Külaline kirjutas: ↑06 Juul 2024 08:21
See polegi nagu teooria vaid pigem uskumus, et laps saadakse ja planeeritakse üle 40 aastaselt. Jah, aina saabki lugeda, et jälle üks üle 40 aastane sai lapse. Tundub nii kerge ja lihtne. Mu tuttav ämmakas, aga ütleb, et kuulda saabki vaid edulugudest, mis tekitab tunde, et see on kerge. Päriselt on raskusi juba rasestumisega, kasvab haiguste risk ja taastumine on raskem. Edulood aga tekitavad muretuse lükata lapse saamine edasi. Edututest lugudest ei ole ju palju lugeda. Sellest mida näevad naistearstid.
Just, see ei ole vandenõuteooria, vaid pigem enese lohutamise uskumus. Muus osas olen sinuga täitsa nõus. Tegelikult on kõigega siin elus nõnda, et räägitakse ainult erandlikest lugudest, mis rääkija soovunemaid kuidagi toetavad, ja neid erandjuhtumeid räägitakse senikaua, kuni need võetakse juba normiks, reegliks.
Mul endal on tuua sarnane näide: nimelt on mul lapsendatud laps, beebieast juba. Andsin talle muidugi rinnapiimaasendajat. Mingil hetkel tekkis mu kõrvale paar tuttavat naist, kes olid kuulnud kusagilt, et lapsendajast ema, kes iial elus pole sünnitanud, pidavat saama toita beebit omaenese rinnapiimaga. Kui uurisin, et kust nende info pärineb, siis viidati mingitele vägevatele "välismaa uurimustele" ja räägiti, et vot üks naine Ameerikas olla saanud küll oma lapsendatud beebit ise rinnaga toita nagu peab. Ise nad ühtegi sellist naist muidugi ei tundnud. Ja see teema tõstatati ikka korduvalt - et miks siis sina oma beebit ikkagi rinnaga ei toida, tegelikult sa ju saad küll, sinu probleem on su kahe kõrva vahel ja ainult ise arvad, et ei saa!
Algul oli naljakas, viimaks muutus tüütuks. Võib-olla tõesti kuskil keegi on ilma sünnitamata saanud laste rinnaga toitmisega hakkama, kuid päris kindlasti pole tegu reegliga. Isegi kui suure üritamise peale mõni tilk välja tulebki, ei piisa sellest päris kindlasti lapse kõhu täis saamiseks. Mõnel on vist kooli bioloogiatunnid mööda külgi maha jooksnud.