Jepp, nende kuue asja peast kokkuliitmisele läheb 30 sekundit. Kui viitsida paar minutit kulutada, siis saab iseteeninduses ka ostetud asjadele pilgu peale visata.Külaline kirjutas: ↑29 Apr 2026 19:14Puust ja punaseks ehk ma arvan, et inimene võiks nii käituda.
Inimene elab üksi koos kassiga. Käib ühes kuus 6 korda supermarketis. Kolm korda Selveris ja kolm korda Rimis. Iga kord ostab 50 euro eest iseteeninduskassas ja maksab kaardiga, tsekki ei võta ja kodus arvestust pidada ei viitsi. Iga kord ostab ühe mitte toidu asja. Wc paber, kassitoit, hambapasta, vatitikud, ajakiri Kroonika, lillepott. Nüüd loeb see inimene seda teemat, näe keegi tunneb huvi, palju kulutan. Läheb internetipanka, teeb kuu väljavõtte ja näeb 6x50 ehk 300 eurot. Kirjutab siia teemasse 300 eurot. Internetipangast ei ole näha, et ta ostis lisaks toidule muid asju, sealt on näha summa 50 eurot ka rimi või selver. Ma arvan, et nii võiks asjad olla.
Kui palju teil kulub päevas söögi peale?
-
Külaline
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑29 Apr 2026 18:34Kas see inimene pole koolis käinud ja ei suuda eelnevalt seda ise lahutada? Sama idiootne, kui keegi kirjutas, et ei tea, kui palju päevas läheb, aga kuus läheb nii ja niipalju. Põhikool?Külaline kirjutas: ↑29 Apr 2026 18:30 Vaat mis vaidlus. Rääki parem rahanumbritest, oleks huvitav võrrelda. Kes arvutab kassitoidu, wc paberi sisse, see siis nii kirjutabki. Koos kassitoidu ja wc paberiga läheb ühe inimese kohta kuus 400 eurot. Näiteks.
See olin mina. Olgu siis - päevas kulub toidule 5.16
-
Külaline
No näed, oskad teemale vastata küll. Täpselt seda küsitigi. Sinul kulus keskmiselt 5.16.Külaline kirjutas: ↑29 Apr 2026 21:25Guest kirjutas: ↑29 Apr 2026 18:34Kas see inimene pole koolis käinud ja ei suuda eelnevalt seda ise lahutada? Sama idiootne, kui keegi kirjutas, et ei tea, kui palju päevas läheb, aga kuus läheb nii ja niipalju. Põhikool?Külaline kirjutas: ↑29 Apr 2026 18:30 Vaat mis vaidlus. Rääki parem rahanumbritest, oleks huvitav võrrelda. Kes arvutab kassitoidu, wc paberi sisse, see siis nii kirjutabki. Koos kassitoidu ja wc paberiga läheb ühe inimese kohta kuus 400 eurot. Näiteks.
See olin mina. Olgu siis - päevas kulub toidule 5.16
-
Külaline
Mind lihtsalt huvitab, miks peab pesupulbri toiduna arvestama? Või toidukulude sisse? Sa ei söö ju pesupulbrit. Miks sa siis liigitad selle küsimuse: Kui palju teil kulub päevas söögi peale? alla?Guest kirjutas: ↑29 Apr 2026 11:00Kui palju ja kui tihti sa neid asju siis ostad, et suisa võrreldamatuls läheb. No arvesta mu kuu 500-600 kahe-kolme inimese peale siis mingi 20 eurot kuus maha, kus ma võib-olla pesuvahendite ja šampoonide peale kulutasin.Külaline kirjutas: ↑29 Apr 2026 08:04 Kui nüüd liita kõik pesuvahendid ja šampoonid oma pere toidu sisse, siis läheb pilt täitsa sassi ja võrreldamatuks.
Miks sa siis juba ka oma sukkpükse sinna sisse ei arvesta või käterätikuid või hambaharju?
Küsimusele vastates, siis meie kolmeliikmelisel mehel läheb täiesti kindlasti rohkem kuus pesupulbri ja šampooni peale. Ainuüksi mu šampoon ja palsam maksavad kokku ca 40 eurot.
-
Külaline
Mis kuuest asjast sa ometi räägid?Külaline kirjutas: ↑29 Apr 2026 21:18Jepp, nende kuue asja peast kokkuliitmisele läheb 30 sekundit. Kui viitsida paar minutit kulutada, siis saab iseteeninduses ka ostetud asjadele pilgu peale visata.Külaline kirjutas: ↑29 Apr 2026 19:14Puust ja punaseks ehk ma arvan, et inimene võiks nii käituda.Külaline kirjutas: ↑29 Apr 2026 18:39
Ta ei suuda iseseisvalt lahutada tualettpaberi ja kassitoidu kulu?
