Lahutuse mõjust lapsele, teadusuuring

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 22 Veebr 2026 19:43
Külaline kirjutas: 22 Veebr 2026 17:27Enne laste saamist tasuks tõesti endale oma elukoht osta
Mis vanuseks need lapsed siis saadakse? Korteri soetamine on kallis lõbu, eriti kui elad samal ajal üürikorteris, nagu noored tavaliselt elavad. Selleks hetkeks, kui lõpuks saadakse oma korterit lubada, võidakse avastada, et ei tulegi need lapsed nii lihtsalt ja kiiresti, kui oleks arvanud.
Tänapäeval ei tule need lapsed sageli ka siis, kui korter olemas. Ma olin ka väga optimist, aga sõbrannal kaks last, korterid olemas, aga ühtki lapselast pole, ühel suhteid on olnud, aga nüüd elab kassiga (mees), mõlemad juba 40-sed. Minu oma küll veel õpib, 22a, aga ma vaatan juba praegu, et ei kiirusta isegi suhet looma. Poleks ka mingit muret korteriga, aga see ei loe. Teisel sõbrannal ka kaks last, ühel oli lühiajaline suhe, üks laps, korter oli olemas. Teisel lausa maja, aga lapsi ei ole, ega tule, mees ei taha. Äkki see nüüd ongi see suund hedonistliku maailmavaate poole - elu peab olema mugav ja chill, ilma ebamugavusteta. :)
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Veebr 2026 23:03Äkki see nüüd ongi see suund hedonistliku maailmavaate poole - elu peab olema mugav ja chill, ilma ebamugavusteta.
Tegelikult, täpselt nii see ongi. Nad tahavad reisida ja muidu arvutites/telefonides passida, ei viitsita enam oma aega raisata mingi tite peale. Tüdrukud on tibistunud ifluencerid, keda huvitab ainult mugav elu ja kuumad rannad. Või siis pidevalt õppida ja teha kõrget karjääri.
Noormehed on kinni arvutimängudes ja samuti karjääri tegemises. Või siis tegelevad enda hobidega ja pole naistega kooselamisest huvitatud, pigem on visiitsuhtes. Nii on kergem elada.
Eks neid kolmandaid variante on ka, kes ikka teevad ja sünnitavad lapsi, aga aina vähemaks neid jääb.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Veebr 2026 23:03korterid olemas, aga ühtki lapselast pole, ühel suhteid on olnud, aga nüüd elab kassiga (mees), mõlemad juba 40-sed.
Seepärast ongi nii, et kui lapselapsi kindlasti tahad, siis pead ise pingutama ja vähemalt kolm, veel parem 4 last tegema. Minimaalse pingutusega eesmärki sageli ei saavutata.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Veebr 2026 23:16
Külaline kirjutas: 22 Veebr 2026 23:03Äkki see nüüd ongi see suund hedonistliku maailmavaate poole - elu peab olema mugav ja chill, ilma ebamugavusteta.
Tegelikult, täpselt nii see ongi. Nad tahavad reisida ja muidu arvutites/telefonides passida, ei viitsita enam oma aega raisata mingi tite peale. Tüdrukud on tibistunud ifluencerid, keda huvitab ainult mugav elu ja kuumad rannad. Või siis pidevalt õppida ja teha kõrget karjääri.
Noormehed on kinni arvutimängudes ja samuti karjääri tegemises. Või siis tegelevad enda hobidega ja pole naistega kooselamisest huvitatud, pigem on visiitsuhtes. Nii on kergem elada.
Eks neid kolmandaid variante on ka, kes ikka teevad ja sünnitavad lapsi, aga aina vähemaks neid jääb.
Mis see elu peab siis olema, raske ja pime? Ära aja sihukest mutijuttu. Alati on kõik noored valinud ühtviisi selle tee, mis neile endile kõige rohkem meeldib, ei ole keegi teinud lapsi vastutustundest ega vastu tahtmist. Ikka nii käitutakse nagu iseendale parim tundub. Ma ei mõista seda hala noorte teemal, minu arust on igati okei, et lapsi tehakse alles siis, kui on juba õpitud ja veidi vara kogutud, mitte ühikatuppa või emme-issi korterisse. Ärge vinguge, ei jää lapsed tulemata ja see, et iive on madalam kui meie lapsepõlves pole praeguste noorte süü.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Veebr 2026 03:10
Külaline kirjutas: 22 Veebr 2026 23:03korterid olemas, aga ühtki lapselast pole, ühel suhteid on olnud, aga nüüd elab kassiga (mees), mõlemad juba 40-sed.
Seepärast ongi nii, et kui lapselapsi kindlasti tahad, siis pead ise pingutama ja vähemalt kolm, veel parem 4 last tegema. Minimaalse pingutusega eesmärki sageli ei saavutata.
Mul läks hästi, ainult 1 poeg ja nendel juba kolmas laps sündimas, ise alles kolmekümnesed.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Veebr 2026 10:21Ma ei mõista seda hala noorte teemal, minu arust on igati okei, et lapsi tehakse alles siis, kui on juba õpitud ja veidi vara kogutud, mitte ühikatuppa või emme-issi korterisse. Ärge vinguge, ei jää lapsed tulemata ja see, et iive on madalam kui meie lapsepõlves pole praeguste noorte süü.
Kahjuks on aga see asi nii, et üha rohkem ja rohkem on viljatuid paare ja katseklaasilapsi muudkui treitakse juurde. Nii et kui keskealine paar on lõpuks ometi valmis ja nõus hakkama last saama, siis see sageli nagu enam eriti ei õnnestu ja siis küll oodatakse, et meditsiin aitaks, siis tulgu teised appi. 20-30-aastased naised jäävad oluliselt kiiremini/kergemini loomulikul teel rasedaks kui 30-45-a naised.
Külaline

Kui ma mõtlen lahutustele, võivad lapsed soovida lahutust, kui vanemate kooselu on väga halb.
Keeruliseks muutub asi siis, kui vanemad käituvad nagu täiskasvanud ja hoiavad tundeid vaos ja laste ees ei tülitse.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Mär 2026 07:45 Kui ma mõtlen lahutustele, võivad lapsed soovida lahutust, kui vanemate kooselu on väga halb.
Keeruliseks muutub asi siis, kui vanemad käituvad nagu täiskasvanud ja hoiavad tundeid vaos ja laste ees ei tülitse.
Isegi kui laste ees ei tülitse, on ikka aru saada, et pole asi õige. Mingis vanuses lapsed tunnetavad ja saavad asjadest aru.
Halb kooselu ei = tülitsemine.
Ka vaikimine, mitte kohalolek, ignoreerimine on halb kooselu.
Umbes nagu et vanemad koos eksisteerivad kodus aga mingit suhet ja suhtlust tegelikult pole.
Külaline

Jah ma olen kuulnud ka seda tunnetuse ja arusaamise teooriat.
Ja kui vaadata seda tunnetust ja arusaamist teisest kandist. Nt kodutööde tegemise kandist - siis vajavat inimene ikka selget ütlust.
Et siis ühelt poolt omistatakse inimesele/ lapsele head taju.
Ja teiselt poolt polevat võimalik aru saada, mida teine mõtleb, kui ta seda ei ütle.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Mär 2026 08:46Ja kui vaadata seda tunnetust ja arusaamist teisest kandist. Nt kodutööde tegemise kandist - siis vajavat inimene ikka selget ütlust.
Neid ei saagi omavahel kõrvutada.
Kodutööde tegemine on lihtsalt üks tüütu kohustus.

See tunnetus on enamvähem igal inimesel. Sa ju saad üsa pea aru, kui lähedasel paha tuju on vms. Mina saan küll kohe aru, kui lapsel mingi mure on halb päev koolis olnud. Ta otseselt seda välja ei pruugi näidata aga ma ei tea, mina tunnetan seda lausa. Mingi sisetunne ütleb, et midagi on teistmoodi. Või lähedasel sõbral näiteks. Ma ei tea, vb ma siis olen teistmoodi ja suurema tunnetusega inimene.

Oma lapsepõlves ka üsna varakult sain aru, et mu vanemate suhe päris normaalne pole. Kuigi nad ei tülitsenud kunagi.
Külaline

See kodutööde tunnetus käib ikja seda rada, väidetavalt- üks teeb, on ärritunud, teised ei saa aru, ef ta on ärritunud üksi tegemise pärast. Ta ongi ärritunud. Aga kust peavad teised aru saama, et ta on ärritunud üksi kodutööde tegemise pärast, kui ta seda ei ütle ega ütle et vajab abi ja kodutööde jagamist.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Mär 2026 08:38
Külaline kirjutas: 26 Mär 2026 07:45 Kui ma mõtlen lahutustele, võivad lapsed soovida lahutust, kui vanemate kooselu on väga halb.
Isegi kui laste ees ei tülitse, on ikka aru saada, et pole asi õige. Mingis vanuses lapsed tunnetavad ja saavad asjadest aru.
Umbes nagu et vanemad koos eksisteerivad kodus aga mingit suhet ja suhtlust tegelikult pole.
Täiskasvanuna käituvad vanemad ei tee midagi sellist, mida sa siin kirjeldad - ei ole mingit ignoreerimist, vaikimist. On normaalne suhtlus ühist asja ajavate inimeste vahel. Pole lihtsalt lähedust ja õrnusi, aga laste jaoks pole see mingi määrav asi. Ärge püüdke rääkida lahutust mingiks pöördumatult hädavajalikuks lahenduseks, kui mehe ja naise vahelt õrnus ja tunded ära kaovad. See on puhas mugavuslahendus lapsevanematele, vabanduse otsimine. Lapsevanem elagu ise natuke keerulisemat elu, loobugu laste nimel uutest suhetest, no ei pea olema igas eluetapis kuuma armastust ja raju seksi. Kasvata lapsed suureks ja hakka siis armusuhetega pihta uuesti.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Mär 2026 11:38
Täiskasvanuna käituvad vanemad ei tee midagi sellist, mida sa siin kirjeldad - ei ole mingit ignoreerimist, vaikimist. On normaalne suhtlus ühist asja ajavate inimeste vahel. Pole lihtsalt lähedust ja õrnusi, aga laste jaoks pole see mingi määrav asi. Ärge püüdke rääkida lahutust mingiks pöördumatult hädavajalikuks lahenduseks, kui mehe ja naise vahelt õrnus ja tunded ära kaovad. See on puhas mugavuslahendus lapsevanematele, vabanduse otsimine. Lapsevanem elagu ise natuke keerulisemat elu, loobugu laste nimel uutest suhetest, no ei pea olema igas eluetapis kuuma armastust ja raju seksi. Kasvata lapsed suureks ja hakka siis armusuhetega pihta uuesti.
Ehket siis pane oma elu 18 aastaks pausile, kas nii?
Külaline

Guest kirjutas: 26 Mär 2026 12:49
Külaline kirjutas: 26 Mär 2026 11:38

Sa otsustasid saada selle mehega lapsed ja tema sinuga. Te teadsite, kui vanalt lapsed täiskasvanuks saavad. Te teadsite, et laste kasvatamise ajaks ongi teie elu pausil, seda kamandavad lapsed. Mille üle sa nüüd siis imestad? Et ongi nii, et laste eluea jooksul pead tegema valikuid nende, mitte iseenda soovide järgi? Jaa, kinnitan, tõesti ongi nii! Unustad ennast ära mõneks ajaks. Unustad ka need moodsad memmed sotsiaalmeedias, kes sulle lakkamatult vastupidist räägivad, kuidas ikka iseendale tuleb kogu aeg mõelda. Ainus hetk, kus mõelda tuleb, on enne laste saamist - kas see mees on see, kellega ma tahan ja saan lapsed üles kasvatada? Kas ma olen valmis loobuma iseenda ihadest laste omade nimel? Need on need asjad, millele mõelda tuleb. Pärast on vaja lihtsalt ära teha see, mida vaja. Ei ole see 18 aastat ka mingi metsik aeg, sinu eluiga on tõenäoliselt 80 aastat, aega lustida peale laste suureks saamist veel küll.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 26 Mär 2026 10:08 See kodutööde tunnetus käib ikja seda rada, väidetavalt- üks teeb, on ärritunud, teised ei saa aru, ef ta on ärritunud üksi tegemise pärast. Ta ongi ärritunud. Aga kust peavad teised aru saama, et ta on ärritunud üksi kodutööde tegemise pärast, kui ta seda ei ütle ega ütle et vajab abi ja kodutööde jagamist.
Keegi ei käsi tal neid kodutöid teha. Miks teised ei tee? Ei pea vajalikuks. Või on harjunud, et üks ära teeb. Aga kui ei tee, mis siis juhtub? Tolmurull põrandal? Sured maha või? Oma pesu peseb igaüks ise, kui ei pese, käigu mustade riietega. Mul oli sugulane, sellel teismeline poiss määris jopet tihti, ema siis vingus ja pesi, ei tahtnud, ma ütlesin, et ära siis pese, tema, et koolis õpetaja vaatab ja kelle naerualuseks (see ema siis) pidi veel jääma. Poiss ei pidanud ise pesema. Nüüd ongi nii, poiss on juba ca 40a, pole ta tööle läinud, ega midagi, redutab kodus, oma ema kaela peal. Harjus ära, et midagi tegema ei pea, mamma teeb ette-taha. Purgisuppe saab ka igaüks ise soendada või kartuleid praadida, süüa pole vaja üldse teha. Järeldus: polegi kodutöid, või on neid vaja teha harva. See on koristushull, kes muudkui kraabib midagi, ja siis vingub teiste kallal, et miks teised teda ei aita ja et miks ta peab ise ainult rabama. OKH, mine ravile.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Mär 2026 13:03
Külaline kirjutas: 26 Mär 2026 11:38 Täiskasvanuna käituvad vanemad ei tee midagi sellist, mida sa siin kirjeldad - ei ole mingit ignoreerimist, vaikimist. On normaalne suhtlus ühist asja ajavate inimeste vahel. Pole lihtsalt lähedust ja õrnusi, aga laste jaoks pole see mingi määrav asi. Ärge püüdke rääkida lahutust mingiks pöördumatult hädavajalikuks lahenduseks, kui mehe ja naise vahelt õrnus ja tunded ära kaovad. See on puhas mugavuslahendus lapsevanematele, vabanduse otsimine. Lapsevanem elagu ise natuke keerulisemat elu, loobugu laste nimel uutest suhetest, no ei pea olema igas eluetapis kuuma armastust ja raju seksi. Kasvata lapsed suureks ja hakka siis armusuhetega pihta uuesti.
Sa otsustasid saada selle mehega lapsed ja tema sinuga. Te teadsite, kui vanalt lapsed täiskasvanuks saavad. Te teadsite, et laste kasvatamise ajaks ongi teie elu pausil, seda kamandavad lapsed. Mille üle sa nüüd siis imestad? Et ongi nii, et laste eluea jooksul pead tegema valikuid nende, mitte iseenda soovide järgi? Jaa, kinnitan, tõesti ongi nii! Unustad ennast ära mõneks ajaks. Unustad ka need moodsad memmed sotsiaalmeedias, kes sulle lakkamatult vastupidist räägivad, kuidas ikka iseendale tuleb kogu aeg mõelda. Ainus hetk, kus mõelda tuleb, on enne laste saamist - kas see mees on see, kellega ma tahan ja saan lapsed üles kasvatada? Kas ma olen valmis loobuma iseenda ihadest laste omade nimel? Need on need asjad, millele mõelda tuleb. Pärast on vaja lihtsalt ära teha see, mida vaja. Ei ole see 18 aastat ka mingi metsik aeg, sinu eluiga on tõenäoliselt 80 aastat, aega lustida peale laste suureks saamist veel küll.
Elu pole sunnitöö ja keegi ei pea oma elu raiskama. Kui sina oled selline kalts, siis jumal sinuga. Aeg on väärtus, mida ei ole raisata.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Mär 2026 13:23

Elu pole sunnitöö ja keegi ei pea oma elu raiskama. Kui sina oled selline kalts, siis jumal sinuga. Aeg on väärtus, mida ei ole raisata.
Uuu, inimene, kes teeb valiku oma laste kasuks on kalts ning raiskab elu? No tõesti, ega meil eriti ühist jutuainet rohkem sinuga ei olegi.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Mär 2026 13:34
Guest kirjutas: 26 Mär 2026 13:23
Külaline kirjutas: 26 Mär 2026 13:03 Sa otsustasid saada selle mehega lapsed ja tema sinuga. Te teadsite, kui vanalt lapsed täiskasvanuks saavad. Te teadsite, et laste kasvatamise ajaks ongi teie elu pausil, seda kamandavad lapsed. Mille üle sa nüüd siis imestad? Et ongi nii, et laste eluea jooksul pead tegema valikuid nende, mitte iseenda soovide järgi? Jaa, kinnitan, tõesti ongi nii! Unustad ennast ära mõneks ajaks. Unustad ka need moodsad memmed sotsiaalmeedias, kes sulle lakkamatult vastupidist räägivad, kuidas ikka iseendale tuleb kogu aeg mõelda. Ainus hetk, kus mõelda tuleb, on enne laste saamist - kas see mees on see, kellega ma tahan ja saan lapsed üles kasvatada? Kas ma olen valmis loobuma iseenda ihadest laste omade nimel? Need on need asjad, millele mõelda tuleb. Pärast on vaja lihtsalt ära teha see, mida vaja. Ei ole see 18 aastat ka mingi metsik aeg, sinu eluiga on tõenäoliselt 80 aastat, aega lustida peale laste suureks saamist veel küll.
Uuu, inimene, kes teeb valiku oma laste kasuks on kalts ning raiskab elu? No tõesti, ega meil eriti ühist jutuainet rohkem sinuga ei olegi.
Selleks, et olla oma lapsele head ning hoolivad vanemad, ei pea koos elama. uuu tõesti, pigem uhhuu. Sinusugune inimene kargaks vist mehele näkku ja oleks edaspidi nagu koer ja kass vihavaenus, eks. Seetõttu sa ei mõistagi, et normaalsed inimesed säilitavad omavahelise lugupidamise ka lahutades.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Mär 2026 11:38 Täiskasvanuna käituvad vanemad ei tee midagi sellist, mida sa siin kirjeldad - ei ole mingit ignoreerimist, vaikimist. On normaalne suhtlus ühist asja ajavate inimeste vahel. Pole lihtsalt lähedust ja õrnusi, aga laste jaoks pole see mingi määrav asi. Ärge püüdke rääkida lahutust mingiks pöördumatult hädavajalikuks lahenduseks, kui mehe ja naise vahelt õrnus ja tunded ära kaovad. See on puhas mugavuslahendus lapsevanematele, vabanduse otsimine. Lapsevanem elagu ise natuke keerulisemat elu, loobugu laste nimel uutest suhetest, no ei pea olema igas eluetapis kuuma armastust ja raju seksi. Kasvata lapsed suureks ja hakka siis armusuhetega pihta uuesti.
Kas sa oled see mutt, kes pidevalt põrandal ulub, et lapsed saavad täiskasvanuks ja lähevad kodunt ära :lol:
Külaline

Guest kirjutas: 26 Mär 2026 14:00 Selleks, et olla oma lapsele head ning hoolivad vanemad, ei pea koos elama. uuu tõesti, pigem uhhuu. Sinusugune inimene kargaks vist mehele näkku ja oleks edaspidi nagu koer ja kass vihavaenus, eks. Seetõttu sa ei mõistagi, et normaalsed inimesed säilitavad omavahelise lugupidamise ka lahutades.
Peab küll selleks koos lapsega elama, et olla vanemad. Mingi kord või kaks nädalas kohatav vanem ei ole kellegi vanem. Sa muidu algset uuringut ka lugesid?
Jutt näkku kargamisest on täiesti arusaamatu.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist