Probleem naabritega
-
Külaline
Ma elasin lapsepõlves kortermajas. Meist korrus ülevalpool elas joodikpaar koos minust mõned aastad noorema lapsega.
Tavalistel reede ja laupaevaõhtutel jõi paar ennast täis, läks omavahel tüli ja öösiti üritas mees mitu korda kuus kaasat vägistada. Naine jooksis mööda korterit ringi ja karjus… Aeg on möödunud ja väikesest tütrest on saanud joodikmehega naine… neil on lapsi kaks ja õue viiakse neid harva, jooksevad hommikud-paevad-hilisõhtud läbi kahetoalises korteris. TA kirjeldus on nagu lillepidu, aga häiriv ikka.
Tavalistel reede ja laupaevaõhtutel jõi paar ennast täis, läks omavahel tüli ja öösiti üritas mees mitu korda kuus kaasat vägistada. Naine jooksis mööda korterit ringi ja karjus… Aeg on möödunud ja väikesest tütrest on saanud joodikmehega naine… neil on lapsi kaks ja õue viiakse neid harva, jooksevad hommikud-paevad-hilisõhtud läbi kahetoalises korteris. TA kirjeldus on nagu lillepidu, aga häiriv ikka.
-
Külaline
No see on ju üsna ilmselge, mis kriuksumine see kell 8 on- hommikune boner.Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2026 08:30Siis tuleb neilt iga hommik kella 8 aegu mingi kriuksuv heli, üsna vali ja häiriv.
-
Külaline
See pole ju ka laste suhtes ok. Kas sots.ametnik ei peaks nende laste elutingimusi kontrollima?Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2026 19:14Aeg on möödunud ja väikesest tütrest on saanud joodikmehega naine… neil on lapsi kaks ja õue viiakse neid harva, jooksevad hommikud-paevad-hilisõhtud läbi kahetoalises korteris.
-
Külaline
See mööbli nihutamine ei olnud tavaline. See oli nagu võeti suur hoog sisse ja siis sõideti 3-toalise teise otsa zzzzzzzuuuuuuuuuuHHHH, mitu korda ja mitmel õhtul. Ei tea kuidas põrand neil vastu pidas.Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2026 16:27Tavapärane elutegevus-tolmuimeja, mööbli nihutamine, pesumasin, kõndimine, laste jooksmine ja mängimine. Siin pole midagi arvestada.
-
Külaline
Arvutitooliga sõidetakse. Võiksid rääkima minna ja paluda vaibad põrandale panna. Need summutavad suurema müra ära.Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2026 22:33See mööbli nihutamine ei olnud tavaline. See oli nagu võeti suur hoog sisse ja siis sõideti 3-toalise teise otsa zzzzzzzuuuuuuuuuuHHHH, mitu korda ja mitmel õhtul. Ei tea kuidas põrand neil vastu pidas.
-
Külaline
Võimalik, aga ausalt, üldse ei huvita. Joodikmees on soimanud ja ähvardanud mu pereliiget, mind kui tema teada suvalist külalist jms. Provva töötab juristina juhtivas riigiasutises ja seisku ise oma laste eest.Guest kirjutas: ↑27 Mär 2026 20:36See pole ju ka laste suhtes ok. Kas sots.ametnik ei peaks nende laste elutingimusi kontrollima?Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2026 19:14Aeg on möödunud ja väikesest tütrest on saanud joodikmehega naine… neil on lapsi kaks ja õue viiakse neid harva, jooksevad hommikud-paevad-hilisõhtud läbi kahetoalises korteris.
-
Külaline
Halloo, siin on probleem küll sinus, kui pole suutnud aastate või isegi aastakümnete jooksul endale normaalset elupinda osta.Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2026 19:14 Ma elasin lapsepõlves kortermajas. Meist korrus ülevalpool elas joodikpaar koos minust mõned aastad noorema lapsega.
-
Külaline
Mis on boner? Peab ikka pool sajandit elama ja ikka pole sellist sõna kuulnud.
-
Külaline
Tahtis pheen olla, aga rumalal läks nagu alati.
AI ülevaade
"Boner" on ingliskeelne slängisõna, mis tähistab mehe suguti erektsiooni ehk seisundit, kus peenis on verega täitunud, kõva ja laienenud. See on mitteametlik väljend erektsiooni kohta.
Tähendus: Erektsioon, "kikkis riist".
Kasutus: Kasutatakse peamiselt argises, kõnekeelses inglise keeles.
Kontekst: Seksuaalne erutus või spontaanne erektsioon.
AI ülevaade
"Boner" on ingliskeelne slängisõna, mis tähistab mehe suguti erektsiooni ehk seisundit, kus peenis on verega täitunud, kõva ja laienenud. See on mitteametlik väljend erektsiooni kohta.
-
Külaline
Mingil töllil läks riist kõvaks ja naaber ei saanud enam elada? Kolmanda Eesti elu on ikka õudne. Mingid boneri-joodikud ja asjad. Poe ees saab näo täis sõimata ja vb mingi viin osta, et edaspidi ei laamenda.Külaline kirjutas: ↑28 Mär 2026 00:10 Tahtis pheen olla, aga rumalal läks nagu alati.
AI ülevaade
-
Külaline
Eesti paadialuste sõnadest veel vähe, peate inglise omi ka siia toppima.
-
Külaline
Millised need mitte paadialuste sõnad on?Külaline kirjutas: ↑28 Mär 2026 00:27Eesti paadialuste sõnadest
On ju aidatud, kirjutasin juba korra, mis kell öörahu on, ei aita lamba puhul. Kui sinu pandud lingile vajutada, siis saab lugeda järgmist asja:Ants kirjutas: ↑27 Mär 2026 18:29No aga kus näed lammast laita siis tule ja aita laita:Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2026 17:08Mingi järgmine lammas levitab mingit Paikuse Vallavolikogu vana eeskirja. Vaatad ka, kust oma info korjad?Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2026 16:33
Öörahu on:
1) 01. september kuni 31. mai kella 23.00 kuni 07.00 ning
2) 01. juuni kuni 31. august kella 24.00 kuni 06.00.
https://www.riigiteataja.ee/akt/105072025012?leiaKehtiv
§ 56. Ülemäärase müra ja valgusefektide tekitamise ning saastamise keeld
Ja miks Te diksrimineerite oinaid?
§ 56. Ülemäärase müra ja valgusefektide tekitamise ning saastamise keeld
(1) Avalikus kohas on keelatud tekitada teist isikut oluliselt häirivat müra või valgusefekte.
(2) Mujal kui avalikus kohas on ajavahemikus kella 22.00-st kuni 6.00-ni, puhkepäevale eelneval ööl kella 00.00-st kuni 7.00-ni, keelatud tekitada kestvalt või korduvalt teist isikut oluliselt häirivat müra või valgusefekte.
Ega ei aita, tuleb jälle keegi välja, kuidas öörahu kell 23 algab. See on vananenud informatsioon, mis internetis ringleb, mu naaber ajab ka seda joru, et öörahu algab kell 23, räägi, või ära räägi, vahet pole.
-
Külaline
Aga mis ta siis sinu arvates tegema peab? Ära kolima? Oma korteris hiilima? Tolmu mitte tõmbama ja pesu mitte pesema? Lapsel mängimise ära keelama?Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2026 08:43 Huvitav teema. Ma ka ei oska seda lahendada. Meil sama teema.
Olen ka mõelnud et mida või kuidas öelda. Mu mõte jookseb juba seal kokku, kui kindlasti ta vastusena küsib " aga mis ma siis tegema pean" .
Ja nii küsitakse alati kui tahetakse rünnata tagasi.
Kui su naaber öörahu ajal oma korteris pidu ei pea ja tema normaalne elutegevus sind häirib, siis pead ju sina hoopis midagi tegema. Kui ära kolida pole võimalik, siis muuda oma korter helikindlamaks. Kui sa elad kehva kvaliteediga majas, siis sa ei saagi suurt miskit muud teha.
-
Külaline
Väikeste lastega korteris elamine on raske nii perele endile kui naabritele. Eriti, kui korter väike. Aga mida siis ikka teha, tõesti? Ikka parem, kui et neid lapsi üldse poleks.
Elan riigis, kus igasugune koduse müra tegemine pühapäeval ja riigipühal on keelatud ja naabrid ei kõhkle rikkumise korral teatamast, kuhu vaja. Trahv siis päris soolane. See kehtib siis mürarikaste tööde nagu remont, muru niitmine, trimmerdamine, kohta. Pesu pesemine, sõltub. Kui pesumasin päris naabrite seina vastu pole, siis vast võib. Endal on naaber normaalne ja ainult ühes küljes ja siis ikka vahel pesen.
Eestis on need asjad natuke teise äärmusse, pühapäeval kell 7.00 hommikul asulas muru niitmine peaks olema keelatud. Politsei peaks järjekindlamalt tegelema igasuguste öörahu rikkujatega, kes öösel lõugavad ja pidu peavad. Vahet pole, kas eramaja aias või korteris. Aga jah, lapse mäng päevasel ajal, tolmu imemine laupäeva hommikul ja muud sellised asjad sinna ei kuulu kindlasti.
Elan riigis, kus igasugune koduse müra tegemine pühapäeval ja riigipühal on keelatud ja naabrid ei kõhkle rikkumise korral teatamast, kuhu vaja. Trahv siis päris soolane. See kehtib siis mürarikaste tööde nagu remont, muru niitmine, trimmerdamine, kohta. Pesu pesemine, sõltub. Kui pesumasin päris naabrite seina vastu pole, siis vast võib. Endal on naaber normaalne ja ainult ühes küljes ja siis ikka vahel pesen.
Eestis on need asjad natuke teise äärmusse, pühapäeval kell 7.00 hommikul asulas muru niitmine peaks olema keelatud. Politsei peaks järjekindlamalt tegelema igasuguste öörahu rikkujatega, kes öösel lõugavad ja pidu peavad. Vahet pole, kas eramaja aias või korteris. Aga jah, lapse mäng päevasel ajal, tolmu imemine laupäeva hommikul ja muud sellised asjad sinna ei kuulu kindlasti.
-
Külaline
Lapse mängimist saab veidi ka suunata. Mõni peab väga normaalseks, kui laps kolgib vastu põrandat tundide kaupa, hüppab, jookseb, karjub, mängib palli vastu seina jne, jne.Lapsel mängimise ära keelama?
-
Külaline
Nõus. Ma mõtlen, et kuidas nad ise(vanemad) seal sama korteris olles seda taluvad. Ma keelan juba oma sellepärast, et endal hakkab lõpuks ajudele suur lärmKülaline kirjutas: ↑28 Mär 2026 11:51Lapse mängimist saab veidi ka suunata. Mõni peab väga normaalseks, kui laps kolgib vastu põrandat tundide kaupa, hüppab, jookseb, karjub, mängib palli vastu seina jne, jne.Lapsel mängimise ära keelama?
-
Külaline
Ma kunagi vaatasin mingit saadet Silvia Ilvesest, kui ta näitas oma uut üürikorterit. Igas toas oli pill, siis korvpallid rivis jne, jne. Ja siis kurtis, et naabrid muudkui kaebavad, et laps mängib toas palli, lisaks harjutavad terve perega pille. Kujutasin ette, kui hirmus oleks olla sellise perekonna naaber. Silvia endal mingit süüd ei näinud, lapsed ju ikka mängivad ja pille on ka vaja harjutada.Guest kirjutas: ↑28 Mär 2026 12:09Nõus. Ma mõtlen, et kuidas nad ise(vanemad) seal sama korteris olles seda taluvad. Ma keelan juba oma sellepärast, et endal hakkab lõpuks ajudele suur lärmKülaline kirjutas: ↑28 Mär 2026 11:51Lapse mängimist saab veidi ka suunata. Mõni peab väga normaalseks, kui laps kolgib vastu põrandat tundide kaupa, hüppab, jookseb, karjub, mängib palli vastu seina jne, jne.Lapsel mängimise ära keelama?![]()
-
Külaline
Ma vastaks et kui ta näeb ja kuuleb , et laps kolistab, siis mängigu temaga vaiksemat mängu. Suunaku last. Õpetagu et sellist mängu mängides on see naabreid häiriv.Guest kirjutas: ↑28 Mär 2026 10:03Aga mis ta siis sinu arvates tegema peab? Ära kolima? Oma korteris hiilima? Tolmu mitte tõmbama ja pesu mitte pesema? Lapsel mängimise ära keelama?Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2026 08:43 Huvitav teema. Ma ka ei oska seda lahendada. Meil sama teema.
Olen ka mõelnud et mida või kuidas öelda. Mu mõte jookseb juba seal kokku, kui kindlasti ta vastusena küsib " aga mis ma siis tegema pean" .
Ja nii küsitakse alati kui tahetakse rünnata tagasi.
Kui su naaber öörahu ajal oma korteris pidu ei pea ja tema normaalne elutegevus sind häirib, siis pead ju sina hoopis midagi tegema. Kui ära kolida pole võimalik, siis muuda oma korter helikindlamaks. Kui sa elad kehva kvaliteediga majas, siis sa ei saagi suurt miskit muud teha.
Nt lasteaias neid ju siseruumis ka keelatakse. Ei lubata nimelt karjuda või kolistada. Kui keegi seda teeb on see neile endile, lastele ka häiriv.
-
Külaline
Täpselt, lapsed lasteaias ka ei tohi rühmas karjuda, joosta, mingite klotsidega vastu põrandat kolkida, ustega paugutada. Saavad õppida küll, et ei ole vaja nii käituda. Siin on ikka vanema kasvatuses asi, mitte et muudmoodi pole võimalik. Ükspäev käisin kohvikus, kus mingi kolmeaastane tagus lastenurgas potte ja panne kokku pikka aega järjest. Vanemad ei teinud üldse väljagi. See lõppes alles siis, kui üks külastaja teenindajal palus see lärm lõpetada.Nt lasteaias neid ju siseruumis ka keelatakse. Ei lubata nimelt karjuda või kolistada.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 17 külalist