Ehk siis tore on rääkida keskkonnahoiust ja rohepöörde tähtsusest, aga isiklik mugavus ja sõltumatus on tähtsam. TA tahab ju minna üksi ja tagasi tulla ka siis, kui tahtmine tuleb. Bussiga nii ei saa. Ikkagi siis, kui kõik toimiksid tema moodi, siis üks inimene autos.Guest kirjutas: ↑18 Juun 2025 22:29No siis tuleb buss tellida kogu seltskonnale - milles probleem?Guest kirjutas: ↑18 Juun 2025 17:14Väga keskkonnavaenulik. Mõtle, kui iga töötaja tuleks oma autoga ja sõidaks õndsas üksinduses 100 km.iiR kirjutas: ↑18 Juun 2025 16:26 Tobe, et asutus ise ei orgunni sõite! Või kui ei viitsi organiseerida, siis vähemalt maksku kulud kinni.
Aga mina olen ka inimene, kellele väga meeldib üksi autos sõita. Mõtlen rahus ja vaikuses oma mõtteid või kuulan Vikerraadiot või üürgan mingitele vanadele lauludele kaasa laulda. Loomulikult sõidutan ka lähedasi ja kolleege, kui on selline erandolukord ja vajadus, aga pidevalt ma seda teha ei sooviks.
Mu meelest oleks väga ok teemaalgatajl öelda, et eelistaks mitte teistele autojuht olla, sest ei tunne end pikka maad sõites nii enesekindlalt, et kolleege peale võtta.
Kui ikka autole pressitakse ja TA selle põhimõtteliselt oleks võimeline üle elama, siis täiesti kindlasti tuleb öeldagi, et soovid igaühelt X eurot bensu- ja sõiduraha.
kolleegide sõidutamine suvepäevadele
-
Külaline
-
Külaline
Ja su postituse point on mis? Et TA on mugav kuna eelistab autoga sõita? Muidugi on, mina olen ka ja suurem enamus autoomanikke on. Autoga liikumine ühest punktist teise ongi väga mugav, seetõttu ju load ja auto hangitaksegi. Kes ei ole seda teha tahtnud, olgu siis kasvõi keskkonnast hoolimise eesmärgil, peavadki kasutama vähem mugavamaid viise liikumiseks, näiteks ühistransporti.Guest kirjutas: ↑18 Juun 2025 22:48Ehk siis tore on rääkida keskkonnahoiust ja rohepöörde tähtsusest, aga isiklik mugavus ja sõltumatus on tähtsam. TA tahab ju minna üksi ja tagasi tulla ka siis, kui tahtmine tuleb. Bussiga nii ei saa. Ikkagi siis, kui kõik toimiksid tema moodi, siis üks inimene autos.
-
Külaline
.TA tahab ju minna üksi ja tagasi tulla ka siis, kui tahtmine tuleb
Just, selles seisnebki auto omamise mõte, Ma ei saa aru, miks ma pean ostma auto, seda üleval pidama ja siis tuleb keegi mulle südametunnistusele koputama, et sa pead ikka bussi kellelegi mängima, muidu pole ilus, Ja need, kes ei soovi auto pidamise eest maksta, peavad saama sama mugavuse mis mina niisama minu arvelt Ei tea miks?
-
Külaline
Vahet ju pole, millega autoomanik minna tahab. Kõigil ei ole autot ja kõik autoomanikud ei taha ka alati autoga minna. Kui korraldatakse üritus, mis ei asu samas kohas, kus töökoht, siis pakub korraldaja sinna ka transporti. Saadab vastava teate laiali ja tellib vastavalt registreerunute hulgale transpordi. Kes ei registreeru ühisele transpordile, sõidab oma autoga, ja keegi teine sinna sõitjaid ei sokuta. Mis koht siin ebaselge või ülejõu käiv on?Guest kirjutas: ↑18 Juun 2025 22:48 Ehk siis tore on rääkida keskkonnahoiust ja rohepöörde tähtsusest, aga isiklik mugavus ja sõltumatus on tähtsam. TA tahab ju minna üksi ja tagasi tulla ka siis, kui tahtmine tuleb. Bussiga nii ei saa. Ikkagi siis, kui kõik toimiksid tema moodi, siis üks inimene autos.
-
Külaline
Klassiviha on alati maailmas olnud. 1917 tulid Venemaal võimule kommunistid ja võtsid pahadelt kulakutelt varanduse ära. Kui sa elaksid sel ajal, siis sul varsti enam autot ei oleks ja sellega sõidaks ringi mõni sinu vaene kolleeg.Külaline kirjutas: ↑19 Juun 2025 08:06Ma ei saa aru, miks ma pean ostma auto, seda üleval pidama ja siis tuleb keegi mulle südametunnistusele koputama, et sa pead ikka bussi kellelegi mängima, muidu pole ilus,
-
Külaline
Ja see vaene kolleeg ei võtaks sind peale, sest auto on sinu võrra raskem ja võtab kütust rohkem kui üksi sõites.Külaline kirjutas: ↑19 Juun 2025 23:18 Kui sa elaksid sel ajal, siis sul varsti enam autot ei oleks ja sellega sõidaks ringi mõni sinu vaene kolleeg.
-
Külaline
Ikkagi kustkohast ja kuhu viia vaja oleks.
Mitu autot seal teil on ja mitu ininest kokku?
Mitu autot seal teil on ja mitu ininest kokku?
-
Külaline
Kui ettevõte korraldab suvepäevad, seminari vms 120 km kaugusel töökohast, siis korraldagu sinna ka transport, mitte ärgu exceldagu töötajate isiklikke autosid. Mis järgmiseks - firma aastalõpupidu selle töötaja juures, kellel kõige suurem elamine. Ja "väljavalitu" korraldagu toitlustamine kah?
-
Külaline
Ega meie ju ei tea firma ajalugu. Võibolla kunagi oligi korraldatud transport, aga kõik eelistasid kambakesi sõita kohale autodega ja bussiga läks siis 2-3 inimest. Firmajuht lõi käega - edaspidi bussi ei telli.Guest kirjutas: ↑20 Juun 2025 01:12 Kui ettevõte korraldab suvepäevad, seminari vms 120 km kaugusel töökohast, siis korraldagu sinna ka transport, mitte ärgu exceldagu töötajate isiklikke autosid. Mis järgmiseks - firma aastalõpupidu selle töötaja juures, kellel kõige suurem elamine. Ja "väljavalitu" korraldagu toitlustamine kah?
-
Külaline
Noh need 2-3 inimest võivad ülemused ju oma tõldades kohale vedada.Külaline kirjutas: ↑20 Juun 2025 02:23Ega meie ju ei tea firma ajalugu. Võibolla kunagi oligi korraldatud transport, aga kõik eelistasid kambakesi sõita kohale autodega ja bussiga läks siis 2-3 inimest. Firmajuht lõi käega - edaspidi bussi ei telli.Guest kirjutas: ↑20 Juun 2025 01:12 Kui ettevõte korraldab suvepäevad, seminari vms 120 km kaugusel töökohast, siis korraldagu sinna ka transport, mitte ärgu exceldagu töötajate isiklikke autosid. Mis järgmiseks - firma aastalõpupidu selle töötaja juures, kellel kõige suurem elamine. Ja "väljavalitu" korraldagu toitlustamine kah?
No on ka vahe sees, kas keegi töökohast ise hõikab välja, et hei, ma lähen oma autoga, 4 mahub veel peale, kas keegi on huvitatud? Või hakatakse uut kolleegi survestama, et eksju onju sa ju lähed oma autoga ja tahad meid ka peale võtta.Guest kirjutas: ↑20 Juun 2025 02:23Ega meie ju ei tea firma ajalugu. Võibolla kunagi oligi korraldatud transport, aga kõik eelistasid kambakesi sõita kohale autodega ja bussiga läks siis 2-3 inimest. Firmajuht lõi käega - edaspidi bussi ei telli.Guest kirjutas: ↑20 Juun 2025 01:12 Kui ettevõte korraldab suvepäevad, seminari vms 120 km kaugusel töökohast, siis korraldagu sinna ka transport, mitte ärgu exceldagu töötajate isiklikke autosid. Mis järgmiseks - firma aastalõpupidu selle töötaja juures, kellel kõige suurem elamine. Ja "väljavalitu" korraldagu toitlustamine kah?
-
Külaline
Üks võimalus veel, et jäta minemata.
Mida seal ikka teha on. Mingid igavad mängud.
Õhtul joomine. Tantsu ka. Mõni tahab veel midagi muud saada. Hakkab keelt kõrva ajama. Sa ikka mulle väga meeldid jne.
Õhtul joomine. Tantsu ka. Mõni tahab veel midagi muud saada. Hakkab keelt kõrva ajama. Sa ikka mulle väga meeldid jne.
-
Külaline
TA ei kirjuta ju ainult mingitest konkreetsetest suvepäevadest, vaid et see on kogu aeg nii, seminarid ka.Guest kirjutas: ↑20 Juun 2025 10:39 Üks võimalus veel, et jäta minemata.
-
Külaline
Igatahes ei ole selline olukord asutuses ega ka suhtumine kolleegide poolt kuidagi normaalne, et inimeste soiduprobleemid lahendatakse mõne autoomaniku arvel. Edasine sõltub asutusest - kas seal on võimalik avameelselt probleemidest rääkida (tänapäeval enamuses ei ole) või kui oluline sulle seal edasi töötamine on.
