Tõutäkk kirjutas: ↑22 Juun 2025 07:14
Guest kirjutas: ↑21 Juun 2025 23:11
Külaline kirjutas: ↑21 Juun 2025 22:16
Ajaraisk on see selles mõttes küll, et mõistliku tegevuse osakaal on väike. Kui juba noored pea aastaks kuhugi korjatakse, siis võiks nendega ka intensiivselt tegeleda, mitte pidada spordilaagrit vabade nädalavahetustega, nagu siis enne juba nimetati. Õpetatavate oskuste osas ja rahuaja turvalisuses on ka küsimärke. Palju paremini saaks.
Proovi ise olla ilma vabade nädalavahetusteta. Pikalt sedasi vastu ei pea.
Mina olin 2 aastat vene kroonus (Kaliningradi oblastis) ja puhkus oli 10 päeva+kohalesõidu aeg.
Pidasin ka enesestmõistetavaks, et kõik pojad Kaitseväes käidud saaksid.
Kaitseväes käimine, Eesti kaitseks vajalikke oskuste omandamine ja reservväe olemasolu on lisaks Natosse kuulumisele ja Kaitseliidu olemasolule ka ainsad heidutused Venemaa agressiooni vastu, ehk Eesti vallutamine ei saa tulema odav ja vene poole kaotusteta. Neid asjaolusid võetakse alati arvesse kui asutakse ründama.
Ise olen Kaitseliitlane ja Eesti kaitseks vajalikke oskusi ma nõuka armees ei saanud, seega pidin läbima Kaitseliidu raames ka lühikese väljaõppe sõduri baasoskuste omandamiseks. Seega võib öelda, et ajateenistus nõuka armees oli ajaraisk.
Olin sellel nädalal esmaspäevast reedeni õppekogunemisel Klooga polügoonil.
Tuli kutse ka septembri esimeseks nädalaks KRK kaudu.
Reservväelaseks ollakse ju kuni 60 eluaastani.
Mõtlesin välja oma rühmale rühmalaulu.
Võtsin nagist univormi, buutsid panin jalga.
Kapist võtsin automaadi, kuulivest läks selga.
Loonel ootasid mind kamraadid sõbrad ja kolleegid,
Kaasas Rapla kaitseplaanid, kuuliprits ja droonid.
Poolteist tsinki padruneid, rohkem pole vaja.
Sellega saab meie rühm polgu võtta maha.
Esimeses salmis on 2 korda võtsin, aga ma ei oska seda millegagi asendada, on kellelgi ideid?
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.