Riided ja vanus

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 21 Juul 2025 20:57
Külaline kirjutas: 21 Juul 2025 17:58
Guest kirjutas: 21 Juul 2025 17:53
Tõenäoliselt vahivad paljud ka sind, et nii kole naine, miks ta ometi endaga midagi ette ei võta :D
Rahune maha. Lausa hüsteeriliselt kiidab siin oma pardimokki ja punni kisutud nägu.
Hahhaa, kas mees jättis su mõne süstitud naise pärast maha, et nii hüsteeriline?
Rahune maha. Ära selgeltnägijaks hakka. Mitte ühegi oma lahmimisena pole sa veel pihta saanud, ei vanuse, ei välimuse ega mitte millegi kohta. Plärtsuv ja titelik kõnestiil nagu 11-aastasel pubekal.
Külaline

Kui pole noorena paksud juuksed, siis pole ka vanemas eas. Kellel noorena paksud, sellel ka vanemas eas paksud. Mul pole kunagi olnud juukseid, mida lahtiselt lehvitada. Veits karvased, sellised tüüpilise eestlase takujuuksed. Meeldib patsis ja soengus kanda ja mingit poisipead mul ei tule kunagi.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Juul 2025 18:51 Kui pole noorena paksud juuksed, siis pole ka vanemas eas. Kellel noorena paksud, sellel ka vanemas eas paksud. Mul pole kunagi olnud juukseid, mida lahtiselt lehvitada. Veits karvased, sellised tüüpilise eestlase takujuuksed. Meeldib patsis ja soengus kanda ja mingit poisipead mul ei tule kunagi.
Mina ei saa aru, miks eesti naised räägivad halvustavalt "tüüpilise eestlase kartulikoore- või takujuustest". Paljudel on tõepoolest tumeblondid või helepruunid juuksed, mille kerge toonitamisega saab imeilusaks. Näiteks Maarja Liis Ilusal on ülikenad juuksed.
Või peetakse tõesti ilusaks ainult vesinikblondi ja süsimusta?
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juul 2025 18:51 Kui pole noorena paksud juuksed, siis pole ka vanemas eas. Kellel noorena paksud, sellel ka vanemas eas paksud. Mul pole kunagi olnud juukseid, mida lahtiselt lehvitada. Veits karvased, sellised tüüpilise eestlase takujuuksed. Meeldib patsis ja soengus kanda ja mingit poisipead mul ei tule kunagi.
Tänapäeval pea kõigil pikendused, miks sa ei pane? Mina paneks küll, kui ma poleks oma juustega rahul. 700 eurot ja unelmatevälimus olemas.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Juul 2025 21:10
Külaline kirjutas: 22 Juul 2025 18:51 Kui pole noorena paksud juuksed, siis pole ka vanemas eas. Kellel noorena paksud, sellel ka vanemas eas paksud. Mul pole kunagi olnud juukseid, mida lahtiselt lehvitada. Veits karvased, sellised tüüpilise eestlase takujuuksed. Meeldib patsis ja soengus kanda ja mingit poisipead mul ei tule kunagi.
Tänapäeval pea kõigil pikendused, miks sa ei pane? Mina paneks küll, kui ma poleks oma juustega rahul. 700 eurot ja unelmatevälimus olemas.
Milleks need pikendused head on?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juul 2025 01:25Milleks need pikendused head on?
Et kiiremini kiilaks jääks.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Juul 2025 01:25
Guest kirjutas: 22 Juul 2025 21:10
Milleks need pikendused head on?
Sest teevad pikemaks ja paksemaks. Mõnel ju juuksed ei kasva ka.
Külaline

Elan Prantsusmaal ja siin ollakse vaimustuses minu kartulikoorekarva juustest. Korra-paar aastas käin neid triibutamas, kui meelde tuleb, aga muidu ei värvi. Eestis käies vaatan, kui jubedad on paljude eesti naiste juuksed, ebaloomulikku värvi, mis meie tavaliselt kahvatu naha juurde üldse ei sobi. Valged, mustad, punased...ei saa aru, miks inimesed ise ennast koledamaks tahavad teha. Nii maitsetu ja ebaloomulik, eriti kui veel juured on välka kasvanud. Need nn. takujuuksed ei ole tavaliselt looduse poolt nii, vaid ongi ära rikutud odavate värvidega, muidugi külm ilm ka aitab kaasa.

Olen 47 ja veel pole juukseid vähemaks jäänud, kui, siis natuke. Kui kunagi peaksid tulema hallid triibud sisse, siis ehk värvid juuksed paar tooni tumedamaks pruuniks, aga muidu kindlasti mitte.

Teemasse ka. Nn. vanamutiriietuse ja igavese tibi vahel on palju pooltoone. Ei pea kandma maani kitlit, aga ka mitte neoontoppi ja miniseelikut. Pikem suvine kleit on ilus igas eas.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Juul 2025 11:26 Elan Prantsusmaal ja siin ollakse vaimustuses minu kartulikoorekarva juustest. Korra-paar aastas käin neid triibutamas, kui meelde tuleb, aga muidu ei värvi. Eestis käies vaatan, kui jubedad on paljude eesti naiste juuksed, ebaloomulikku värvi, mis meie tavaliselt kahvatu naha juurde üldse ei sobi. Valged, mustad, punased...ei saa aru, miks inimesed ise ennast koledamaks tahavad teha. Nii maitsetu ja ebaloomulik, eriti kui veel juured on välka kasvanud. Need nn. takujuuksed ei ole tavaliselt looduse poolt nii, vaid ongi ära rikutud odavate värvidega, muidugi külm ilm ka aitab kaasa.

Olen 47 ja veel pole juukseid vähemaks jäänud, kui, siis natuke. Kui kunagi peaksid tulema hallid triibud sisse, siis ehk värvid juuksed paar tooni tumedamaks pruuniks, aga muidu kindlasti mitte.

Teemasse ka. Nn. vanamutiriietuse ja igavese tibi vahel on palju pooltoone. Ei pea kandma maani kitlit, aga ka mitte neoontoppi ja miniseelikut. Pikem suvine kleit on ilus igas eas.
Muidu nõus, pole eestlase loomulikul juuksevärvil häda midagi. Mis puutub pikka suvekleiti, siis esiteks on selleks sobivaid ilmu meil vähe. Kõleda tuule ja paduvihmaga (nagu Eestimaa suvi tänavu kuni juuli keskpaigani põhiliselt oli) pika suvekleidiga käimine eriti mõistlik vast pole. Teiseks on hakanud vähemalt minul viimastel aastatel reie siseküljed ilma riide kokkupuuteta päris hullusti hõõrduma. Seega kannan ka suvekleidiga alati retuuse ning sel juhul võib suvekleidi asemel olla tavaline tuunika juba.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2025 17:49
Külaline kirjutas: 20 Juul 2025 16:49
ma ei osta 200 eurost kombekat, et see pärast 150ga maha müüa ja last keelata. Ostan pigem odavama ja pärast viskan minema või ikkagi viisaka ja terve annan edasi.
Just, 200 eurot kombe peale kulutada tundub laristamine. Õues mürgeldamiseks mõeldud, aga siiski heas seisukorras kombesid saab järelturult ka 20-30 euro eest. Kui on aega ja viitsimist natuke otsida, siis võib riided üsna soodsalt kätte saada ja mitte vanamoodsaid ja inetuid, vaid tänapävaseid ja ilusaid.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Juul 2025 12:58 Millises vanuses võib veel kanda riideid, mis meeldivad, ning millal peaks hakkama kandma niiöelda vanainimeseriideid?
Mis asjad on "vanainimeseriided"? Iga inimene kannab seda mida tahab. Oluline on ise ennast oma riietes hästi tunda ja see pole vähimalgi määral teiste asi, mis kellelgi teisel seljas on.
Eks vanemateinimeste seljas tagasihoidlikud toonid ongi mõistetavad - loomus on rahulikum, hormoonid enam ei mölla. Kõigi kohta see ei kehti, jällegi jõuame selleni välja, et igaüks kannab seda, milles end hästi tunneb.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Juul 2025 12:37 Mis asjad on "vanainimeseriided"?
Poolde säärde ulatuvad neerumustriga krimpleenhõlstid.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juul 2025 12:58
Tõesti, jah?

Pilt
Külaline

Guest kirjutas: 24 Juul 2025 12:58
Mina ise olen siinse foorumi mõistes vanainimene (60+) ja püüan igati vältida riideid, mis minu meelest klassifitseeruvad "vanainimeseriieteks" - kleidid ja kummiga seelikud, mida müüakse nt laatadel, enamasti tehtud Poolas või Türgis, valged või linakarva (lühikeste käistega) kampsunid, krimpleenist pikad püksid, heledad vakstulaadsest materjalist odavad suvekingad.Veidi nooremad "mutid" paistavad armastavat leopardimustrit, capripükse (horror!), valgeid satsilisi poolde säärde suveseelikuid.
Pildil näidatud kleidi kannab välja minu arvates ainult väga sale ja pikka kasvu inimene. Veidi korpulentsema ja lühema naise muudavad need satsid ja varrukad vormituks kastiks.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Juul 2025 12:37
Guest kirjutas: 20 Juul 2025 12:58 Millises vanuses võib veel kanda riideid, mis meeldivad, ning millal peaks hakkama kandma niiöelda vanainimeseriideid?
Mis asjad on "vanainimeseriided"? Iga inimene kannab seda mida tahab. Oluline on ise ennast oma riietes hästi tunda ja see pole vähimalgi määral teiste asi, mis kellelgi teisel seljas on.
Eks vanemateinimeste seljas tagasihoidlikud toonid ongi mõistetavad - loomus on rahulikum, hormoonid enam ei mölla. Kõigi kohta see ei kehti, jällegi jõuame selleni välja, et igaüks kannab seda, milles end hästi tunneb.
Inimesed jäävad kinni sellesse riide- ja soengumoodi, mis olid moodsad nende noorusajal, ja need saavadki vastava põlvkonna vanainimeseriieteks.
Külaline

Pildil näidatud kleidi kannab välja minu arvates ainult väga sale ja pikka kasvu inimene. Veidi korpulentsema ja lühema naise muudavad need satsid ja varrukad vormituks kastiks.
Minu arust on see ka ikka päris kole kleit. Ja noor ilus inimene võib muidugi panna selga ka kartulikoti, ega ta ikka koledaks ei muutu, aga vanainimene peab ikka rohkem vaeva nägema, et mitte mutt paista. Vanamuti seljas oleks see kleit ikka paras katastroof. Mingid ebamäärased tuhvlid jalga, rätt pähe ja ongi tüüpiline hirmus vanainimene olemas.
Külaline

Inimesed jäävad kinni sellesse riide- ja soengumoodi, mis olid moodsad nende noorusajal, ja need saavadki vastava põlvkonna vanainimeseriieteks.
See on ka tõsi, aga samas on igal ajastul ka mngi hulk vanainimesi, kes näeb alati ühesugune välja. Sellised baretiga mutid olid minu lapsepõlves olemas ja nüüd olen jälle näinud. Täpselt samad riided seljas. Need minu lapsepõlve vanamoorid peaks ju surnud olema ja need on uued. Need on sellised riided, mis pole moekad üldse kunagi olnudki.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Juul 2025 14:52
See on ka tõsi, aga samas on igal ajastul ka mngi hulk vanainimesi, kes näeb alati ühesugune välja. Sellised baretiga mutid olid minu lapsepõlves olemas ja nüüd olen jälle näinud. Täpselt samad riided seljas. Need minu lapsepõlve vanamoorid peaks ju surnud olema ja need on uued. Need on sellised riided, mis pole moekad üldse kunagi olnudki.
Ei ole ju nii, tänased tüüpilised vanainimesed ei kanna baretti, rätti, puhvaikaid ja viltsaapaid, see oli ikka veel vanema põlvkonna vanainimeseriietus, mida tänased vanainimesed väga väldivad.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Juul 2025 14:55
Ei ole ju nii, tänased tüüpilised vanainimesed ei kanna baretti, rätti, puhvaikaid ja viltsaapaid, see oli ikka veel vanema põlvkonna vanainimeseriietus, mida tänased vanainimesed väga väldivad.
Bsretiga beeže mutte olen ikka näinud küll ja küll.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Juul 2025 14:55
Puhvaika ja viltsaabastega ma isegi oma lapsepõlves kedagi ei näinud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Semrush [Bot] ja 1 külaline