Inimene elab üksi koos kassiga. Käib ühes kuus 6 korda supermarketis. Kolm korda Selveris ja kolm korda Rimis. Iga kord ostab 50 euro eest iseteeninduskassas ja maksab kaardiga, tsekki ei võta ja kodus arvestust pidada ei viitsi. Iga kord ostab ühe mitte toidu asja. Wc paber, kassitoit, hambapasta, vatitikud, ajakiri Kroonika, lillepott. Nüüd loeb see inimene seda teemat, näe keegi tunneb huvi, palju kulutan. Läheb internetipanka, teeb kuu väljavõtte ja näeb 6x50 ehk 300 eurot. Kirjutab siia teemasse 300 eurot. Internetipangast ei ole näha, et ta ostis lisaks toidule muid asju, sealt on näha summa 50 eurot ka rimi või selver. Ma arvan, et nii võiks asjad olla.
Ainult juhul, kui elad üksi, saad oma toidukulud ise täpselt kokku liita.
Kui peres on rohkem inimesi, kes ostavad ka ise toitu koju või käivad päeva jooksul kuskil söömas, ei ole see rahanumbri arvutamine kuidagi võimalik.
-
Külaline
Keegi ei viitsi ju mingit täppisteadust teha ometiKülaline kirjutas: ↑29 Apr 2026 23:28Mind lihtsalt huvitab, miks peab pesupulbri toiduna arvestama? Või toidukulude sisse? Sa ei söö ju pesupulbrit. Miks sa siis liigitad selle küsimuse: Kui palju teil kulub päevas söögi peale? alla?
Kes üldse kõik tšekid alles hoiab, et neist siis kokkuvõtteid tegema hakata?
Enda, mehe, kõigi laste ja vanaema/vanaisa omad, et siis nt 7-liikmelese pere täpne toidule kuluv summa siin teatavaks teha?
Ma ei tea enda ega oma mehe (kaheliikmeline pere) toidukulusidki. Pole kuidagi võimalik.
-
Külaline
Teeme oma laste peredega väga tihti ka ühiseid söömaaegu. Kokkame huvitavaid roogi, mis kellelegi on kuskilt silma jäänud või mingilt reisilt retsept saadud. Kes toob midagi kodust kaasa või ostab poest, ei tea, arvet ei pea.Külaline kirjutas: ↑29 Apr 2026 23:41Ma ei tea enda ega oma mehe (kaheliikmeline pere) toidukulusidki. Pole kuidagi võimalik.
Vahel tulevad lapsed, keedavad ja küpsetavad, meil mitu päeva kõht täis.
Sõprade sünnipäevad ja muud üritused on samuti nii mitmeidki õhtuid ära toitnud
Kuidas peaks siis seda kõike arvestama?
-
Külaline
Miks mitte? Mina olen küll mõnikord teinud. Regulaarselt, igakuiselt ma muidugi ei tee neid arvestusi, aga nii kord aastas ikka. Ja olen teinud ka siis, kui pere oli viieliikmelineGuest kirjutas: ↑29 Apr 2026 23:41Keegi ei viitsi ju mingit täppisteadust teha ometiKülaline kirjutas: ↑29 Apr 2026 23:28Mind lihtsalt huvitab, miks peab pesupulbri toiduna arvestama? Või toidukulude sisse? Sa ei söö ju pesupulbrit. Miks sa siis liigitad selle küsimuse: Kui palju teil kulub päevas söögi peale? alla?
Kes üldse kõik tšekid alles hoiab, et neist siis kokkuvõtteid tegema hakata?
Enda, mehe, kõigi laste ja vanaema/vanaisa omad, et siis nt 7-liikmelese pere täpne toidule kuluv summa siin teatavaks teha?
Ma ei tea enda ega oma mehe (kaheliikmeline pere) toidukulusidki. Pole kuidagi võimalik.
Ja, kuna ma nüüd ei ole selle üle arvestust pidanud, siis tegelikult ei saa ka teemaalgataja küsimusele vastata. Päeva kohta on üleüldse raske vastata, sest sageli on kasutad toiduks mingeid asju, mis on kapis juba tükk aega oma korda oodanud (tatar, kruubid, õli jne). Kuidas sa seda päevase toidukulu sisse arvestad?
Kui ma käin supermarketis, siis on selge, et lisaks toidule on seal veel esmatarbekaubad, hügieenivahendid, sageli ka mingid kodutarbed (a la käterätikud, mõni tehnikavidin jne). Poleks kunagi selle peale tulnud, et see kõik söögiks arvestada.
