Tallinna koolitoetus (mitte 1. kl)

sh teismelised
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 01 Okt 2024 20:58
Külaline kirjutas: 01 Okt 2024 20:35
Külaline kirjutas: 30 Sept 2024 20:48

Kas see, et laps läheb kooli, tuleb augusti lõpus mõnes peres üllatusena või?
Minu arust see on nii ebaaus, et kui riigi poolt on tehtud kool kohustuslikuks, siis vanemad peavad koolitarbed ise ostma.
Võiks olla sama nagu Soomes, et kõik on riigi poolt.
Töövihikud, pliitasid, kunstitarbed, vihikud, kustukummid jne.
Ainuke asi mis lapsele muretsema peab, on koolikott, riided ja soovi korral pinal.
Osalt nõustun aga riigi poolt ei ole kohustust lapsi saada. Ma ei tea kas see oleneb omavalitsusest, koolist või millestki muust aga töövihikuid enda lapsele ei ole ostma pidanud, need on olnud tasuta kooli poolt, vähemalt seni. Pliiatsid, kunstitarbed, kustutuskummid on enamusel kodus nagunii juba eelnevalt olemas. Vihikud peab tõesti ise ostma, meil läksid need kokku umbes 2€, ainuke suurem väljaminek oli korralik koolikott.
Aga ometi iga aasta saab lugeda neid ulmelisi õpetajapoolseid nimekirju lastele, kus on vaja just teatud värve, pabereid ja pliiatseid. Iga firma oma ei sobi.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Okt 2024 22:11
Külaline kirjutas: 01 Okt 2024 20:58
Külaline kirjutas: 01 Okt 2024 20:35

Minu arust see on nii ebaaus, et kui riigi poolt on tehtud kool kohustuslikuks, siis vanemad peavad koolitarbed ise ostma.
Võiks olla sama nagu Soomes, et kõik on riigi poolt.
Töövihikud, pliitasid, kunstitarbed, vihikud, kustukummid jne.
Ainuke asi mis lapsele muretsema peab, on koolikott, riided ja soovi korral pinal.
Osalt nõustun aga riigi poolt ei ole kohustust lapsi saada. Ma ei tea kas see oleneb omavalitsusest, koolist või millestki muust aga töövihikuid enda lapsele ei ole ostma pidanud, need on olnud tasuta kooli poolt, vähemalt seni. Pliiatsid, kunstitarbed, kustutuskummid on enamusel kodus nagunii juba eelnevalt olemas. Vihikud peab tõesti ise ostma, meil läksid need kokku umbes 2€, ainuke suurem väljaminek oli korralik koolikott.
Aga ometi iga aasta saab lugeda neid ulmelisi õpetajapoolseid nimekirju lastele, kus on vaja just teatud värve, pabereid ja pliiatseid. Iga firma oma ei sobi.
No päris sotiseid pabereid ja värve ju ei nõuta. Isegi kui on mõnel õpetajal mingid spetsiifilised soovid, siis kuidagi väheusutav, et pere eelarvesse lööb see sellise augu, et on vaja toetusi taga ajada ja kiruda, kui need enda soovitud ajal ei laeku. Lihtsalt imelik on lugeda selliseid vastuseid siin teemas, kui on selge, et vanematel on nutitelefonid/arvutid/padid vm millega siin foorumis aega sisustada.
Külaline

Anonymous kirjutas: 01 Okt 2024 20:35Töövihikud, pliitasid, kunstitarbed, vihikud, kustukummid jne.
Töövihikud ongi põhikooli lõpuni tasuta. Pliiatsid ja kustutuskummid on minu jaoks elementaarsed asjad ja kulumaterjal. Kuidas neid seal Soomes jagatakse? Iga kord kui ära kaob või otsa saab peab uut küsima minema?
Kõige kallimad asjad ongi ju koolikott, pinal ja riided.
Külaline

Anonymous kirjutas: 01 Okt 2024 22:11Aga ometi iga aasta saab lugeda neid ulmelisi õpetajapoolseid nimekirju lastele, kus on vaja just teatud värve, pabereid ja pliiatseid. Iga firma oma ei sobi
On keegi ka reaalselt selliste nõudmistega kokku puutunud või pärineb see info mõnest lugejakirjast? Minu isiklikud lapsed on supermarketitest pärineva kraamiga hakkama saanud ja pole mingeid erilisi nõudmisi koolist tulnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Okt 2024 23:39
Anonymous kirjutas: 01 Okt 2024 22:11Aga ometi iga aasta saab lugeda neid ulmelisi õpetajapoolseid nimekirju lastele, kus on vaja just teatud värve, pabereid ja pliiatseid. Iga firma oma ei sobi
On keegi ka reaalselt selliste nõudmistega kokku puutunud või pärineb see info mõnest lugejakirjast? Minu isiklikud lapsed on supermarketitest pärineva kraamiga hakkama saanud ja pole mingeid erilisi nõudmisi koolist tulnud.
Meil oli nt kunstiõpetuse tarbeks vajalike asjade kasti mõõdud täpselt välja toodud. Pikkus-laius-kõrgus, et täpselt mahuks lapsele antud kapi ühele riiulile ja et ka kõik asjad sinna ära mahuksid. Ja vajalike kunstitarvete nimekiri oli ka põhjalik koos firmade soovitustega. Ei pidanud just järgima, võis ka supermarketist suvalisi tarbeid osta.
Külaline

Minule laekus 1. oktoobril.
Ega see toetuse hilinemine ja kooliaasta algus meie peret vaesusse lükanud aga asi on veidi põhimõttes ka. Info puudus, kui oleks LV lehel kirjas olnud et laekub oktoobris, siis poleks ju oodanudki. Ikka arvestasin eelmisete aastate järgi kui laekus septembri keskel.

Koolialgus ei too ainult guashide ja pintslite ostu kaasa. Meil on koolis koolivorm mis on kohustuslik ja maksab päris palju. Koolikotid ei ole odavad. Kohe aasta alguses kogutakse klassirahasid. Kehalise kasvatuse riided vaja uued osta mis suvega väikseks jäänud jm. Värvid ja vihikud köömes selle kõrval.

Aga tore et seegi toetus on. On väga abiks. Lihtsalt infopuudus oli see mis kärsituks tegi.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 09:14 Minule laekus 1. oktoobril.
Ega see toetuse hilinemine ja kooliaasta algus meie peret vaesusse lükanud aga asi on veidi põhimõttes ka. Info puudus, kui oleks LV lehel kirjas olnud et laekub oktoobris, siis poleks ju oodanudki. Ikka arvestasin eelmisete aastate järgi kui laekus septembri keskel.

Koolialgus ei too ainult guashide ja pintslite ostu kaasa. Meil on koolis koolivorm mis on kohustuslik ja maksab päris palju. Koolikotid ei ole odavad. Kohe aasta alguses kogutakse klassirahasid. Kehalise kasvatuse riided vaja uued osta mis suvega väikseks jäänud jm. Värvid ja vihikud köömes selle kõrval.

Aga tore et seegi toetus on. On väga abiks. Lihtsalt infopuudus oli see mis kärsituks tegi.
Kuidas enne hakkama said? See on alles kolmas aasta kus Tallinn seda toetust maksab. Või läks su laps alles kooli ja avastasid üllatusega, et koolis käiakse koolikotiga. Riiete mainimine on üldse imelik, seda võiks juba enne lapse saamist teada, et nad kasvama hakkavad.
Kui sa oma lapse erakooli panid, siis võiksid suuta talle ka muud asjad osta. Ja koolivormidel on muide ka järelturg olemas.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 09:14 Minule laekus 1. oktoobril.

Aga info on ju täiesti olemas. Esmakordse taotluse puhul algas taotlemine see aasta 18. september ning väljamakse toimub 30 päeva jooksul (st kui taotlus on esitatud esimesel võimalusel, toimub tagasimakse hiljemalt 18. oktoobriks). Kui taotlus on juba varasemalt esitatud, siis tundub ju loogiline, et varasemate taotluste puhul ei alga tagasimaksed septembri esimeses pooles, kuna LV teeb ilmselt ka päringud koolidesse õppurite osas, kes antud toetust saama hakkavad ning selle info saab õppeaasta alguses. Eks tagasimaksed algavad sellest hetkest, kui toetuse saajate osas on selgus. Need summad on eelarvesse planeeritud. Vaevalt küll, et keegi kuskil toolil istub ja mõtleb, et ahh seekord nagu ei viitsi seda väljaminekut teha või, et venitaks nalja pärast oktoobrini. Minumeelest lihtsalt on veider täiskasvanud inimeste poolt oma kehva rahaplaneerimisoskust erinevate asutuste/LV/riigi vm kaela lükata.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Okt 2024 11:01 Kui taotlus on juba varasemalt esitatud, siis tundub ju loogiline, et varasemate taotluste puhul ei alga tagasimaksed septembri esimeses pooles, kuna LV teeb ilmselt ka päringud koolidesse õppurite osas, kes antud toetust saama hakkavad ning selle info saab õppeaasta alguses.
Septembri alguses keegi ei oodanudki, aga mina tegin näiteks avalduse kaks aastat tagasi ja eelmisel aastal laekus see raha septembri keskel. Selge, et ootasin ka seekord seda samal ajal, sest kusagil polnud vastupidist kirjas.
Külaline

Mu lapsed ei ole eraoolis, pole isegi eliitkool, aga koolivorm ikka on. Asi pole selles kuidas varem hakkama sain või kas ma ei teadnud et lapsed kasvavad. Igasugune toetus on ju abiks. Meile on 100 eurot lapse kohta suur raha, kuigi midagi ju ostmata ei jäänud ka ilma selleta. Minul on alati rõõm igasuguse raha üle. Olen ka üks neid kes tulumaksu tagastust pikkisilmi ootab, missest et ma ei ela vaesuses. Lihtsalt nii on... igasugune plaaniväline sutsakas on tore ja kulub kuhugi ikka ära. Kasvõi kogumiskontole. Mis sellest siis on? Olen lihtsalt selline 🙃

Nagu ma juba ütlesin et see ootus ja kärsitus tulenes sellest et eelneval kahel aastal on raha laekunud septembri keskel ja et midagi muutus, selle kohta info puudus.
Külaline

Anonymous kirjutas: 02 Okt 2024 19:10Mu lapsed ei ole eraoolis, pole isegi eliitkool, aga koolivorm ikka on.
Tavakoolis ei saa keegi ka sult kohustuslikku koolivormi nõuda. Seisa ometi enda ja oma laste õiguste eest.
Zorro

Postitus Postitas Zorro »

Koolirahad Tallinna linnalt käes. Mis edasi? Kas võtan rahad endale või annan lastele? Soovitusi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist