Koristamise mõte

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 06 Sept 2025 11:44. "Pinde" ei ole mingi kõnekeele lühivorm, see on täpselt sama pikk sõna kui õige vorm.
Misasja? "Pinde" on lühivorm sõnast "pindusid." Ja pinnud on kas need pisikesed puutükikesed, mis sul hööveldamata puitu käsitsedes naha sisse satuvad ja valu põhjustavad või siis suuremad puuliistakad.

"Pindu" on lühivorm sõnast "pindasid," nimetav "pinnad," ainsuses "pind" https://sonaveeb.ee/search/unif/est,rus ... pind/1/est.
Külaline

Kas see kirjutaja läheb nüüd näpuka pärast mahalaskmisele või pääseb eluaegse vangistusega :lol:
On siin ikka eriline kanakari.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Sept 2025 11:59 Kas see kirjutaja läheb nüüd näpuka pärast mahalaskmisele või pääseb eluaegse vangistusega :lol:
On siin ikka eriline kanakari.
Poleks seda üldse jutuks toonud, aga mingi inimene ajab siin täielikku jama. Nüüd tahab juba pindudest rääkida koristamise puhul. Inimene on harimatu, kirjutab valesti, see on täiesti okei, sest ega kõik ei olegi ju targad ega põhikooli tasemel teadmistega. Aga milleks hakata veel musta valgeks rääkima.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Sept 2025 11:55
Külaline kirjutas: 06 Sept 2025 11:44. "Pinde" ei ole mingi kõnekeele lühivorm, see on täpselt sama pikk sõna kui õige vorm.
Misasja? "Pinde" on lühivorm sõnast "pindusid." Ja pinnud on kas need pisikesed puutükikesed, mis sul hööveldamata puitu käsitsedes naha sisse satuvad ja valu põhjustavad või siis suuremad puuliistakad.

"Pindu" on lühivorm sõnast "pindasid," nimetav "pinnad," ainsuses "pind" https://sonaveeb.ee/search/unif/est,rus ... pind/1/est.
Kuidas sinu kommentaar on asjakohane, kui lause oli: Ei soovi parasiite oma koju. Ega hallitavaid toidujäätmetega saastunud pinde.

Kuidas puutuvad siia mingid puuliistakad?
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2025 12:04Poleks seda üldse jutuks toonud, aga mingi inimene ajab siin täielikku jama. Nüüd tahab juba pindudest rääkida koristamise puhul. Inimene on harimatu, kirjutab valesti, see on täiesti okei, sest ega kõik ei olegi ju targad ega põhikooli tasemel teadmistega. Aga milleks hakata veel musta valgeks rääkima.
Et siin oled ainult sina ja see kirjutaja või :lol:
Külaline

Guest kirjutas: 06 Sept 2025 12:08
Külaline kirjutas: 06 Sept 2025 12:04Poleks seda üldse jutuks toonud, aga mingi inimene ajab siin täielikku jama. Nüüd tahab juba pindudest rääkida koristamise puhul. Inimene on harimatu, kirjutab valesti, see on täiesti okei, sest ega kõik ei olegi ju targad ega põhikooli tasemel teadmistega. Aga milleks hakata veel musta valgeks rääkima.
Et siin oled ainult sina ja see kirjutaja või :lol:
Kes seda on arvanud? Äkki suudaks oma lollide kommentaaridega mingit loogikat säilitada, mitte ei viskaks mingit suva jura igale poole.
Külaline

Ta ju siinne selgeltnägija
Pilt
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2025 12:06

Kuidas sinu kommentaar on asjakohane, kui lause oli: Ei soovi parasiite oma koju. Ega hallitavaid toidujäätmetega saastunud pinde.

Sest kirjutati ju selgelt: "Ei soovi parasiite oma koju. Ega hallitavaid toidujäätmetega saastunud puuliistakaid."

On siiski oluline vahet teha, kas räägitakse pindadest või pindudest.
Külaline

Torka pind omale sinnasamusesse ja rahune maha!!!
Külaline

Guest kirjutas: 06 Sept 2025 12:17
Külaline kirjutas: 06 Sept 2025 12:06

Sest kirjutati ju selgelt: "Ei soovi parasiite oma koju. Ega hallitavaid toidujäätmetega saastunud puuliistakaid."

On siiski oluline vahet teha, kas räägitakse pindadest või pindudest.
Sa said aru, et räägitakse hallitanud puuliistakutest? Tundub, et sa pole kõige targem pliiats. Seega võib edasise sellekohase arutluse lõppenuks lugeda.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Sept 2025 10:17
Guest kirjutas: 06 Sept 2025 09:04 Mul on praegu küll segi. Ei juhtu midagi. Hoopis molutan. Lähen välja sööma ja siis kinno ja jalutama. Ikka ei juhtu midagi kui on segi.
Aga lapsepõlves küll nii ei saanud olla. Laupäeval pidi ärkamise,söömise järgselt kohe koristama hakkama. Alles siis kui oli korras võis üldse kuhugi minna. Kõige tähtsam oli koristamine.
Huvitav jah, miks Nõukogude-ajal inimesed nii koristamishuvilised olid? Mingi psüühikahäire, mille all suurem osa inimesi kannatas?
Oeh nõukaajal oli koristamine nii suur vaev ja töö, sest koristamisvahendid olid nii algelised ja materjalid halvasti puhastatavad.
Külaline

Otse teemasse vastata, siis koristamise mõte on tõesti puhtust hoida. Kui aegajalt asjad segi on ja mõni tolmurull nädala põrandal lendleb, ei ole ka minu jaoks hull. Eriti, kui on väikesed lapsed ja loomad.
Aga kui ikka mustus juba silmnähtavalt pinnale kinni ennast mätsib, see on minu jaoks räpasus. Näiteks ukselingid, nende ümbrused, lülitid, pliidiümbruses rasva ja tolm kitina pindadel jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Sept 2025 13:09 Otse teemasse vastata, siis koristamise mõte on tõesti puhtust hoida. Kui aegajalt asjad segi on ja mõni tolmurull nädala põrandal lendleb, ei ole ka minu jaoks hull. Eriti, kui on väikesed lapsed ja loomad.
Aga kui ikka mustus juba silmnähtavalt pinnale kinni ennast mätsib, see on minu jaoks räpasus. Näiteks ukselingid, nende ümbrused, lülitid, pliidiümbruses rasva ja tolm kitina pindadel jne.
Ja seda tahtsin ka lisada, et koristamise mõte on oskus ka avalikus ruumis viisakalt enda järgi puhtust hoida.
Jah, kui oma kodus nühkida ei viitsi, siis nii palju mõistust ikka võiks olla, et vähemalt avalikus kohas korjad oma prügi ja pühid toidulaga laualt kokku.
Aga kahjuks need, kes ka kodus räpased on, ei märka avalikus kohas ka puhtust hoida.
Külaline

Kogunev mustus hakkab haisema ja see jääb ka inimese riietele külge.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Sept 2025 13:13
misasja? toidujäätmed käivad kompostis, sitt vetsupotis. see, et ma koristada ei viitsi, ei tähenda, et ma lollakas olen ja nurka situn.
Arenguruumi seega veel on, aga algus on tehtud.

"Kuid ikka mustaks jääb ta padjapüür, ma kaeban naiste peale nüüüüüd...."
Külaline

Ma eile õhtul olin Poolas Katowices ja tuli tõesti mõte, et on ikka õudne küll, kui linnaruumi üldse ei koristata. Olime äärelinnas ja tekkis tahtmine tänavalt tulles duši alla minna.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2025 22:46 Ma eile õhtul olin Poolas Katowices ja tuli tõesti mõte, et on ikka õudne küll, kui linnaruumi üldse ei koristata. Olime äärelinnas ja tekkis tahtmine tänavalt tulles duši alla minna.
Ma nägin täna kiitvat postitist Eesti kohta(oli ameeriklane), et siin on nii puhas(õues siis), et tänavatel prügi ei vedele ja inimesed koristavad enda järgi.

Seega tegelikult meil Eestis on tõesti päris viisakas see linnaruum.

Aga mis ma veel tathtsin öelda, et suletud uste taga võivad inimesed tõesti päris räpakad olla. Eelmine assta sattusin nägema, kui uus pere meie kortermajja kolis. Ja no kui ma nägin kolitava pesumasina ja mõne riiuli ja laua olukorda, siis see oli küll väga nukker. No need olid aulasse tõsetud ja nägin siis. See pere elas ehk 3kuud siin, sest seal olid ka muud probleemid.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Sept 2025 00:21
Külaline kirjutas: 07 Sept 2025 22:46 Ma eile õhtul olin Poolas Katowices ja tuli tõesti mõte, et on ikka õudne küll, kui linnaruumi üldse ei koristata. Olime äärelinnas ja tekkis tahtmine tänavalt tulles duši alla minna.
Ma nägin täna kiitvat postitist Eesti kohta(oli ameeriklane), et siin on nii puhas(õues siis), et tänavatel prügi ei vedele ja inimesed koristavad enda järgi.

Aga mis ma veel tathtsin öelda, et suletud uste taga võivad inimesed tõesti päris räpakad olla. Eelmine assta sattusin nägema, kui uus pere meie kortermajja kolis. Ja no kui ma nägin kolitava pesumasina ja mõne riiuli ja laua olukorda, siis see oli küll väga nukker. No need olid aulasse tõsetud ja nägin siis. See pere elas ehk 3kuud siin, sest seal olid ka muud probleemid.
Kortermajas on aula?
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Sept 2025 00:43
Guest kirjutas: 08 Sept 2025 00:21

Kortermajas on aula?
No all olev koridor siis, lifti ees. Ma ei tea, kuidas seda eesti keeles nimetatakse 🫣
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Lai trepikoda.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Tolmukübe, xqwerty ja 7 külalist