Kunas telefon uuema vastu vahetada?

vana hea klassika
Külaline

Kunas telefon uuema vastu vahetada?

Postitus Postitas Külaline »

Mul samsung s21, nüüd tuli s25 välja ja olen dilemma ees. Praegune iseenesest toimib, aku vaid kehvake ja tihti vaja mitu korda päevas laadida. Kaamera normaalne, suurem asi fotograaf ei ole ka. Väidetavalt selle aastaga saavad värskendused otsa, segab see edasi kasutamist kuidagi? Uus telefon mõned millimeetrid pisem ja mõni gramm kergem, eks ilusam ka, aga kas käia selle eest 900 eurot välja või oodata järgmine mudel ära? 😀 Vanasti sai aastas korra-kaks uus ostetud, nüüd vist vanaks jäänud, ei raatsi. 900 euro eest saaks reisile, ehkki tegelikult pole ka reisimiseks seda raha just võtta. Noh ja samsungil on ka nt a55, hind alla 400, aga tundub jube latakas s21 kõrval, samas aku 5000 mah, S klassi omadel 4000, on see tuntav vahe? Kasutatud telefoni ka nagu ei taha, jääb ära see "uue asja" tunne, ehkki müüakse tihti ka nädal jms kasutatud telefone, et "ei sobinud ikka", kummaline tarbimisühiskond 😆
Külaline

Ostsin uue telefoni pea 3 aastat pärast seda, kui vanale värskendusi enam ei tulnud. Kasutamist ei seganud kuidagi. Iseenesest oli hea telefon. Lõpuks vahetasin, kuna mõnda vajalikku äppi ei saanud enam laadida, kiri ees, et tarkvara ei toeta.
Niisama naljaviluks küll ei vahetanud, kuigi neid uusi mudeleid muudkui tuli.
Kui telefon midagi sinule olulist enam teha ei lase, siis vahetaksin, muidu mitte.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Jaan 2025 17:34 Vanasti sai aastas korra-kaks uus ostetud, nüüd vist vanaks jäänud, ei raatsi.
Kasutatud telefoni ka nagu ei taha, jääb ära see "uue asja" tunne, ehkki müüakse tihti ka nädal jms kasutatud telefone, et "ei sobinud ikka", kummaline tarbimisühiskond 😆
Ise ostsid aastas korra-kaks uue telefoni ja virised siin tarbimisühiskonna üle. Ise oled ju kõige ehedam tarbimisühiskonna esindaja.
Külaline

Mina ostan siis uue, kui vana enam ei tööta. Ei viitsi vahetada ega huvitagi iga aasta uus soetada. Praegu on mul iPhone 13 ja ma ei teagi, kui vana see on või mis see kõige uuem mudel on hetkel. Töötab hästi ja piisab kui öösel täis laen.
nelz
Kontakt:

Postitus Postitas nelz »

Kuidagi on nii kujunenud, et umbes 3 aastat kasutan sama telefoni. Siis äpid enam ei jookse nii hästi ja aku hakkab vaikselt väsima. Kuna telefon on mulle pigem tarbeese siis igal aastal kindlasti välja vahetamise vajadust ei näe. Suvel just vahetasin telefoni välja üle pika aja ning uut peab nädalas 2-3x laadima. Kui telefoni tuleks laadida mitu korda päevas, oleks juba ammu uue soetanud.
Külaline

Minu Redmi Note 8 saab kohe kuueaastaseks ja kuna hetkel veel midagi ei häiri otseselt, pole plaanis ka vahetada. Vahetan siis, kui nt aku enam ei pea või mõni muu asi nii vananenud on, et ei viitsi uuendamisega ekstra mässama hakata
Külaline

Mul 4,5 a. vana Samsung ja aku hakkab väsima kiirelt. Aga enne ei vaheta, kui mingid äpid enam ei tööta. Ei näe nagu vajadust, ostsin ilusat värvi ja sellise, mis endale meeldiks ka mitme aasta pärast. Eelmine oli ka pea 4 aastat, siis enam osad asjad ei töötanud ja pidin seetõttu välja vahetama, muidu poleks seda teinud. :)
Külaline

Sama nagu teised. Vahetan siis kui aku enam üldse ei pea või muu probleem tekib. Mul on iphone mini, numbrit ei mäleta. Umbes 4 aastat vana
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Jaan 2025 21:03Ei näe nagu vajadust, ostsin ilusat värvi ja sellise, mis endale meeldiks ka mitme aasta pärast.
Ma käisin hiljuti uut ostmas ja väga vabandati, et kahjuks on soovitud mudelit vaid helerohelist. No mis vahet seal on, mis värvi telefon ise on, kui ma katte saan valida sellist värvi, mida tahan. Selle panen alati nagunii.
Külaline

Mul on androidid olnud ja vehetan telefoni välja umbes iga 3 aasta takka. Aku hakkab selle aja peale juba väsima ja tehnika on vahepeal edasi arenenud, eriti kaamerad. Telefoni häälestamine üle paari tunni aega ei võta, teen seda laupäeval näiteks.
Külaline

Ostisn siis, kui vana katki läks, mis täpselt, ei mäletagi enam. Helistamisega tekkisid mured. Vana oli 900 eurine telefon, uue ostsin 280 eurose - ja vahet oluliselt ma ei märka. Teemaalgatust lugedes mulle tundub, et ega kirjutaja ka ei märkaks...
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Mõttetu s25 varjatud reklaam.
Külaline

päriselt keegi maksab 900 eurot mingi telefoni eest kui endal raha pole et reisida (kuigi ilmselt tahaks)??

Isiklikult oman 7-aastat tagasi soetatud Sony't (maksis siis 300 eurot), sel pole viga muud, kui et laadima peab nüüd 2x nädalas varasema ühe korra asemel. Ei kavatse osta uut seni kuni see töötab. Vaatan, et uue suht sarnase saab nüüd 400 eest.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Jaan 2025 11:16 Isiklikult oman 7-aastat tagasi soetatud Sony't (maksis siis 300 eurot), sel pole viga muud, kui et laadima peab nüüd 2x nädalas varasema ühe korra asemel. Ei kavatse osta uut seni kuni see töötab. Vaatan, et uue suht sarnase saab nüüd 400 eest.
Mida sa oma telefoniga teed või milleks ja kui vähe sa seda kasutad?
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 26 Jaan 2025 11:31
Külaline kirjutas: 26 Jaan 2025 11:16 Isiklikult oman 7-aastat tagasi soetatud Sony't (maksis siis 300 eurot), sel pole viga muud, kui et laadima peab nüüd 2x nädalas varasema ühe korra asemel. Ei kavatse osta uut seni kuni see töötab. Vaatan, et uue suht sarnase saab nüüd 400 eest.
Mulle ikka meeldib tsiteerida klassikuid: mina kasutan telefoni, mitte telefon mind. Mõnel inimesel lihtsalt pole ärevushäiret, kus pingsalt jälgitakse, mida FB või mingis muus kanalis midagi toimub, pidevalt chattida jne.
Külaline

Ants kirjutas: 26 Jaan 2025 11:35
Mulle ikka meeldib tsiteerida klassikuid: mina kasutan telefoni, mitte telefon mind. Mõnel inimesel lihtsalt pole ärevushäiret, kus pingsalt jälgitakse, mida FB või mingis muus kanalis midagi toimub, pidevalt chattida jne.
Sa unustasid ennast külaliseks märkida. Nimelise kasutajana on veids imelik iseendaga vaielda
Külaline

helistan, surfan, FB, G Maps, tellin taksot, kasutan äppe jne. Audioraamatuid kuulan ja podcaste.
Ei tiktoki, praktiliselt ei vaata ega tee videosid, ei mängi ja ei kuula muusikat. Youtube vaatan telekast või arvutist.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 26 Jaan 2025 11:58
Sa unustasid ennast külaliseks märkida. Nimelise kasutajana on veids imelik iseendaga vaielda
Kus/mis ma iseendaga vaidlen?
Külaline

Sinu kohta kehtib pigem see, et oled vanem pensionär, kellel polegi kellegagi chattida. Siis on nuputelefon õigustatud, vajadust polegi rohkemaks.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 26 Jaan 2025 12:59
Sinu kohta kehtib pigem see, et oled vanem pensionär, kellel polegi kellegagi chattida. Siis on nuputelefon õigustatud, vajadust polegi rohkemaks.
Arutledes tundub loogiline, et igaüks mõtleb oma rikutuse tasemel. Ilmselt Teile on oluline igal võimalikul hetkel telefoni kasutada, selmet millegi muuga tegeleda. Viimased on muidugi Teie enda isiklik valik, aga ühiskonnale võib jätta ebaadekvaatse mulje. Teatud episoodides on tegu juba lausa seaduse rikkumisega (roolis).
Ilmselt pakute ka kristallkuuli teenust, tuvastamaks kas vana/noor pensionär, habemega või häbemega?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], kaegu, libakägu, Roosad tulbid ja 12 külalist