Riik tahab arstide koormuse vähendamiseks õdedele õigusi juurde anda
-
Külaline
Ega suvaline inimene ei oskagi mingit hinnangut meditsiinisüsteemile anda, see on arusaadav. Mida nemad ka sellest teavad, kuidas see toimib või milline seal rahakasutus on.
-
Külaline
Nii on. Igaüks võib rääkida oma konkreetsest kokkupuutest arstidega, aga kogu süsteemi toimimisest ei tea tavainimene midagi.Külaline kirjutas: ↑25 Dets 2025 20:38 Ega suvaline inimene ei oskagi mingit hinnangut meditsiinisüsteemile anda, see on arusaadav. Mida nemad ka sellest teavad, kuidas see toimib või milline seal rahakasutus on.
Kui nii hästi kõiki valupunkte teaks, siis oleks ju võinud ise Tervisekassa uueks juhiks kandideerida.
-
Külaline
Reaalselt vähendaks koormust see, kui inimesed enda eest ise rohkem hoolt kannaks, mitte kogu vastutust meditsiinisüsteemile ei veeretaks. Tohutult palju on elustiilihaiguseid ning tohutult palju on saamatust ja rumalust.
Ise istusin hiljuti luumurruga emos, minuga samas ruumis "juba 4s päev köha", "pole 3 päeva kakanud" ja "pea käib ringi" seltskond. Inimestel puuduvad oskused ja teadmised ennast ise esmatasandil ravida, see on suurim probleem. Arstile joostakse iga asjaga alates 37 "palavikust" kuni punnideni ninal. Iga pöörduja peab saama vastuvõtu, personaalse lähenemise, uuringud, raviskeemi jne. Mõelge nüüd ise, kas on sellist ressurssi meil.
Ise istusin hiljuti luumurruga emos, minuga samas ruumis "juba 4s päev köha", "pole 3 päeva kakanud" ja "pea käib ringi" seltskond. Inimestel puuduvad oskused ja teadmised ennast ise esmatasandil ravida, see on suurim probleem. Arstile joostakse iga asjaga alates 37 "palavikust" kuni punnideni ninal. Iga pöörduja peab saama vastuvõtu, personaalse lähenemise, uuringud, raviskeemi jne. Mõelge nüüd ise, kas on sellist ressurssi meil.
-
Külaline
On arutatud ka palju inimeste endi eelneva panustamise üle - päris palju teste on apteegis müügil, usaldusväärsed. Pakuti välja, et kui inimene on ise juba testinud oma maksaensüümide või vitamiinide taset, leidnud halva vastuse, võiksid arstid ka seda arvestada, mitte suunata uuele täpselt samale testile.
Palju poleemikat on praegu D-vitamiini analüüsimise vajaduse suhtes igas vereproovis.
Palju poleemikat on praegu D-vitamiini analüüsimise vajaduse suhtes igas vereproovis.
-
Külaline
Mu töökaaslane osts apteegist puukborrelioositesti, maksis 15€. Test oli positiivne, aga perearst ei saa seda aktsepteerida. Tehti ikkagi uued.
-
Külaline
Tuli siis teistsugune vastus või?Külaline kirjutas: ↑26 Dets 2025 20:34 Mu töökaaslane osts apteegist puukborrelioositesti, maksis 15€. Test oli positiivne, aga perearst ei saa seda aktsepteerida. Tehti ikkagi uued.
-
Külaline
See ei ole meditsiinisüsteemi raiskamine. Süsteem kulutas ju raha ikka ainult ühe testi peale. Kui su töökaaslane oleks tahtnud, et süsteem üldse selle peale ei kulutanuks, siis oleks ta pidanud tegema oma raha eest testi Synlabis vereanalüüsi, mitte ostma apteegist kiiresti. Synlabis tehtud vereanalüüsi tulemus oleks läinud digilukku ja arstil poleks vaja olnud uut tellida.Guest kirjutas: ↑26 Dets 2025 20:34 Mu töökaaslane osts apteegist puukborrelioositesti, maksis 15€. Test oli positiivne, aga perearst ei saa seda aktsepteerida. Tehti ikkagi uued.
-
Külaline
Arvestades, et tervisekassa uueks juhiks sai inimene, kes on töötanud Tallinna Vee ning Eesti Raudtee juhtkonnas ja hetkel on Elektrilevi nõukogu juht, siis ma ütleksin, et meditsiinivaldkonna valupunktidest teab tema täpselt sama vähe kui iga teine suvaline inimene.Guest kirjutas: ↑25 Dets 2025 21:05Nii on. Igaüks võib rääkida oma konkreetsest kokkupuutest arstidega, aga kogu süsteemi toimimisest ei tea tavainimene midagi.Külaline kirjutas: ↑25 Dets 2025 20:38 Ega suvaline inimene ei oskagi mingit hinnangut meditsiinisüsteemile anda, see on arusaadav. Mida nemad ka sellest teavad, kuidas see toimib või milline seal rahakasutus on.
Kui nii hästi kõiki valupunkte teaks, siis oleks ju võinud ise Tervisekassa uueks juhiks kandideerida.
-
Külaline
Tema teab ilmselt raha kasutamisest vägagi palju.Külaline kirjutas: ↑26 Dets 2025 21:48Arvestades, et tervisekassa uueks juhiks sai inimene, kes on töötanud Tallinna Vee ning Eesti Raudtee juhtkonnas ja hetkel on Elektrilevi nõukogu juht, siis ma ütleksin, et meditsiinivaldkonna valupunktidest teab tema täpselt sama vähe kui iga teine suvaline inimene.Guest kirjutas: ↑25 Dets 2025 21:05Nii on. Igaüks võib rääkida oma konkreetsest kokkupuutest arstidega, aga kogu süsteemi toimimisest ei tea tavainimene midagi.Külaline kirjutas: ↑25 Dets 2025 20:38 Ega suvaline inimene ei oskagi mingit hinnangut meditsiinisüsteemile anda, see on arusaadav. Mida nemad ka sellest teavad, kuidas see toimib või milline seal rahakasutus on.
-
Külaline
Tänapäeval käib nii, et õde vaatab üle, pakub välja, mida oleks vaja teha (sh analüüsid) ja arst kinnitab (või mitte) selle valiku.Guest kirjutas: ↑25 Dets 2025 20:29Õde vaatabki. Sest temal pole nagunii võimalik mingeid analüüse tellida ja lähtubki täpselt kirja pandud andmetest.Külaline kirjutas: ↑25 Dets 2025 20:26Ma käisin hiljuti rinnakabinetis kontrollis, isegi sealne õde vaatas kõik mu viimase aasta jooksul tehtud analüüsid ja uuringud üle, et täit pilti saada. Iialgi ei usu, et mõni arst suvaliselt mingeid analüüse telliks.
Arstid on teisel tasandil.
-
Külaline
Miks sa arvad, et teised siin raha kasutamisest midagi ei tea? Naiivitar.Guest kirjutas: ↑26 Dets 2025 21:57Tema teab ilmselt raha kasutamisest vägagi palju.Külaline kirjutas: ↑26 Dets 2025 21:48Arvestades, et tervisekassa uueks juhiks sai inimene, kes on töötanud Tallinna Vee ning Eesti Raudtee juhtkonnas ja hetkel on Elektrilevi nõukogu juht, siis ma ütleksin, et meditsiinivaldkonna valupunktidest teab tema täpselt sama vähe kui iga teine suvaline inimene.Guest kirjutas: ↑25 Dets 2025 21:05
Nii on. Igaüks võib rääkida oma konkreetsest kokkupuutest arstidega, aga kogu süsteemi toimimisest ei tea tavainimene midagi.
-
Külaline
Sellepärast kandideeriski samaaegselt nii Tervisekassa kui Riigi Kaitseinvesteeringute Keskuse juhiks nagu meediast lugeda võis? https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1204 ... ndidaadiksGuest kirjutas: ↑26 Dets 2025 21:57Tema teab ilmselt raha kasutamisest vägagi palju.Külaline kirjutas: ↑26 Dets 2025 21:48Arvestades, et tervisekassa uueks juhiks sai inimene, kes on töötanud Tallinna Vee ning Eesti Raudtee juhtkonnas ja hetkel on Elektrilevi nõukogu juht, siis ma ütleksin, et meditsiinivaldkonna valupunktidest teab tema täpselt sama vähe kui iga teine suvaline inimene.Guest kirjutas: ↑25 Dets 2025 21:05
Nii on. Igaüks võib rääkida oma konkreetsest kokkupuutest arstidega, aga kogu süsteemi toimimisest ei tea tavainimene midagi.
-
Külaline
Mis selles imelikku on, et tippjuht mitmesse erineva valdkonna ettevõttesse kandideerib? Tippjuht ei pea teadma midagi sellest valdkonnast, mida ta juhib, isegi ehk on hea, kui ta midagi ei tea. Tema tuleb lihtsalt juhtimiskogemusega ja loob või juhib süsteemi, millega juhitakse kas riigikaitset, kaupluseketti, tervisekassat või lihatööstust. Mõningased taustateadmised on abiks, aga mitte hädavajalikud.Guest kirjutas: ↑26 Dets 2025 22:11Sellepärast kandideeriski samaaegselt nii Tervisekassa kui Riigi Kaitseinvesteeringute Keskuse juhiks nagu meediast lugeda võis? https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1204 ... ndidaadiksGuest kirjutas: ↑26 Dets 2025 21:57Tema teab ilmselt raha kasutamisest vägagi palju.Külaline kirjutas: ↑26 Dets 2025 21:48
Arvestades, et tervisekassa uueks juhiks sai inimene, kes on töötanud Tallinna Vee ning Eesti Raudtee juhtkonnas ja hetkel on Elektrilevi nõukogu juht, siis ma ütleksin, et meditsiinivaldkonna valupunktidest teab tema täpselt sama vähe kui iga teine suvaline inimene.
-
Külaline
Eks ta vist tanki pandi, et teeks ära mingid asjad, mida poliitikud teha käsivad, aga mis on inimeste ja ka arstide jaoks väga valulikud. Ega oma sissetulekut vähendada ei taha keegi. Näiteks see perarstide kisa, et hakatakse teisiti rahastama. Sest asi on veidi käest läinud, et nii suur hulk ravirahast läheb lihtsalt kasumiks. See asi on käest ära läinud. Eks teisi asju on veel, mida tahetakse muuta. Siis läheb kogu viha tema peale. Eks saame näha, mis hirmsad asjad sealt tulema hakkavad.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 01:11Mis selles imelikku on, et tippjuht mitmesse erineva valdkonna ettevõttesse kandideerib? Tippjuht ei pea teadma midagi sellest valdkonnast, mida ta juhib, isegi ehk on hea, kui ta midagi ei tea. Tema tuleb lihtsalt juhtimiskogemusega ja loob või juhib süsteemi, millega juhitakse kas riigikaitset, kaupluseketti, tervisekassat või lihatööstust. Mõningased taustateadmised on abiks, aga mitte hädavajalikud.Guest kirjutas: ↑26 Dets 2025 22:11Sellepärast kandideeriski samaaegselt nii Tervisekassa kui Riigi Kaitseinvesteeringute Keskuse juhiks nagu meediast lugeda võis? https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1204 ... ndidaadiks
-
Külaline
Ma natuke siiski imestan, et tippjuht ise sellise asjaga nõus oli. Aga ju siis on palka vaja teenida.Külaline kirjutas: ↑27 Dets 2025 10:26Eks ta vist tanki pandi, et teeks ära mingid asjad, mida poliitikud teha käsivad, aga mis on inimeste ja ka arstide jaoks väga valulikud.
-
Külaline
Pappi tuleb, siis tuleb minna. Mis see keskealine naisterahvas siis niiväga valida saab. Vaadake ise, mis on keskealiste tippjuhtidega saanud, aina kehvemad kohad tulevad. See naisterahvas minu arust eelmiselt kohalt lasti lahti.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 11:43Ma natuke siiski imestan, et tippjuht ise sellise asjaga nõus oli. Aga ju siis on palka vaja teenida.Külaline kirjutas: ↑27 Dets 2025 10:26Eks ta vist tanki pandi, et teeks ära mingid asjad, mida poliitikud teha käsivad, aga mis on inimeste ja ka arstide jaoks väga valulikud.
-
Külaline
Täpselt nagu nõukaajal, kui ühelt kohalt lahti, siis partei annab kohe järgmiseKülaline kirjutas: ↑27 Dets 2025 01:11Sellepärast kandideeriski samaaegselt nii Tervisekassa kui Riigi Kaitseinvesteeringute Keskuse juhiks nagu meediast lugeda võis? https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1204 ... ndidaadiks
https://www.err.ee/1609649210/kohus-moi ... ere-oigeks
-
Külaline
Politseis ja poliitikas käib tõesti nii, kui on oma joped. Aga naistega on see harva nii, see naine on ikka pidanud oma kohtade nimel väga palju pingutama, pole talle midagi ensesestmõistetavalt antud. Rahaasju ta kindlasti jagab hästi, ainuke asi, et Tervisekassas ei käi rahaasjad päris plussi ja miinuse järgi.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 12:08Täpselt nagu nõukaajal, kui ühelt kohalt lahti, siis partei annab kohe järgmiseKülaline kirjutas: ↑27 Dets 2025 01:11Sellepärast kandideeriski samaaegselt nii Tervisekassa kui Riigi Kaitseinvesteeringute Keskuse juhiks nagu meediast lugeda võis? https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1204 ... ndidaadiks
https://www.err.ee/1609649210/kohus-moi ... ere-oigeks
-
Külaline
Otsusta siis juba ära, kas valiti sellepärast, et tunneb meditsiinivaldkonna valupunkte või sellepärast, et tunneb raha.Guest kirjutas: ↑26 Dets 2025 21:57Tema teab ilmselt raha kasutamisest vägagi palju.Külaline kirjutas: ↑26 Dets 2025 21:48Arvestades, et tervisekassa uueks juhiks sai inimene, kes on töötanud Tallinna Vee ning Eesti Raudtee juhtkonnas ja hetkel on Elektrilevi nõukogu juht, siis ma ütleksin, et meditsiinivaldkonna valupunktidest teab tema täpselt sama vähe kui iga teine suvaline inimene.Guest kirjutas: ↑25 Dets 2025 21:05
-
Külaline
Mis otsusta ära. Mina pole väitnud, et ta meditsiinivaldkonna valupunkte teab. Ma ütlesin, et raha tunneb. Kas sinu arust mingi haavapuidufirma ja Tallinna Vesi pole erinevad, sai ka töötatud küll.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 12:40Otsusta siis juba ära, kas valiti sellepärast, et tunneb meditsiinivaldkonna valupunkte või sellepärast, et tunneb raha.Guest kirjutas: ↑26 Dets 2025 21:57Tema teab ilmselt raha kasutamisest vägagi palju.Külaline kirjutas: ↑26 Dets 2025 21:48
Arvestades, et tervisekassa uueks juhiks sai inimene, kes on töötanud Tallinna Vee ning Eesti Raudtee juhtkonnas ja hetkel on Elektrilevi nõukogu juht, siis ma ütleksin, et meditsiinivaldkonna valupunktidest teab tema täpselt sama vähe kui iga teine suvaline inimene.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist