated tulevad raudselt telefonikõnedega. Samuti siis, kui ülemus helistab ja tahab, et sa kohe või homme tööle tuleks kedagi asendama. Või keegi, kes mangub, et sa talle mingit kiireloomulist teenet osutaksid ning sulle ei jääks aega järelemõtlemiseks.
-
Külaline
Ma olen 51 ja ka ei helista. Miks keegi peaks üldse helistamist eelistama?Külaline kirjutas: ↑12 Mär 2025 14:07 võõrale ainult kribades.
-
Külaline
Igasugune heli on ülemäärane lärm, st nende kuulamiseks ja sisse lugemiseks peab olema vaikne koht (vähemalt normaalsel inimesel).Külaline kirjutas: ↑12 Mär 2025 14:24 Eelistan hoopiski voice- ei pea trükkima ning saan rääkida/kuulata endale sobival ajal.
-
Külaline
Korrektsem tundub helistada, seega, kui mul on midagi asjalikku ja konkreetset öelda, siis alati helistan. Kui on näiteks mingite kokkulepetega tegu, siis peale helistamist saab sms-i teel üle täpsustada, aga üldiselt igasugu kohtumised lepin kokku alati telefoni teel.
-
Külaline
Jah, loomulikult on podsid. Voice tegemisel räägin telefoni/podsi samamoodi nagu helistades ehk siis mingit ülemäärast lärmi ei teki. Vaiksetes kohtades käib asi muidugi smsi-meili teel.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist