Mis muudab mutiks
-
Külaline
Ma ka mõtlen et kas haigestuda mutilik olles või mittemutilikult, kuidas see on seoses. Midagi ikka selga peab ju panema ja ostma need riided. Ostaks siis juba mittemutilikud? Aga ma ei taba ära, millised riided on vanemas eas mitttemutilikud? Ma ei taha olla mutilik. Kui ma vaatan aga kaubamajas ringi, siis müüakse seal minu arust kalleid mutilikke riideid.
-
Külaline
Kui ebameeldiv ja kadedusest pakatav kommentaar! Mis oleks muutunud, kui see hoolitsetud proua oleks käinud koledate mutiriietega? Poleks haigestunud? Peale selle, et võimalik, et siis oleksid ka mees ja lapsed temasse suhtunud kui mutti.Guest kirjutas: ↑16 Aug 2025 19:11
Riided ja ilutsemine pole maailma tähtsaim asi... tõdesin ma oma esimeses töökohas. Mul oli kolleegiks üks pensieale lähenev tore proua, kes oli väga nooruslik, aktiivne, väga hoolikalt valitud moodne riietus. Ilmselgelt olid väljanägemine tema jaoks ülioluline. Ja siis äkki diagnoositi tal raske haigus. Hea vorm kadus kiiresti, seejärel kadus mõistus ja kustus leek. Siis ma mõtisklesin selle teema üle. Kulutage see ilutsemisele kuluv aeg parem oma perele, mehele, lastele, lastelastele. Ei need hilbud pole krossigi väärt ja selle ilu tagaajamisel kulutatakse oma elu mõttetult.
-
Külaline
Minu pärast kandke mida tahate ja olge millised tahate, aga...mul on niikaua kui mäletan raske taluda visuaalset kakofooniat või koledust. Mida on minu jaoks ka mutiriided ja mutikingad. Või ka odava välimusega laminaatmööbel ja -põrand, kriiskavad kunstmsterjalist kangad, isegi favelaarhitektuur. Seda viimast ei oska kuidagi teistmoodi kirjeldada, aga seda näeb igal pool USAs, Aasias ja mujal: suvalisest materjalist suvalised putkad üksteise kõrval, sekka poolupakil igasuguste liinide poste ja juhtmete rägastikke, katkised neoonsildid ja suvaliselt soditud firmanimed, graffiti.
Ehk siis mutilikkus on minu jaoks lihtsalt samamoodi visuaalselt häiriv.
Ehk siis mutilikkus on minu jaoks lihtsalt samamoodi visuaalselt häiriv.
-
Külaline
MInu meelest kõige enam teeb mutiks vilets rüht ja teistmoodi, vana inimese kõnnak.
-
Külaline
Keskealiste naiste kõige suurem viga ongi tavaliselt see, et kogu aeg teenitakse oma perekonda, lapsi, lapselapsi ja enda peale ei mõelda üldse. Miks mitte käia ilusti riides ja ennast sättida. Lapsed on noored ja võivad ise endale raha teenida. Mõni teenindab eluaeg meest, enda jätab unarusse ja siis avastab, et keskealisena visatakse ta üle parda noorema ja ilusama pärast. Minu arust see sinu nõuanne on ikka täiesti vale mis vale. Riided ei pea olema kallid, aga enda eest hoolitsemine pole mingi mahavisatud aeg. Ei ole märganud, et neid vanemaid naisi, kes eluaeg on oma perekonda teeninud ja teisi teenindanud, keegi väga hindaks.Kulutage see ilutsemisele kuluv aeg parem oma perele, mehele, lastele, lastelastele. Ei need hilbud pole krossigi väärt ja selle ilu tagaajamisel kulutatakse oma elu mõttetult.
-
Külaline
ma võisin ju küll 20-30 aastasena arvata, et jään kuni elu lõpuni tikkkontsi ja miniseelikut kandma, aga praegu 60+ vanuses, oli paar päeva tagasi pidulikule vastuvõtule mineku eel piduliku kleidi juurde kaaluda vaid kaks valikut: kas tossud või madalad sandaalid, sest mingeid kontsi mu moondunud jalapoid kanda juba ammu ei võimalda. valisin sandaalid.Külaline kirjutas: ↑16 Aug 2025 20:54 MInu meelest kõige enam teeb mutiks vilets rüht ja teistmoodi, vana inimese kõnnak.
kusjuures üritusel nägin tegelikult vaid paari-kolme nooremat inimest kõpskingadega, enamik naisi oli kas madalate kingade, sandaalide, tenniste või tossudega.
