Mis inimesed need on, kellel raadio taustaks mängib?

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 20 Aug 2025 13:30
Guest kirjutas: 20 Aug 2025 09:19 Minul ka tööl kontoris kogu aeg raadio tööl mängib. Kuulan uudiseid, muusika loob meeleolu ja tööpäev kulgeb kiiremini. Küll aga aias tööd tehes ma raadiot ei vaja. Võibolla marju oleks toredam korjata koos raadioga, sest see on nüri töö, aga ma ei paneks seda karjuma, vaid nii palju, et ma ise kuulen.
Kuidas sa tööd saad teha, kui raadio mängib? Mind küll segab. Oleneb muidugi tööst ka. Ja raadiojaamast.
Ja oleneb inimesest. Mõnda jälle segab lausvaikus tööd tehes.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Aug 2025 13:29
Guest kirjutas: 20 Aug 2025 11:08 Mul mängib raadio õues. Mulle meeldib nii. On muusikat, uudiseid. Pole igav tööd teha.
A proovi mõni mõte mõelda, võib meeldima hakata. Ei pea kogu aeg ju ümberringi tingel-tangel käima, et sul igav ei oleks?
Mõtted tulevadki, kui kuulad huvitavaid saateid. Kirjanikke, heliloojaid, kunstnikke rääkimas oma loomingust ja maailma asjadest. Või millest sina siis pidevalt mõtled - umbrohust ja pesupäevast?
Külaline

Guest kirjutas: 20 Aug 2025 13:04
Guest kirjutas: 20 Aug 2025 11:58 Müraterrorit ma ei poolda, aga seda loen küll suure imestusega, et on kuidagi imelik õues tööd tehes raadiot kuulata. Ma kuulan ka! Peenra rohimine, kasvuhoones toimetamine, marjakorjamine läheb kordi kiiremini, kui raadiost mõni hea jutusaade käib. Tõsi, mul lähedal naabreid ei ole. Ja raadio mängib sellise kõvadusega, et kostab vaid seal lähedal, kus ma ise toimetan.

Praegu mõtlengi, et kas teemaalgaja on kuri müraterrori pärast või peab ka seda imelikuks, et keegi töö tegemise taustaks raadiot kuulab? Augustikuus mingit linnulaulu nagunii ei ole enam.
Ma olen kuri sellepärast, et ma ei taha naabri raadiot kuulata - kui keeruline on sellest aru saada? Ma elan maal ja ei taha mingi tehisliku mürafooni sees elada. Mulle meeldib, kui mul õues taustaks lind laulab, ritsikad siristavad, tuulehoog sahistab lehtedes, hirv huikab. Piisab täiesti, kui sellele lisaks veel muru niidetakse, puid saetakse, ehitatakse jne. Selle ma talun ära, sest need on ka siiski loomulikud helid. Aga et sellele lisaks veel mingit müra juurde peab tootma ja veel nii, et teised ka sunniviisil selle sees peavad olema, see on täiesti arusaamatu.
Seda ma ju ütlesingi, et müraterror ei ole ok. Aga, miks sa pead seda imelikuks, kui keegi kuulab oma tegemiste taustaks raadiot nii, et nad teisi ei sega? Milleks selline pahandav-häbistav imestamine "Mis inimesed need on..." justkui oleks raadio kuulamine midagi ebanormaalset.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Aug 2025 13:29
Guest kirjutas: 20 Aug 2025 11:08 Mul mängib raadio õues. Mulle meeldib nii. On muusikat, uudiseid. Pole igav tööd teha.
A proovi mõni mõte mõelda, võib meeldima hakata. Ei pea kogu aeg ju ümberringi tingel-tangel käima, et sul igav ei oleks?
Et siis raadio kuulamine või teleka vaatamine tähendab seda, et inimene on rumal ja mõttetu, kel oma mõtteid üldse ei ole? Miks sa arvad, et raadio kuulamine välistab oma mõtete mõtlemise?
Külaline

Ei meeldi. Mulle meeldib kuulata teiste mõtteid ja siis nende üle mõelda.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Aug 2025 13:06
Guest kirjutas: 20 Aug 2025 11:58 Müraterrorit ma ei poolda, aga seda loen küll suure imestusega, et on kuidagi imelik õues tööd tehes raadiot kuulata. Ma kuulan ka! Peenra rohimine, kasvuhoones toimetamine, marjakorjamine läheb kordi kiiremini, kui raadiost mõni hea jutusaade käib. Tõsi, mul lähedal naabreid ei ole. Ja raadio mängib sellise kõvadusega, et kostab vaid seal lähedal, kus ma ise toimetan.
Seda sa arvad ise, et see kusagile ei kosta. Helilained liiguvad õues ikka väga kaugele. Ja ei saa ka aru loogikast, et selle müra sees töö kiiremini läheb. Kas sul mõtteid pole peas, mida rahulikult mõelda, kui tööd teed?
Sa pead mind lolliks või? Ma ju ise tean, kui kaugele mu raadio (õigemini telefoni) hääled kostavad. Kuulan raadiot telefonist. Lisaks, ütlesin, et mul ei ole läheduses naabreid.

Ja veel kord, ära tembelda inimest lolliks, kel oma mõtteid ei ole.
Külaline

TA - pane naabrile siis midagi omaltpoolt vastu lõugama :) Elektrooniline muusika, häälest ära instrumendid, 10h youtube video koera haukumisega jne.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Aug 2025 13:39
Et siis raadio kuulamine või teleka vaatamine tähendab seda, et inimene on rumal ja mõttetu, kel oma mõtteid üldse ei ole? Miks sa arvad, et raadio kuulamine välistab oma mõtete mõtlemise?
No kui ikka KOGU aeg peab raadio või teler mängima, siis on sellel inimesel probleem küll. Teiste inimeste kuulamine ja kaasa mõtlemine on üks asi, iseenda peas iseenda mõtete mõtlemine teine asi. Ja no õues raadio vajamine on veel täiesti omaette teema, seal on ju nii palju muid stiimuleid, mida tajuda, märgata ja millest mõelda. Kodus nõusid pestes on arusaadavam see vajadus. Rääkimata naabrite segamisest. Mul ka just üks naaber kuulab mingit jutusaadet, tõenäoliselt mõtlebki siis kaasa, nagu sina ütled. Aga mina sooviks praegu nautida viimast suvist päikest, kuulata tuult ja vaikust. Ja pean veel tänulik olema, et kaugem naaber pole oma venekeelset raadiot tööle pannud.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Aug 2025 13:41 Sa pead mind lolliks või? Ma ju ise tean, kui kaugele mu raadio (õigemini telefoni) hääled kostavad.
Käid naabrite juures kontrollimas, et tead, et ei kosta? Mul on ka pigem tunne, et need raadiokuulajad ise ei saa üldse aru, et nad teisi sellega segavad. Neile tundubki, et oh, ma ainult oma aias vaikselt kuulan. Nii et kasvuhoonesse ka ikka kostab. :lol:
Külaline

Guest kirjutas: 20 Aug 2025 14:12
Guest kirjutas: 20 Aug 2025 13:41 Sa pead mind lolliks või? Ma ju ise tean, kui kaugele mu raadio (õigemini telefoni) hääled kostavad.
Käid naabrite juures kontrollimas, et tead, et ei kosta? Mul on ka pigem tunne, et need raadiokuulajad ise ei saa üldse aru, et nad teisi sellega segavad. Neile tundubki, et oh, ma ainult oma aias vaikselt kuulan. Nii et kasvuhoonesse ka ikka kostab. :lol:
Ma ei pea ka võimalikuks, et inimene täpselt teab, kuhumaani heli kostab ning siis panebki nii kõvasti mängima, et oma õue piire ei ületa. See on absurd. Heli levimine sõltub ilmast, tuulest, heli tämbrist, majade, puude, põõsaste asukohtadest, rääkimata naabri kõrvakuulmisest. Seda ei ole võimalik kõike täpselt arvestada. Õues raadio mängitaja võiks ikka endale aru anda, et on täpselt 50:50, kas ta segab mõnda naabrit või mitte.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Aug 2025 13:41 Sa pead mind lolliks või? Ma ju ise tean, kui kaugele mu raadio (õigemini telefoni) hääled kostavad. Kuulan raadiot telefonist. Lisaks, ütlesin, et mul ei ole läheduses naabreid.

Ja veel kord, ära tembelda inimest lolliks, kel oma mõtteid ei ole.
Kes nii vastab, neid ma pean küll selliseks.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Aug 2025 12:13
Guest kirjutas: 20 Aug 2025 10:13
Guest kirjutas: 20 Aug 2025 05:19

See pole päris õige. Ilmselt kohtus saaks õigust, aga sinna kannataja ei ole pöördunud (raha pärast).
Sel juhul tekib küsimus, et milleks meile üldse politseid, eriti piirkonnapolitseinikke vaja on? Ainult niisama mugavalt kooliväravas seisma ja lastele helkuri kandmise kohta sõnu peale lugemas? Aga kui inimestel mingi mure on, siis viskab piirkonnakonstaabel vaid: "Pöörduge kohtusse!"
Kui seadust ei rikuta, siis ei saa midagi teha. Sama kõiksugu jotadega. Heal juhul saad kainerisse viia, aga neid pole võimalik kuhugi ära isoleerida ja üksikule saarele küüditada. Sageli inimesed tahavad, et politsei tuleks rebiks minema pingil tukkuva haisukolli, aga ta ei riku korda. Nõme ja häiriv, aga ühtegi seadust ta seal ei riku ja politseil pole õigust teda sikutada.
Kust sa võtad, et seadust ei rikuta? Rikutakse ju küll, ja vägagi! Ka siin teemas on toodud mitmeid väljavõtteid seadusandlusest, samuti juristide poolt kirjutatud artikleid - kus ühene sõnum on, et naabreid häiriv ja samas eluliselt mittevajalik lärm ON seaduserikkumine.
Külaline

Kas aias töötades juhtmevabu kõrvaklappe ei saa kanda?
Külaline

Ma mäletan oma lapsepõlvest, et alati tehti õues tööd koos raadioga. Hommikul esimene asi, oli panna köögis raadio käima. Kuigi tõsi, neil polnud kõlarit võimalik ühendada juhtmevabalt, nagu nüüd.
Aga tõsi on ka see et noored ei liigu ka enam ringi ilma et miski kõrvas mängiks. Kõike tehakse klapid kõrvas.
See probleem on siin see, et see naaber mängib liiga kõvasti lma raadiot. Kuigi küsimus oleks nagu, et miks üldse mängib.
Üks vaimse tervise probleem viitab ath-le, kui ei taha olla vaikuses. Kas võib olla ka et pole probleemi vaid lihtsalt meeldib, kui on midagi mängimas?
Ma vaatan üks välismaalane teeb tiktokis eksperimenti, jookseb sporti tehes ja teretab vastutulijaid. Eestis ei tereta keegi või mõni üksik! Muidugi, nad ei kuule ju. Mulle tundub et kõik jooksevad kõrvaklappidega.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Aug 2025 14:12
Ütlesin ju, et ma kuulan telefonist. Telefon ei üürga õues, vaid on kasvuhoones sees. Ja mõistagi ei ole telefonile mingit tugevat bassi ega võimu selleks, et üle küla kosta.

Miks ma pean naabrite juurde midagi kontrollima minema? Mul piisab sellest, kui liigun telefonist natukene eemale ja juba ma enam ei kuulegi seda. Isegi mitte seda ei kuule, et see üldse käiks.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Aug 2025 15:48Ma vaatan üks välismaalane teeb tiktokis eksperimenti, jookseb sporti tehes ja teretab vastutulijaid. Eestis ei tereta keegi või mõni üksik! Muidugi, nad ei kuule ju. Mulle tundub et kõik jooksevad kõrvaklappidega.
No ma ei tahagi võõraid teretada. Teretatakse tuttavaid.
Mulle ei meeldi ka kui kuskil söögikohas keegi soovib head isu valju häälega teistele. Evaviisakas minuarust häirida teisi söömas. Tahaks rahulikult olla.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Mnjah, ega teha polegi eiriti midagi, peale tsiviilasja.
Korrakaitseseadus sätestab peamiselt avalikus kohas müra piiramist (§ 56. Ülemäärase müra ja valgusefektide tekitamise ning saastamise keeld)
Eluruumile (mida õues näit kasvuhoone pole) esitatavad nõuded, § 4. Nõuded sisekliimale
(6) Väljastpoolt eluruumi paiknevast allikast lähtuva müra helirõhu tase eluruumis ei tohi päeval ületada 40 detsibelli ja öösel ületada 30 detsibelli taset.
Külaline

Vaat, mida siit kõik teada saab! Raadiot kuulav inimene (saan aru, et ka normaalsetel detsibellidel) on imelik, kellel oma mõtteid ei ole.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Aug 2025 21:49 Vaat, mida siit kõik teada saab! Raadiot kuulav inimene (saan aru, et ka normaalsetel detsibellidel) on imelik, kellel oma mõtteid ei ole.
Kogu aeg raadiot kuulavast inimesest oli jutt. Sellest, kelle arust pole teisiti töötada ega olla üldse võimalikki.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Aug 2025 22:13Kogu aeg raadiot kuulavast inimesest oli jutt. Sellest, kelle arust pole teisiti töötada ega olla üldse võimalikki.
No tegelikult ju polnud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist