Aga praegu elatakse 20 aastat ENNE laste saamist iseendale.Külaline kirjutas: ↑28 Dets 2024 11:45Jah, aga tol ajal ei saanud 99% inimestest oma lapsi 40+ vanuses, seega on nende tööelu 15-20 aastat olnud puhtalt enesele elamine.Külaline kirjutas: ↑28 Dets 2024 10:42 Praegune pensionär alustas tööelu rublaajal. Siis tuli eesti kroon ja siis euro. Arva ära, mitu korda raha väärtus selle aja jooksul kukkunud on.
Emotsioonid seoses pensioniga
-
Külaline
-
Külaline
Ma olen tööalaselt suhteliselt edukas. Ja oma eluga olen ma ka väga rahul. Aga minule ka ei meeldi see elutempo ja “mugavustsoonist väljatulemise” promo. Minu meelest seda teevad inimesed, kelle elus on midagi väga puudu.Külaline kirjutas: ↑28 Dets 2024 15:17Sa oled sellest efektiivsuse ja mugavusstsoonist välja tulemise mõttest valesti aru saanud. See tähendab ikkagi seda, et sa ei magaks oma elu maha, ei raiskaks seda, vaid teeksid midagi nende annete ja oskustega, mis sul on. Saavutaksid midagi toredat, mida sa väärid.Külaline kirjutas: ↑28 Dets 2024 12:41 ei meeldi mulle kiire elutempo, mida kaasaja nn. karjäärielu ("ole efektiivne", ei tohi olla mugavusstsoonis") peale surub.
Ja “õnne valem” on mu meelest see, et sa elad nagu sina tahad. Mitte nii nagu trendid soovitavad. Tahad ringi tõmmelda, tõmble ringi. Tahad kodus rahulikult tšillida, tšilli terviseks.
Aga tee seda sellepärast, et sinu süda sunnib, mitte sellepärast, et instas üks kirjutas ja pani ägeda pildi ka juurde.
-
Külaline
Just. Ja siis ongi pensioniks vaid tühjad pihud ja napp sissetulek.Külaline kirjutas: ↑28 Dets 2024 15:25Aga praegu elatakse 20 aastat ENNE laste saamist iseendale.Külaline kirjutas: ↑28 Dets 2024 11:45Jah, aga tol ajal ei saanud 99% inimestest oma lapsi 40+ vanuses, seega on nende tööelu 15-20 aastat olnud puhtalt enesele elamine.Külaline kirjutas: ↑28 Dets 2024 10:42 Praegune pensionär alustas tööelu rublaajal. Siis tuli eesti kroon ja siis euro. Arva ära, mitu korda raha väärtus selle aja jooksul kukkunud on.
jah? et oleks varases nooruses panka röövinud? või mida sa silmas pead? muidugi ma tegelen sellega, et pensionipõlves inimväärselt elada ja hädapärast võiksin ma seda juba ka teha. aga seda pole mulle küll jah pähe tulnud, kuidas nii kiiresti nii rikkaks saada, et terve elu töötama ei pea. sa paistad teadvat. äkki jagad teistele ka.Külaline kirjutas: ↑28 Dets 2024 15:12Kas see pole terve elu jooksul pähe tulnud, et korraldaks oma elu selliselt, et terve elu saaks oma asjadega tegeleda? Ma ei kujuta ette, et terve elu rühman siis mingeid mõttetusi teha ja unistan aastakümneid, et vanuigi avaneks võimalus endale elada?
-
Külaline
Palju aega on veel pensionini, aga ma kardan, et selleks ajaks on Eestis elu nagunii läbi, sõda või majanduse häving on katastrofaalne. Vaevalt tekib seda võimalust kuskil aias tuiata, tuleb hoopis uuesti elu alustada kusagil teises riigis.kana kirjutas: ↑27 Dets 2024 13:34 mõtlen siin, et paljud inimesed arvavad, et pensionile jäämisega on elu läbi. mina olen viimased paarkümmend aastat unistanud, et saan pensionile jääda ja oma asjadega tegelema hakata. aias oleks niipalju teha. võtaks jooksupardid ja mesilased. kõik hoidised teeks ise ja enamuse söögist kasvataks ka ise. lastele saaks vahel mõnusaid lõunaid pakkuda, lapselapsi hoida ja soovi järgi metsas kolada ja rabas matakata. no muidugi ei ole jõudlus enam see, mis kahekümneselt, aga väikselt tusserdaks ja aega oleks ju piisavalt käes. aga pean veel kümne aasta tuuris tööl käima.....mis tunded teil pensioniga seostuvad?
-
Külaline
No kui sõda, siis võib-olla oled pensiajaks surnud hoopis. Pole vaja midagi kuskil alustada.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 21:03
Palju aega on veel pensionini, aga ma kardan, et selleks ajaks on Eestis elu nagunii läbi, sõda või majanduse häving on katastrofaalne. Vaevalt tekib seda võimalust kuskil aias tuiata, tuleb hoopis uuesti elu alustada kusagil teises riigis.
-
Külaline
Mida vanemas eas lapsed saad, seda suurema geneetilise häirega nad on. Elada võid endale, aga kui saada lapsed 20 aastat hiljem, siis nende kasvatamine saab olema valu ja põrgu. Kõik tuleb elus tagasi eksKülaline kirjutas: ↑28 Dets 2024 15:25Aga praegu elatakse 20 aastat ENNE laste saamist iseendale.Külaline kirjutas: ↑28 Dets 2024 11:45Jah, aga tol ajal ei saanud 99% inimestest oma lapsi 40+ vanuses, seega on nende tööelu 15-20 aastat olnud puhtalt enesele elamine.Külaline kirjutas: ↑28 Dets 2024 10:42 Praegune pensionär alustas tööelu rublaajal. Siis tuli eesti kroon ja siis euro. Arva ära, mitu korda raha väärtus selle aja jooksul kukkunud on.
-
Külaline
Miks surnud? Ega ma ei kavatse siia sõdima jääda.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 21:44No kui sõda, siis võib-olla oled pensiajaks surnud hoopis. Pole vaja midagi kuskil alustada.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 21:03
Palju aega on veel pensionini, aga ma kardan, et selleks ajaks on Eestis elu nagunii läbi, sõda või majanduse häving on katastrofaalne. Vaevalt tekib seda võimalust kuskil aias tuiata, tuleb hoopis uuesti elu alustada kusagil teises riigis.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Kirile, Krissse, Tuuletu ja 11 külalist