Külaline kirjutas: ↑23 Jaan 2026 21:11
Külaline kirjutas: ↑23 Jaan 2026 18:47
Külaline kirjutas: ↑23 Jaan 2026 18:24
Jutt ei käi sellest, kas on võimalik vältida uudiseid nendest. Olen nõus - ei saa vältida! Jutt käib aga sellest, kas läheb korda või kas pakub huvi. Ja kui sa selle Delfi pealkirja avad või sa avad siin foorumis vastava teema, ja kukud kaasa rääkima, siis näitab see, et sa ei ole sugugi mitte ükskõikne nende inimeste ja nende tegemiste suhtes.
Kui mina näen Delfis mingit pealkirja, mis mind ei kõneta, mis ei ole huvitav, siis ma ei ava artiklit. Samuti ei kommenteeri ega avalda arvamust kuskil foorumis või kommentaariumis.
Põhimõtteliselt avaldavad inimesed alati oma arvamust, nii selle kohta mis kõnetab, kui ka selle kohta, mis ärritab. Me ei saa öelda, et miks sa siis vaatad ja kommenteerid. Kui kolleeg tuleb tööle ultraminiga, siis kommenteeritakse ka kohvinurgas.

Me omame oma arvamust ja tahame seda jagada teiste sarnase mõtteviisiga inimestega. Ehk siis kõigil on õigus kaasa rääkida. Mind näiteks ärritavad bussis kõvasti telefoniga rääkivad inimesed, mis on siis lahendus? Ära mine bussi?
Tegelikult ju nii ongi! Mind ei ärrita bussis miski, sest ma lihtsalt ei sõida ühistranspordiga, miks peaks? Mida enam on võimalik elimineerida see, mis ei meeldi ja elada seda elu, mis meeldib, siis ma tõesti ei näe põhjust, miks seda mitte teha.
Jäängi vist arvama, et kust planeedilt sa tuled? Et kui bussiga sõita ei meeldi, ära sõida, osta auto või veel parem, tööta kodukontoris. Ühesõnaga elimineerime kõik, mis häirib, rumal ajakirjanik, nõme ülemus ja aeglane ettekandja. Peakski selle ellu viima hommikusel ajal muruniitmist harrastava naabriga. Suveni on veel aega, küllap selleks ajaks välja mõtlen, kuidas täpselt seda korraldada.
Üldiselt, uskudes, õigem oleks siiski öelda, siiralt lootes, et nii piiratud mõtlemisega inimesi ei saa päriselt olla, arvan, et siin on mõningaid provokaatoreid, kes meelega tekitavad vastuolu ja vaidluseid. Motiive on muidugi mitmesuguseid, aga ma ei viitsi seda lahkama hakata, lähen parem huvitavamale tegevusele.