Küsimust arstidele
-
Külaline
Küsimust arstidele
Kas räägite oma patsientide probleemidest oma lähematele sõpradele, tuttavatele ning pereliikmetele?
-
Külaline
Jah, üks arst rääkis isegi oma teistele patsientidele. Mis me nüüd teeme?
Järgmise lollaka teema?Külaline kirjutas: ↑22 Jaan 2025 18:19 Mis me nüüd teeme?
-
Külaline
Osad ebakompetentsed tõesti kahjuks räägivad.
Mu klassivenna ema oli günekoloog ja ämmaemand. Poeg teadis linna peal kõikki noori tüdrukuid, kes olid aborti teinud ja mis haigus kellelgi oli. No ja muidugi meie pool klassi ka teadis.
Aga eks ta oli üldises pildis ka ebapädev, sest sünnituste vastuvõtmisega tegelemise luba võeti tal eksimuste pärast ära.
Mu klassivenna ema oli günekoloog ja ämmaemand. Poeg teadis linna peal kõikki noori tüdrukuid, kes olid aborti teinud ja mis haigus kellelgi oli. No ja muidugi meie pool klassi ka teadis.
Aga eks ta oli üldises pildis ka ebapädev, sest sünnituste vastuvõtmisega tegelemise luba võeti tal eksimuste pärast ära.
-
Külaline
Ma usun, et küllap nad räägivad. Eks ikka õhtul istutakse söögilaua taga ja jutustatakse oma möödunud päevast. Räägitakse, mis tööl põnevat juhtus jne. Ise ma arst pole ja mind eriti ei huvita, kui mu arst oma kodus oma kaasale ja ämmale minust räägib, tõenäosus, et nood saavad mind sellega kuidagi kahjustada, on ju praktiliselt olematu.
-
Külaline
Minu vanemad olid hambaarstid ja arutasid pidevalt patsiente omavahel. Muidugi mitte nimeliselt, aga umbes nii, et mul on selline patsient, kellel on see ja see asi. Et mis sa sellega oled teinud. Inimeste nägusid nad meelde ei jätnud (minu peikad ja sõbrannad näiteks), aga kui keegi naeratas, siis ütlesid, et ah jaa, ma olen sind ju näinud küll.
-
Külaline
Günekoloog oli ühtaegu nii günekoloog kui ka ämmaemand?Külaline kirjutas: ↑23 Jaan 2025 12:52 Osad ebakompetentsed tõesti kahjuks räägivad.
-
Külaline
Lisaks veel akušöör. Vabal ajal nõustas veel noori peresid pereplaneerimise asjus. Multitalent oli.Külaline kirjutas: ↑23 Jaan 2025 20:15Günekoloog oli ühtaegu nii günekoloog kui ka ämmaemand?
-
Külaline
Eee... asi pole selles. Günekoloogiks õppinul on ämmaemanda oskused ju nagunii olemas. Või arvad, et günekoloogid ei oska sünnitust vastu võtta ja sünnitamisega seotud tegevusi teha?
-
Külaline
Miks vabal ajal. Günekoloogidel on pereplaneerimise osas nõustamine üks osa tööst.
-
Külaline
Nii on! Aga sinu tsiteeritu arvab, et kui günekoloog oskab oma tööd, oskab sünnitusi vastu võtta ning veel noortele seksuaalnõustamisi teha, siis on ta multitalent.Külaline kirjutas: ↑23 Jaan 2025 20:52Miks vabal ajal. Günekoloogidel on pereplaneerimise osas nõustamine üks osa tööst.
-
Külaline
Tuttavatele ja sõpradele ei räägi midagi. Vahel küll küsitakse mõne meedias kajastatud õnnetuse kohta või kas see tuttav on teie osakonnas. Ei, ma ei räägi. Ütlengi, et ma ei tohi rääkida.
Kodus ka nagu ei räägi. Kui siis seda, et oli raske päev, ma olen nii väsinud, ma ei jõua teiega midagi rääkida. Küll olen ma rääkinud vahel õnnetuste preventsiooniks, laste puhul, et olen rääkinud et kunagi oli mul üks patsient, kes nt ei kandnud kiivrit. Või muudest hulljulgetest ja mõtlemata tegudest, mis lõppesid haiglas.
Kodus ka nagu ei räägi. Kui siis seda, et oli raske päev, ma olen nii väsinud, ma ei jõua teiega midagi rääkida. Küll olen ma rääkinud vahel õnnetuste preventsiooniks, laste puhul, et olen rääkinud et kunagi oli mul üks patsient, kes nt ei kandnud kiivrit. Või muudest hulljulgetest ja mõtlemata tegudest, mis lõppesid haiglas.
-
Külaline
Loomulikult saavad nad mõlemal ametikohal töötada, kui on günekoloogiale lKülaline kirjutas: ↑23 Jaan 2025 20:15Günekoloog oli ühtaegu nii günekoloog kui ka ämmaemand?Külaline kirjutas: ↑23 Jaan 2025 12:52 Osad ebakompetentsed tõesti kahjuks räägivad.
isaks ka ämmaemandus juurde õpitud.
Ja ämmaemandatel peab olema günekoloogi haridus.
-
Külaline
???Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 10:47Loomulikult saavad nad mõlemal ametikohal töötada, kui on günekoloogiale lKülaline kirjutas: ↑23 Jaan 2025 20:15Günekoloog oli ühtaegu nii günekoloog kui ka ämmaemand?Külaline kirjutas: ↑23 Jaan 2025 12:52 Osad ebakompetentsed tõesti kahjuks räägivad.
isaks ka ämmaemandus juurde õpitud.
Ja ämmaemandatel peab olema günekoloogi haridus.
Günekoloogil on igal juhul ämmaemanda kvalifikatsioon olemas. Günekoloogi, kes NB! on ARST, õpe sisaldab igal juhul ja alati samu teadmisi, mis on ämmaemandatel.
Günekoloog ei pea ämmaemandust eraldi juurde õppima, sest nende õpe juba sisaldab alati ja igal juhul seda. Nii samuti on iga günekoloog võimeline pidama seksuaaltervisealaseid loenguid, kui nad vaid ise soovivad ja on valmis seda tegema.
Sul on tiba sassis selle valdkonna hierarhia.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist