Kui palju teil kulub päevas söögi peale?

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 28 Apr 2026 13:56 Jälle on mingid kaks oinast suutnud omavahel vaidlema minna ja teema ära solkida. Kas te linnuliha ei söö :lol: Tehke oma teema, pange pealkirjaks seesama -kas te linnuliha ei söö ja vaielge seal edasi.
Sinu ülbitsemisest ja korrapidamisest on ammu kõrini, sa ei pea igale poole vahele lõugama mida peab tegema ja mida mitte.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Apr 2026 13:16Jah, sest põhirõhk on aedviljadel. Liha on pigem juurikatele maitse andmiseks.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Apr 2026 13:16
Külaline kirjutas: 28 Apr 2026 13:05
Külaline kirjutas: 28 Apr 2026 08:53500g valmis liha kahepeale kolmeks toidukorraks? Tunnen kaasa. See on puhas ühe toidukorra teema kahele.
Ja ta kirjutas, et VÄHEMALT kolmeks toidukorraks. Seega siis vbl isegi neljaks korraks? :shock: :? :o
Jah, sest põhirõhk on aedviljadel. Liha on pigem juurikatele maitse andmiseks.
Kui teile liha vastumeelne on, kas siis tõesti on mõistlik teda vaid maitse pärast kasutada? Kas teie pere on siis põhimõtteliselt üldse taimetoitlased?
Külaline

Guest kirjutas: 28 Apr 2026 08:58 Kui toiduhinna sisse arvestatakse pesupulber ja peldikupaber, mida siis siinsed veel liha kogustest teavad :)
Sellest ei ole ka mina kunagi sarnastes teemades aru. Kui küsitakse, kui palju teil kulub SÖÖGI peale raha, siis milleks arvestada söögi sisse pesupulber, šampoon ja hambapasta. Me ju räägime toidust, mitte hügieenivahenditest.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Apr 2026 22:37
Guest kirjutas: 28 Apr 2026 08:58 Kui toiduhinna sisse arvestatakse pesupulber ja peldikupaber, mida siis siinsed veel liha kogustest teavad :)
Sellest ei ole ka mina kunagi sarnastes teemades aru. Kui küsitakse, kui palju teil kulub SÖÖGI peale raha, siis milleks arvestada söögi sisse pesupulber, šampoon ja hambapasta. Me ju räägime toidust, mitte hügieenivahenditest.
Aga kas kassitoitu tohib sisse arvestada või ei? Minu kass sööb mõnel päeval kallimalt kui mina, mis teeme siis nüüd.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Apr 2026 07:06
Aga kas kassitoitu tohib sisse arvestada või ei? Minu kass sööb mõnel päeval kallimalt kui mina, mis teeme siis nüüd.
Muidugi mitte. Kui mul on juhuslikult lehmakari, kas ma peaksin siis nende sööda ka sisse arvestama? Kuidas küll osad inimesed ei saa aru, et võrreldakse ühesuguseid asju, ehk siis toitu. Mingid pudulojused ja kodukeemia ei lähe arvesse.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Apr 2026 07:06
Tõesti ei tea, mis sa siis nüüd teed!

Õudne, kui nõmedad on sellised ülbed kraaksatused "mis me teeme siis nüüd"!

Kui sa tunned, et pesupulber on sul söök, siis muidugi arvesta see sisse. Mina olen aru saanud, et selliste teemade mõte on võrdlemiseks, kui palju kellelgi toidu peale kulub. Võrdlus aga muutub üsna mõttetuks, kui keegi hakkab söögi sisse arvestama hügieenitarbeid. Siin ju igal perel omad eraldi kulud - kellel on nõudepesumasin, arvestab sisse selle masina pesu- ja hooldusvahendid, mõni kasutab pesu pesumasinas pesuloputusaineid, teine mitte. Mõnel on 5-liikmeline pere, teine elab üksinda. Kui nüüd liita kõik pesuvahendid ja šampoonid oma pere toidu sisse, siis läheb pilt täitsa sassi ja võrreldamatuks.
Külaline

Ühest sarnasest teemast jäi meelde, et ühed samad inimesed arvestasid pesupulbrid jmt kõik ilusti toidukulude alla. Aga, kui nad kord nädalas restoranis käisid, siis seda millegipärast ei arvestanud toidu alla.

Minu jaoks on toit see, mille ma suhu panen ja ära söön. Ja küsimust tõlgendan ma täiesti otsesõnu. Seega, siinkohal ei ole vahet, kas ma ostan toiduained poest ja teen kodus nendest süüa või lähen restorani ja söön seal. Või söön töö juures sööklas lõunat... Need kõik lähevad toidukulu alla.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Apr 2026 07:06
Kass liigitub hobide, mitte toiduraha alla. Pane linnutoit ka söögikuludesse või pähklid oravatele, sipelgamürk ka äkki?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Apr 2026 08:04 Kui nüüd liita kõik pesuvahendid ja šampoonid oma pere toidu sisse, siis läheb pilt täitsa sassi ja võrreldamatuks.
Kui palju ja kui tihti sa neid asju siis ostad, et suisa võrreldamatuls läheb. No arvesta mu kuu 500-600 kahe-kolme inimese peale siis mingi 20 eurot kuus maha, kus ma võib-olla pesuvahendite ja šampoonide peale kulutasin.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Apr 2026 11:00
Külaline kirjutas: 29 Apr 2026 08:04 Kui nüüd liita kõik pesuvahendid ja šampoonid oma pere toidu sisse, siis läheb pilt täitsa sassi ja võrreldamatuks.
Kui palju ja kui tihti sa neid asju siis ostad, et suisa võrreldamatuls läheb. No arvesta mu kuu 500-600 kahe-kolme inimese peale siis mingi 20 eurot kuus maha, kus ma võib-olla pesuvahendite ja šampoonide peale kulutasin.
Ei, selle kulu arvestad SINA maha, enne kui postitusse vastad.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Apr 2026 22:37Sellest ei ole ka mina kunagi sarnastes teemades aru. Kui küsitakse, kui palju teil kulub SÖÖGI peale raha, siis milleks arvestada söögi sisse pesupulber, šampoon ja hambapasta. Me ju räägime toidust, mitte hügieenivahenditest.
Vähe sellest, siinsed arvestavad toiduks kogu toidupoe arve, sh ka masinad, riided, jalanõud jma :D
Külaline

Guest kirjutas: 29 Apr 2026 16:01
Külaline kirjutas: 28 Apr 2026 22:37Sellest ei ole ka mina kunagi sarnastes teemades aru. Kui küsitakse, kui palju teil kulub SÖÖGI peale raha, siis milleks arvestada söögi sisse pesupulber, šampoon ja hambapasta. Me ju räägime toidust, mitte hügieenivahenditest.
Vähe sellest, siinsed arvestavad toiduks kogu toidupoe arve, sh ka masinad, riided, jalanõud jma :D
Ja väljas söömist, töökoha sööklat nad sisse ei arvesta.
Külaline

Vaat mis vaidlus. Rääki parem rahanumbritest, oleks huvitav võrrelda. Kes arvutab kassitoidu, wc paberi sisse, see siis nii kirjutabki. Koos kassitoidu ja wc paberiga läheb ühe inimese kohta kuus 400 eurot. Näiteks.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Apr 2026 18:30 Vaat mis vaidlus. Rääki parem rahanumbritest, oleks huvitav võrrelda. Kes arvutab kassitoidu, wc paberi sisse, see siis nii kirjutabki. Koos kassitoidu ja wc paberiga läheb ühe inimese kohta kuus 400 eurot. Näiteks.
Kas see inimene pole koolis käinud ja ei suuda eelnevalt seda ise lahutada? Sama idiootne, kui keegi kirjutas, et ei tea, kui palju päevas läheb, aga kuus läheb nii ja niipalju. Põhikool?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Apr 2026 18:34Kas see inimene pole koolis käinud ja ei suuda eelnevalt seda ise lahutada?
Ta pigem ei viitsi eraldi arvestust pidada. Vaatab internetipangast oma supermarketi arved ja liidab need kokku ja kirjutab siia. Saab ühe numbri.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Apr 2026 18:38
Külaline kirjutas: 29 Apr 2026 18:34Kas see inimene pole koolis käinud ja ei suuda eelnevalt seda ise lahutada?
Ta pigem ei viitsi eraldi arvestust pidada. Vaatab internetipangast oma supermarketi arved ja liidab need kokku ja kirjutab siia. Saab ühe numbri.
Ta ei suuda iseseisvalt lahutada tualettpaberi ja kassitoidu kulu?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Apr 2026 18:39Ta ei suuda iseseisvalt lahutada tualettpaberi ja kassitoidu kulu?
Oot, kas meil on siin iga sendini täpne arvestus käimas või? Mis suurt vahet see paarkümmend eurot kuus mitme inimese peale teeb?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Apr 2026 18:39
Külaline kirjutas: 29 Apr 2026 18:38
Ta ei suuda iseseisvalt lahutada tualettpaberi ja kassitoidu kulu?
Puust ja punaseks ehk ma arvan, et inimene võiks nii käituda.
Inimene elab üksi koos kassiga. Käib ühes kuus 6 korda supermarketis. Kolm korda Selveris ja kolm korda Rimis. Iga kord ostab 50 euro eest iseteeninduskassas ja maksab kaardiga, tsekki ei võta ja kodus arvestust pidada ei viitsi. Iga kord ostab ühe mitte toidu asja. Wc paber, kassitoit, hambapasta, vatitikud, ajakiri Kroonika, lillepott. Nüüd loeb see inimene seda teemat, näe keegi tunneb huvi, palju kulutan. Läheb internetipanka, teeb kuu väljavõtte ja näeb 6x50 ehk 300 eurot. Kirjutab siia teemasse 300 eurot. Internetipangast ei ole näha, et ta ostis lisaks toidule muid asju, sealt on näha summa 50 eurot ka rimi või selver. Ma arvan, et nii võiks asjad olla.
Külaline

Seepärast ma summadest rääkida ei saagi, et pole aimugi, mida ma ühel või teisel korral täpselt ostsin/tellisin. Ei viitsi tellimustel ka näpuga järge ajada ja lahutama hakata.
Vahel käime väljas söömas, mees ostab vabrikupoodidest lihakraami, käib kalapoodides ning toob tee-äärsetelt kauplejatelt aiasaadusi.
Pikkadel päevadel võib ta lausa 3 korda päevas mingites toidukohtades käia - see ei anna ju midagi, kui minu enda arved jäävad ca 300.- piiresse.
Ostan ka ristsõnu, tervisetooteid jm vajalikku, vahel ka alkoholi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist