Mis teid häirib?

vana hea klassika
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Guest kirjutas: 07 Okt 2025 07:11
Egalitaar kirjutas: 06 Okt 2025 21:39Liisi Ojamaa, luuletaja, kes nüüdseks on lahkunud, kõndis samuti peamiselt paljajalu.
Kas see fakt peaks paljajalu käimise kuidagi normaalsemaks muutma?

Muide, siin ma nüüd tõesti väidan, et tegelikult on see normaalne. Lihtsalt meie kliimas ei ole. Kuigi me paneme ennast soojalt riidesse, jääme me füsioloogiliselt siiski loomadeks, ja loodus ei loonud loomi saabastega käimiseks. Ojamaa jalgade häda, ehk klaudikatsioon, sai alguse halbadest elukommetest, nagu suitsetamine. Halvad geenid mängisid samuti rolli. Paljajalu käimine pigem parandab verevarustust kui halvendab seda. See oli mõeldud neile ignorantidele kes panid plussmärgi Ojamaa tervisehädade ja paljajalu kõndimise vahele.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 06 Okt 2025 22:08
Võrreldes muude endiste nõukogude liidu maadega oleme me kõige edukamad olnud. Mõnele meeldib näha ainult läbi mustade prillidega, et kõik on halvasti. Tegelikult on paljud asjad väga hästi. Ja kohe kindlasti julgen arvata, et kui misiganes muu erakond oleks nende asemel olnud, ei ole ikkagi mitte midagi paremini. Võiksime olla ka maha jäänud sovjetiriik nagu neil Ida-Euroopas päris palju on. Need muud erakonnad on pigem keskendunud vanast kinni hoidmisele. Kui ma käin Skandinaavias, siis ma märkan päris palju asju, mis meil on paremad.
Kes ikka koera saba kergitab, kui mitte koer ise. Olen päris palju nendes endistes sotsmaades ringi reisinud ja üha enam kinnistub teadmine, et pole see Eesti nii eeskujulik ja arenenud midagi. Me ise kujutame ette, et oleme parimad ja edukaimad, aga tõde on paraku teine...
märgusõna on siin "reisimine". Reisides näedki ainult ilusat poolt maast või linnast - seal elades näed hoopis teisi tahke. Olen ka päri, et meil on siiin väga hea elu - palju parem kui paljudes teistes kohtades. Isegi Skandinaaviaga võrreldes on meil siin mitmed asjad paremini.
Just hiljuti vaatasin maailma riikide turvalisuse ja puhtuse edetabeleid - Eesti oli vastavalt 10. ja 14.kohal. Not bad.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Egalitaar kirjutas: 07 Okt 2025 09:06
Egalitaar kirjutas: 06 Okt 2025 21:39Liisi Ojamaa, luuletaja, kes nüüdseks on lahkunud, kõndis samuti peamiselt paljajalu.

Muide, siin ma nüüd tõesti väidan, et tegelikult on see normaalne. Lihtsalt meie kliimas ei ole. Kuigi me paneme ennast soojalt riidesse, jääme me füsioloogiliselt siiski loomadeks, ja loodus ei loonud loomi saabastega käimiseks. Ojamaa jalgade häda, ehk klaudikatsioon, sai alguse halbadest elukommetest, nagu suitsetamine. Halvad geenid mängisid samuti rolli. Paljajalu käimine pigem parandab verevarustust kui halvendab seda. See oli mõeldud neile ignorantidele kes panid plussmärgi Ojamaa tervisehädade ja paljajalu kõndimise vahele.
Suitsetajaid on palju, aga kas peaaegu kõigil neil on klaudikatsioon, Ei ole ju. Paljud suitsetajad elavad eriti kõrge eani, omal jalul käivad ringi ka. Tänaval, kõval kivil paljajalu käimine, ei ole jalgade tervisele hea.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Guest kirjutas: 08 Okt 2025 13:31
Egalitaar kirjutas: 07 Okt 2025 09:06

Suitsetajaid on palju, aga kas peaaegu kõigil neil on klaudikatsioon, Ei ole ju. Paljud suitsetajad elavad eriti kõrge eani, omal jalul käivad ringi ka. Tänaval, kõval kivil paljajalu käimine, ei ole jalgade tervisele hea.
Siis seleta mulle ära milline protsess tekitas paljajalu käimisel klaudikatsiooni, nagu siin väideti. Näib, et mõne inimese jaoks ei ole keerukaim maanduda Kuu pinnale, või ronida Everesti tippu, vaid kõige raskem on öelda: "Ma eksisin!" Selle asemel vaieldakse edasi, hoolimata sellest, et selg on juba vastu seina.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 14 külalist