-
Külaline
Ei, liha pole sugugi vastumeelne ja taimetoitlased me kindlasti pole.Külaline kirjutas: ↑28 Apr 2026 18:33Kui teile liha vastumeelne on, kas siis tõesti on mõistlik teda vaid maitse pärast kasutada? Kas teie pere on siis põhimõtteliselt üldse taimetoitlased?
Lihtsalt ei meeldi suures koguses liha süüa - kõht saab kiirelt täis, pärast on raske tunne ja kõrvale küpsetatud asjad või salat enam ei mahugi, kuigi need on ka väga hea maitsega.
Täna tegime suitsukoodiga keedetud pajarooga. Kõigil juurikatel oli nii hea suitsuse puljongi maitse, sain neist kõhu mõnusalt täis, kodujuust kõrvale. Aga liha ennast tõesti eriti ei tahtnud. Paar ampsu võtsin. Kerge olla.
-
Külaline
Selle tehte peaks juba 3.-4. klassis suutma ära teha.Külaline kirjutas: ↑29 Apr 2026 21:25Kas see inimene pole koolis käinud ja ei suuda eelnevalt seda ise lahutada? Sama idiootne, kui keegi kirjutas, et ei tea, kui palju päevas läheb, aga kuus läheb nii ja niipalju. Põhikool?
-
Külaline
Seda võib arvata.Külaline kirjutas: ↑29 Apr 2026 23:28Küsimusele vastates, siis meie kolmeliikmelisel mehel läheb täiesti kindlasti rohkem kuus pesupulbri ja šampooni peale.
-
Külaline
Sellest kuuest asjast, millele vastasin-inimene käib 6x kuus poes ja ostab igal korral ühe asja.Külaline kirjutas: ↑29 Apr 2026 23:32Mis kuuest asjast sa ometi räägid?Külaline kirjutas: ↑29 Apr 2026 21:18Jepp, nende kuue asja peast kokkuliitmisele läheb 30 sekundit. Kui viitsida paar minutit kulutada, siis saab iseteeninduses ka ostetud asjadele pilgu peale visata.Külaline kirjutas: ↑29 Apr 2026 19:14
Puust ja punaseks ehk ma arvan, et inimene võiks nii käituda.
Ainult juhul, kui elad üksi, saad oma toidukulud ise täpselt kokku liita.
Kui peres on rohkem inimesi, kes ostavad ka ise toitu koju või käivad päeva jooksul kuskil söömas, ei ole see rahanumbri arvutamine kuidagi võimalik.
-
Külaline
Sõprade ja tuttavate ostetud toitu ei arvesta, see ei ole ometi teie toidukulu. Küsimus on palju kulutateKülaline kirjutas: ↑30 Apr 2026 00:00Teeme oma laste peredega väga tihti ka ühiseid söömaaegu. Kokkame huvitavaid roogi, mis kellelegi on kuskilt silma jäänud või mingilt reisilt retsept saadud. Kes toob midagi kodust kaasa või ostab poest, ei tea, arvet ei pea.Külaline kirjutas: ↑29 Apr 2026 23:41Ma ei tea enda ega oma mehe (kaheliikmeline pere) toidukulusidki. Pole kuidagi võimalik.
Vahel tulevad lapsed, keedavad ja küpsetavad, meil mitu päeva kõht täis.
Sõprade sünnipäevad ja muud üritused on samuti nii mitmeidki õhtuid ära toitnud
Kuidas peaks siis seda kõike arvestama?
-
Külaline
Kas need 1,90 pojad ja mees on selliselt rahul? Kirjutasid, et hakklihakaste ja kotletid, seal ju see vaid lihast koosnebki. Ühepajatoitu ju iga päev ei söö.Külaline kirjutas: ↑30 Apr 2026 00:39Ei, liha pole sugugi vastumeelne ja taimetoitlased me kindlasti pole.Külaline kirjutas: ↑28 Apr 2026 18:33Kui teile liha vastumeelne on, kas siis tõesti on mõistlik teda vaid maitse pärast kasutada? Kas teie pere on siis põhimõtteliselt üldse taimetoitlased?Külaline kirjutas: ↑28 Apr 2026 13:16
Jah, sest põhirõhk on aedviljadel. Liha on pigem juurikatele maitse andmiseks.
Lihtsalt ei meeldi suures koguses liha süüa - kõht saab kiirelt täis, pärast on raske tunne ja kõrvale küpsetatud asjad või salat enam ei mahugi, kuigi need on ka väga hea maitsega.
Täna tegime suitsukoodiga keedetud pajarooga. Kõigil juurikatel oli nii hea suitsuse puljongi maitse, sain neist kõhu mõnusalt täis, kodujuust kõrvale. Aga liha ennast tõesti eriti ei tahtnud. Paar ampsu võtsin. Kerge olla.
-
Külaline
meil (2 täiskasvanut ja keskmises suuruses koer) läheb söögile ca 600 eurot kuus.
Kodukontoris töötajana teen valdavalt ise süüa, ka mees võtab tööle kaasa kodused võileivad. Paar korda kuus sööme väljas. Ei Woldi.
Marjad-seened-õunad-mesi-moosid omast käest.
Liha osas olen ühe eelkirjutajaga samas paadis - seda kulub vähe, pole kunagi nö põhitegija. Palju teen suppe ja hautiseid, ahjuvorme. Sellist karbonaadi- ja shnitslipraadimist ei tule üldse ette. Ei grilli suvel, kui siis grillpannil sea sisefileed. Kui teen veiseliha hautist või rebitud liha, siis muidugi suures koguses (2 kilo liha), aga see läheb siis kas suuremale peolauale või väiksemate karpidega sügavkülma. Palju sööme riisi, kartulit, juurikaid, ube, seeni - liha on lisandiks. Aasia- ja lähis-Ida toidud tihti laual.
400 grammi kanalihaga teen suure potitäie riisitoitu, millest saab 4-6 suurt portsu.
300 grammi hakklihaga saab 4 liitrit tummist tomatisuppi, või 4-6 suurt portsu kapsa-hakkliha hautist jne.
Tähtis on liha kvaliteet ja toidu maitsestamine.
Kodukontoris töötajana teen valdavalt ise süüa, ka mees võtab tööle kaasa kodused võileivad. Paar korda kuus sööme väljas. Ei Woldi.
Marjad-seened-õunad-mesi-moosid omast käest.
Liha osas olen ühe eelkirjutajaga samas paadis - seda kulub vähe, pole kunagi nö põhitegija. Palju teen suppe ja hautiseid, ahjuvorme. Sellist karbonaadi- ja shnitslipraadimist ei tule üldse ette. Ei grilli suvel, kui siis grillpannil sea sisefileed. Kui teen veiseliha hautist või rebitud liha, siis muidugi suures koguses (2 kilo liha), aga see läheb siis kas suuremale peolauale või väiksemate karpidega sügavkülma. Palju sööme riisi, kartulit, juurikaid, ube, seeni - liha on lisandiks. Aasia- ja lähis-Ida toidud tihti laual.
400 grammi kanalihaga teen suure potitäie riisitoitu, millest saab 4-6 suurt portsu.
300 grammi hakklihaga saab 4 liitrit tummist tomatisuppi, või 4-6 suurt portsu kapsa-hakkliha hautist jne.
Tähtis on liha kvaliteet ja toidu maitsestamine.
-
Külaline
Tsiteerid mind, aga paned mulle kellegi teise sõnad suhu. Ma pole poegadest ega nende kasvust midagi kirjutanud. Ja mis mehel rahul olla - ta ise enamasti sarnaseid toite valmistab. Mina pole majas peakokk.Külaline kirjutas: ↑30 Apr 2026 07:30Kas need 1,90 pojad ja mees on selliselt rahul? Kirjutasid, et hakklihakaste ja kotletid, seal ju see vaid lihast koosnebki. Ühepajatoitu ju iga päev ei söö.Ei, liha pole sugugi vastumeelne ja taimetoitlased me kindlasti pole.
Ma kunagi sõin oluliselt vähem liha/loomset, aga olen aru saanud valgu vajalikkusest ning paraku ei ole seda küpsekartulites ega juurikates. Püüan lihtsalt mitte ületöödelud tooteid tarbida ja enne jätan paar kopatäit riisi võtmata, kui selle arvelt rohkem liha-kala saan süüa.
-
Külaline
Te nagu neile vastu ei vii midagi kunagi?Külaline kirjutas: ↑30 Apr 2026 07:28Sõprade ja tuttavate ostetud toitu ei arvesta, see ei ole ometi teie toidukulu.
-
Külaline
Kui viid, siis on loomulikult viija kulu. Miks siin nii palju mõtlemisvõimetuid on?
Kui kodutu kerjab ja keegi inimene kulutab tema toidule annetamiseks 100 eurot kuus, siis kas kodutul kulub kuus toidule 100?
-
Külaline
Aga kas sellel kellelgi inimesel kulub?Külaline kirjutas: ↑30 Apr 2026 19:51Kui kodutu kerjab ja keegi inimene kulutab tema toidule annetamiseks 100 eurot kuus, siis kas kodutul kulub kuus toidule 100?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist