Ajateenistus kaitseväes

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 21 Okt 2025 13:11
Guest kirjutas: 27 Juul 2025 23:44
Külaline kirjutas: 27 Juul 2025 23:37Seda, et su poiss lihtsalt harjakappi koos sõpradega luku taha pandi, kui haigeks jäi, ma küll ei usu.
Kui Tapal, siis mina usun küll.
Ja sealsamas sõbranna poeg köhis ja köhis, mitte midagi ette ei võetud, arstile ei saadetud. Kui siis lõpuks koju sai, selgus, et kopsupõletik.
Nii, et see isolatsiooni jutt on ikka täiesti rumal.
Ei ole rumal.
Ise peab minema arsti juurde. Niikaua kui ise ei lähe ei huvita kedagi kas köhib.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Okt 2025 13:39
Guest kirjutas: 27 Juul 2025 23:44
Kui Tapal, siis mina usun küll.
Ja sealsamas sõbranna poeg köhis ja köhis, mitte midagi ette ei võetud, arstile ei saadetud. Kui siis lõpuks koju sai, selgus, et kopsupõletik.
Ei ole rumal.
Ise peab minema arsti juurde. Niikaua kui ise ei lähe ei huvita kedagi kas köhib.
Käis loomulikult seal kohapeal, kästi paracetamoli võtta.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Okt 2025 15:17
Guest kirjutas: 21 Okt 2025 13:39

Ei ole rumal.
Käis loomulikult seal kohapeal, kästi paracetamoli võtta.
Sa ju tegelikult ei tea, mis hetkel ta arstil käis, mida arst veel ütles, kas poiss tegi, mida öeldi ja kui pikalt hiljem see kopsupõletik tekkis. Ka perearst võib samamoodi eksida.
Külaline

Üldiselt saab ajateenistuses üsna normaalselt hakkama ka oma träni kaasa vedamata, aga üks asi mille soovitaks kaasa võtta on käekell. Muidugi mitte mingi vinge nutikella vaid mõne väga lihtsa ja odava mis aega näitab ning millest pole väga kahju kui veidi kannatada saab. Tänapäeval levinud telefonist kella vaatamine seal sageli võimalik pole ja kui sul endal kella pole siis sõltud kaasajateenijatest kellel on.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Juun 2025 11:39
Guest kirjutas: 22 Juun 2025 10:29 Nuu, hea idee ju siit Isamaale võtta: muuta kaitsevägi kohustuslikuks kõigile naistele. Vabastuse saavad ainult need, kellel titt ette näidata. Küll siis naised kukuvad sünnitama.
Selles vanuses 18-20 paljudel see titt on? Ei kuku. Ainult sul mehena on paanika teiste meeste ees. Miks naised peaks ajateenistust kartma nii hullult, et ülepeakaela tittesid kukuks tegema? Kuidas mõni mees nii lödi on, et nuudkui hakab aga naised... Naisi juba on vabatahtlikena üpris palju. Mis on sinu panus naise kõrval, kes läbinud ajateenistuse ja sünnitanud kolm naist. Mehed muutuks selliste naiste kõrval eriti haledateks olenditeks.
Meil oli üks poiss, ta oli 20 aastane ja tal oli kaks last. Ikka võeti rindele.
Samas äkki ta ei võtnud pikendust, sest 3 aastat hiljem oleks pidanud ikka minema.

Aga naistele ei ole ajateenistus ka kohustuslik. Kui lihtsalt ei meeldi, teeb naine avalduse ja ongi vabastatud - koheselt. Tuleb asjad lattu anda ja mine koju. Noormeestele sellist asja ei võimaldata. Mehed ei muutu ajateenistuses haledateks olenditeks, mehed kannavad naiste relvi ja seljakotte rännakutel, sest naised puhtfüüsiliselt ei jõua. Naine ise mehe varustustust kunagi ei kanna. Seepärast mina ei soovi ka naiste ajateenistust koos meestega. Meestel on palju suurem koormus. Kui naistele teha, siis nende enda kompanii kus ongi ainult naised.
Külaline

Naissõdurite puhul oleks ka meditsiin keerulisem. Näiteks kui naissõdur saaks kuuli rindu, kopsu. Mida siis sõdur teeb? Kisub haavatul rindkere paljaks, surub põlvega rinna sisse ja teibib kile kuulihaava kohale, et kops saaks uuesti rõhu alla. Aga naiste puhul peab mees tema paljaste rindadega mässama, see oleks naisele alandav. Ta oli haavatud seisundis ka alasti olles. Meestel sellist probleemi ei oleks.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Okt 2025 23:11
Guest kirjutas: 22 Juun 2025 10:29 Nuu, hea idee ju siit Isamaale võtta: muuta kaitsevägi kohustuslikuks kõigile naistele. Vabastuse saavad ainult need, kellel titt ette näidata. Küll siis naised kukuvad sünnitama.
Selles vanuses 18-20 paljudel see titt on? Ei kuku. Ainult sul mehena on paanika teiste meeste ees. Miks naised peaks ajateenistust kartma nii hullult, et ülepeakaela tittesid kukuks tegema? Kuidas mõni mees nii lödi on, et nuudkui hakab aga naised... Naisi juba on vabatahtlikena üpris palju. Mis on sinu panus naise kõrval, kes läbinud ajateenistuse ja sünnitanud kolm naist. Mehed muutuks selliste naiste kõrval eriti haledateks olenditeks.
Samas äkki ta ei võtnud pikendust, sest 3 aastat hiljem oleks pidanud ikka minema.

Aga naistele ei ole ajateenistus ka kohustuslik. Kui lihtsalt ei meeldi, teeb naine avalduse ja ongi vabastatud - koheselt. Tuleb asjad lattu anda ja mine koju. Noormeestele sellist asja ei võimaldata. Mehed ei muutu ajateenistuses haledateks olenditeks, mehed kannavad naiste relvi ja seljakotte rännakutel, sest naised puhtfüüsiliselt ei jõua. Naine ise mehe varustustust kunagi ei kanna. Seepärast mina ei soovi ka naiste ajateenistust koos meestega. Meestel on palju suurem koormus. Kui naistele teha, siis nende enda kompanii kus ongi ainult naised.
Rindele? Mis riigis elad?
Naistele on ajateenistus vabatahtlik ainult esimese 3 kuu jooksul. Kui selle aja jooksul lahkunud ei ole, siis muutub kohustuslikuks, samuti reservõppused jms kuni 60. eluaastani.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Okt 2025 00:45

Rindele? Mis riigis elad?
Naistele on ajateenistus vabatahtlik ainult esimese 3 kuu jooksul. Kui selle aja jooksul lahkunud ei ole, siis muutub kohustuslikuks, samuti reservõppused jms kuni 60. eluaastani.
Sest sa pole ju ajateenistuses olnud ega tea slängi. 3 kuud on ka piisav lahkumiseks, sest 3 kuud ongi noorte aeg.
Külaline

Mind huvitab ka, kuhu rindele ta läks? Ukrainasse saadeti või?!
Külaline

Guest kirjutas: 31 Okt 2025 00:49 Sest sa pole ju ajateenistuses olnud ega tea slängi. 3 kuud on ka piisav lahkumiseks, sest 3 kuud ongi noorte aeg.
Veider, et sa kasutad teadlikult mingit slängi, kui tead ometi, et selle slängi oskajaid siin üsna vähe tõenäoliselt on (mitte ainult soo, vaid ka vanuse tõttu). Muide, mu poeg, kes praegu ajateenistuses on, pole kordagi seda "slängi" kasutanud. Tema kasutab üheselt "kaitsevägi" või "vägi", parandades minu vanast harjumusest tulevat "sõjaväge". Kelle släng see ikkagi on, kindel, et praeguste ajateenijate?
Kui on 3 kuud lahkumiseks, siis ei ole see sama kui "võib igal ajal lahkuda", nagu sina väitsid.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Okt 2025 10:22
Guest kirjutas: 31 Okt 2025 00:49 Sest sa pole ju ajateenistuses olnud ega tea slängi. 3 kuud on ka piisav lahkumiseks, sest 3 kuud ongi noorte aeg.
Veider, et sa kasutad teadlikult mingit slängi, kui tead ometi, et selle slängi oskajaid siin üsna vähe tõenäoliselt on (mitte ainult soo, vaid ka vanuse tõttu). Muide, mu poeg, kes praegu ajateenistuses on, pole kordagi seda "slängi" kasutanud. Tema kasutab üheselt "kaitsevägi" või "vägi", parandades minu vanast harjumusest tulevat "sõjaväge". Kelle släng see ikkagi on, kindel, et praeguste ajateenijate?
Kui on 3 kuud lahkumiseks, siis ei ole see sama kui "võib igal ajal lahkuda", nagu sina väitsid.
Veider on see sinu vajadus koguaeg vaielda kui sa isegi tea mida vaidled?
Ajateenistuses on omad slängid nagu relv on vibu jne. Võtame vibud ja lähme laskmistele.
Kas sul üldse mingit poega olemas ongi eks.

Esimesed 3 kuud on noorteaeg ehk siis tänapäeval SBK ehk siis Sõduri baaskursus. See on kõige intensiivsem aeg ajateenistuses, pärast seda saadakse reameheks ja reamehed jaotatakse ametitele. Kes kuhu spetsialiseeruma hakkab. 3 kuud ongi kõige raskem aeg, osad ei saa isegi linnaloale. Noorele 18 aastasele on selline asi mentaalselt väga raske üle elada. Kui on võimalus tüdrukul lahkuda, siis ta teeb ka seda.

Näiteks 2014. aastal 45-st vabatahtlikult ajateenistusse läinud naisest lõpetas ajateenistuse 18. Ega see number tänapäeval parem ei ole.
Külaline

Guest kirjutas: 31 Okt 2025 16:08 Veider on see sinu vajadus koguaeg vaielda kui sa isegi tea mida vaidled?
Ajateenistuses on omad slängid nagu relv on vibu jne. Võtame vibud ja lähme laskmistele.
Kas sul üldse mingit poega olemas ongi eks.

Esimesed 3 kuud on noorteaeg ehk siis tänapäeval SBK ehk siis Sõduri baaskursus. See on kõige intensiivsem aeg ajateenistuses, pärast seda saadakse reameheks ja reamehed jaotatakse ametitele. Kes kuhu spetsialiseeruma hakkab. 3 kuud ongi kõige raskem aeg, osad ei saa isegi linnaloale. Noorele 18 aastasele on selline asi mentaalselt väga raske üle elada. Kui on võimalus tüdrukul lahkuda, siis ta teeb ka seda.

Näiteks 2014. aastal 45-st vabatahtlikult ajateenistusse läinud naisest lõpetas ajateenistuse 18. Ega see number tänapäeval parem ei ole.
Jajah, tõsi, mul läks jah meelest, et mul tegelikult ju polegi poega, urjuh seda mälukest!
Aina segasemaks su jutt läheb. Noorteaeg ehk SBK on tänapäeval (vähemalt Tapal) läbi kahe kuuga, mõnedel pooleteisega. Mis ajastusse see jääb, kui 3 kuud oli, ei oska arvata. Küsisin just koju tulnud pojalt (just sellelt samalt, keda mul ei tea kas ongi) üle nende vibude kohta - kortsutas kulmu ja ei saanud üldse aru, millest ma räägin.
Tean nelja tüdrukut, kes on vabatahtlikult ajateenistusse läinud, neist null on kasutanud võimalust ära tulla. 100% on ajateenistuse võrdselt poistega läbinud. Ei tea, kas mul on mingid veidrad tuttavad või vihkad sa lihtsalt nii väga naisi. Ka poja rühmas on mitu tüdrukut, 3 kuud on möödas, nad on alles.
Võta oma ninatarkust natuke vähemaks.
Külaline

Eks ajad ja slängid ka muutuvad eks. Eks ajateenistuses olev aeg ka muutub eks, kunagi olid mehed aasta ajateenistuses, siis 8 kuud või 11 kuud jne.
Kuna seda kõike ei tea ja pead nüüd oma pojalt uurima, siis miks vaidled? Tüütu ja igav.
Kui su poiss ei tea mis on vibu, küsi kuidas nad siis relvi kutsuvad omavahel. Kuna sa oled ka laps olnud, siis tead et lapsed ei räägi üldiselt oma vanematele mida nad omavahel räägivad, kuidas nad räägivad. Miks üldse üks poiss peaks oma emale rääkima mis on ajateenistuses? Hakkab veel pärima ja vinguma eks...
Külaline

Guest kirjutas: 31 Okt 2025 16:25 Eks ajad ja slängid ka muutuvad eks. Eks ajateenistuses olev aeg ka muutub eks, kunagi olid mehed aasta ajateenistuses, siis 8 kuud või 11 kuud jne.
Kuna seda kõike ei tea ja pead nüüd oma pojalt uurima, siis miks vaidled? Tüütu ja igav.
Kui su poiss ei tea mis on vibu, küsi kuidas nad siis relvi kutsuvad omavahel. Kuna sa oled ka laps olnud, siis tead et lapsed ei räägi üldiselt oma vanematele mida nad omavahel räägivad, kuidas nad räägivad. Miks üldse üks poiss peaks oma emale rääkima mis on ajateenistuses? Hakkab veel pärima ja vinguma eks...
Ausalt, ma ei viitsi vastata. Tunnen su stiili ära. Pole mõtet.
Külaline

Ja mis oleks siis sinu mõte või millises mõttes sa suudad suhelda ilma et ei peaks eemalduma, lahutama, põgenema...
Tähendab sul ei olegi oskust suhelda, sul on ainult solvumine. Kui sind ei kiideta, siis solvud ja loobud ja edu.ee jne jne
Aga vaielda tahaks küll, isegi kui kaitseväest midagi ei tea, ega viitsi ka uurida.
Külaline

Kaitseväe slängidest on isegi kunagine Õhtulehe artikkel olemas https://www.ohtuleht.ee/175503/ara-sabele-ajudoonor
Külaline

Guest kirjutas: 31 Okt 2025 18:31 Ja mis oleks siis sinu mõte või millises mõttes sa suudad suhelda ilma et ei peaks eemalduma, lahutama, põgenema...
Tähendab sul ei olegi oskust suhelda, sul on ainult solvumine. Kui sind ei kiideta, siis solvud ja loobud ja edu.ee jne jne
Aga vaielda tahaks küll, isegi kui kaitseväest midagi ei tea, ega viitsi ka uurida.
Mis asja ... millest sa, inimene, räägid? Mis solvumine? Ma ei viitsi mõttetut juttu ajada lihtsalt mingi onkliga, kes naisi ei salli ja sellele väljundit otsib. Milleks.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Okt 2025 18:45
Guest kirjutas: 31 Okt 2025 18:31 Ja mis oleks siis sinu mõte või millises mõttes sa suudad suhelda ilma et ei peaks eemalduma, lahutama, põgenema...
Mis asja ... millest sa, inimene, räägid? Mis solvumine? Ma ei viitsi mõttetut juttu ajada lihtsalt mingi onkliga, kes naisi ei salli ja sellele väljundit otsib. Milleks.
Täpselt, mingi onkel, mingi väljamõeldud naiste mitte sallimine, mingi väljundi otsimine... kas hoopis sina pole mingi mammi kes mehi ei salli ja otsib sellele pidevat väljundit?
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Tõutäkk kirjutas: 22 Juun 2025 07:14
Guest kirjutas: 21 Juun 2025 23:11
Külaline kirjutas: 21 Juun 2025 22:16 Ajaraisk on see selles mõttes küll, et mõistliku tegevuse osakaal on väike. Kui juba noored pea aastaks kuhugi korjatakse, siis võiks nendega ka intensiivselt tegeleda, mitte pidada spordilaagrit vabade nädalavahetustega, nagu siis enne juba nimetati. Õpetatavate oskuste osas ja rahuaja turvalisuses on ka küsimärke. Palju paremini saaks.
Proovi ise olla ilma vabade nädalavahetusteta. Pikalt sedasi vastu ei pea.
Mina olin 2 aastat vene kroonus (Kaliningradi oblastis) ja puhkus oli 10 päeva+kohalesõidu aeg.
Pidasin ka enesestmõistetavaks, et kõik pojad Kaitseväes käidud saaksid.
Kaitseväes käimine, Eesti kaitseks vajalikke oskuste omandamine ja reservväe olemasolu on lisaks Natosse kuulumisele ja Kaitseliidu olemasolule ka ainsad heidutused Venemaa agressiooni vastu, ehk Eesti vallutamine ei saa tulema odav ja vene poole kaotusteta. Neid asjaolusid võetakse alati arvesse kui asutakse ründama.
Ise olen Kaitseliitlane ja Eesti kaitseks vajalikke oskusi ma nõuka armees ei saanud, seega pidin läbima Kaitseliidu raames ka lühikese väljaõppe sõduri baasoskuste omandamiseks. Seega võib öelda, et ajateenistus nõuka armees oli ajaraisk.
Olin sellel nädalal esmaspäevast reedeni õppekogunemisel Klooga polügoonil.
Tuli kutse ka septembri esimeseks nädalaks KRK kaudu.
Reservväelaseks ollakse ju kuni 60 eluaastani.

