Mis teie oleks sellises olukorras teinud?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 03 Juul 2025 16:58
Guest kirjutas: 03 Juul 2025 15:53

Muidugi ei meeldi see enamikule inimestest. Isegi, kui ei nuusuta, niisama asjatu näppimine on ka vastik. Võib-olla see, kes tomateid näppis, sügas enne seda oma tagumikku või nokkis nina.
No samamoodi võis see töötaja, kes kauba välja ladus, enne oma tagumikku sügada või nina nuusata. Või see, kes nad kuskil kasti ladus. Nii või teisiti on neid näpitud, mis seal vahet on, kas kolme või nelja inimese poolt.
Jah, igasugu asju võib olla, aga sellegipoolest ei soovi inimesed teiste sellist käitumist näha. Ja see tagumikusügaja saaks ka kinga, kui vahele jääb.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2025 15:42
Guest kirjutas: 03 Juul 2025 15:13
Külaline kirjutas: 03 Juul 2025 15:09 Leian ka, et näppimine-nuusutamine on vastik. Paljud bakterid vajavad päris kuume temperatuure, et neid hävitada. Olgem tsiviliseeritud!
Ostes midagi, vaatan ma selle iga külje pealt üle-seega on ülimalt okei, kui inimesed tõstavad puuvilju-juurvilju ühest kohast teise. Võtavad ja panevad tagasi. Nii on terve elu tehtud.
Ma olen arvanud et see igatpidi näppimine inimestele ei meeldi. Ja ega vist meeldi ka turul müüjale. Aga kui ok, äkki ma olen üle mõelnud.
Poes tõstan ükshaaval ka ploomid, aprikoosid, kreefid, nektariinid, mandariinid kotti. Kui plekk peal, panen tagasi. Kätega valimine on ainus võimalus ning elementaarne käitumine.
Külaline

Huvitav.

Elan Lääne-Euroopas ja siin on seda mina-ja-maailm käitumist palju, keskmine eestlane saaks ilmselt shoki siinsest igapäevaelust, et mida inimesed endale lubavad ja kui tolerantselt sellesse suhtutakse. Näiteks riidepoodides, eriti allahindluste ajal, riided lihtsalt vedelevad põrandal, mis maha kukub, see sinna ka jääb, kuni müüja selle paari tunni pärast üles korjab. Kui korjab. Kui ka ei korja, siis keegi teda selle eest ei vallanda.

Aga seda ei ole ma küll näinud, et lapsed või ka täiskasvanud niimoodi toitu käperdaks. Vahel palutakse küll endale väike tükk lõigata, et maitsta. Siin täitsa tavaline ka suures supermarketis. Kui aga siin kellegi laps teoreetilselt saia käperdaks, siis ilmselt kas lapsevanem või müüja viskaks selle lihtsalt ära. Selle peale, et selline sai tuleks ära osta, ei tuleks siin keegi. Supermarketitel on sellised vahejuhtumid kindlasti eelarvesse sisse arvestatud.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Juul 2025 18:10 Huvitav.

Elan Lääne-Euroopas ja siin on seda mina-ja-maailm käitumist palju, keskmine eestlane saaks ilmselt shoki siinsest igapäevaelust, et mida inimesed endale lubavad ja kui tolerantselt sellesse suhtutakse. Näiteks riidepoodides, eriti allahindluste ajal, riided lihtsalt vedelevad põrandal, mis maha kukub, see sinna ka jääb, kuni müüja selle paari tunni pärast üles korjab. Kui korjab. Kui ka ei korja, siis keegi teda selle eest ei vallanda.

Aga seda ei ole ma küll näinud, et lapsed või ka täiskasvanud niimoodi toitu käperdaks. Vahel palutakse küll endale väike tükk lõigata, et maitsta. Siin täitsa tavaline ka suures supermarketis. Kui aga siin kellegi laps teoreetilselt saia käperdaks, siis ilmselt kas lapsevanem või müüja viskaks selle lihtsalt ära. Selle peale, et selline sai tuleks ära osta, ei tuleks siin keegi. Supermarketitel on sellised vahejuhtumid kindlasti eelarvesse sisse arvestatud.
Äraviskamine oleks ka okei. Ükskord ma pillasin nende tangide vahelt saiakese põrandale, panin selle prügikasti, mitte riiulisse tagasi. Riiulisse tagasi panemine on kõige nõmedam valik.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Juul 2025 18:12
Guest kirjutas: 03 Juul 2025 18:10 Huvitav.

Äraviskamine oleks ka okei. Ükskord ma pillasin nende tangide vahelt saiakese põrandale, panin selle prügikasti, mitte riiulisse tagasi. Riiulisse tagasi panemine on kõige nõmedam valik.
Hakkasin nüüd mõtlema, et miks ma meil sellist toidu käperdamist näinud pole. Nagu ma mäletan, siis Eestis on need saiakesed tihti lahtistes riiulites, ja suhteliselt madalal. Meil on aga saiakesed ja lahtised saiad-leivad sahtlites, mis tuleb riiulist välja tõmmata, nad käivad ka suhteliselt raskelt ja on nii kõrgel, et päris pisike pätakas nendeni ei ulatugi, et sealt veel midagi käperdada. Kõik muu, mis asub käperdamise kõrgusel, on pakendatud, ja seejuures korralikult, nii, et väike laps neid pakendeid kohapeal lahti teha ei saa. Ilmselt see pole päris juhuslik.

Siin on ka kombeks vähem kui Eestis lastega poes käia. Lapsed toidupoes on enamasti kas sülelapsed, kes veel ise ei käi või siis teismelised, kes tulevad peale kooli poest midagi head ostma.
Külaline

No seal Lääne-Euroopas on see mahavisatud riiete asi siiski odavpoodide teema. Kallimas poes neid riideid niimoodi ei kohelda. Päris kallites poodides kui inimene proovib asja selga, vaatab müüja selle kohe üle, kas on plekke, kortse, aurutab üle ja siis alles viib tagasi riiulile. Mingites rämpsupoodides tõesti rabatakse neid hilpe allahindluste ajal sülemiga kokku, siis on tõesti läbimüük nii suur, et nende riiete korrastamisele pole mõtet aega raisata. Tuuakse uus koorem peale ja läheb jälle.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Juul 2025 19:06
No seal Lääne-Euroopas on see mahavisatud riiete asi siiski odavpoodide teema. Kallimas poes neid riideid niimoodi ei kohelda. Päris kallites poodides kui inimene proovib asja selga, vaatab müüja selle kohe üle, kas on plekke, kortse, aurutab üle ja siis alles viib tagasi riiulile. Mingites rämpsupoodides tõesti rabatakse neid hilpe allahindluste ajal sülemiga kokku, siis on tõesti läbimüük nii suur, et nende riiete korrastamisele pole mõtet aega raisata. Tuuakse uus koorem peale ja läheb jälle.
No ikka. Nn. tavainimese poed siinses mõistes nagu Zara, Mango, HM, Monoprix, River Woods, s. Oliver, jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2025 19:18
Guest kirjutas: 03 Juul 2025 19:06
No ikka. Nn. tavainimese poed siinses mõistes nagu Zara, Mango, HM, Monoprix, River Woods, s. Oliver, jne.
Need ju ongi odavpoed, kiirrämps.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2025 19:39
Aga eestlased käituvad sellistes poodides üsna viisakalt. Või oled näinud maas vedelevaid riideid?
Külaline

Guest kirjutas: 03 Juul 2025 19:47
Aga eestlased käituvad sellistes poodides üsna viisakalt. Või oled näinud maas vedelevaid riideid?
Kas keegi on vastupidist väitnud?
Külaline

Eestlaste palk on nii väike, et nende jaoks pole ka nende poodidega asjad odavad. Ja siin on läbimüük väike, müüjatele ei lubata neid riideid kuskil hunnikus hoida.
Külaline

Mida teinud? Ikka karjuma ja lööma hakanud nagu bussikontrolör Marika.
Külaline

Aga eestlased käituvad sellistes poodides üsna viisakalt. Või oled nõinud maas vedelevaid riideid?
See on tõsi, et Eestis ei vedele ka kõige odavamates poodides midagi maas. Arvan, et üks põhjus on selles, et inimesi on tunduvalt vähem, mass annab anonüümsuse. Samas, Eestis minnakse teise äärmusesse, ma mäletan, et vaatasin mingit kampsunit, mis oli kuhja peal kokku volditud, et kui pikk see on. Loomulikult ei hakanud ma seda samamoodi kokku voltima, ma ei oskagi seda, aga panin siiski viisakalt kokku. Kohe astus ligi müüja ja hakkas seda kokku voltima. See mulle ka ei meeldi, lase inimestel olla. Parem siis juba meie läbu.
Külaline

Meil punnitatakse, et riiulis ühtki auku ei ole. Mina hakkan just sealt vaatama kus tühjem koht on, ju on midagi head, et teised ostnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2025 20:07 Meil punnitatakse, et riiulis ühtki auku ei ole. Mina hakkan just sealt vaatama kus tühjem koht on, ju on midagi head, et teised ostnud.
Auke ei tohi olla, nagu ka toidupoodides. Loogiline, et käibe huvides neid ei jäeta.
Külaline

Käisin just Prismas lahtiseid kaalukomme ostmas. Osal suurematest kummikommidest oli pool puudu. Kohe tekkis (selle teema mõjul) mõte, et äkki keegi hammustas pool ära ja pani ülejäänu tagasi. 😅
Külaline

Guest kirjutas: 03 Juul 2025 21:13 Käisin just Prismas lahtiseid kaalukomme ostmas. Osal suurematest kummikommidest oli pool puudu. Kohe tekkis (selle teema mõjul) mõte, et äkki keegi hammustas pool ära ja pani ülejäänu tagasi. 😅
Jah, olen ise näinud lapsi seal toimetamas ja komme söömas. Osad viskavad ka näritud komme tagasi.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Juul 2025 15:41
Kala puhul vaadatakse, kas silm on selge. Kui on udune, siis on vana ja ei maksa osta.
No siin ühes näites oli lõhefileest juttu, kuidas sa sellele silma vaatad...
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2025 21:13 Käisin just Prismas lahtiseid kaalukomme ostmas. Osal suurematest kummikommidest oli pool puudu. Kohe tekkis (selle teema mõjul) mõte, et äkki keegi hammustas pool ära ja pani ülejäänu tagasi. 😅
Just sel põhjusel ei osta ma kunagi lahtisi ilma paberita komme. Olen ise ka näinud, kuidas vanemad panevad sinna tagasi lapse suust läbi käinud kommi. Tänan, ei!
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2025 23:48Olen ise ka näinud, kuidas vanemad panevad sinna tagasi lapse suust läbi käinud kommi.
Uhh, on ikka rõvedaid elukaid meie hulgas!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist