Naine ja mees tööturul

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 01 Mai 2025 23:26
Guest kirjutas: 01 Mai 2025 23:01
Külaline kirjutas: 01 Mai 2025 22:31Jah, 147 punkti minu loogika ei seleta, kuid mina ei mõista, miks sa arvad, et see tuleb just vaimsest erinevusest, mingist planeerimisoskusest?
See just täpselt sellest tulenebki.
Lihased ja õlad ei puutu kuidagi asjasse, lühemad käed samuti mitte. Ka mehi on väga erinevas pikkuses.
Alati saab kasutada abivahendeid, seda teevad ka mehed. Füüsilist jõudu pole ju vaja, pigem rihtimist ja õrnade löökide täpsust. Aga sellest kirjutasin juba ennegi - löökide osavus võib nii meestel kui naistel olla täiesti võrdne, loeb just see, kus keegi oma kuulide asendit näeb juba mitmeid lööke ette. Ja sellest sõltub ka 147 punkti saavutamine.
Pokkeris sama lugu. Naised ei võida, sest puudub fantaasia, teatud fabuleerimisoskus.
Ettevõtluses aitab ka see visadus ja avantürism.
Pigem ei viitsi naised sellega tegeleda. Viitsivad vähem kui mehed. Teistsugused huvid, mis ei tähenda, et poleks fantaasiat (??!!) ega fabuleerimisoskust. Kuule, kust sa neid stampe loed? See on täitsa ajuvaba juba. Naistel on teistsugune motivatsioon, tavade ajalugu ning huvid, mitte teistsugune aju ehitus. Miks mehed vähem balletis on, küsin siis nii? Kas nad ei oska tantsida? Ei, neid ei huvita tantsimine. Kogu moos. Ja sama on naiste, male, pokkeri ja snuukeriga. Miks ei huvita - sest pole ajalooliselt olnud naiste ala. Kuna ei huvita, siis on tegelejaid vähem, baas nõrk ja tulemused samuti.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Mai 2025 23:35
Guest kirjutas: 01 Mai 2025 23:20 Terves maailmas ei ole ühtegi silmapaistvat naisettevõtja loodud firmat. Mina küll ei tea. Kas teie teate? Midagi Tesla või facebooki või Apple'i kõrvale panna? Ok, isegi mingi riigi tasemel oluline ja tegija firma, mis oleks naise asutatud ja tippu viidud?
Mingi startup viimasest ajast, kui 2/3 üliõpilastest läänemaailmas on naised?
Sulle endale ei meeldi googeldada? Näiteks Euroopa tegijad naised: https://www.eu-startups.com/2025/03/top ... l-space-4/
Jah, Teslat ega Apple'it pole, nende firmade loomise ajal oli naise koht ikka kodus köögis veel, Apple'i loomise ajal rohkem, Tesla ajal vähem. Aga küllap 10-20 aasta pärast on juba rohkem selliseid firmasid.
Naise koht pole ammu enam köögis, pigem kuskil restoranis vedelemas, kui ajakirju vaadata :lol: süüa tehku mehed.
Sündivus langeb nagu kivi.
Vaba aega on rohkem kui iial varem, aga seda kulutatakse tühiste tegevuste peale
Külaline

Guest kirjutas: 01 Mai 2025 23:38 No vot, Mart Poom ja Ragnar Klavan ei mängi kehvemini kui kes tahes maailma tipus. Kuidagi ei saa öelda, et Eesti on kehvem. Alati on lootus ja võimalus.
Natuke vale näide selles mõttes, et Eestist on tulnud meie aus osa häid mängijaid.
Mängivad ikka küll ka nemad kehvemini kui "kes tahes" maailma tipus. Pole nad ju kumbki olnud mingid maailmakuulsused. Samamoodi on üksikuid naismaletajaid, kes teevad meestele tuule alla, või siis see ainus 147 punkti naissnuukerdaja. Neid on vähe, sest baas on kitsas.
Aga küsime siis nii, et millisel inimtegevuse alal on sinu hinnangul naistel initsiatiivi, motivatsiooni ja tulemusi, et viia edasi progressi, arengut ja inimkonna üldist edenemist? Milles naised on juhid ja kaptenid? Mille üle nad on uhked ja arengus pikalt ees? Midagi peab ju olema, ikkagi üle poole inimkonnast!
Naised on juhid ja kaptenid selles, mida nad on teinud kogu selle aja, kui mees piljardisaalis, pokkerit mängimas või klubis maletamas oli - koduseid asju juhtinud. Naised on seda valdkonda laiendanud ning totaalselt mehed välja tõrjunud haridusest ja sotsiaalhoolekandest.

Milles nad juhid ja kaptenid olema saavad - ma ei usu, et sellist ala olema saab, kus just naised juhivad. Pigem on tulevik, et naised võtavad kõigis valdkondades meestele järele (ning mehed omakorda naistele neis eelnimetatud valdkondades), jah, veidi jäävad kogu aega maha, sest siiski tuleb arvestada, et naine saab kõige selle kõrval tõenäoliselt siiski ka lapsi ning on oma tegevusalast seetõttu mitmed aastad eemal, rääkimata sellest, et vaimselt on nad lastega rohkem seotud ning ehk ei tunnegi enam karjääri vastu pärast lapsesaamist enam nii suurt huvi.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Mai 2025 23:42
Guest kirjutas: 01 Mai 2025 23:26
Guest kirjutas: 01 Mai 2025 23:01

See just täpselt sellest tulenebki.
Lihased ja õlad ei puutu kuidagi asjasse, lühemad käed samuti mitte. Ka mehi on väga erinevas pikkuses.
Alati saab kasutada abivahendeid, seda teevad ka mehed. Füüsilist jõudu pole ju vaja, pigem rihtimist ja õrnade löökide täpsust. Aga sellest kirjutasin juba ennegi - löökide osavus võib nii meestel kui naistel olla täiesti võrdne, loeb just see, kus keegi oma kuulide asendit näeb juba mitmeid lööke ette. Ja sellest sõltub ka 147 punkti saavutamine.
Pokkeris sama lugu. Naised ei võida, sest puudub fantaasia, teatud fabuleerimisoskus.
Ettevõtluses aitab ka see visadus ja avantürism.
Pigem ei viitsi naised sellega tegeleda. Viitsivad vähem kui mehed. Teistsugused huvid, mis ei tähenda, et poleks fantaasiat (??!!) ega fabuleerimisoskust. Kuule, kust sa neid stampe loed? See on täitsa ajuvaba juba. Naistel on teistsugune motivatsioon, tavade ajalugu ning huvid, mitte teistsugune aju ehitus. Miks mehed vähem balletis on, küsin siis nii? Kas nad ei oska tantsida? Ei, neid ei huvita tantsimine. Kogu moos. Ja sama on naiste, male, pokkeri ja snuukeriga. Miks ei huvita - sest pole ajalooliselt olnud naiste ala. Kuna ei huvita, siis on tegelejaid vähem, baas nõrk ja tulemused samuti.
Balletis ei ole vähem mehi. See on vale. Kõik olulised balletid on meeste kirjutatud, lavastatud ja produtseeritud.
Mis siis on see ajalooline naiste ala? Milles nad on paremad? Söögi tegemine? Ei. Kõik paremad kokad on mehed.
Isegi naiste günekoloogia alal on mees arstid assjatundlikumad ja teaduslikult pädevamad. Sama väikelaste psühholoogiaga.
Milles naised on valdavalt pädevamad?
Külaline

Guest kirjutas: 01 Mai 2025 23:51
Guest kirjutas: 01 Mai 2025 23:38 No vot, Mart Poom ja Ragnar Klavan ei mängi kehvemini kui kes tahes maailma tipus. Kuidagi ei saa öelda, et Eesti on kehvem. Alati on lootus ja võimalus.
Natuke vale näide selles mõttes, et Eestist on tulnud meie aus osa häid mängijaid.
Mängivad ikka küll ka nemad kehvemini kui "kes tahes" maailma tipus. Pole nad ju kumbki olnud mingid maailmakuulsused. Samamoodi on üksikuid naismaletajaid, kes teevad meestele tuule alla, või siis see ainus 147 punkti naissnuukerdaja. Neid on vähe, sest baas on kitsas.
Aga küsime siis nii, et millisel inimtegevuse alal on sinu hinnangul naistel initsiatiivi, motivatsiooni ja tulemusi, et viia edasi progressi, arengut ja inimkonna üldist edenemist? Milles naised on juhid ja kaptenid? Mille üle nad on uhked ja arengus pikalt ees? Midagi peab ju olema, ikkagi üle poole inimkonnast!
Naised on juhid ja kaptenid selles, mida nad on teinud kogu selle aja, kui mees piljardisaalis, pokkerit mängimas või klubis maletamas oli - koduseid asju juhtinud. Naised on seda valdkonda laiendanud ning totaalselt mehed välja tõrjunud haridusest ja sotsiaalhoolekandest.

Milles nad juhid ja kaptenid olema saavad - ma ei usu, et sellist ala olema saab, kus just naised juhivad. Pigem on tulevik, et naised võtavad kõigis valdkondades meestele järele (ning mehed omakorda naistele neis eelnimetatud valdkondades), jah, veidi jäävad kogu aega maha, sest siiski tuleb arvestada, et naine saab kõige selle kõrval tõenäoliselt siiski ka lapsi ning on oma tegevusalast seetõttu mitmed aastad eemal, rääkimata sellest, et vaimselt on nad lastega rohkem seotud ning ehk ei tunnegi enam karjääri vastu pärast lapsesaamist enam nii suurt huvi.
Hästi mugav on kõik visata sinna lapse saamise konksu otsa. Samas, kus on need lasteta naiste firmad ja tegemised? Selliseid on täna juba 30%naistest! Ja need kellel lapsed, üha hiljem. Täna juba keskmiselt 32 aastaselt sünnitab naine oma esimese lapse 1,2 keskmisest...
Selleks ajaks võiks juba midagi teha ja anda ühiskonnale.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Mai 2025 23:55Ja sama on naiste, male, pokkeri ja snuukeriga. Miks ei huvita - sest pole ajalooliselt olnud naiste ala. Kuna ei huvita, siis on tegelejaid vähem, baas nõrk ja tulemused samuti.
Aga neid naisi, keda väga huvitab juba lapsepõlvest saati, kes pidevalt treenivad ja võistlevad, on ikka väga palju. Isegi samad treenerid on nii naistel kui meestel vahel. Ja ikka ei suuda naised neestega samal tasemel võistelda.
Miks sul ometi niiväga vaielda vaja?
Ma naisena olen sellega täiesti rahul ja ei pea vajalikuks end kuhugi upitada.
On võistlusi, kus naised ja mehed võistlevad segiläbi ja võrdsetel alustel, on võistlusi, kus võisteldakse eraldi ja soopõhiselt.
Külaline

Miks mul on vaielda vaja? Sest ma ei ole nõus. Su argumendid kogu aeg kordavad end ning sa endiselt ei saa aru, mis vahe on laial ja kitsal baasil. Tood muudkui oma näidet, kuidas keegi maast madalast hästi palju treenib. Aga äkki sellel, kes treenib, pole annet? Selleks, et saaks kokku tippanne ja tipptöö on vaja laia baasi, palju-palju treenijaid. Neil aladel meestel see on ja naistel pole. Miks ei ole - sest ajaloolistel põhjustel on huvi väiksem. Kõik, rohkem ma ei vasta. Kaua võib.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Mai 2025 00:36 Miks mul on vaielda vaja? Sest ma ei ole nõus. Su argumendid kogu aeg kordavad end ning sa endiselt ei saa aru, mis vahe on laial ja kitsal baasil. Tood muudkui oma näidet, kuidas keegi maast madalast hästi palju treenib. Aga äkki sellel, kes treenib, pole annet? Selleks, et saaks kokku tippanne ja tipptöö on vaja laia baasi, palju-palju treenijaid. Neil aladel meestel see on ja naistel pole. Miks ei ole - sest ajaloolistel põhjustel on huvi väiksem. Kõik, rohkem ma ei vasta. Kaua võib.
No kaua võib tõesti ajaloole rõhuda, kui vähemalt 4 põlvkonda on vahetunud ja kõik võimalused kõigil ammu olemas, baas juba oma 70 aastat ülisuur?
Külaline

Guest kirjutas: 02 Mai 2025 00:36 Miks mul on vaielda vaja? Sest ma ei ole nõus. Su argumendid kogu aeg kordavad end ning sa endiselt ei saa aru, mis vahe on laial ja kitsal baasil. Tood muudkui oma näidet, kuidas keegi maast madalast hästi palju treenib. Aga äkki sellel, kes treenib, pole annet? Selleks, et saaks kokku tippanne ja tipptöö on vaja laia baasi, palju-palju treenijaid. Neil aladel meestel see on ja naistel pole. Miks ei ole - sest ajaloolistel põhjustel on huvi väiksem. Kõik, rohkem ma ei vasta. Kaua võib.
Ja millisel alal siis naiste huvi, motivatsioon ja bass on suurem? Milles nende edu massiivne? Midagi peab ju olema, kui naisi on rohkem kui mehi?
Külaline

Guest kirjutas: 01 Mai 2025 21:34
Guest kirjutas: 01 Mai 2025 21:26
Guest kirjutas: 01 Mai 2025 20:34

Tõsi. Aga ma hakkasin mõtlema, et miks mehed sellist asja ei märka ja neid ei huvita? Ja muuhulgas paljusid muid asju kodus. Kas sellepärast äkki, et naised jõuavad juba enne kõik ära küürida? 🤔
Samas mul on üks tuttav abielupaar, kus just mees peseb aknad ja kasvatab toataimi. Aga tal on muud halvad küljed.
No miks ükski naine ei märka, et katlamajas toru higistab, autol rattalaager vilistab või geneka rihm libiseb? Elementaarne asi ju.
Ükski naine ei märka? :o See on üks vastustest, miks mehed mind aidata ei märka. Miks peaks, kui ise saan, eks ole ju.
Kas naine on händikäp, väärakas, invaliid, et teda peab aitama?
Külaline

Guest kirjutas: 02 Mai 2025 01:50
Guest kirjutas: 02 Mai 2025 00:36 Miks mul on vaielda vaja? Sest ma ei ole nõus. Su argumendid kogu aeg kordavad end ning sa endiselt ei saa aru, mis vahe on laial ja kitsal baasil. Tood muudkui oma näidet, kuidas keegi maast madalast hästi palju treenib. Aga äkki sellel, kes treenib, pole annet? Selleks, et saaks kokku tippanne ja tipptöö on vaja laia baasi, palju-palju treenijaid. Neil aladel meestel see on ja naistel pole. Miks ei ole - sest ajaloolistel põhjustel on huvi väiksem. Kõik, rohkem ma ei vasta. Kaua võib.
Ja millisel alal siis naiste huvi, motivatsioon ja bass on suurem? Milles nende edu massiivne? Midagi peab ju olema, kui naisi on rohkem kui mehi?
Ja ei ole sinu teada? Haridus, meditsiin (nii inimeste kui loomade), sotsiaalhoolekanne näiteks - massiivne ülekaal. Samuti võib tikutulega otsida PR suhetes meestöötajaid, erinevatel administratiivsetel-organisatoorsetel ametikohtadel on pea ainult naised. Need on esimesed, mis meelde tulevad. Muidugi ka erinevad tantsualad, eriti klassikalises tantsus (eespool keegi väitis, et balletis on mehi sama palju kui naisi - ega ikka ei ole küll, kui räägime tantsijatest).
Külaline

Guest kirjutas: 02 Mai 2025 11:01
Ja ei ole sinu teada? Haridus, meditsiin (nii inimeste kui loomade), sotsiaalhoolekanne näiteks - massiivne ülekaal. Samuti võib tikutulega otsida PR suhetes meestöötajaid, erinevatel administratiivsetel-organisatoorsetel ametikohtadel on pea ainult naised. Need on esimesed, mis meelde tulevad. Muidugi ka erinevad tantsualad, eriti klassikalises tantsus (eespool keegi väitis, et balletis on mehi sama palju kui naisi - ega ikka ei ole küll, kui räägime tantsijatest).
Ükskõik mis ala võtad, eestvedajad, alusepanijad, teoreetilise baasi rajajad ja arendajad on ikka enamasti mehed. Naised on head käsutäitjad, kuid kehvad algatajad. Neil pole ideid, fabuleerimisoskust, visiooni.
Külaline

Too veel missivõistlused ka välja! See et sa oma kintsu väänad ei ole veel tantsukunsti arendamine. Siibriga sanitar haiglas on meditsiini arengu mõttes ümmargune null.
Külaline

PR alal ja igasugu administratiiv-organisatoorsetel aladel ei taha ka normaalsed naisedki töötada, ütlen omast kogemusest. Neil erialadel on kohutavalt palju mõttetut õhuvõngutamist, samas aga võimaldab hirmus tähtsat nägu teha.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Mai 2025 11:13

Too veel missivõistlused ka välja! See et sa oma kintsu väänad ei ole veel tantsukunsti arendamine. Siibriga sanitar haiglas on meditsiini arengu mõttes ümmargune null.
Jajah, taanda naise roll klassikalises tantsus "kintsu väänamisele" ning meditsiinis "siibriga sanitarile". Täiesti normaalne mõttekäik :D
Külaline

Guest kirjutas: 02 Mai 2025 11:20 PR alal ja igasugu administratiiv-organisatoorsetel aladel ei taha ka normaalsed naisedki töötada, ütlen omast kogemusest. Neil erialadel on kohutavalt palju mõttetut õhuvõngutamist, samas aga võimaldab hirmus tähtsat nägu teha.
Ehk siis seal töötavad ebanormaalsed naised või kuidas sa seletad, et need alad on naiste käes?
Kus ebanormaalsed mehed töötavad?
Külaline

Guest kirjutas: 02 Mai 2025 11:09 Ükskõik mis ala võtad, eestvedajad, alusepanijad, teoreetilise baasi rajajad ja arendajad on ikka enamasti mehed. Naised on head käsutäitjad, kuid kehvad algatajad. Neil pole ideid, fabuleerimisoskust, visiooni.
Oled päris kindel? Kui Haridusministeeriumis kõnnid, mitut meest kohtad? Või need "arendajad" on mingis muus, salakohas? Su jutt on nii klišeeline, et juba naerma ajab. Võtame rohujuuretasandil - suurem osa külakogukondade hingesid ning algatuste vedajaid on naised, kust nad oma "ideed, visooni ja fabuleerimisoskuse" saavad, varastavad mingitelt meestelt? Naistel on väiksem ambitsioonikus (ehk testosteroon), selge see, et nad ei roni nii kõrgele kui mehed, kuid see ei tähenda, et neil poleks võimeid seal kõrgel hakkama saada, kui tahaksid.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Mai 2025 11:55
Guest kirjutas: 02 Mai 2025 11:13
Guest kirjutas: 02 Mai 2025 11:01 Ja ei ole sinu teada? Haridus, meditsiin (nii inimeste kui loomade), sotsiaalhoolekanne näiteks - massiivne ülekaal. Samuti võib tikutulega otsida PR suhetes meestöötajaid, erinevatel administratiivsetel-organisatoorsetel ametikohtadel on pea ainult naised. Need on esimesed, mis meelde tulevad. Muidugi ka erinevad tantsualad, eriti klassikalises tantsus (eespool keegi väitis, et balletis on mehi sama palju kui naisi - ega ikka ei ole küll, kui räägime tantsijatest).
Jajah, taanda naise roll klassikalises tantsus "kintsu väänamisele" ning meditsiinis "siibriga sanitarile". Täiesti normaalne mõttekäik :D
Millised on naiste viimase aja suuremad avastused meditsiini vallas? Kui võtame arvesse, et naisi on sellel alal massiivselt rohkem, siis peaks ju ka avastuste hulk olema korrelatsioonis? Nagu malemängus, mida rohkem harrastajaid, seda rohkem tippe.
Antud juhul aga kahjuks nii ei ole :)
Külaline

Guest kirjutas: 01 Mai 2025 21:26
Guest kirjutas: 01 Mai 2025 20:34
Guest kirjutas: 30 Apr 2025 18:58 Näiteks meie kodus on see nii seepärast, et meest ei huvita, et aknad puhtad oleks. No kolme aasta pärast ehk huvitab. See on tähtsusetu pisiasi tema jaoks. Aga tema jällegi on ainus, kes maja hooldab, märkab niiskuskashjustusi kuskil nurgas, uuendab värvi aknalaual jne. Need ei tule jällegi mulle pähe. Ma arvan, et suur osa naiste süüdistustest meeste suunas tulebki prioriteetidest - kahjuks ei suuda paljud naised ette kujutada, et teistel ehk polegi samad eelistused ja valikud kui neil. Mehed ehk ei suuda ka, ma ei tea, aga nemad vist ei räägi sellest nii palju. Aga räägivad muidugi vahepeal ka, nagu siingi foorumis näha.
Tõsi. Aga ma hakkasin mõtlema, et miks mehed sellist asja ei märka ja neid ei huvita? Ja muuhulgas paljusid muid asju kodus. Kas sellepärast äkki, et naised jõuavad juba enne kõik ära küürida? 🤔
Samas mul on üks tuttav abielupaar, kus just mees peseb aknad ja kasvatab toataimi. Aga tal on muud halvad küljed.
No miks ükski naine ei märka, et katlamajas toru higistab, autol rattalaager vilistab või geneka rihm libiseb? Elementaarne asi ju.
Mina naisena küll märkan. Mul pole selleks meest vaja. Saan isegi õli kontrollitud/lisada ja lambipirni ka oma auto vahetatud. Rehvi olen ka täitsa ise vahetanud.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Mai 2025 12:00
Guest kirjutas: 02 Mai 2025 11:09 Ükskõik mis ala võtad, eestvedajad, alusepanijad, teoreetilise baasi rajajad ja arendajad on ikka enamasti mehed. Naised on head käsutäitjad, kuid kehvad algatajad. Neil pole ideid, fabuleerimisoskust, visiooni.
Oled päris kindel? Kui Haridusministeeriumis kõnnid, mitut meest kohtad? Või need "arendajad" on mingis muus, salakohas? Su jutt on nii klišeeline, et juba naerma ajab. Võtame rohujuuretasandil - suurem osa külakogukondade hingesid ning algatuste vedajaid on naised, kust nad oma "ideed, visooni ja fabuleerimisoskuse" saavad, varastavad mingitelt meestelt? Naistel on väiksem ambitsioonikus (ehk testosteroon), selge see, et nad ei roni nii kõrgele kui mehed, kuid see ei tähenda, et neil poleks võimeid seal kõrgel hakkama saada, kui tahaksid.
Haridusministeerium arendab mida? Kohvimasinate varastamist?
Trump kaotas haridusministeeriumi sootuks ära ja kõvast seakisast hoolimata, taevas ei kukkunudki maapeale! :lol: :lol: :lol:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: elke, Google [Bot], xqwerty ja 3 külalist