Üks "terapeut" jälle rivist langenud

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 04 Veebr 2026 14:45 Kunagi lugesin, et kastetilkade neiuga on pahasti.
Mäletan, et ta õpetas naistele meeste ees allaheitlikkust ja tal olid mingid väga tugevad õpetused soorollidega seoses.

Imestasin juba tookord siiralt, et ta mõtetele oli nii palju kaasakiitjaid.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Veebr 2026 17:51
Guest kirjutas: 04 Veebr 2026 14:44 Mis sellest teisest, mingi Tene või, saanud on? See kes telekassegi pikalt esinema pääses.
Lugesin FB-st mingit postitust, kus ta vabandas, et on narkootiliste ainete mõjul rumalaid asju teinud.
Karm, aga no tore, kui inimene oma vigu tunnistab ja neist ka õpib.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Veebr 2026 17:54
Guest kirjutas: 04 Veebr 2026 14:45 Kunagi lugesin, et kastetilkade neiuga on pahasti.
Mäletan, et ta õpetas naistele meeste ees allaheitlikkust ja tal olid mingid väga tugevad õpetused soorollidega seoses.

Siis ta mõtles nii. Praegu ilmselt enam mitte. Eks inimesed õpivad ja arenevad pidevalt ja paljud meist on nooruses lolle asju uskunud või teinud.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Veebr 2026 18:00

Siis ta mõtles nii. Praegu ilmselt enam mitte. Eks inimesed õpivad ja arenevad pidevalt ja paljud meist on nooruses lolle asju uskunud või teinud.
Tema oli siis verinoor ja tema mõtteviis oli siis selline nagu oli. Kummastust tekitas pigem see, et täiskasvanud, täie aruga ja elukogenud inimesed kiitsid noore, väljakujunemata maailmavaatega neiule kaasa. Just sellele mõtteviisile kiitsid kaasa.

Kui ta ise oleks natukene kellegi teise kogemusi kuulda võtnud, siis ta vist ei oleks täna selles seisus.

Ilma, et ma temast kuidagi halvasti arvaks, ammugi talle midagi halba sooviks, mõtlesin juba toona, et sellise mõtteviisi järgi elamine lõppeb varem või hiljem väga halvasti. Pean siinkohal silmas just naise-mehesuhte teemalisi asju. Tema teiste maailmavaateliste mõtetega ei ole kursis.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Veebr 2026 17:54

Mis selles imelikku on - tavaline nähtus osade inimeste puhul pigem - noorena ongi mõnel maailm
mustvalgem ja langetakse ka äärmustesse. Minu enda
veendumused olid 24a tunduvalt radikaalsemad ja ebatolerantsemad kui praegu. Ei tea, mis naise-mehe suhteid ta täpsemalt jutlustas, aga minu põhimõtted olid tema omast kindlasti kangem kraam, kui ma 20ndate alguses olin.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Veebr 2026 16:29 Miks siis usklikud alati nii kurvad ja vaevatud on?
Miks need uskmatud nii kurvad, vaevatud ja antidepressantide peal alati on?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Veebr 2026 18:58
Guest kirjutas: 04 Veebr 2026 16:29 Miks siis usklikud alati nii kurvad ja vaevatud on?
Miks need uskmatud nii kurvad, vaevatud ja antidepressantide peal alati on?
Tegelikult saab kõik alguse sellest, et inimene on tundlikuma ja mõjutatavama ajuehitusega. Võib siis minna kivideusku, hakata imelisi ravimeetodeid või masaaze pakkuma, sest lugedes, kuuldes midagi hakkab sellesse uskuma, uskudes ka ende võimetesse sellega midagi ära teha. Head ja valgustatust pakkuma, õiget mõtlemist ja muud selline. See tundlikkus altistab ka väiksemale vastupanule eluraskuste osas ja niipea, kui tekivad suured probleemid, pankrot, lein, lähedastega suured mured, leiab toeks jälle uue usu ehk siis eelmine vahetatakse välja. Lugesin ühest ettevõtlikust naisest, kes tegeles lasteriietega, firma läks pankrotti, ta elas seda väga üle ja siis metsas jalutades "hakkas jumal temaga rääkima." Nii leidis tema usu, kuhu takerduda.
Tugevale isiksusele on see arusaamatu, sest on raskeid ja kergeid aegu ja kõigega tuleb hakkama saada, aga kui pole tugev, siis need inimesed tunnevad vajavat mingit sõltuvust või tuge. Aitab masendusest välja ronida ja imedesse uskuda.

Ja uskumatud pole vaevatud ega antidepressantide peal. Minu suures tutvusringkonnas ja suguvõsas pole ainsatki usklikku ja kõik elurõõmsad inimesed.
Usklike arv üldiselt väheneb jõudsalt, mida rohkem inimesed õpivad, seda rohkem saavad ka pihta millest usk tekkis ja kellele see kasulik oli.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Veebr 2026 19:16Nii leidis tema usu, kuhu takerduda.
Ja kui sellest usujamast aru hakkab saama, siis on veel hullemini.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Veebr 2026 19:16. Lugesin ühest ettevõtlikust naisest, kes tegeles lasteriietega, firma läks pankrotti, ta elas seda väga üle ja siis metsas jalutades "hakkas jumal temaga rääkima
Lugesid kuskilt mingist naisest, kes kuskil metsas kuulis mingit jumalat ja kohe religioonidest ning usklikest pilt selge. Kah huvitav ajuehitus …

Ateistid moodustavad umbes 10-25% maailma elanikkonnast. Päris jõudsalt peab see nr veel suurenema, et poole pealegi jõuda. Kuna aga religioossed inimesed saavad uskmatutega võrreldes pigem rohkem lapsi, siis religioossete inimeste osakaal võib hoopis kasvada.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Veebr 2026 17:50
Külaline kirjutas: 04 Veebr 2026 12:30 AVAMEELNE INTERVJUU | „Andsin oma elu Jumala kätte“ – Laura Valk alustas nullist ning hakkas kristlaseks :lol:
https://www.ohtuleht.ee/melu/1150132/av ... ristlaseks
Huvitav oleks teada, mis ta seal veel räägib? Mul pole kahjuks ÕL paketti.
Ei räägi midagi erilist. Ainuke tore uudis selles jutus oli, et enam ta oma 5a lapsi hoidjaga ei jäta, vaid tegeleb nendega ise.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Veebr 2026 18:55
Guest kirjutas: 04 Veebr 2026 17:54

Mis selles imelikku on - tavaline nähtus osade inimeste puhul pigem - noorena ongi mõnel maailm
mustvalgem ja langetakse ka äärmustesse. Minu enda
veendumused olid 24a tunduvalt radikaalsemad ja ebatolerantsemad kui praegu. Ei tea, mis naise-mehe suhteid ta täpsemalt jutlustas, aga minu põhimõtted olid tema omast kindlasti kangem kraam, kui ma 20ndate alguses olin.
Ei olegi midagi halba! Ja inimene arenebki elu jooksul. Seda ju ütlesingi, et mind ei hämmastanud niivõrd tema jutt, kuivõrd see kaasakiitjate ja tema naiivsete arvamuste imetlejate koor. Ja need ei olnud tema eakaaslased - noorekesed ja eluvõõrad, vaid sellises vanuses inimesed, kes peaks juba elukogenud ja väljakujunenud vaadetega olema.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Veebr 2026 19:54Ei räägi midagi erilist. Ainuke tore uudis selles jutus oli, et enam ta oma 5a lapsi hoidjaga ei jäta, vaid tegeleb nendega ise.
Kas see on ikka parem...
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Veebr 2026 18:14 Kui ta ise oleks natukene kellegi teise kogemusi kuulda võtnud, siis ta vist ei oleks täna selles seisus.
Vababdust, aga millises seisus? Ma ei tea, kas räägime samast inimesest, aga minu arvates tal küll halvasti ei lähe. Paistab, et elukaaslasest on lahku läinud, aga muud draamat küll ei tuvasta. Lisaks näeb ta ikka väga hea välja.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Veebr 2026 19:34

Lähim näide Eestiga seotud. Arvo Pärt on usklik inimene. Ja ainus meesnäitleja, kes Diana Klasi raamatu põhjal teistega valimatult ringi ei hooranud, oli usklik. Põhjenda oma ütlust veidi paremini, mis on usklikul hullemini, kui inimesel, kes elab ilma igasuguse moraali, hea või halva tundmiseta, joob või teeb narkotsi või lõhub oma perekonna näiteks, sest on egoist, veel hullem näiteks kriminaal? Vanglates kasutatakse kriminaalide ellu tagasi integreerimiseks just usku, töötavad vanglakaplanid.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Veebr 2026 18:14
Guest kirjutas: 04 Veebr 2026 18:00

Tema oli siis verinoor ja tema mõtteviis oli siis selline nagu oli. Kummastust tekitas pigem see, et täiskasvanud, täie aruga ja elukogenud inimesed kiitsid noore, väljakujunemata maailmavaatega neiule kaasa. Just sellele mõtteviisile kiitsid kaasa.

Kui ta ise oleks natukene kellegi teise kogemusi kuulda võtnud, siis ta vist ei oleks täna selles seisus.

Ilma, et ma temast kuidagi halvasti arvaks, ammugi talle midagi halba sooviks, mõtlesin juba toona, et sellise mõtteviisi järgi elamine lõppeb varem või hiljem väga halvasti. Pean siinkohal silmas just naise-mehesuhte teemalisi asju. Tema teiste maailmavaateliste mõtetega ei ole kursis.

Inimene kaotas ju lühikese vahega mõlemad oma vanemad. Eksmees ka pigem tantsija kui tavainimene. Ja seega jäi kastetilga-neiu väga üksi siia maailma oma lastega ning elu tundus liig raske mingi aeg. Siit jõuangi mina kõige olulisema elutõeni, mis on see, et palun tehke kõike mõistuse piires, nii tantsimist, kastetilku, uskumist, alkoholi ja mida iganes asju ning lõpetage see teiste ravimine ja õpetamine ära. Elage oma elu.
Külaline

Muidu oleks ok, kui inimene mõtleb oma elu ümber.
Aga kuna tema on oma elutõde teistele levitanud, teda järgiti, on nüüd järgijaid nagu petetud, et ta leidis veel täiuslikuma tõe. Nüüd tekib tunne et kas ma kui endine järgija elan vales nüüd?
Tegelikult ma pole ta järgija, aga mõtlen et selline pettumus võib tekkida.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Veebr 2026 04:45
Guest kirjutas: 04 Veebr 2026 19:34

Lähim näide Eestiga seotud. Arvo Pärt on usklik inimene. Ja ainus meesnäitleja, kes Diana Klasi raamatu põhjal teistega valimatult ringi ei hooranud, oli usklik. Põhjenda oma ütlust veidi paremini, mis on usklikul hullemini, kui inimesel, kes elab ilma igasuguse moraali, hea või halva tundmiseta, joob või teeb narkotsi või lõhub oma perekonna näiteks, sest on egoist, veel hullem näiteks kriminaal? Vanglates kasutatakse kriminaalide ellu tagasi integreerimiseks just usku, töötavad vanglakaplanid.
Ma arvan, et usklike moraalist pole küll põhjust üldse sõna võtta. Oled ikka kuulnud nendest katoliiklastest pervertidest ja kooripoistest? Kui jumal seda rahumeeli pealt vaatab, siis juba üksi see peaks paneb tulukese peas põlema...
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Veebr 2026 19:42
Külaline kirjutas: 04 Veebr 2026 19:16. Lugesin ühest ettevõtlikust naisest, kes tegeles lasteriietega, firma läks pankrotti, ta elas seda väga üle ja siis metsas jalutades "hakkas jumal temaga rääkima
Lugesid kuskilt mingist naisest, kes kuskil metsas kuulis mingit jumalat ja kohe religioonidest ning usklikest pilt selge. Kah huvitav ajuehitus …

Ateistid moodustavad umbes 10-25% maailma elanikkonnast. Päris jõudsalt peab see nr veel suurenema, et poole pealegi jõuda. Kuna aga religioossed inimesed saavad uskmatutega võrreldes pigem rohkem lapsi, siis religioossete inimeste osakaal võib hoopis kasvada.
jah, need kes nimetavad end ateistideks. On palju neid, kes küll kuuluvad kirikusse (eriti katoliiklikes maades) ja käivad seal vahel kombe pärast, aga tegelikult ei usu sellesse mingil viisil.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Veebr 2026 14:18Ma arvan, et usklike moraalist pole küll põhjust üldse sõna võtta. Oled ikka kuulnud nendest katoliiklastest pervertidest ja kooripoistest? Kui jumal seda rahumeeli pealt vaatab, siis juba üksi see peaks paneb tulukese peas põlema...
Ma olen ka päris palju kuulnud ateistidest, kes on pedofiilid, mõni on lausa massimõrvar, mõni on läbi viinud lausa genotsiide … Mida ateistide moraalist selle põhjal küll järeldada?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Veebr 2026 15:13
Külaline kirjutas: 05 Veebr 2026 14:18Ma arvan, et usklike moraalist pole küll põhjust üldse sõna võtta. Oled ikka kuulnud nendest katoliiklastest pervertidest ja kooripoistest? Kui jumal seda rahumeeli pealt vaatab, siis juba üksi see peaks paneb tulukese peas põlema...
Ma olen ka päris palju kuulnud ateistidest, kes on pedofiilid, mõni on lausa massimõrvar, mõni on läbi viinud lausa genotsiide … Mida ateistide moraalist selle põhjal küll järeldada?
Imestan, et sa ise vahet ei näe? Mõtle nüüd natuke oma peaga!!! Erinevus on selles, et ateistid ei PÜÜAGI end paremaks rääkida, nende hulgas on igasuguseid inimesi, nagu ühiskonnas ikka, perverte ja heategijaid, häid ja halbu. Aga usklikud ja räägivad, levitavad ja jutlustavad oma KÕRGEST MORAALIST ja kümnest käsust, mida nad siis oma sõnade järgi järgivad, et jumalale meelepärased olla. Samal ajal teevad perverssuseid, peavad salajasi pidusid, joovad, petavad rahadega ja tõmbavad ringi. Ehk siis silmakirjalikkuse kõrgem tase.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Adierol, Google [Bot], roosaroos ja 14 külalist