Kui üks eelistab elada väiksemas ja teine suuremas kohas

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 04 Nov 2025 08:37
Külaline kirjutas: 03 Nov 2025 17:25 Madal sündivus hakkab umbes 2045 eriti märgatavalt kinnsivaraturul tundma andma- suur demograafiline grupp on lapsed kodust välja saanud või hakkab pensionile jääma, pensionärid suunavad hulgi oma maju müüki, aga noori pole, kes seda ostaks.
Tartu elanike arv on olnud viimased 50 aastat keskmiselt umbes 100 000. Samas on päris palju uusi elamurajoone ehitatud. Tekib küsimus, et kui kinnisvara tuleb pidevalt juurde, aga elanike arv ei kasva, siis kõigisse korteritesse ja majadesse ei jätku inimesi, aga kinnisvaral on omanikud. Kui üürnikke ka igasse korterisse ei jätku, siis kes neis kõigis elavad?
Kas sa ei tea, et viimasel ajal on trend hoida üldse oma kallis kinnisvara tühjana. Kinnisvara hind kasvab ajas nagunii ja saab hiljem nii ehk naa kasumiga maha müüa. Kommunaalkulud on kõrge kinnisvarahinna puhul olematud.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 07:51
Külaline kirjutas: 03 Nov 2025 17:25
Kas sa ei tea, et viimasel ajal on trend hoida üldse oma kallis kinnisvara tühjana. Kinnisvara hind kasvab ajas nagunii ja saab hiljem nii ehk naa kasumiga maha müüa. Kommunaalkulud on kõrge kinnisvarahinna puhul olematud.
Ärimeestel ja eraisikutel on vahe. Praegu on kinnisvara hinnad juba niigi kõrged ja hea aeg müüa. Kui eesmärgiks on teenida kasumit, siis ei taha keegi pikalt oma kinnisvara tühjana hoida. Keskküttega korteritel pole küttekulud üldsegi väikesed, samuti igakuised laenumaksed ja sadu eurosid ei soovita tühjalt maksta. Pensionärid laenu ei maksa, aga nede jaoks on isegi ühe, keskküttega korteri kommunaalkulud suured, rääkimata maksmine kahe eest.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Nov 2025 18:53
Külaline kirjutas: 04 Nov 2025 15:57
Külaline kirjutas: 04 Nov 2025 14:56
Mõistlikkus sõltub rahakoti suurusest. Taolise korteri sissemakse on 50 tuhat, laen kuus 1000+siis kommunaalid.
See, otsib pikaks ajaks elukohta, pigem ostab ja valdav osa tudengitest, kes sõltuvad enamasti vanemate rahakotist, ei maksa tuhat eurot üürile ja kommunaalidele.
Külaline

Ilus kahetoaline heas asukohas on paras, kui seda kasutatakse peamiselt nö linnapuhkuseks (üritused, külaskäimised, shopping).
Rendileandmiseks soetaksin pigem sellise, mida on kerge tudengile üürida. Samuti väike, aga asukohalt odavam.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 11:36
Rendileandmiseks soetaksin pigem sellise, mida on kerge tudengile üürida. Samuti väike, aga asukohalt odavam.
Odavamad korterid on Annelinnas, aga kas tudengid tahavad neid? Kas soodsam pind on asukohast tähtsam?
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Nov 2025 15:26 lihtsalt endale sobivamasse piirkonda või tulusama üürihinnaga piirkonda (et tulud kulusid ikka kataks ja ise peale maksma ei peaks sellele lõbule).
Kinnisvara kuulutusi sirvides, võib linnapiiril leida enam-vähem sama hinnaga kortereid, kui parema asukohaga vanades, renoveeritud kortermajades. Siin tekibki dilemma, kui korterit kasutaks pidevalt oma pere tarbeks, siis enam-vähem on teada, milline see võiks olla, kui suur ja mis piirkonnad rohkem meeldivad, aga üürikorterite puhul on tähtsad teised kriteeriumid.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Nov 2025 08:34
Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 07:51
Ärimeestel ja eraisikutel on vahe. Praegu on kinnisvara hinnad juba niigi kõrged ja hea aeg müüa. Kui eesmärgiks on teenida kasumit, siis ei taha keegi pikalt oma kinnisvara tühjana hoida. Keskküttega korteritel pole küttekulud üldsegi väikesed, samuti igakuised laenumaksed ja sadu eurosid ei soovita tühjalt maksta. Pensionärid laenu ei maksa, aga nede jaoks on isegi ühe, keskküttega korteri kommunaalkulud suured, rääkimata maksmine kahe eest.
Vastasin küsimusele, kuidas saab kinnisvara hulk suureneda, kui elanike arv ei kasva.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Nov 2025 15:18
Külaline kirjutas: 03 Nov 2025 13:46
Guest kirjutas: 03 Nov 2025 12:24
Pigem loeks nüüd arvamusi, kuhu investeerikste ja miks?
Pakun, et siin investeerimisega tegelevaid inimesi palju ei liigu ja seepärast ei oska enamus ka eriti nõu anda.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Nov 2025 14:05Odavamad korterid on Annelinnas, aga kas tudengid tahavad neid? Kas soodsam pind on asukohast tähtsam?
Tartu on nii väike, et pole erilist vahet.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Nov 2025 15:34
Guest kirjutas: 04 Nov 2025 14:56
Külaline kirjutas: 04 Nov 2025 14:15
Miks ei raatsiks? Uusarenduse 2-toalise eest saab 700-800 eurot, mingi paadialune seda ei rendi.
Päris paadialusied ei tule, omapärase käitumisega üürnikke ei saa päris välistada.
Omapärase käitumisega üürnike võtmine on nagunii riskantne, aga mida uuem korter, seda suurem risk.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Nov 2025 14:48
Guest kirjutas: 04 Nov 2025 14:56
Miks ei raatsiks? Uusarenduse 2-toalise eest saab 700-800 eurot, mingi paadialune seda ei rendi.
Päris paadialusied ei tule, omapärase käitumisega üürnikke ei saa päris välistada.
Omapärase käitumisega üürnike võtmine on nagunii riskantne, aga mida uuem korter, seda suurem risk.
Kuidas selles uuemas korteris see risk suurem on? Inimene, kes kardab riske, ei saagi sellise bisnesiga tegeleda. Mul on hetkel Tallinnas 11 üürikorterit ja ma ei karda mitte midagi. Üks asi, mida ma kindlasti ei tee-ei kasuta kunagi maakleri teenuseid. Teiseks ei avalda üürikuulutust koos enda telefoniga. Huvilised saadavad kirja ja sealt vaatab edasi. Kohtun isiklikult ning otsustan sisetunde järgi. Kohe kindlasti ei kuuluta ma tasuta facebooki gruppides, vot seal liigub suur kontsentratsioon saasta. 20 aasta jooksul olen saanud kahel korral maksetega vastu pükse-ühel korral oli tegu 4 lapse emaga-õppetund, enam ei võta. Teisel korral poliitikuga-õppetundi polegi, mitu aastat maksis ilusasti. Kogu lugu. Mõlemal korral paar tuhat eurot, see pole eriti märkimisväärne nii pika perioodi ja paljude korterite puhul. Mida veel-ma pole kunagi käinud jooksvalt kortereid vaatamas, kui inimesed sees.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Nov 2025 17:42
Kuidas selles uuemas korteris see risk suurem on? Inimene, kes kardab riske, ei saagi sellise bisnesiga tegeleda. Mul on hetkel Tallinnas 11 üürikorterit ja ma ei karda mitte midagi. Üks asi, mida ma kindlasti ei tee-ei kasuta kunagi maakleri teenuseid. Teiseks ei avalda üürikuulutust koos enda telefoniga. Huvilised saadavad kirja ja sealt vaatab edasi. Kohtun isiklikult ning otsustan sisetunde järgi. Kohe kindlasti ei kuuluta ma tasuta facebooki gruppides, vot seal liigub suur kontsentratsioon saasta. 20 aasta jooksul olen saanud kahel korral maksetega vastu pükse-ühel korral oli tegu 4 lapse emaga-õppetund, enam ei võta. Teisel korral poliitikuga-õppetundi polegi, mitu aastat maksis ilusasti. Kogu lugu. Mõlemal korral paar tuhat eurot, see pole eriti märkimisväärne nii pika perioodi ja paljude korterite puhul. Mida veel-ma pole kunagi käinud jooksvalt kortereid vaatamas, kui inimesed sees.
Ma pakun, et Tallinna ja Tartu üüriturg on erinevad. Inimene, kes tuleb Tallinnasse hea palgaga tööle, tõenäoliselt üüribki esialgu uue või heas seisukorras korteri. Tartu puhul on üürilisteks valdavalt tudengid, kes otsivad soodsat elamispinda. Rikkurid ostavad oma lastele õppimisperioodiks pigem kööktoa või väikese korteri, mille hiljem maha müüvad. Noored tudengid ja töötavad inimesed võivad olla oma elukommetelt üsna erinevad, see ei tähenda, et poleks erandeid. Teise linna õppima tulnud noored hakkavad alles iseseisvuma ja nautima vabadust. Mõni tudeng võib olla asju hoidev, korralik ja puhtusest lugu pidav, aga need, kes sõltuvad vanemate rahakotist ei pruugi tunda suurt vastutust üürileandja vara suhtes.
Külaline

Teisel korral poliitikuga-õppetundi polegi, mitu aastat maksis ilusasti. Kogu lugu. Mõlemal korral paar tuhat eurot, see pole eriti märkimisväärne nii pika perioodi ja paljude korterite puhul. Mida veel-ma pole kunagi käinud jooksvalt kortereid vaatamas, kui inimesed sees.
Paari tuhande eurone kaotus on piisav, et juhtumit õppetunniks nimetada.
Külaline

Üks asi, mida ma kindlasti ei tee-ei kasuta kunagi maakleri teenuseid. Teiseks ei avalda üürikuulutust koos enda telefoniga. Huvilised saadavad kirja ja sealt vaatab edasi. Kohtun isiklikult ning otsustan sisetunde järgi.
Seepärast võikski üürile antav elamispind asuda lähedal, et huvilistega isiklikult kohtuda. Pole mõtet sõita teise Eesti otsa sõita, et võimalike üürnikega kohtuda, kes võib-olla kokkulepitud ajal kohalegi ei ilmu.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist