Jah, see kommenteerija on tabanud selle, mida isegi mäletan. Kuna venelasi ja venepärast/venekeelset tundus olema niigi süle ja seljaga, ukest ja aknast, siis paljusid eestlasi venepärase poole ei tõmmanud. Küll aga rõõmustati ja elati kaasa, kui keegi lätlane või leedukas ka kuidagi "pildis" oli. Või (rahvusvaheliste sündumuse puhul) keegi soomlane silma paistis.Guest kirjutas: ↑18 Jaan 2026 13:20 Sündisin 1970, vanem vend sai kassettmaki kuskil 70-ndate lõpus - mäletan, et mulle meeldis sellelt kassetikalt lasta Joel Steinfeldti Tiigrikutsut ja Tigu roomas (mingi?) lehe peal ning neid kaasa laulda - ja olin siis ikka üsna väike veel, üle 10 küll ei olnud. Arvan, et see oli 79-80.
Soome plokk oli loomulikult vajalik, et Soome telekat koos heliga vaadata.
Boney M ja ABBA tulid ikka raadiost ka vahetevahel ja mitte harva - kus nad muidu meile nii pähe kulunud on. "Money" tuli küll kindlasti, see oli mulle pähe kulunud enne juba kui aru sain, millest lugu räägib. Eks selle loo sisu klappis kommunistlike vaadetega - näe, kuidas kapitalistidel on raske elu, "I work all night, I work all day to pay the bills I have to pay, and still there never seems to be a single penny left for me" ...
Raimonds Paulsi nimi oli tuttav kõigile, Pugatšova hääl oli hea, aga mulle seostus tema isik ikkagi lapsest peale mingi Vene kultuuri pealesurumisega, ei oska täpselt öelda, miks. Küllap kogu Vene kultuuril oli tollal selline maik juures. Raimonds Pauls aga tundus ikka kuidagi lätlaslik ja Läti oma, kuigi see vist ei vasta tõele.
Neid pehmeid meloodilisi popartiste (Boney M, ABBA) ei peetud 1980.-te NSVL-s mingiks eriliseks ohuks rahvale ja mängiti probleemideta raadios - küll aga ei sallitud võimude poolt näit. punki, metal-it.
Muidu, laulu "Miljon helepunast roosi" alguse sõnad olid mul lapsena pähe kulunud: "Miliona, miliona, miliona aalõh ros, isaknaa, isaknaa, viidiš tõõ..." veel enne, kui ma aru sain, mida see "isaknaa" tähendab