Mõtlesin välja oma rühmale rühmalaulu.

Võtsin nagist univormi, buutsid panin jalga.
Kapist võtsin automaadi, kuulivest läks selga.

Loonel ootasid mind kamraadid sõbrad ja kolleegid,
Kaasas Rapla kaitseplaanid, kuuliprits ja droonid.

Poolteist tsinki padruneid, rohkem pole vaja.
Sellega saab meie rühm polgu võtta maha.

Esimeses salmis on 2 korda võtsin, aga ma ei oska seda millegagi asendada, on kellelgi ideid?
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 10 Mai 2026 20:48
Tõutäkk kirjutas: 22 Juun 2025 07:14
Guest kirjutas: 21 Juun 2025 23:11

Proovi ise olla ilma vabade nädalavahetusteta. Pikalt sedasi vastu ei pea.
Mina olin 2 aastat vene kroonus (Kaliningradi oblastis) ja puhkus oli 10 päeva+kohalesõidu aeg.
Pidasin ka enesestmõistetavaks, et kõik pojad Kaitseväes käidud saaksid.
Kaitseväes käimine, Eesti kaitseks vajalikke oskuste omandamine ja reservväe olemasolu on lisaks Natosse kuulumisele ja Kaitseliidu olemasolule ka ainsad heidutused Venemaa agressiooni vastu, ehk Eesti vallutamine ei saa tulema odav ja vene poole kaotusteta. Neid asjaolusid võetakse alati arvesse kui asutakse ründama.
Ise olen Kaitseliitlane ja Eesti kaitseks vajalikke oskusi ma nõuka armees ei saanud, seega pidin läbima Kaitseliidu raames ka lühikese väljaõppe sõduri baasoskuste omandamiseks. Seega võib öelda, et ajateenistus nõuka armees oli ajaraisk.
Olin sellel nädalal esmaspäevast reedeni õppekogunemisel Klooga polügoonil.
Tuli kutse ka septembri esimeseks nädalaks KRK kaudu.
Reservväelaseks ollakse ju kuni 60 eluaastani.

Mõtlesin välja oma rühmale rühmalaulu.

Võtsin nagist univormi, buutsid panin jalga.
Kapist võtsin automaadi, kuulivest läks selga.

Loonel ootasid mind kamraadid sõbrad ja kolleegid,
Kaasas Rapla kaitseplaanid, kuuliprits ja droonid.

Poolteist tsinki padruneid, rohkem pole vaja.
Sellega saab meie rühm polgu võtta maha.

Esimeses salmis on 2 korda võtsin, aga ma ei oska seda millegagi asendada, on kellelgi ideid?
Seda võiks proovida Kesselaiu viisil laulda, hädaga õnnestuks küll
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Semrush [Bot] ja 2 külalist