Ei, seda ma ei väitnud. Õpi lugema.Külaline kirjutas: ↑21 Mär 2025 13:15Eks jah kõik vangid ja muud pätid on üldiselt maailma asjades kursis rohkem. Nemad teavad seda e-toimiku asja peensusteniKülaline kirjutas: ↑21 Mär 2025 11:38Kui sul on riigiportaalis normaalselt andmed uuendatud, siis ei peagi sa kuskil surfama, teated sinu kohta algatatud süüasjadest tulevad sulle e-mailile. Ja väita, et e-toimikut teavad ainult kriminaalid, on muidugi tobe. Pigem ikka teavad need, kes üldiselt maailma asjades kursis on rohkem. Aga eks muidugi ka kohtutega kokku puutunud teavad.Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2025 12:45 Teavad need, kel on mingid e-toimikud. Normaalsel inimesel pole mingeid kohtuasju kaelas, et e-toimikutes surfata.![]()
Identiteedivargus viimases Pealtnägijas
-
Külaline
-
Külaline
Sugulastena nad minu arvates siiski olid sarnased näoga. Mul on tuttavaid, kelle dokumendipilti vaadates ma küll ei usu, et see tema seal on.
Lihtsaim on alustada algusest:
Korrakaitseseadus ja https://www.riigiteataja.ee/akt/114032023029
Sealt § 32. Isikusamasuse tuvastamine
Kasulik on klõpsida varasemaid versioone ja tutvuda ajaloos tehtud muudatustega.
Varasemalt oli lihtsustatult nii, et kui politseiametnik küsis isikut tõendavat dokumenti siis nõude korral pidi vastu andma dokumendi, mille alusel isiku tuvastamine toimus ehk põhjus (kiiruse ületamine näiteks). Vahepeal on muudetud palju ja enam seda tegema ei pea, aga isik võib seda ise välja nõuda PPA-lt (teabenõudele tuleb nüüd vastata 15 päeva jooksul!).
Enam ei või PPA tavaolukorras lõdva randmega kiirusföönitada kellegi eravalduse sirelipõõsast:
§ 32. Võõral maatükil viibimine
(1) Teise isiku omandis oleval maatükil (edaspidi võõras maatükk) võib viibida üksnes omaniku loal.
Kasulik on klõpsida varasemaid versioone ja tutvuda ajaloos tehtud muudatustega.
Varasemalt oli lihtsustatult nii, et kui politseiametnik küsis isikut tõendavat dokumenti siis nõude korral pidi vastu andma dokumendi, mille alusel isiku tuvastamine toimus ehk põhjus (kiiruse ületamine näiteks). Vahepeal on muudetud palju ja enam seda tegema ei pea, aga isik võib seda ise välja nõuda PPA-lt (teabenõudele tuleb nüüd vastata 15 päeva jooksul!).
Enam ei või PPA tavaolukorras lõdva randmega kiirusföönitada kellegi eravalduse sirelipõõsast:
(1) Teise isiku omandis oleval maatükil (edaspidi võõras maatükk) võib viibida üksnes omaniku loal.
-
Külaline
Pole iial näinud, et politseinikud istuks kellegi eravalduse sirelipõõsas.Ants kirjutas: ↑21 Mär 2025 18:45 Lihtsaim on alustada algusest:
No hea teada, et iga kord kui postiljon mulle posti tahab tuua, siis ta peab mu nõusoleku hankima.
-
Külaline
Kuidas sa seda näha saaks? Tead täpselt, kelle oma mingi maa on? Mu kortermaja ees suurel platsil lubati algselt Bolti, Tuule ja Citybee autode sõite lõpetada. Nad ei teadnud, et see on minu maa. Lõpetasin selle pulli ära.Külaline kirjutas: ↑21 Mär 2025 19:55Pole iial näinud, et politseinikud istuks kellegi eravalduse sirelipõõsas.Ants kirjutas: ↑21 Mär 2025 18:45 Lihtsaim on alustada algusest:
No hea teada, et iga kord kui postiljon mulle posti tahab tuua, siis ta peab mu nõusoleku hankima.
-
Külaline
Ära poe seaduste taha peitu, et omaenese lollust õigustada! Kummalgi kirjeldatud näitel ei puutu mingid "seadused" ju üleüldse kuidagi asjasse.Külaline kirjutas: ↑21 Mär 2025 11:40Mismoodi see ametniku IQ küll siia puutuma peaks? Ametnik teeb oma tööd seaduste järgi ja kui seadus ei võimalda mingit toimingut, siis ametnik seda teha ei saa, saagu ta olukorra absurdsusest kuitahes hästi aru.Ants kirjutas: ↑20 Mär 2025 20:20 See juhtum (ilmselt ka muud sarnased) näitab üheselt, kui low level IQ on erinevatel ametnikel ja -kondadel. Eriti julm on see muidugi kohtusüsteemi näol, et sellise jaburdusega peab Riigikohtu poole pöörduma.
https://www.postimees.ee/8212572/piirki ... tud-trahvi
2015 oli veel hullem juhtum.
Külaline kirjutas: ↑21 Mär 2025 19:55See on ikka hämmastav, et julgete oma low level IQ-d rahumeeli presenteerida. Egas ainult üks seadus meite elu reguleeri, eks ikka kogum. Tuleb osata puude taga metsa näha.Ants kirjutas: ↑21 Mär 2025 18:45 Lihtsaim on alustada algusest:
....
Pole iial näinud, et politseinikud istuks kellegi eravalduse sirelipõõsas.
Sirelipõõsas istuva politsei jaoks on vaja eravaldust, millel on sirelipõõsas, politsei. Liikurvahend peaks ka olema, mudu pole mõtet kiirust mõõta (kuidugi, poliis võis sirelitesse sitale ka ju minna).
Tänapäeval saab ettevõttele teada anda, et räpsposti paberil postkasti mitte panna ja ei panda. Võite oma postkasti ära koristada ja siis pole postiljonil ka põhjust teie kinnistule sattuda. Samas aga peate arvestama sellega, et ilma Teie loata võivad siiski teatud ametkonnad liikuda ka ilma Teie loata. Selle treite ise vast välja, kes ja miks.
-
Külaline
Ants kirjutas: ↑22 Mär 2025 16:14Kuule, ma pole mitte iial oma elus näinud, et politseinik sirelipõõsas istuks ja kiirust mõõdaks. Halvimal juhul läheb ta sinna pissile. Lõpeta oma mõttetu targutamine. Päriselt arvad, et teised inimesed seadusi ega ilmaelu ei tea ja tuled siia ninatargalt deklameerima? Õppisid eile lugema ja nüüd nii õhinas? Tead, mul kunagi üks kolleeg ka teatas ühel koosviibimisel suure õhinaga, et teate kui hästi saab soodaga parkunud nõud puhtaks. Kõik vaatasid teda nagu eile sündinut.Külaline kirjutas: ↑21 Mär 2025 19:55See on ikka hämmastav, et julgete oma low level IQ-d rahumeeli presenteerida. Egas ainult üks seadus meite elu reguleeri, eks ikka kogum. Tuleb osata puude taga metsa näha.Ants kirjutas: ↑21 Mär 2025 18:45 Lihtsaim on alustada algusest:
....
Pole iial näinud, et politseinikud istuks kellegi eravalduse sirelipõõsas.
Sirelipõõsas istuva politsei jaoks on vaja eravaldust, millel on sirelipõõsas, politsei. Liikurvahend peaks ka olema, mudu pole mõtet kiirust mõõta (kuidugi, poliis võis sirelitesse sitale ka ju minna).
Tänapäeval saab ettevõttele teada anda, et räpsposti paberil postkasti mitte panna ja ei panda. Võite oma postkasti ära koristada ja siis pole postiljonil ka põhjust teie kinnistule sattuda. Samas aga peate arvestama sellega, et ilma Teie loata võivad siiski teatud ametkonnad liikuda ka ilma Teie loata. Selle treite ise vast välja, kes ja miks.
-
Külaline
Vaatasin selle pealtnägija ära. Uskumatu lugu. Pätt ütleb sinu isikukoodi, sinu sünnipäeva, sinu nime, tunnistab end kauplusevarguses süüdi, kirjutab protokollile alla ja nii lihtne ongi. Politsei võiks kohapeal pätist pildi teha, sõrmejälje võtta, neil moodsad tahvelarvutid ja kehakaamerad. Siis saaks hiljem asjad kokku viia ja tõestada, et see sina ei olnud. Pealtnägija juhtumis see ohver teadis, et tema narkommanist nõbu neid tempe tegi ja see tunnistas ka ühe teo üles, aga kui oleks suvaline teine inimene olnud?
Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 18:12Ehk siis, kui Teie pole mingit loodusnähtust kogenud siis seda pole olemas! Üritage ikka õppesõiduväljakult kaugemale ka autoga jõuda, küll hakkate neid sirelipõõsaföönitajaid ka kohtama.Ants kirjutas: ↑22 Mär 2025 16:14Kuule, ma pole mitte iial oma elus näinud, et politseinik sirelipõõsas istuks ja kiirust mõõdaks. Halvimal juhul läheb ta sinna pissile. Lõpeta oma mõttetu targutamine. Päriselt arvad, et teised inimesed seadusi ega ilmaelu ei tea ja tuled siia ninatargalt deklameerima? Õppisid eile lugema ja nüüd nii õhinas? Tead, mul kunagi üks kolleeg ka teatas ühel koosviibimisel suure õhinaga, et teate kui hästi saab soodaga parkunud nõud puhtaks. Kõik vaatasid teda nagu eile sündinut.Külaline kirjutas: ↑21 Mär 2025 19:55
See on ikka hämmastav, et julgete oma low level IQ-d rahumeeli presenteerida. Egas ainult üks seadus meite elu reguleeri, eks ikka kogum. Tuleb osata puude taga metsa näha.
-
Külaline
Sealjuures on Eestis isikukoodid avalik info. Minul juhus, kus üks mulle täiesti võõras mees vaatas üldkasutatavast registrist mu isikukoodi ja siis tuli õnnitlema, palju õnne sünnipäevaks, sul on täna sünnipäev.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 18:17 Vaatasin selle pealtnägija ära. Uskumatu lugu. Pätt ütleb sinu isikukoodi, sinu sünnipäeva, sinu nime, tunnistab end kauplusevarguses süüdi, kirjutab protokollile alla ja nii lihtne ongi. Politsei võiks kohapeal pätist pildi teha, sõrmejälje võtta, neil moodsad tahvelarvutid ja kehakaamerad. Siis saaks hiljem asjad kokku viia ja tõestada, et see sina ei olnud. Pealtnägija juhtumis see ohver teadis, et tema narkommanist nõbu neid tempe tegi ja see tunnistas ka ühe teo üles, aga kui oleks suvaline teine inimene olnud?
-
Külaline
Isikukoodi järgi saab ju teada ka sünniaega, vanust.Külaline kirjutas: ↑24 Mär 2025 16:52Sealjuures on Eestis isikukoodid avalik info. Minul juhus, kus üks mulle täiesti võõras mees vaatas üldkasutatavast registrist mu isikukoodi ja siis tuli õnnitlema, palju õnne sünnipäevaks, sul on täna sünnipäev.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 18:17 Vaatasin selle pealtnägija ära. Uskumatu lugu. Pätt ütleb sinu isikukoodi, sinu sünnipäeva, sinu nime, tunnistab end kauplusevarguses süüdi, kirjutab protokollile alla ja nii lihtne ongi. Politsei võiks kohapeal pätist pildi teha, sõrmejälje võtta, neil moodsad tahvelarvutid ja kehakaamerad. Siis saaks hiljem asjad kokku viia ja tõestada, et see sina ei olnud. Pealtnägija juhtumis see ohver teadis, et tema narkommanist nõbu neid tempe tegi ja see tunnistas ka ühe teo üles, aga kui oleks suvaline teine inimene olnud?
-
Külaline
Seda ta just ütleski, et avalik info.Külaline kirjutas: ↑24 Mär 2025 16:53Isikukoodi järgi saab ju teada ka sünniaega, vanust.Külaline kirjutas: ↑24 Mär 2025 16:52Sealjuures on Eestis isikukoodid avalik info. Minul juhus, kus üks mulle täiesti võõras mees vaatas üldkasutatavast registrist mu isikukoodi ja siis tuli õnnitlema, palju õnne sünnipäevaks, sul on täna sünnipäev.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 18:17 Vaatasin selle pealtnägija ära. Uskumatu lugu. Pätt ütleb sinu isikukoodi, sinu sünnipäeva, sinu nime, tunnistab end kauplusevarguses süüdi, kirjutab protokollile alla ja nii lihtne ongi. Politsei võiks kohapeal pätist pildi teha, sõrmejälje võtta, neil moodsad tahvelarvutid ja kehakaamerad. Siis saaks hiljem asjad kokku viia ja tõestada, et see sina ei olnud. Pealtnägija juhtumis see ohver teadis, et tema narkommanist nõbu neid tempe tegi ja see tunnistas ka ühe teo üles, aga kui oleks suvaline teine inimene olnud?
-
Külaline
Üldiselt ju ei olegi inimese tuvastamine midagi rasket. Andmebaasis on ju pilt olemas isikust, kelle isikukoodi pätt ütleb. Ma arvan, et selle juhtumi puhul ongi konksuks see, et tegemist oli sugulastega ja tõenäoliselt tuvastaja silm tabas need ühised näojooned.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 18:17 Vaatasin selle pealtnägija ära. Uskumatu lugu. Pätt ütleb sinu isikukoodi, sinu sünnipäeva, sinu nime, tunnistab end kauplusevarguses süüdi, kirjutab protokollile alla ja nii lihtne ongi. Politsei võiks kohapeal pätist pildi teha, sõrmejälje võtta, neil moodsad tahvelarvutid ja kehakaamerad. Siis saaks hiljem asjad kokku viia ja tõestada, et see sina ei olnud. Pealtnägija juhtumis see ohver teadis, et tema narkommanist nõbu neid tempe tegi ja see tunnistas ka ühe teo üles, aga kui oleks suvaline teine inimene olnud?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist