Aa, nüüd märkasin, et elutoa pikas seinas ei olegi akent, on vaid seal, kus rõduuks, jah? Siis on valgusega muidugi kehvasti, üks tuba jääks pime.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 14:01 Või annaks hoopis praeguse elutoa kaheks magamistoaks poolitada (ehk õnnestuks isegi kahe toa vahel akent jagada) ja praegusest suurimast magamistoast siis elutuba teha? Veetorustikega ruume ma küll kuskile korteri teise otsa tõstma ei hakkaks, see läheks nii kalliks, et siis oleks loomulikult mõistlikum suurem korter osta.
Korteri ümberplaneering 3 -> 4 tuba
-
Külaline
-
Külaline
Need enamasti ongi juba kokku ehitatud. Ja kui pole, siis ruumivõitu see ei annaks. See vannituba on nii pisike, astud sisse ja otse ees kraanikauss ning selle kõrval vann. Pesumasin on siis paljudel kraanikausi asemele pandud. Või teine variant on vanni asemele dušš ja pesumasin. Aga kui üritada kööki vannitoa arvelt suurendada, siis oleks vannituba ikka väga tilluke.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 13:55Kas praegust vannituba WC-d kokku ei annaks ehitada, nii et praegune köögiosa pisut suuremaks muuta ja selle asemele üks pisike magamistuba tekitada? Niimoodi jääks torustik ikka õigesse kohta. Kööginurga viiksid siis elutuppa üle.Külaline kirjutas: ↑03 Juul 2024 20:11 Proovin pilte lisada. Tegu paneelmaja kolmetoalise 60 rm tüüpkorteriga.
Algne:
Tulemus:
![]()
-
Külaline
Ma proovin aru saada ja mõtlen, et juhul kui finantsiliseht võimalik, miks te ei koliks ära, samasse kanti? Kusin ilma kriitikata. See tundub ju täiesti suur ettevõtmine. Ja et lapsed saavad eraldi toad, okei, aga kui toal pole akent, vabandust, aga kes seal olla tahaks? Ja lisaks imetilluke vannituba...Ja elutoast ei jää ka ju otseselt midagi järgi? Mulle tundub, et see on täielik lose-lose situation. Ehk kõikide kaotused tunduvad olevat suuremad kui kahe lapse võit, et saavad oma toa, aga tegelikult on nendest üks tuba ju sisuliselt elamiskõlbmatu. aknata tuba hakkab ju vaimsele tervisele. isegi ükski potilill ei peaks seal vastu....Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 16:13Need enamasti ongi juba kokku ehitatud. Ja kui pole, siis ruumivõitu see ei annaks. See vannituba on nii pisike, astud sisse ja otse ees kraanikauss ning selle kõrval vann. Pesumasin on siis paljudel kraanikausi asemele pandud. Või teine variant on vanni asemele dušš ja pesumasin. Aga kui üritada kööki vannitoa arvelt suurendada, siis oleks vannituba ikka väga tilluke.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 13:55Kas praegust vannituba WC-d kokku ei annaks ehitada, nii et praegune köögiosa pisut suuremaks muuta ja selle asemele üks pisike magamistuba tekitada? Niimoodi jääks torustik ikka õigesse kohta. Kööginurga viiksid siis elutuppa üle.Külaline kirjutas: ↑03 Juul 2024 20:11 Proovin pilte lisada. Tegu paneelmaja kolmetoalise 60 rm tüüpkorteriga.
Algne:
Tulemus:
![]()
-
Külaline
Ah, sorri, variandid on ka, kus elutoast saab köök-elutuba. Nii muidugi parem. Aga endiselt, kui kogu kupatus ümber ehitada, siis tunduks minu loogika järgi mõistlikum see ehitusraha panna uude elamisse ja vana maha müüa.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 00:44Ma proovin aru saada ja mõtlen, et juhul kui finantsiliseht võimalik, miks te ei koliks ära, samasse kanti? Kusin ilma kriitikata. See tundub ju täiesti suur ettevõtmine. Ja et lapsed saavad eraldi toad, okei, aga kui toal pole akent, vabandust, aga kes seal olla tahaks? Ja lisaks imetilluke vannituba...Ja elutoast ei jää ka ju otseselt midagi järgi? Mulle tundub, et see on täielik lose-lose situation. Ehk kõikide kaotused tunduvad olevat suuremad kui kahe lapse võit, et saavad oma toa, aga tegelikult on nendest üks tuba ju sisuliselt elamiskõlbmatu. aknata tuba hakkab ju vaimsele tervisele. isegi ükski potilill ei peaks seal vastu....Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 16:13Need enamasti ongi juba kokku ehitatud. Ja kui pole, siis ruumivõitu see ei annaks. See vannituba on nii pisike, astud sisse ja otse ees kraanikauss ning selle kõrval vann. Pesumasin on siis paljudel kraanikausi asemele pandud. Või teine variant on vanni asemele dušš ja pesumasin. Aga kui üritada kööki vannitoa arvelt suurendada, siis oleks vannituba ikka väga tilluke.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 13:55
Kas praegust vannituba WC-d kokku ei annaks ehitada, nii et praegune köögiosa pisut suuremaks muuta ja selle asemele üks pisike magamistuba tekitada? Niimoodi jääks torustik ikka õigesse kohta. Kööginurga viiksid siis elutuppa üle.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 00:44Ma proovin aru saada ja mõtlen, et juhul kui finantsiliseht võimalik, miks te ei koliks ära, samasse kanti? Kusin ilma kriitikata. See tundub ju täiesti suur ettevõtmine. Ja et lapsed saavad eraldi toad, okei, aga kui toal pole akent, vabandust, aga kes seal olla tahaks? Ja lisaks imetilluke vannituba...Ja elutoast ei jää ka ju otseselt midagi järgi? Mulle tundub, et see on täielik lose-lose situation. Ehk kõikide kaotused tunduvad olevat suuremad kui kahe lapse võit, et saavad oma toa, aga tegelikult on nendest üks tuba ju sisuliselt elamiskõlbmatu. aknata tuba hakkab ju vaimsele tervisele. isegi ükski potilill ei peaks seal vastu....Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 16:13Need enamasti ongi juba kokku ehitatud. Ja kui pole, siis ruumivõitu see ei annaks. See vannituba on nii pisike, astud sisse ja otse ees kraanikauss ning selle kõrval vann. Pesumasin on siis paljudel kraanikausi asemele pandud. Või teine variant on vanni asemele dušš ja pesumasin. Aga kui üritada kööki vannitoa arvelt suurendada, siis oleks vannituba ikka väga tilluke.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 13:55
Kas praegust vannituba WC-d kokku ei annaks ehitada, nii et praegune köögiosa pisut suuremaks muuta ja selle asemele üks pisike magamistuba tekitada? Niimoodi jääks torustik ikka õigesse kohta. Kööginurga viiksid siis elutuppa üle.
mul sugulane elab piirkonnas, kus on palju kortermaju, enamus 5kordsed 4-8 trepikojaga majad. korterei seal kandis müügis pidevalt päris palju. nõukaaja majad, parkimisega tihti probleeme. sugulase maja on aga piirkonna üks esimesi, 2 trepikojaga 3kordne, millel on suur piiratud tõkkepuuga krunt, kuhu mahuvad ära kõikide korteriomanike autod, mänguväljak, suur roheala. selliseid on piirkonnas vaid 3 ja neis üldiselt ei müüda kortereid. viimati oli seal korter müügis enam kui 5 a tagasi. kui mõni vanur ära sureb, siis pärijad pigem üürivad korteri välja
-
Külaline
Ma müüks ka olemasoleva maha ja ostaks 4-toalise asemele. Ega ümbertegemine odavam tule. Piltidel on need pisikesed,alla 10m2 toad ilusad ja suured, kuid tegelikkuses ei mahu sellisesse tuppa peale voodi ja kirjutuslaua suurt midagi.
-
Külaline
Teisalt, mis see magamistuba muud ongi kui magamistuba. Kirjutuslaud, riiuleid saab panna, ma tegin omale taolisse isegi torudest kardinaga kaetud riidestangi ja kummut mahtus pealekauba. Väga praktiline.Külaline kirjutas: ↑15 Juul 2024 10:05 Ma müüks ka olemasoleva maha ja ostaks 4-toalise asemele. Ega ümbertegemine odavam tule. Piltidel on need pisikesed,alla 10m2 toad ilusad ja suured, kuid tegelikkuses ei mahu sellisesse tuppa peale voodi ja kirjutuslaua suurt midagi.
-
Külaline
Olen teemaalgataja.
Tundub, et ümberplaneeringuid tehakse, veidi teistsuguselt kui minu idee, kuid siiski. Pilt kv.ee-st.

Tundub, et ümberplaneeringuid tehakse, veidi teistsuguselt kui minu idee, kuid siiski. Pilt kv.ee-st.

Kas kortermajas sellised kapitaalsed ümberehitused lubatud on? Mida kindlustus arvab, kui Ehtiusregistris muudatused sisse viimata jne jne ...
-
Külaline
Omavoliline ehitamine on hull asi ja kui see projekt nüüd teha paberile ja minna sellega KÜ ja siis ikkagi KOV, siis seda luba ehitamiseks ei anta. Kui ehitada omavoliliselt, siis ei saa seda pärast hästi müüa ja üldse tuleb KÜ ikkagi kooskõlastus saada. See kõik ei tasu abs ära, kui korter ei meeldi siis tasuks mõni teine soetada.
Mis sa sinna KÜ lähed? Korter ja kortermaja jne ei kuulu ju KÜ-le. Omanikke näed Kinnistusraamatust ja seal KÜ puudub.Külaline kirjutas: ↑27 Sept 2024 18:04Omavoliline ehitamine on hull asi ja kui see projekt nüüd teha paberile ja minna sellega KÜ ja siis ikkagi KOV, siis seda luba ehitamiseks ei anta. Kui ehitada omavoliliselt, siis ei saa seda pärast hästi müüa ja üldse tuleb KÜ ikkagi kooskõlastus saada. See kõik ei tasu abs ära, kui korter ei meeldi siis tasuks mõni teine soetada.
-
Külaline
Mis jutt see on? Teised omanikud peavad andma ümberehituseks notariaalse nõusoleku, muidu ei võta ehitusregister jutulegi.Ants kirjutas: ↑27 Sept 2024 20:35Mis sa sinna KÜ lähed? Korter ja kortermaja jne ei kuulu ju KÜ-le. Omanikke näed Kinnistusraamatust ja seal KÜ puudub.Külaline kirjutas: ↑27 Sept 2024 18:04Omavoliline ehitamine on hull asi ja kui see projekt nüüd teha paberile ja minna sellega KÜ ja siis ikkagi KOV, siis seda luba ehitamiseks ei anta. Kui ehitada omavoliliselt, siis ei saa seda pärast hästi müüa ja üldse tuleb KÜ ikkagi kooskõlastus saada. See kõik ei tasu abs ära, kui korter ei meeldi siis tasuks mõni teine soetada.
Ehitusregister võtab jutule küll, sest otsuseid teeb sisuliselt sama ebakompetentne ametnik, kes väljastas ka projekteerimistingimused. KOV vallaviletsus on lihtsalt kummitempel. DP puhul võib jah, minna aruteluks volikogus.
Ehitusteatis või –luba on tüüpne haldusakt ja vaidlustatav 30 päeva jooksul (vaadake § 16.):
https://www.riigiteataja.ee/akt/106072023031?leiaKehtiv
https://www.riigiteataja.ee/akt/105032015001?leiaKehtiv (eriti selle Lisad)
Nõuded ehitusprojektile: https://www.riigiteataja.ee/akt/109062015025
Projekteerija pädevus: www.kutsekoda.ee sisestage ees- ja perekonnanimi. Arhitekt ei otsusta, milline sein on kandev ja maha võtta jne … selleks on teise kutsetunnistusega inimesed.
Kui soovite veelgi kindlam olla, et hilisemaid jamasid vältida, siis projekti staadiumis:
https://www.riigiteataja.ee/akt/109062015025
Ehitusteatis või –luba on tüüpne haldusakt ja vaidlustatav 30 päeva jooksul (vaadake § 16.):
https://www.riigiteataja.ee/akt/106072023031?leiaKehtiv
https://www.riigiteataja.ee/akt/105032015001?leiaKehtiv (eriti selle Lisad)
Nõuded ehitusprojektile: https://www.riigiteataja.ee/akt/109062015025
Projekteerija pädevus: www.kutsekoda.ee sisestage ees- ja perekonnanimi. Arhitekt ei otsusta, milline sein on kandev ja maha võtta jne … selleks on teise kutsetunnistusega inimesed.
Kui soovite veelgi kindlam olla, et hilisemaid jamasid vältida, siis projekti staadiumis:
https://www.riigiteataja.ee/akt/109062015025
-
Külaline
kui kandvaid seinu maha ei veta, siis pole ju probleem. Aga kas asi kogu seda ehitust väärt on? Tegu ju tavalise korteriga, kindlsti leiaks ka samas kandis sobiva lahendusega teise korteri.
-
Külaline
Kindlustuse seisukohast on probleem olemas kui ehitusregistris ei ole sama mis on tegelikkuses, siis nad keelduvad kindlustamisest kui see mujale tehtud vannituba lekkima hakkab ja naabrile veekahjustuse tekitab. Selleks et kõik dokumendid ja joonised korras oleks ja need siis registrisse esitada, see on kulukas ja tüütu bürokraatia. Sellepärast mina arvan ka, et see ümberehitus ei tasu ära.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist