Tänapäeval tekib ka järjest rohkem elupõliseid üürnikke, Erastamisaegsete omanike hulk hakkab järjest kahanema. Erastamisjärgselt oli koduomanike hulk kõige suurem. Nii et Eestile tervikuna see lahendus ei sobi (otsi uberik ja üürnik sinna) ja seisukorda ei paranda, sest ka need üürnikud ei jõua terve elu tööl käia.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 17:21 Tänapäeval on paljudel mingi üürikinnisvara ka. Ühest viisakast või kahest uberikust saab juba pensioni kätte.
Pensioniea tõstmine
-
Külaline
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 11:30Selle peale öeldakse, et ära ole nii negatiivne kogu aeg. Või et kas sa ei olegi meeskonnamängija?!Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 10:47Kui oled lammas ja jooksed kaasa, siis oma viga. Äkki teha suu lahti, arutada asja ning teha ettepanekuid.Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 10:40
Pikaajalisel kontoritööl on jälle see miinus, et sa ei suuda enam kõigi nende lollustega kaasa minna, mida genereeritakse tööviljakuse tõstmise või kliendirahulolu parandamise eesmärgil. Tuleb uus juht ja karussell hakkab jälle otsast peale käima, kuigi tead juba algul, et see ei toimi, aga ikka pead tegema nägu, et uus ümberkorraldus on "nii lahe!". Mõni aktiivsem juht genereerib neid muudatusi iga paari kuu tagant, endal nägu õhinast punetab peas. Ja sinagi pead kaasa noogutama ja "jee, teeme ära!" huilgama. Lõpuks on see väga väsitav!
Olen töötanud viie erineva tegevjuhiga ning sellised probleemid puuduvad. Pähe endale istuda ei lase, lollusi keeldun tegemast.
[/quote]
Ilmselgelt ei keeldu sa neid lollusi tegemast, muidu oleksid juba ammu jalga lasknud. Üks kahest, kas oled lammas või sulle meeldivad kõik lollused. Kolmas variant lihtsalt puudub.
-
Külaline
Olen 58 ja just mõtlesin, et mida pensionieas tegema hakkan. Töö meeldib ja ma ei taju, et oleksin tüdinud või jaksaksin vähem. Õnneks tervis ja energia on hea, ma ei ole tööpäeval või pärast seda väsinud. Mul on nn peaga töö. Olen mõelnud, et kas hakkan lapselast kooli saatma ja pärast kooli passima (kui neil on seda vaja) või lähen kuhugi osakoormusega valvuriks, aednikuks või proovin saada erialast tööd (mu tööd saab teha arvutis) natuke läbi tutvuste. Samas niipea, kui mingi krooniline tervisejama tekib, on ilus unistus läbi. Mu ema vaatamata tervisehädadele töötas veel umbes 10 aastat pärast pensioniiga (55), ta oli meditsiinitöötaja. Isa vahest veel rohkem, ta oli ühe riigiasutuse juht, viimas oli veel paar aastat öises telefonivalves.
-
Külaline
Jah, kui saaks pensionile 55-selt, siis jõuaks tõesti veel mingi aeg täiskoormusega edasi panna. 65-70 pensionile minnes on kahtlane, et kõik nii kaua väljagi veavad. Eriti mehed.Külaline kirjutas: ↑08 Sept 2024 07:07 Mu ema vaatamata tervisehädadele töötas veel umbes 10 aastat pärast pensioniiga (55), ta oli meditsiinitöötaja. Isa vahest veel rohkem, ta oli ühe riigiasutuse juht, viimas oli veel paar aastat öises telefonivalves.
-
Külaline
Ilmselgelt ei keeldu sa neid lollusi tegemast, muidu oleksid juba ammu jalga lasknud. Üks kahest, kas oled lammas või sulle meeldivad kõik lollused. Kolmas variant lihtsalt puudub.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 23:28
Olen töötanud viie erineva tegevjuhiga ning sellised probleemid puuduvad. Pähe endale istuda ei lase, lollusi keeldun tegemast.
[/quote]
Kolmas variant on, et sina oled loll. Õpi end kehtestama ja saa arukaks, et sind kuulataks.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑08 Sept 2024 10:02Ilmselgelt ei keeldu sa neid lollusi tegemast, muidu oleksid juba ammu jalga lasknud. Üks kahest, kas oled lammas või sulle meeldivad kõik lollused. Kolmas variant lihtsalt puudub.Külaline kirjutas: ↑07 Sept 2024 23:28Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 11:30
Selle peale öeldakse, et ära ole nii negatiivne kogu aeg. Või et kas sa ei olegi meeskonnamängija?!
Kolmas variant on, et sina oled loll. Õpi end kehtestama ja saa arukaks, et sind kuulataks.
[/quote]
Jajah. Loomulikult. Sina näitkes Swedis töötades marsiksid aga Olavi Lepa (ehk isegi Jens Henrikssoni, sest paljud otsusd tehakse grupi tasemel) või Telias töötades Holger Haljandi kabinetti ja teataksid, et sulle ei sobi see või teine muudatus, see ei ole mõisltik, me tee. Ja Olavi/Jens/Holger lööb sulle patsi ning kõik käibki edasi sinu tahtmist mööda, eksole.
Niisugust juttu, et kõik muutused on läbiräägitavad ja ennast kehtestatavad, saaab rääkida ainult inimene, kes on kogu elu töötanud firmades "isa,poeg ja järelkäru". Neis tõesti on inimesi vähe ja annab asju läbi rääkida. Vähegi suuremates ettevõtetes see nii ei toimi.
-
Külaline
Keegi ei käsi ju eluaeg mutrina töötada. Kes on seda tüüpi, kes tahab ise ka sõna sekka öelda, see reeglina jõuab ka tippjuhtide sekka.
-
Külaline
Ma pole küll ükski neist, kes sellesse alavestlusesse siin varem sekkunud on, aga töötan samuti suures ettevõttes, mis terve maailma peale on kõvasti suurem kui Swed ja Telia kokku. Ja olen täiesti teadlik ning ka ise kogenud, et on küll võimalik ka väiksema tegelasena asju soovitud suunas liigutada. See küll ei käi enamasti nii, et teatad, et see või teine sulle lihtsalt ei sobi, vaid pakud ise lahendusi ja põhjendad neid. Proovi ka nii läheneda, see toimib.Külaline kirjutas: ↑08 Sept 2024 13:16
Jajah. Loomulikult. Sina näitkes Swedis töötades marsiksid aga Olavi Lepa (ehk isegi Jens Henrikssoni, sest paljud otsusd tehakse grupi tasemel) või Telias töötades Holger Haljandi kabinetti ja teataksid, et sulle ei sobi see või teine muudatus, see ei ole mõisltik, me tee. Ja Olavi/Jens/Holger lööb sulle patsi ning kõik käibki edasi sinu tahtmist mööda, eksole.
Niisugust juttu, et kõik muutused on läbiräägitavad ja ennast kehtestatavad, saaab rääkida ainult inimene, kes on kogu elu töötanud firmades "isa,poeg ja järelkäru". Neis tõesti on inimesi vähe ja annab asju läbi rääkida. Vähegi suuremates ettevõtetes see nii ei toimi.
-
Külaline
Kindlasti toimib vahel. Mul ka toimub. Mõnes väiksemas asjas, mida ei otsustata kõrgemal tasemel ja mus kuulub minu kompetentsi.Külaline kirjutas: ↑08 Sept 2024 16:33Ma pole küll ükski neist, kes sellesse alavestlusesse siin varem sekkunud on, aga töötan samuti suures ettevõttes, mis terve maailma peale on kõvasti suurem kui Swed ja Telia kokku. Ja olen täiesti teadlik ning ka ise kogenud, et on küll võimalik ka väiksema tegelasena asju soovitud suunas liigutada. See küll ei käi enamasti nii, et teatad, et see või teine sulle lihtsalt ei sobi, vaid pakud ise lahendusi ja põhjendad neid. Proovi ka nii läheneda, see toimib.Külaline kirjutas: ↑08 Sept 2024 13:16
Aga palju asju otsustatakse mujal. No näiteks Swed kolib varsti uude poppi kontorisse. Mis sa arvad, kas mõnel väiksemal tegelasel on võimalik muuta otsust, et edaspidi on jagatud laua süsteem? Praegu on moes selliseid kontoreid teha ja nii tehaksegi. Samamoodi mindi mingi aeg tagasi paljudes ettevõtetes üle avatud kontoritele ja mõjutada seda otsust ei olnud võimalik.
-
Külaline
Tegelikult ei maksa ka arvata, et kõik need väiksemad tegelased pole muudatustega rahul. Näiteks mulle sobib avatud kontor, olen 10+ aastat ühes sellises töötanud ja ei virise kohe üldse. Jagatud laua süsteem tundub mõistlik olukorras kus paljud inimesed kasutavad kodukontorit ja igapäevaselt kontoris ei viibi. Miks peab üks ettevõtte tühje ruume ülal pidama? Kui aga jagatud laud tähendab seda, et igat hommikut pead alustama otsimisega, et kuhu siis täna tööle mahub, siis see on küll ülim totrus.Anonymous kirjutas: ↑08 Sept 2024 21:13Mis sa arvad, kas mõnel väiksemal tegelasel on võimalik muuta otsust, et edaspidi on jagatud laua süsteem? Praegu on moes selliseid kontoreid teha ja nii tehaksegi. Samamoodi mindi mingi aeg tagasi paljudes ettevõtetes üle avatud kontoritele ja mõjutada seda otsust ei olnud võimalik.
-
Külaline
Just! Lõpuks said asjale pihta. Suures ettevõttes on võimatu loota, et kõik toimib sinu soovide järgi. Ettevõttes on tuhandeid töötajaid ja loomulikult on iga muudatus kellegi jaoks hea, kellegi jaoks halb. Seega siin keksida, et räägi inimestega, tee aga ettepanekuid ja kõik saab teoks, on lihtsalt rumalus. On asju, mida annab mõjutada, on asju mida mitte. Ja absoluutselt iga asi on mõne töötaja jaoks hea, mõne jaoks halb. Seda avatud kontorit kritiseerivad ikka paljud. Ja samas paljudele on see sobiv. Jagatud lauaga sama teema. Mind isiklikult see ei häiri, sest töötan peamiselt kodukontoris. Aga kui töötaks enamus aega kontoris, oleks see üsna tülikas. Aga tänapäeval on moes teha jagatud laud ja siis nii ongi. On üsna selge, et pidevalt kontoris käivatel inimestle kujuneb ikka kindel laud välja. Aga nad ei tohi sinna enam oma asju jätta. Igal õhtul peavad laua lagedaks tegema, ei või sinna jätta sülearvutit (kuigi kasutab hommikul vara ju taas), ei tohi jätta oma isklikku kohvitassi, järgmise päeva koosolekuks vajalikke materjale, laste pilte vmt. Ja see on tülikas. Istud nagu kogu aeg kohvri otsas.. Aga mingi teooria järgi on see hea stiil ja nii siis ka tehakse, tahad sa või mitte.Külaline kirjutas: ↑09 Sept 2024 00:00Tegelikult ei maksa ka arvata, et kõik need väiksemad tegelased pole muudatustega rahul. Näiteks mulle sobib avatud kontor, olen 10+ aastat ühes sellises töötanud ja ei virise kohe üldse. Jagatud laua süsteem tundub mõistlik olukorras kus paljud inimesed kasutavad kodukontorit ja igapäevaselt kontoris ei viibi. Miks peab üks ettevõtte tühje ruume ülal pidama? Kui aga jagatud laud tähendab seda, et igat hommikut pead alustama otsimisega, et kuhu siis täna tööle mahub, siis see on küll ülim totrus.Anonymous kirjutas: ↑08 Sept 2024 21:13Mis sa arvad, kas mõnel väiksemal tegelasel on võimalik muuta otsust, et edaspidi on jagatud laua süsteem? Praegu on moes selliseid kontoreid teha ja nii tehaksegi. Samamoodi mindi mingi aeg tagasi paljudes ettevõtetes üle avatud kontoritele ja mõjutada seda otsust ei olnud võimalik.
Ja samamoodi on suurtes ettevõtetes üsna sagel mingeid struktuurimuudatusi jmt. Samuti asi, mida tavaline töötaja muuta ei saa kuidagi. enamasti see neid väga otse ka ei puuduta, tehakse ikka oma tööd tegasi. Aga mingid võnked jõuavad ikka alla välja (kasvõi su otsene ülemus võib selle struktuurimuudatusega muutuda) ja see on tülikas.
-
Külaline
Küsimus on rohkem mitte millal pensionile jääda, vaid kuidas pensioniealisena inimväärselt ära elada ühiskonnas, kus iga liigutus on tasuline ja üle 60-aastaseid inimesi tööturult kõrvale tõrjutakse. Ja ehkki oled pikki aastaid maksnud töötuskindlustusmakset oma palgast, siis kui sind pensionärina koondatakse, puudub sul õigus saada töötuskindlustushüvitist. Nii et vanaduspensioniea saabumine ei ole ainult positiivne nähtus.
-
Külaline
Tuleb elada riigis, kus paremad seadused või hoida end konkurentsivõimelise ja välimuselt nooremana.Külaline kirjutas: ↑09 Sept 2024 15:01 Küsimus on rohkem mitte millal pensionile jääda, vaid kuidas pensioniealisena inimväärselt ära elada ühiskonnas, kus iga liigutus on tasuline ja üle 60-aastaseid inimesi tööturult kõrvale tõrjutakse. Ja ehkki oled pikki aastaid maksnud töötuskindlustusmakset oma palgast, siis kui sind pensionärina koondatakse, puudub sul õigus saada töötuskindlustushüvitist. Nii et vanaduspensioniea saabumine ei ole ainult positiivne nähtus.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 18:17Kui liiges on haige, tuleb ära vahetada. Mul on opitud põlv ja vahetatud puus, elu nagu lill.Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 17:07 see on väga haige ja alatu lüke. eluiga võib ju tõusta, aga peale viiekümnendat eluaastat hakkavad liigesed valutama ja jääb jaksu vähemaks. lisaks annavad erinevad haigused juba märku. muidugi - äraaetud hobused lastakse ju maha. see, et riik niimoodi oma inimestesse suhtub, on inetu ja lühinägelik. kui kamp poliiitikuid ei ole suuteline riiki ära majandama, tuleks kogu struktuur nutikamate vastu välja vahetada, mitte minna lastetoetuste ja vanaduspensionite kallale. hale ja alatu.
asoo. ja surmani rühmata? minul isiklikult ei ole liiges haige - mul on hoopis ajukasvaja. kindlasti on ka sel puhul häid soovitusi, kuidas ennast sellesse konditsiooni viia, et saaks surmani töötada?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], Baidu [Spider], Google [Bot] ja 7 külalist