Guest kirjutas: ↑20 Sept 2025 15:47
No olemegi, sest ka meie keskkond ole enam lastele ohutu. Juba sellepärast, et liiklus on hull. Me tahame omada autosid nagu ameeriklased ja sööme ära kõik need, kes kuidagi autostumist piirata soovivad. Valime poliitikuid, kes kiruvad maapõhja rohepööret, jalakäijaid ja rattureid. Autoga treppi, see on inimõigus!
Kõige hullem teema on muidugi laste ahistamine. Miks neid perverte tänapäeval nagu prussakaid tekib, vot ei tea.
See autostumise teema tuleneb pigem puudulikust ühistranspordipoliitikast. Tallinnast rääkides: minge elage näiteks Viimsis Lubja külas. Või enamuses Rae vallast. Sul polegi head ja mugavat varianti maksimaslselt mõnesaja meetri kaugusel asuvast bussipeatusest kiiresti ühe transpordiga Tallinna kesklinna saada. Loomulikult kasutavad inimesed sel juhul autot.
Ise elan ka Tallinna ääres, kuid siiski linna sees. Mul on selles mõttes hästi, et bussipeatus on lähedal ja kesklinna liigub rohkem busse kui üks. Aga ikkagi pean ma ka kesklinnas asuvasse töökohta liikuma kahe ühistranspordiga. Mis kulutab aega ja lisab ebamugavust. Kui peaksin sealjuures veel mõne lapse või mitu lasteaeda viima, oleks ka minu valik auto. Sest lastega bussi oodata, bussist maha tulles lasteaeda tatsata, siis ise källe bussi oodata jne on juba nagu pool päevaplasni. Pärast oled kogu sellest trallist lihtsalt väsinud. Ja õhtul tuleb seda ju teist pidi korrata.
Rattateed on toredad, aga saage aru, et enamus ei hakka ka ideaalse ilmaga Tallinna äärelinnast 10km kesklinna rattaga uhama.
Ja praeguse linnavalitsuse peale olen ma ekstra tige, sest esiteks käkiti ära paar aastakümneid toiminud bussiliini ja teiseks võeti käigust ära koolibussid. Mõlemad tegevused soodustavad jällegi autoga liiklemist.
Seega jah, sutostumist ei peaks soodustama, aga samavõrd mõttetu on autojuhte kiusama hakata ja kastirattaid promoma.
Aga nüüd kaldume USA teemast kõrvale.
[/quote]
Inimene ju ikka ise valib endale elukoha. Loomulikult läksin elama sinna, kus on korralik ühistransport ja lpased ise kooli ja trenni saavad.