Teie arvamus miks see foorum ei võta vedu üles

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 14 Juun 2026 14:19
Guest kirjutas: 14 Juun 2026 13:49 Arvan, et kõik siinsed foorumlased kasutavad AI-d. Tavaline googeldamine pakubki esimesena AI vastuse. Milleks peaks seda siis halvustama?
Enamik inimesi ilmselgelt ei oska AI-d kasutada nii, et sellest reaalselt kasu oleks. Enamik ei adu isegi, mis võimalused sellel on, rääkimata selle seadistamisest oma vajadustele vastavaks. Mõni oskab sellega ainult koogiretsepte otsida ja arvab ka, et kasutab AI-d. Ja ma ei halvusta siin mitte neid koogiretseptide otsijaid, vaid neid kommentaatoreid siin, kes arvavad, et guugeldamine = AI kasutus.
Japp.. suur osa siinsetest inimestest kasutab suure tõenäosusega AI-d, osad neist oskavad ja osad ei oska kasutada. Foorumis käidakse pigem suhtlemise pärast ja tõenäoliselt on osadele inimesele ka pigem normaalne foorumis suhelda, kui pidada AId oma sõbraks või jumalteab, kelleks. Kuulun ise nende hulka, keda siinsed AI-entusiastid tagurlikuks, vanaks ja oskamatuks peavad - kuigi kasutan AId igapäevaselt nii tööl kui ka isiklikel põhjustel, aga see ei tähenda, et ma pean röögatult pikki AI postitusi siia kopeerima või neid vaimustunult lugeda tahtma. Ja kui keegi otsustab AI asemel siit nõu küsida või lihtsalt postituse teha, ei lähe ma sellest leili. Kui ei oska või teema ei kõneta, siis kerin edasi. Ja ei hakka teemaalgatajale peale suruma AI kasutamist ega ise AI vastuseid postitama isegi, kui mulle tundub, et teemaalgataja teemas ei püsita ja selle asemel on jutt nagu tavapäraselt kes teab, kuhu läinud.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juun 2026 16:20 Foorumis käidakse
Käidakse???
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juun 2026 16:28
Guest kirjutas: 14 Juun 2026 16:20 Foorumis käidakse
Käidakse???
Aitäh, teie panus selle foorumi toimimisse on väga kõrge väärtusega. Palun vabandust, tegin tekstisisestamisel vea ja ei märganud.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juun 2026 16:39 tekstisisestamisel
Tühik läks ka "tekstisisestamisel" kaduma? Äkki teeks nii, et näeks esmalt palki enda silmas ja kui aega üle jääb, siis hakkaks otsima pindu teiste omas?
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juun 2026 16:44
Tühik läks ka "tekstisisestamisel" kaduma? Äkki teeks nii, et näeks esmalt palki enda silmas ja kui aega üle jääb, siis hakkaks otsima pindu teiste omas?
Taas tänan teid foorumi toimimisse suure panuse andmise eest.
Ma küll ei tea, millistest palkidest ja pindudest jutt on, aga kui aga grammatikast rääkida, siis sõna "tekstisisestamisel" kokku- ja lahkukirjutamise reegli üle otsustamisel lähtusin sihitisliku täiendiga omaette tähendusega ühendi reeglist, kus täiendosa märgib objekti, millele põhiosaga väljendatud tegevus on suunatud (nt pesupesemine, marjakorjamine jms) ning võib kokku kirjutada. Kui teid see teema täpsemalt huvitab, siis EKI-st saab kindlasti abi.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juun 2026 13:49
Guest kirjutas: 14 Juun 2026 13:23
Guest kirjutas: 14 Juun 2026 01:22
Soovitamine on üks asi, peale surumine ja halvustamine on teine. Ja seda viimast siin praegu tehakse.
Minu arust halvustatakse siin AI kasutamist, mitte seda, kui AI-d ei kasuta. Viimase kohta inimene imestas ja miks ei või imestada, kui mingi käitumine tundub arusaamatu? Mina ka ei mõista seda foobiat AI vastu.
Ei, halvustatakse siiski nende pikkade, lohisevate AI vastuste kopimist siia foorumisse. Või siis järjekindlaid soovitusi mitte siit, vaid AI-lt küsida.

Arvan, et kõik siinsed foorumlased kasutavad AI-d. Tavaline googeldamine pakubki esimesena AI vastuse. Milleks peaks seda siis halvustama?
Mina ei kasuta. Kui, siis nii palju, kui Google koostöös ai-ga vastuse genereerib. Mul eraldi AI äppi pole kasutusel.
Mulle ei meeldi AI 😁 sest inimesed aina sellest chat gpt-st ainult jahivadki ja võtavad seda kui jumalikku tõtt. Ma ikka tahan säilitada normaalset oma loogikat ja mõtlemisvõimet. Olen 38, kui see peaks oluline olema.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juun 2026 16:50
Ma küll ei tea, millistest palkidest ja pindudest jutt on, aga kui aga grammatikast rääkida, siis sõna "tekstisisestamisel" kokku- ja lahkukirjutamise reegli üle otsustamisel lähtusin sihitisliku täiendiga omaette tähendusega ühendi reeglist, kus täiendosa märgib objekti, millele põhiosaga väljendatud tegevus on suunatud (nt pesupesemine, marjakorjamine jms) ning võib kokku kirjutada. Kui teid see teema täpsemalt huvitab, siis EKI-st saab kindlasti abi.
Aitäh, AI. Keeletoimetaja tervitab ja palub salvestada, et väljend "teksti sisestamine" kirjutatakse igas olukorras lahku.
Külaline

Et te ka viitsite :x
Külaline

Et te ka viitsite :x
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juun 2026 18:39
Guest kirjutas: 14 Juun 2026 16:50
Aitäh, AI. Keeletoimetaja tervitab ja palub salvestada, et väljend "teksti sisestamine" kirjutatakse igas olukorras lahku.
Kas sina oled üks neist, kes "teab küll, kuidas ai töötab?" Need, kes päriselt teavad, oskavad eristada inimese ja ai teksti ja sinu tsiteeritu nende hulka ei kuulu.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juun 2026 14:19Enamik inimesi ilmselgelt ei oska AI-d kasutada nii, et sellest reaalselt kasu oleks. Enamik ei adu isegi, mis võimalused sellel on, rääkimata selle seadistamisest oma vajadustele vastavaks. Mõni oskab sellega ainult koogiretsepte otsida ja arvab ka, et kasutab AI-d. Ja ma ei halvusta siin mitte neid koogiretseptide otsijaid, vaid neid kommentaatoreid siin, kes arvavad, et guugeldamine = AI kasutus.
Kui ei oleks neid oskamatuid ja saamatuid, siis ei paistaks ka välja kui tubli ja osav ja tark sina oled. Nii et ole õnnelik, et neid teisi ka ka on, muidu poleks sul kellegi arvelt end upitada.
Aga muidu, miks see sind üldse häirib, et kõik ei oska või ei taha või ei saa AI'd kasutada?
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juun 2026 20:07
Külaline kirjutas: 14 Juun 2026 14:19Enamik inimesi ilmselgelt ei oska AI-d kasutada nii, et sellest reaalselt kasu oleks. Enamik ei adu isegi, mis võimalused sellel on, rääkimata selle seadistamisest oma vajadustele vastavaks. Mõni oskab sellega ainult koogiretsepte otsida ja arvab ka, et kasutab AI-d. Ja ma ei halvusta siin mitte neid koogiretseptide otsijaid, vaid neid kommentaatoreid siin, kes arvavad, et guugeldamine = AI kasutus.
Kui ei oleks neid oskamatuid ja saamatuid, siis ei paistaks ka välja kui tubli ja osav ja tark sina oled. Nii et ole õnnelik, et neid teisi ka ka on, muidu poleks sul kellegi arvelt end upitada.
Aga muidu, miks see sind üldse häirib, et kõik ei oska või ei taha või ei saa AI'd kasutada?
Aga miks neid mitteoskajaid ja mittetahtjaid häirib, kui teised oskavad ja tahavad?
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juun 2026 20:17
Aga miks neid mitteoskajaid ja mittetahtjaid häirib, kui teised oskavad ja tahavad?
Mitte kedagi ei häiriks ja AI ei tuleks üldse meeldegi, kui siinne aktivist neid kilomeetripikkuseid AI vastuseid siia ei topiks.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juun 2026 20:44
Guest kirjutas: 14 Juun 2026 20:17
Mitte kedagi ei häiriks ja AI ei tuleks üldse meeldegi, kui siinne aktivist neid kilomeetripikkuseid AI vastuseid siia ei topiks.
Aga miks sind häirib, et ta seda teeb? Sa esitad igale teisele vastajale ka pretensiooni, kes sulle mitte meeldiva vastuse postitab? Mulle tundub, et ei esita. Aga miks sa AI-tsiteeringuid siis teisiti kohtled? Sa ei pea vastama, pigem juhin su tähelepanu asjaolule, et hoopis sina võitled tuuleveskitega. Astu edasi ja loe järgmist postitust, kui miski ei meeldi. Las tema olla, ka temal on õigus vastata just nii nagu tema arust vajalik on.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juun 2026 20:44Mitte kedagi ei häiriks ja AI ei tuleks üldse meeldegi, kui siinne aktivist neid kilomeetripikkuseid AI vastuseid siia ei topiks.
Kas sa pead kõik läbi lugema? Osssa vaeseke :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juun 2026 21:29Kas sa pead kõik läbi lugema? Osssa vaeseke :lol:
Risustada ka pole vaja. Mina ei loe seda jahu.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juun 2026 21:43Mina ei loe seda jahu.
oluline teade :lol: :lol:
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juun 2026 21:43
Külaline kirjutas: 14 Juun 2026 21:29Kas sa pead kõik läbi lugema? Osssa vaeseke :lol:
Risustada ka pole vaja. Mina ei loe seda jahu.
Mina näiteks pean sinu praegust vaidlemist risustamiseks. Pretensioon!
Külaline

Külaline kirjutas: Ma justkui meedias nägin mingit viidet, aga tõesti ei tea, kus. Või kujutan asju ette. Leiad teksti Kristi Timmeri FB lehelt 6. juuni alt. Mina ka ei jälgi Timmereid, kuid ometi seda teksti ma kuskil kohtasin, seepärast arvasin, et meedias.
Vaatasin, ei leidnud. Ta kirjutab põhiliselt oma taroskoopia
-teemadel ja sekka ka vaimsest tervisest. Vähemasti selle põhjal, mida praegu nägin. Enamasti asjalik jutt. Purjus naiste kohta ei leidnud ühtegi sissekannet. Kahjuks.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Juun 2026 22:45
Külaline kirjutas: Ma justkui meedias nägin mingit viidet, aga tõesti ei tea, kus. Või kujutan asju ette. Leiad teksti Kristi Timmeri FB lehelt 6. juuni alt. Mina ka ei jälgi Timmereid, kuid ometi seda teksti ma kuskil kohtasin, seepärast arvasin, et meedias.
Vaatasin, ei leidnud. Ta kirjutab põhiliselt oma taroskoopia
-teemadel ja sekka ka vaimsest tervisest. Vähemasti selle põhjal, mida praegu nägin. Enamasti asjalik jutt. Purjus naiste kohta ei leidnud ühtegi sissekannet. Kahjuks.
Vaata uuesti. 6. juuni, ütlesin. See postitus on olemas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Borabora, Google [Bot], Kirile, SeaTongue, silli, xqwerty ja 14 külalist