Ilmselt keegi ei hooli, aga natukene paneb juurdlema, et selleks ju pidi mingi põhjus ometi olema, et keegi laidab kommentaari.Guest kirjutas: ↑16 Jaan 2026 18:04Ei tea jah, need on mulle mõlemale pandud. Ometi hapukoore (kass ei seedi seda nagu lehmapiimagi) ja keefiri soovitustele poleKülaline kirjutas: ↑16 Jaan 2026 17:57 Nii imelik, et sellisele teemaalgatusele ja osadele kommentaaridele (mis on kõik sõbralikud ja nõuandvad) on punane pöial pandud..
Aga ega tegelt ma neist punastest pöialdest hooli ka.
Kassitoit
-
Külaline
Minu kassid on ka aegajalt väga pirtsakad. Mingi aja tagant ei võta nad ühtegi konservi/pasteeti suu sisse ka. Kraabivad peale. Ka neid, mida muidu isuga söövad.
Ühele läheb seasüda ja neerud peale igal ajal. Teine jälle ei puutugi neid. Aga mul bussiga sinna poodi pikk matk, kus neid müüakse.
Hakkliha väiksena sõid, enam mitte nii väga, ei tea kas kvaliteet kehvaks läinud?! Toores kanaliha ka alati ei lähe.
Vorsti(mitte ühtegi) ei ole nad kunagi söönud. Samuti viinereid. Hapukoor jätab neid ka külmaks.
Küll aga söövad igal ajal puhast sinki. Nii sea kui kana. Üks sööb isuga värsket kurki ja arbuusi.
Ja on perioode selle pirtsutamise ajal, kus nad mõned päevad söövadki vaid krõbinaid. Mitte üks asi ei lähe.
Vett joovad niisamagi palju.
Ma tean, et osad kassiomanikud panevad krõbinad veega likku, et natukenegi vedeliku kassile sisse saada.
Ühele läheb seasüda ja neerud peale igal ajal. Teine jälle ei puutugi neid. Aga mul bussiga sinna poodi pikk matk, kus neid müüakse.
Hakkliha väiksena sõid, enam mitte nii väga, ei tea kas kvaliteet kehvaks läinud?! Toores kanaliha ka alati ei lähe.
Vorsti(mitte ühtegi) ei ole nad kunagi söönud. Samuti viinereid. Hapukoor jätab neid ka külmaks.
Küll aga söövad igal ajal puhast sinki. Nii sea kui kana. Üks sööb isuga värsket kurki ja arbuusi.
Ja on perioode selle pirtsutamise ajal, kus nad mõned päevad söövadki vaid krõbinaid. Mitte üks asi ei lähe.
Vett joovad niisamagi palju.
Ma tean, et osad kassiomanikud panevad krõbinad veega likku, et natukenegi vedeliku kassile sisse saada.
-
Külaline
Hapendatud piimatooteid peavad loomaarstid vägagi sobilikuks kassitoiduks nende seedimise reguleerimiseks - hapukoor, keefir, ka maitsestamata jogurt ja kodujuust.Külaline kirjutas: ↑16 Jaan 2026 18:04Ometi hapukoore (kass ei seedi seda nagu lehmapiimagi) ja keefiri soovitustele pole.
Hapendatud piimatoodetes on suurem osa laktoosist kääritatud piimhappeks. Kui hapukoor, keefir, jogurt jms kassil kõhtu lahti ei tee ja gaase ei tekita, siis talub kass seda vähest laktoosi, mis nendes toodetesse jäänud on. Muidugi ei ole hapukoor kassi põhitoit vaid pigem ikka lisand või maius.Külaline kirjutas: ↑16 Jaan 2026 18:04Ei tea jah, need on mulle mõlemale pandud. Ometi hapukoore (kass ei seedi seda nagu lehmapiimagi) ja keefiri soovitustele pole.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
-
Külaline
Ei ta talu. Mul on endal laktoositalumatus, vahepeal olid jogurtiga täitsa viletsad lood, ka laktoositabletiga talusin halvasti, mis siis veel kassist rääkida. Kui laktoosi ei talu, lööb kassil kõhu lahti. See on lihtsalt jutt, et hapendatud toodete puhul laktoosi talutakse paremini.
-
Külaline
Ma olen TA. Mu kassil on just kõht koguaeg kinni. Olen mõnikord natukene andnud hapukoort või keefiri. Kuna tal need kõhtu lahti ei löö, siis võib vist oletada, et mu kassil ei ole laktoositalumatust?Guest kirjutas: ↑18 Jaan 2026 11:45 Ei ta talu. Mul on endal laktoositalumatus, vahepeal olid jogurtiga täitsa viletsad lood, ka laktoositabletiga talusin halvasti, mis siis veel kassist rääkida. Kui laktoosi ei talu, lööb kassil kõhu lahti. See on lihtsalt jutt, et hapendatud toodete puhul laktoosi talutakse paremini.
-
Külaline
Siis ei ole. Mul oli kass, lõi kohe kõhu lahti, kui talle ükskõik missugust piimatoodet andsime.