-
Külaline
Mina olin nõuka ajal laps, minu ema ei käinud kunagi kitlis ega olnud tal ka keemilisi lokke. Eluaeg oli tal tumepunane poisipea, küüned lakitud, kerge meik näos, kenad riided seljas, kontsakingad jalas. Ütles alati, et kitliga võib kodus ringi käia, mitte inimeste sekka minna. Ei saanud temast surmani mingit mutti.Guest kirjutas: ↑16 Aug 2025 10:36 Kui ma mõtlen lapsepõlvele, kus kõik teatud eas naised olid keemiliste lokkide ja kitlitega, siis ikkagi ei olnud kõik mutid. Minu ütleks, et palju defineeris haritus, haritus ja silmaring. Kaks täpselt samasuguses kitlis naist, aga vot üks oli mutt ja teine ei olnud.
-
Külaline
Halloo, see on nii mutilik kommentaar. See, et ta kulutas endale ja oma välimusele, pakkus talle rõõmu ja rahuldust. Hoolimata tulevikust, hoolimata hilisemalst raskest haigusest. On vähemalt midagi, mida mäletada. Välimus peabki olema oluline, kui ei taha mutistuda või muidu ajast maha jääda. Isegi paarisuhtes, meeski näeb ja ihaldab. Või siis mitte, kui teine üldse ei pinguta.Guest kirjutas: ↑16 Aug 2025 19:11 Ma jälle ei mõista miks ei või mutt olla. Vot kui tahan, siis olen ja käin mutiriietega. Sama muude riietega. No kui 70 tahab minit, siis las käia. Meil siin Eestis soovitakse jah hirmsasti teisi õpetada, kuidas riietuma ja olema peab.
Riided ja ilutsemine pole maailma tähtsaim asi... tõdesin ma oma esimeses töökohas. Mul oli kolleegiks üks pensieale lähenev tore proua, kes oli väga nooruslik, aktiivne, väga hoolikalt valitud moodne riietus. Ilmselgelt olid väljanägemine tema jaoks ülioluline. Ja siis äkki diagnoositi tal raske haigus. Hea vorm kadus kiiresti, seejärel kadus mõistus ja kustus leek. Siis ma mõtisklesin selle teema üle. Kulutage see ilutsemisele kuluv aeg parem oma perele, mehele, lastele, lastelastele. Ei need hilbud pole krossigi väärt ja selle ilu tagaajamisel kulutatakse oma elu mõttetult.
-
Külaline
Kitliga väljas ei käidudki.Külaline kirjutas: ↑16 Aug 2025 21:53kitliga võib kodus ringi käia, mitte inimeste sekka minna
-
Külaline
Noored käivad mõnusate jalatsitega, vanad naised ukerdavad kõpskingade ja kontsadega saabastes ringi.
-
Külaline
No seal see vahe ongi, et noor võib kanda mida tahes ja käia milles tahes, keegi ei arva, et ta on mutt. Mingist vanusest aga peab hakkama jälgima, mida selga-jalga panna, kui ei taha mutt välja näha. Kui pole vahet, siis muidugi võid käia igal pool oma "mõnusate jalatsitega".Guest kirjutas: ↑16 Aug 2025 23:10 Noored käivad mõnusate jalatsitega, vanad naised ukerdavad kõpskingade ja kontsadega saabastes ringi.
-
Külaline
Mis jutt see on, madalad ja mugavad kingad võivad samamoodi olla kaasaegsed ja moodsad. Vanainimene ei pea ometi mingitel kontsadel kakerdama. Kuskil turul või kinno minnes oleks see pigem väga naeruväärne.Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 09:47No seal see vahe ongi, et noor võib kanda mida tahes ja käia milles tahes, keegi ei arva, et ta on mutt. Mingist vanusest aga peab hakkama jälgima, mida selga-jalga panna, kui ei taha mutt välja näha. Kui pole vahet, siis muidugi võid käia igal pool oma "mõnusate jalatsitega".Guest kirjutas: ↑16 Aug 2025 23:10 Noored käivad mõnusate jalatsitega, vanad naised ukerdavad kõpskingade ja kontsadega saabastes ringi.
-
Külaline
Tead, ninatark, igal ajal pole olnud moodsaid madaõaid jalatseid.Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 09:50Mis jutt see on, madalad ja mugavad kingad võivad samamoodi olla kaasaegsed ja moodsad. Vanainimene ei pea ometi mingitel kontsadel kakerdama. Kuskil turul või kinno minnes oleks see pigem väga naeruväärne.Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 09:47No seal see vahe ongi, et noor võib kanda mida tahes ja käia milles tahes, keegi ei arva, et ta on mutt. Mingist vanusest aga peab hakkama jälgima, mida selga-jalga panna, kui ei taha mutt välja näha. Kui pole vahet, siis muidugi võid käia igal pool oma "mõnusate jalatsitega".Guest kirjutas: ↑16 Aug 2025 23:10 Noored käivad mõnusate jalatsitega, vanad naised ukerdavad kõpskingade ja kontsadega saabastes ringi.
-
Külaline
Mis see siia puutub? Ma räägin praegusest ajast.Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 10:05Tead, ninatark, igal ajal pole olnud moodsaid madaõaid jalatseid.Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 09:50Mis jutt see on, madalad ja mugavad kingad võivad samamoodi olla kaasaegsed ja moodsad. Vanainimene ei pea ometi mingitel kontsadel kakerdama. Kuskil turul või kinno minnes oleks see pigem väga naeruväärne.Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 09:47
No seal see vahe ongi, et noor võib kanda mida tahes ja käia milles tahes, keegi ei arva, et ta on mutt. Mingist vanusest aga peab hakkama jälgima, mida selga-jalga panna, kui ei taha mutt välja näha. Kui pole vahet, siis muidugi võid käia igal pool oma "mõnusate jalatsitega".
-
Külaline
Kusjuures ei ole nii. Ka mõni noor suudab endale mutiriideid ja -jalatseid selga kombineerida.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2025 09:47No seal see vahe ongi, et noor võib kanda mida tahes ja käia milles tahes, keegi ei arva, et ta on mutt. Mingist vanusest aga peab hakkama jälgima, mida selga-jalga panna, kui ei taha mutt välja näha. Kui pole vahet, siis muidugi võid käia igal pool oma "mõnusate jalatsitega".
Asi pole üldse vanuses, vaid stiilitunnetuses. Või õigemini selle puudumises muti puhul.
-
Külaline
Eestlased üldjuhul ei käinud, olid koduriided ja väljaskäimise riided. Kui koju tuldi, vahetati kohe riided ära. Venelased käisid küll kitliga linna peal.
-
Külaline
Just, kui ei suuda moe ja ajaga kaasas käia, ikka järgid oma nooruseaja moodi-siis oledki ajast ja arust mutt.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2025 09:47No seal see vahe ongi, et noor võib kanda mida tahes ja käia milles tahes, keegi ei arva, et ta on mutt. Mingist vanusest aga peab hakkama jälgima, mida selga-jalga panna, kui ei taha mutt välja näha. Kui pole vahet, siis muidugi võid käia igal pool oma "mõnusate jalatsitega".
-
Külaline
Ega pensionid nii väiksed ka ole, et uusi osta ei jõuaks.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2025 10:05Tead, ninatark, igal ajal pole olnud moodsaid madaõaid jalatseid.Vanainimene ei pea ometi mingitel kontsadel kakerdama. Kuskil turul või kinno minnes oleks see pigem väga naeruväärne.
Kaltsukast vaata ka tänapäevasemaid, mitte järjekordsed mutiklõpakad

Kui oled ikka mutt, ei need riided päästa. Mutt on ikka vanuse ja hoiaku järgi, kanna, mida tahes.
-
Külaline
Õige! Ja jutu järgi, mis on ajast ja arust.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist