Šašlõkk või grillitud liha?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 19 Juun 2026 08:14 Aga baranka? Kas sellele on ka mingi eestikeelne vaste leiutatud?
Rõngik.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juun 2026 22:12
Guest kirjutas: 18 Juun 2026 11:47
Külaline kirjutas: 17 Juun 2026 22:25 Vikipeedia ütleb, et šašlõkiks nimetatakse Ida-Euroopas, Kaukaasias ja Kesk-Aasias kuubikuteks lõigatud ja varda otsas küpsetatud liha. Ja algne (või siis nüüdseks klassikaline) variant oli lambalihast. Ausalt, ei näe põhjust, miks eestlased peaksid grillitud liha kohta (olgu vardas või mitte) mingit turgi päritolu sõna kasutama.
Restoranide menüüs on õnneks õige sõnaga, šašlõkk, ju see on oluline. Kui oleks vardaliha vms muu jama, siis ei julgeks küll tyellida. Sa ilmselt pasta kohta ütled ka makaron, eks. Selline vana kooli maanaine.
Ma loodan, et sa tead, kes oli Kniks-Mariihen😄
Õnneks mitte.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Juun 2026 07:51 Aga pontšik tapeti ära, selle asemel on sõõrik, mis on palju totakam. Ja see ka veel, et donut on küll laialt kasutusel, aga pontšik ikkagi surnud, nii et eelistame ühte võõrkeelt teisele.
Mina kasutan mõlemat väljendit, nii sõõrik kui pontšik. See viimane on vähe nunnum jah. Mu sõbrannal kassi nimi oli ka Pontšik.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Andy, Kirile, SeaTongue ja 4 külalist