Lapsele mehe perekonnanimi või naise perekonnanimi?
-
Külaline
Lapsele mehe perekonnanimi või naise perekonnanimi?
Kas panite lapsele, lastele enda perekonnanime või mehe perekonnanime? Miks ? Olete otsusega rahul?
Kui pole lapsi, kelle nime paneksite juhul kui plaanite tulevikus lapsi?
Ise paneksin kindlasti lastele oma perekonnanime, ning selle klausliga oleks nõus lapsi saama. Ma ei pea õigeks, kuidas naine riskib raseduse ja sünnituse ajal paljuga, raskem töö on naise kanda ja siis peaks ta endale mehe nime võtma, lastele mehe nime panema Nagu rendiemakas, identiteeditu ja vahend MEHE "liini" jätkamiseks. Tekitab väga vastakaid tundeid.
Ise paneksin kindlasti lastele oma perekonnanime, ning selle klausliga oleks nõus lapsi saama. Ma ei pea õigeks, kuidas naine riskib raseduse ja sünnituse ajal paljuga, raskem töö on naise kanda ja siis peaks ta endale mehe nime võtma, lastele mehe nime panema Nagu rendiemakas, identiteeditu ja vahend MEHE "liini" jätkamiseks. Tekitab väga vastakaid tundeid.
-
Anonüümne
Sinu ärritamiseks saan 10 tükki, kõik oma nimega.
-
Tubli
Mul ei tekkinudki sellist dilemmat, sest enne laste saamist olin juba mehega sama nime peal.
-
Külaliiine
Kõigepealt abielluks ja valiks ühise nime ja SIIS saab ka laps selle perenime. Meil käis hoopis nii. (ja kui naine jätab kaks perenime, siis lapsele tuleb ikkagi valida üks). Jääb ära mingi saagimine ja emotsionaalne väljapressimine.
Kui ei abuiellu, siis laps jääb ema nimega- paljugi mis elus juhtub.
Jutt on sul vähe nipsakas, oled kindel, et lapsesaamiseks valmis oled või kasutadki last oma tahtmise saamiseks? Enne võiks ühine pere olla, kuhu laps sünnib, mitte et alles siis hakkatae vaatama "kellele laps saab".
Jutt on sul vähe nipsakas, oled kindel, et lapsesaamiseks valmis oled või kasutadki last oma tahtmise saamiseks? Enne võiks ühine pere olla, kuhu laps sünnib, mitte et alles siis hakkatae vaatama "kellele laps saab".
-
Anonüümne
Teeks sidekriipsuga variandi või 1 laps mehe nimega teine enda nimega. Või paneks kõigile oma perenime. See, et kõik lapsed kannavad mehe sünnipärast perenime, on välistatud. Siis jätaks saamata. Ei saa kogu aupaistet endale meesKülaliiine kirjutas: ↑06 Juun 2024 13:11 Kõigepealt abielluks ja valiks ühise nime ja SIIS saab ka laps selle perenime. Meil käis hoopis nii. (ja kui naine jätab kaks perenime, siis lapsele tuleb ikkagi valida üks). Jääb ära mingi saagimine ja emotsionaalne väljapressimine.
-
Juustup
Mehe nimega loomulikult. Ma ei pea ennast mingiks "rendiemakaks"(väga omapärane kõnekujund muidugi), aga ma ei leia et traditsioonid ka midagi ei maksa. Kogu pere peaks siiski ühe nimega olema. Ei salli mina mingeid sidekriipse, topeltnimesid või imeasju. Üks pere, üks perekonnanimi.
Muide, ei soovita saada lapsi mehega kelle perekonnanimi on vastuvõetamatu või mõte oma perekonnanime vahetamisest tekitab sellise identiteedikriisi et sellest kaks! Suhteliselt samasisulist teemat teha.
Muide, ei soovita saada lapsi mehega kelle perekonnanimi on vastuvõetamatu või mõte oma perekonnanime vahetamisest tekitab sellise identiteedikriisi et sellest kaks! Suhteliselt samasisulist teemat teha.
-
Anonüümne
Kõikide meeste ja naiste perekonnanimi on vastuvõetamatu. Samuti teiste meeste ja naiste aluspesu kandmine, hambaharjade, raseerijate ja muude isiklike esemete tarvituselevõtt. Pere saab olla igaüks eri nimega, huvitavamgi ehkveel. Elu ja tervisega riskida laste saamiseks, et nad mehe nime saaksJuustup kirjutas: ↑06 Juun 2024 13:23 Mehe nimega loomulikult. Ma ei pea ennast mingiks "rendiemakaks"(väga omapärane kõnekujund muidugi), aga ma ei leia et traditsioonid ka midagi ei maksa. Kogu pere peaks siiski ühe nimega olema. Ei salli mina mingeid sidekriipse, topeltnimesid või imeasju. Üks pere, üks perekonnanimi.
-
Juustup
Kas sa siis ei riski elu ja tervisega kui lapsed sinu nime saavad? Kas terviseriskid on siis kuidagi väiksemad??Anonüümne kirjutas: ↑06 Juun 2024 13:30Kõikide meeste ja naiste perekonnanimi on vastuvõetamatu. Samuti teiste meeste ja naiste aluspesu kandmine, hambaharjade, raseerijate ja muude isiklike esemete tarvituselevõtt. Pere saab olla igaüks eri nimega, huvitavamgi ehkveel. Elu ja tervisega riskida laste saamiseks, et nad mehe nime saaksJuustup kirjutas: ↑06 Juun 2024 13:23 Mehe nimega loomulikult. Ma ei pea ennast mingiks "rendiemakaks"(väga omapärane kõnekujund muidugi), aga ma ei leia et traditsioonid ka midagi ei maksa. Kogu pere peaks siiski ühe nimega olema. Ei salli mina mingeid sidekriipse, topeltnimesid või imeasju. Üks pere, üks perekonnanimi.
Muide, ei soovita saada lapsi mehega kelle perekonnanimi on vastuvõetamatu või mõte oma perekonnanime vahetamisest tekitab sellise identiteedikriisi et sellest kaks! Suhteliselt samasisulist teemat teha.![]()
neveeeer
Ma kahtlen, et sellise suhtumisega naist ükski normintellektiga enesest lugupidav mees üldse muuks kui ära kasutamiseks tahaks.
-
Juustup
Muide, väga kehvad suhted on minu hinnangul need kus naine end "rendiemakana" tunneb ning juba eos peab end olulisemaks lapse ja pere elus laiemalt, kui oma meest ehk lapse ISA. Mees reeglina käib tööl, poes, aitab last hoida, koristab, hoiab sünnitusel kätt. Sõidutab oma lapsi kooli, trenni, õpetab rattaga sõitma, ujuma jne. Miks see mees kehvem on kui naine? Kas te, feministid, ei arva et Te teete hoopis ise meestele sellega liiga? Et lihtsalt seetõttu on nad kehvemad et nad ei kanna last ega sünnita?
Võin öelda, et nad ei tee seda sest see pole võimalik. Tean mitut meest kes on pisarais öelnud et kui nad oma naist sünnituslaual piinlemas nägid oleks nad hea meelega rolle vahetanud.
Võin öelda, et nad ei tee seda sest see pole võimalik. Tean mitut meest kes on pisarais öelnud et kui nad oma naist sünnituslaual piinlemas nägid oleks nad hea meelega rolle vahetanud.
-
Anonüümne
Muidugi riskid, aga siis saad sina selle eest ka mingi tunnustuse. Samahästi peale lõputöö kaitsmist võin diplomi mehe nimele kirjutada, kuigi mina tegn kogu töö?! Lastele peaks nime panema ikkagist selle lapsevanema järgi kellel nende saamisel rohkem küünlaid mängus oli. Olen ammu juba suhtes, mees on minu vaadetega täiesti üksmeelel, arvab, et egoistlik on mehel nõuda naist oma nime kandma ja kõik lapsed oma nimega panema.Juustup kirjutas: ↑06 Juun 2024 13:35Kas sa siis ei riski elu ja tervisega kui lapsed sinu nime saavad? Kas terviseriskid on siis kuidagi väiksemad??Anonüümne kirjutas: ↑06 Juun 2024 13:30Kõikide meeste ja naiste perekonnanimi on vastuvõetamatu. Samuti teiste meeste ja naiste aluspesu kandmine, hambaharjade, raseerijate ja muude isiklike esemete tarvituselevõtt. Pere saab olla igaüks eri nimega, huvitavamgi ehkveel. Elu ja tervisega riskida laste saamiseks, et nad mehe nime saaksJuustup kirjutas: ↑06 Juun 2024 13:23 Mehe nimega loomulikult. Ma ei pea ennast mingiks "rendiemakaks"(väga omapärane kõnekujund muidugi), aga ma ei leia et traditsioonid ka midagi ei maksa. Kogu pere peaks siiski ühe nimega olema. Ei salli mina mingeid sidekriipse, topeltnimesid või imeasju. Üks pere, üks perekonnanimi.
Muide, ei soovita saada lapsi mehega kelle perekonnanimi on vastuvõetamatu või mõte oma perekonnanime vahetamisest tekitab sellise identiteedikriisi et sellest kaks! Suhteliselt samasisulist teemat teha.![]()
neveeeer
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ma kahtlen, et sellise suhtumisega naist ükski normintellektiga enesest lugupidav mees üldse muuks kui ära kasutamiseks tahaks.
-
Anonüümne
Jalgrattasõit ja poes käimine on väga mittevõrreldavad asjad, arvestades seda, et naine ikkagi riskib oma elu ja tervisega raseduse sünnituse ajal. Jumalaletänu, mees ei suudaks elusees mulle seda valu põhjustada mida põhjustab sünnitus ega ka riskia minu kaotusega selle käigus. Armastab mind nii väga, ta ei soovi isegi 1% riski minust ilma jääda. Last saavatel meestel ei ole selline mõtlemine...Juustup kirjutas: ↑06 Juun 2024 13:39 Muide, väga kehvad suhted on minu hinnangul need kus naine end "rendiemakana" tunneb ning juba eos peab end olulisemaks lapse ja pere elus laiemalt, kui oma meest ehk lapse ISA. Mees reeglina käib tööl, poes, aitab last hoida, koristab, hoiab sünnitusel kätt. Sõidutab oma lapsi kooli, trenni, õpetab rattaga sõitma, ujuma jne. Miks see mees kehvem on kui naine? Kas te, feministid, ei arva et Te teete hoopis ise meestele sellega liiga? Et lihtsalt seetõttu on nad kehvemad et nad ei kanna last ega sünnita?
Naine käib tööl, poes, koristab. "Aitab last hoida"
-
Külaline
Ilmselgelt üritab keegi siin nende nimeteemadega provotseerida.
-
Külaline
Oma (ebapopulaarse) arvamuse väljendamine ei = provotseerimine. Mõned naised võtavad isiklikult, kui arvata nendest teisiti ja teha teisi valikuid, tuleb üle saada ja eluga edasi minna, leppida inimeste maailmapiltide erinevusega.Külaline kirjutas: ↑06 Juun 2024 13:49 Ilmselgelt üritab keegi siin nende nimeteemadega provotseerida.
Isegi mehe nime ei raatsita lapsele anda. Teate vana ütlust "Mama's baby, Daddy's maybe"? Isal oli see varem üks vähestest võimalustest üldse ühiskonnale teatada, et see on tema laps. Kui sedagi ei anta, miks ta peaks lapsega nii tohutult seotud olema. Ühelt poolt surutakse "tegele lapsega (rohkem), ole kaasatud isa, vastuta võrdselt!", teisalt ei saa nimestki üle oma väikluses? Vähe ebaõiglane, kas pole. Samas, kui ei ole suhe nii kindel, et abielluda ja meest VÕRDSE suhtepoolena tajuma jms, siis ehk ei peaks ka lapsi sellisest suhtest uisapäisa tootma.Juustup kirjutas: ↑06 Juun 2024 13:39 Muide, väga kehvad suhted on minu hinnangul need kus naine end "rendiemakana" tunneb ning juba eos peab end olulisemaks lapse ja pere elus laiemalt, kui oma meest ehk lapse ISA. Mees reeglina käib tööl, poes, aitab last hoida, koristab, hoiab sünnitusel kätt. Sõidutab oma lapsi kooli, trenni, õpetab rattaga sõitma, ujuma jne. Miks see mees kehvem on kui naine? Kas te, feministid, ei arva et Te teete hoopis ise meestele sellega liiga? Et lihtsalt seetõttu on nad kehvemad et nad ei kanna last ega sünnita?
Ei ole neile naistele, kes julgevad sünnitada, küll keegi vägisi last teinud ja kandma pannud, ikka ise vabatahtlikult "riskivad oma elu ja tervisega" (nagu seda nt iga päev liigeldes ei teeks ja sada muud tegevust, mis elu ja tervist kahjustab...). Ja risk sünnitusel surra on tänapäeval tunduvalt väiksem kui 1%. Aga kui ei taha, siis ei tasu ka kogu vastutust mehe kaela lükata, ise oled suur inimene ja otsustad. Lapsele on parim sündida perre, kus ei ole väiklast vägikaikavedu iga pisiasja üle, kes rohkem kannatab ja panustab ja kes "väärib" oma nime lapsele panekut.Anonüümne kirjutas: ↑06 Juun 2024 13:46 naine ikkagi riskib oma elu ja tervisega raseduse sünnituse ajal. Jumalaletänu, mees ei suudaks elusees mulle seda valu põhjustada mida põhjustab sünnitus ega ka riskia minu kaotusega selle käigus. Armastab mind nii väga, ta ei soovi isegi 1% riski minust ilma jääda. Last saavatel meestel ei ole selline mõtlemine...![]()
Andsin mehele teada, et saan vaid omanimelisi lapsi. Selle peale tuli abieluettepanek ja nüüd oleme kõik sama nimega.
See on provotseeriv teema, üritatakse mingit intriigi tekitada. Vanas perekoolis vaieldi ka korduvalt sel teemal. Aga vastus on lihtne. Kel on koolis või lasteaias käivaid lapsi, need vaadaku laste nimekirju. Seal on ema ja isa kirjas. Tehku selle põhjal statistikat, kui palju lapsi on isa nimega ja kui palju ema nimega. Perekonnanimega ma mõtlen. Minu enda statistika ütleb seda, et lõviosa vabaabielust sündinud lapsi on isa perenime peal. Kui abielludes on mõlemad sama perenimega, siis laps on samuti loomulikult sama nimega.
-
Leevike
Jääb veidi arusaamatuks, miks sellist statistikat vaja kui sul endal nii kindel arvamus ja arusaam. Sina tee ikka nii nagu sina õigeks pead - ei tulnud sa ju nõu küsima ega pole ka kahe vahel kahtlemas, et kuidas parem oleks. Keegi ei ütle sulle, mida tegema pead.Külaline kirjutas: ↑06 Juun 2024 12:03 Kas panite lapsele, lastele enda perekonnanime või mehe perekonnanime? Miks ? Olete otsusega rahul?
Mehega abielus pole, lastel mehe perekonnanimi, mul enda. Minu jaoks polnud nimi tahtis, mehele oli. Mul pigem tähtis, et lastel oleks hooliv ja armastav isa, kes nendega tegeleb.
-
Külaline
Ilmselgelt on ühiskonnas teemad mis kütavad vähesel või rohkemal määral kirgi ja intriige. Automaks näiteks. Keelame ja vaigistame kõik ja räägime hernesupist (see ka ehk liiga intrigeeriv siiski, kas suitsulihaga või suitsulihata...)taivopalm kirjutas: ↑07 Juun 2024 09:45 See on provotseeriv teema, üritatakse mingit intriigi tekitada. Vanas perekoolis vaieldi ka korduvalt sel teemal. Aga vastus on lihtne. Kel on koolis või lasteaias käivaid lapsi, need vaadaku laste nimekirju. Seal on ema ja isa kirjas. Tehku selle põhjal statistikat, kui palju lapsi on isa nimega ja kui palju ema nimega. Perekonnanimega ma mõtlen. Minu enda statistika ütleb seda, et lõviosa vabaabielust sündinud lapsi on isa perenime peal. Kui abielludes on mõlemad sama perenimega, siis laps on samuti loomulikult sama nimega.
-
Külaline
Puhas uudishimu kuidas reaalsete Eesti inimeste arvamus asjast on. Siiamaani valdavalt vanakooli kasvatusega ja kommetega, tõenäoliselt vanem põlvkond kah.Leevike kirjutas: ↑07 Juun 2024 10:16Jääb veidi arusaamatuks, miks sellist statistikat vaja kui sul endal nii kindel arvamus ja arusaam. Sina tee ikka nii nagu sina õigeks pead - ei tulnud sa ju nõu küsima ega pole ka kahe vahel kahtlemas, et kuidas parem oleks. Keegi ei ütle sulle, mida tegema pead.Külaline kirjutas: ↑06 Juun 2024 12:03 Kas panite lapsele, lastele enda perekonnanime või mehe perekonnanime? Miks ? Olete otsusega rahul?
Mehega abielus pole, lastel mehe perekonnanimi, mul enda. Minu jaoks polnud nimi tahtis, mehele oli. Mul pigem tähtis, et lastel oleks hooliv ja armastav isa, kes nendega tegeleb.