-
Külaline
Mingi riiriasutus?Külaline kirjutas: ↑ TA ei kirjuta ju ainult mingitest konkreetsetest suvepäevadest, vaid et see on kogu aeg nii, seminarid ka.
-
Külaline
Ei-ei. Need, kel autot ei ole, on jõukamad. Palgad on samas ettevõttes ilmselt samasse suurusjärku, aga autole nad kulutama ei pea, seega on jõukamad. Nii et minu meelest peaksid need jõukamad, nee, kel autot ei ole auto rentima ja vähemjõukamad kolleegid suvepäevadele sõidutama. Ei saa ju nii kade olla, et vähemjõukamaid ei aita!Guest kirjutas: ↑18 Juun 2025 17:27On tal siis kahju, et keegi teine midagi tasuta sai, kui ta enda kulud jäävad samaks. Kade inimene, kel on kahju aidata neid, kes pole nii jõukad.
-
Külaline
Rooli peaks ju ikkagi mõni vaene autoomanik istuma - ega need rikkad siis ometi juhiloa peale ole raha raisanud.Guest kirjutas: ↑21 Juun 2025 21:52Ei-ei. Need, kel autot ei ole, on jõukamad. Palgad on samas ettevõttes ilmselt samasse suurusjärku, aga autole nad kulutama ei pea, seega on jõukamad. Nii et minu meelest peaksid need jõukamad, nee, kel autot ei ole auto rentima ja vähemjõukamad kolleegid suvepäevadele sõidutama. Ei saa ju nii kade olla, et vähemjõukamaid ei aita!Guest kirjutas: ↑18 Juun 2025 17:27On tal siis kahju, et keegi teine midagi tasuta sai, kui ta enda kulud jäävad samaks. Kade inimene, kel on kahju aidata neid, kes pole nii jõukad.Guest kirjutas: ↑18 Juun 2025 17:25
Tema kulud 30 euri, teistel keda veab 0 euri.
Vanadel olijatel küüned enda poole. Uued tulijad muudkui teenindagu.
-
Külaline
Täpselt nii! Need, kellel pole autot, on kõvasti jõukamad. Lõin kokku-auto amortisatsioon, kütus, rehvid, hooldused, remont, liiklus-ja kaskokindlustus ning automaks teeb keskmiseks kuluks ühes kuus 870 eurot.Külaline kirjutas: ↑18 Juun 2025 18:09Kas siis auto on neil, kes on jõukamad. Minu arust küll nii ei ole. Meil tööl saavad kõik praktiliselt sama palju palka, juhid saavad rohkem. Ja osadel töötajatel on auto, teistel mitte. Mõni tõesti ei taha autot, sest liiga palju on maksta vaja, aga samas teiste seljas elada tahaks küll, et kõik teda veaks sinna ja tänna. Kusjuures juhid ei soovi kunagi mitte kedagi peale võtta.Guest kirjutas: ↑18 Juun 2025 17:27On tal siis kahju, et keegi teine midagi tasuta sai, kui ta enda kulud jäävad samaks. Kade inimene, kel on kahju aidata neid, kes pole nii jõukad.Guest kirjutas: ↑18 Juun 2025 17:25
Tema kulud 30 euri, teistel keda veab 0 euri.
Vanadel olijatel küüned enda poole. Uued tulijad muudkui teenindagu.
-
Külaline
Sulle tundub see 870 suure summana eks ole, aga mina ei saa selle summa eest oma Porschele isegi ühte valuvelge ostaKülaline kirjutas: ↑23 Juun 2025 17:08Täpselt nii! Need, kellel pole autot, on kõvasti jõukamad. Lõin kokku-auto amortisatsioon, kütus, rehvid, hooldused, remont, liiklus-ja kaskokindlustus ning automaks teeb keskmiseks kuluks ühes kuus 870 eurot.
-
Külaline
Ei, see ei tundu mulle suure summana. Tundub suure summana võrreldes nendega, kelle jaoks maksab null eurot kuus. Äkki õpid sõitma, siis ei pea igakuiselt uusi velgi ostma? Ja see sinu Porsche on vana saan, üle 60 ta ilmselgelt ei maksa.Külaline kirjutas: ↑23 Juun 2025 22:38Sulle tundub see 870 suure summana eks ole, aga mina ei saa selle summa eest oma Porschele isegi ühte valuvelge ostaKülaline kirjutas: ↑23 Juun 2025 17:08Täpselt nii! Need, kellel pole autot, on kõvasti jõukamad. Lõin kokku-auto amortisatsioon, kütus, rehvid, hooldused, remont, liiklus-ja kaskokindlustus ning automaks teeb keskmiseks kuluks ühes kuus 870 eurot.![]()
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist