Estonia: Piht ja teised

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Barbara kirjutas: 27 Sept 2024 17:09Arvan sama- kui oma lapsel oleks võimalus helistada, kas siis hingaks niisama torusse ja suurendaks vanemate teadmatust ja piinu? Loomulikult oli see mingi lollitaja.
Mulle helistas minu ema paar nädalat pärast enda surma: kas ei ole kahju enda kodu ära müüa...
Helistas täpselt samasuguse hauataguse vanainimese häälega nagu ema oli.
Tere ütlemata, ennast tutvustamata üks vana külamoor, kellest ma olin ainult nime kuulnud.
On igasuguseid.
Brrr
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Sept 2024 17:06 Järjekordne nn vandenõuteooria on kinnitust leidnud. Pole mõtet siin spekuleerida, MIKS Pihti varjatakse ja KUIDAS ta ellu jäi. Fakt oli ja on, et jäi. Selle kohta oli küllalt tunnistajaid. Miks ja kuidas, seda me ei tea, kui just neist dokumentidest välja ei tule. Aga muidugi karjuvad need, kes usuvad absoluutselt kõike seda möga, mida Delfi aastate kaupa kirjutab, et kõik on lollid, kes Pihti oma silmaga nägid.
Aga ohoo - nüüd on koguni dokumendid olemas!
Vandenõuteooriate naeruvääristajatest lambapead jäävad 90% lolliks, aga ega nad seda iialgi ei tunnista. Sest loll ei tunnista iialgi, et ta on loll. Seda suudavad ainult targad.
Ei ole mingeid tunnistajaid, kes teda peale päästevestide jagamist oleks elusalt näinud. Mingid ebamäärased a la nägin telekas ja kõik nad nägid eri asju. Kes nägi autos, kes nägi autost väljas, kes nägi haigla trepil jne. Mida korrutavad need, kes Pihti isiklikult ei tundunud. Oi mina ka nägin seda lõiku. Leidub ka muundunud kuulujutte. Algne jutt oli, kuidas keegi meremees nägi Lõuna-Afrikas Kikast ja see olla jooksu pannud. Täna lugesin kommentaarides muundunud versiooni, kuidas kellegi vend olla meremees ja tema tuttava tuttav nägi Pihti Lõuna-Aafrikas ja too olla kohe jooksu pannud. Ühesõnaga eks minge siis Lõuna-Aafrikasse ja seal tulevad kõik kadunud teile vastu. Olge siis väledad ja jookse järgi.

Tõenäoline on see, et aeti isikute nimed segamini ja seetõttu on ka omajagu pabereid, mis seda elusat olekut ka kinnitavad. Ma ei oska Pihti asjast midagi arvata, aga osa sellest seltskonnast on kindlasti nimede segaduse tõttu mõnd aega elusad olnud, kuigi nad ei pääsenud.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Sept 2024 15:47
Külaline kirjutas: 27 Sept 2024 11:26 Tõsiasi on, et pole ühtegi inimest, kes oleks tundnud Pihti ja näinud teda pärast laeva. Mitte ühtegi. On nähtud lindil, on väidetavalt näinud võõrad inimesed, kellele keegi mees olla nime öelnud või kirjutanud. Ta oli erariietes, erasõidul.
Vastupidi. Teda nägid uudistes tema enda kolleegid, kes tundsid ta ära. https://epl.delfi.ee/artikkel/50793944/ ... kaamerasse
Vabalt võisid uudised näidata ka mingit varasemalt filmitud lõiku kaptenist nagu ikka tehakse. Seepärast jäigi mulje nagu ta oleks olnud elus, aga tegelikult ei filminud teda keegi. Tollal olid kõigil videomakid kodus ja keegi ikka lindistas ju neid uudiseid, aga mitte ühtegi klippi enam välja mitte kunagi ei tulnud. St seda ei olnudki. Ei käinud ka politsei kodudes videokassette ära korjamas.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Sept 2024 17:06 Järjekordne nn vandenõuteooria on kinnitust leidnud. Pole mõtet siin spekuleerida, MIKS Pihti varjatakse ja KUIDAS ta ellu jäi. Fakt oli ja on, et jäi. Selle kohta oli küllalt tunnistajaid. Miks ja kuidas, seda me ei tea, kui just neist dokumentidest välja ei tule. Aga muidugi karjuvad need, kes usuvad absoluutselt kõike seda möga, mida Delfi aastate kaupa kirjutab, et kõik on lollid, kes Pihti oma silmaga nägid.
Aga ohoo - nüüd on koguni dokumendid olemas!
Vandenõuteooriate naeruvääristajatest lambapead jäävad 90% lolliks, aga ega nad seda iialgi ei tunnista. Sest loll ei tunnista iialgi, et ta on loll. Seda suudavad ainult targad.
Sulle ei meeldi loogiline mõtlemine, mis on vandenõuteoreetikutele omane. Vägagi on põhjus mõelda miks peaks varjama ja kuidas. Mis über saladus see on, mille paljastumist ka 30 aastat hiljem kartma peaks. Varjamine omakorda tähendaks, et sellega on läbi nende aastakümnete seotud suur hulk inimesi ja kes neid siis ohjes omakorda hoiab? Piht ise oleks täna 70. eluaasta lävel. Need, kes teda varjama hakkasid, samas vanuseklassis, veel vanemad ja otsast surnud ehk siis ei tegele enam tema valvamisega. Kas nad on ka omakorda kuhugi kinni pandud, et lobisema ei hakkaks. Vanaduse nõtruses võib kõike juhtuda.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Sept 2024 15:58 Ühe laeva uppumise põhjuseid on lihtne selgeks teha, see on füüsika mitte müstika ja selles osas on kõik ka piisavalt läbi uuritud ja minul ei ole selle kohta küsimusi. Ma usaldan ametlikku raportit. Laev oli parsa ja seda ma usun. Aeg oli ka selline algeline üheksakümnendad, mil puudusid suured kriisiplaanid, turvanõudeid ei võetud tõsiselt jne.
Sõitsin ise kaks korda Estoniaga ja kogesin ise omal nahal korralagedust. Tol ajal sai osta piletit ka istesalongi, aga kord see oli ülebroneeritud ja me vedelesime grupiga suvaliselt laeva koridorides maas. Me olime päris suur grupp ja meil oli grupipilet. Iga kolmas nimi oli sinna valesti kirja pandud ja nimed said sinna ainult ja ainult meie passidest. Ei osanud need rootslased isegi trükitult kirja pandud eesti nimesid ümber kirjutada. No mis me siin siis kriisiolukorrast räägime, kus tuleb ümber vorpida väriseva käega käsitsi kirjutatud võõraid nimesid. Suuliselt öeldud eesti nimesid ei suuda mitte üks rootslane õigesti kirja panna. Ei, see ei ole minu jaoks mingi üllatus, et nimekirjadega oli palju segadust.
Eks ta nii oligi, kui laev oli juba põhjas, siis rootslased ei soovinud võtta vastutust ja hakkasid hämama. Millegi pärast mart laar oli toona peaminister, salastas väga palju asju ka eestis ära, kas siis rootslaste nõudel või ei soovinud ka eesti võtta vastutust. Võimalik, et suur osa vandenõudest ongi rootslaste endi genereeritud ajamaks kõik segasemaks ja udusemaks ja ikka viies vastutust eemale. Inimestele meeldib ikka uskuda müstikat, see on põnevam.
Külaline

Anonymous kirjutas: 27 Sept 2024 18:31Tollal olid kõigil videomakid kodus
Ega ikka polnud küll. Mul oli suur tutvusringkond, aga videomakk oli vist neljal-viiel.
Teine asi oli kassett, filmid ju peal ja tühja niisama ei hoitud eriti...mõtle nüüd edasi.
Paljud ütlesid pärast, et miks ma lollpea linti ei võtnud...tuletan meelde, et lint mahutas 3 või 4 tundi, aga info jooksis päevläbi pidevalt, vaja oleks läind 5-6 tühja kassetti.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Sept 2024 18:39
Ega ikka polnud küll. Mul oli suur tutvusringkond, aga videomakk oli vist neljal-viiel.
Teine asi oli kassett, filmid ju peal ja tühja niisama ei hoitud eriti...mõtle nüüd edasi.
Paljud ütlesid pärast, et miks ma lollpea linti ei võtnud...tuletan meelde, et lint mahutas 3 või 4 tundi, aga info jooksis päevläbi pidevalt, vaja oleks läind 5-6 tühja kassetti.
Oh jumal küll. Videomakid olid kõigil pea, see et teil olnud.... terve eesti peale oleks tulnud üks video ikka välja, kahjuks ei ole tulnud. Seda ei olnudki. See jutt kas kapten pääses või ei pääsenud, läks juba paari päeva pärast lahti. Kohe oleks tulnud see video välja.
Külaline

Süüdlane oleks pidanud kõvasti kahjutasusid maksma.
Külaline

Pluss see, et inimesel läksid hommikul tööle, keegi ei planeerinud salvestama hakata. Ja täna tuli teave, et ETV-l on sellest päevast säilinud kella ainult 21nene AK salvestus. Mida me veel makiomanikelt tahame?
Külaline

Ka tollal olid pensionärid kodus ja vahtisid telekat. Tõenäoliselt näitas AK ainult kapteni fotot telekas ja muud seal polnudki. Kapten ei juhtinud laeva, reisis eraisikuna ja mis põhjus oleks olnud tema kadumises? Temal ei olnu ju midagi vastutada ega karta.

Võib-olla kunagi tuuakse kõik surnukehad laevast välja, siis tehakse DNA abil kindlaks kõik isikud. Küll see kapten ka sealt leitakse.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Sept 2024 18:41
Oh jumal küll. Videomakid olid kõigil pea, see et teil olnud.... terve eesti peale oleks tulnud üks video ikka välja, kahjuks ei ole tulnud. Seda ei olnudki. See jutt kas kapten pääses või ei pääsenud, läks juba paari päeva pärast lahti. Kohe oleks tulnud see video välja.
Videomakid 1994. siiski Eestis nii väga levinud küll polnud. Aga minu mäletamist mööda olla see väidetav filmilõik Pihtiga üldse Reutersilt olnud. Saksamaal oleks tõenäolisemalt keegi selle lõigu salvestanud.
Külaline

Ma mõtlen, kuidas nad pärast inimeste päästmist välja selgitasid, kes on Pihti näinud. Pääsenud peaks mäletama, kui keegi neilt seda uurimas käis. Pole keegi nagu siiani maininud, et neilt oleks vahetult pärast pääsemist Pihti pilti ninna alla pandud, et ega sa temaga ühes parves, palatis, bussis, koridoris jne ei viibinud. Egas siis kohe kopteris inimesi tuvastama hakatud, see toimus hiljem haiglas, mil nägijad oli juba omajagu. Mitte ainult samal parvel viibinud.
Külaline

Anonymous kirjutas: 27 Sept 2024 18:41Seda ei olnudki. See jutt kas kapten pääses või ei pääsenud, läks juba paari päeva pärast lahti. Kohe oleks tulnud see video välja.
Põmmpea oled - samade salvestistega saaks tõendada, et üheski päevases lipis Pihti pole.
Aga salvestisi, mis seda teeks...pole. Vot nii tainas.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Sept 2024 18:53
Külaline kirjutas: 27 Sept 2024 18:41

Videomakid 1994. siiski Eestis nii väga levinud küll polnud. Aga minu mäletamist mööda olla see väidetav filmilõik Pihtiga üldse Reutersilt olnud. Saksamaal oleks tõenäolisemalt keegi selle lõigu salvestanud.
Olid ikka, endalgi mul oli ja maksis mõned tuhanded kroonid. Polnud see enam mingi valuutapoe kaup ja kõigil oli, sest vene ajal oli videomakk tõesti defitsiit. Sama moodi nagu igal teisel oli oma sat pann rõdul jne.
Külaline

Anonymous kirjutas: 27 Sept 2024 19:01Olid ikka, endalgi mul oli ja maksis mõned tuhanded kroonid
Siis sa saabas oleks ju lindistama pidanud, aga ei teinud seda :lol:
Külaline

Miks oleks pidanud? Mina seda vandenõuteooriat ei usu. Pakun et kaptenist oli telekas juttu, näidati tema fotot ja siis neid kiirabiautosid kus siis päästetud olid ja keegi sai aru nagu kapten oli seal kiirabis ja hakkaski seda juttu kõigile rääkima. Kellele see meeldis, hakkasid ise ka uskuma ja levitama. Ka sina seda ju levitad ilma et sa teda ikkagi nägid.
Külaline

See oli ju mingi saksa telekanali klipp. Polnud ju ainult Eesti katastroof, miks rääkida ainult sellest, et näe Eestis keegi ei salvestanud. Aga mujal näed ka mitte keegi seda linti ei saanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Sept 2024 19:07 See oli ju mingi saksa telekanali klipp. Polnud ju ainult Eesti katastroof, miks rääkida ainult sellest, et näe Eestis keegi ei salvestanud. Aga mujal näed ka mitte keegi seda linti ei saanud.
Oh nüüd juba saksa telekanalis nähti? Seda enam ei saadud siis saksa keelest arugi ja hakati oma väljamõeldist ketrama.
Külaline

Anonymous kirjutas: 27 Sept 2024 19:07Miks oleks pidanud? Mina seda vandenõuteooriat ei usu
Paku mida tahad, aga mina tean - tean seda, et sa ei salvestanud ega vaadanud ka telekat.
Sinu jutt on ju täiesti mõttetu, saad ju ise aru ka.
Külaline

Anonymous kirjutas: 27 Sept 2024 19:09Oh nüüd juba saksa telekanalis nähti? Seda enam ei saadud siis saksa keelest arugi ja hakati oma väljamõeldist ketrama.
Kui loll olla ikka võib...eesti meremehed nägid seda saksamaal sadamas oma laeval...iga natukenegi teadlik inimene teab seda...need olid Pihti kolleegid seal...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], Bing [Bot] ja 2 külalist