Nõue Rapla ,,lastekaitse,, ehk valla vastu varalise ja mittevaralise kahju hüvitamiseks.

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 12 Jaan 2026 07:48
Külaline kirjutas: 12 Jaan 2026 06:29 Kas mitte nii ei võinud olla, et laste ema ei olnud valla ja maakohtu silmis usaldusväärme vanem, kuna elas mingi kurjategijaga koos, kes tütart peksis ja kes ka ise ei pruukinud olla mitte kõige stabiilsem ema? Ja sulle ei antud poega seetõttu, et nagu sa ise ütled, pidid tööl käima ja poleks saanud tema eest vastutada? Sinu jutust jääb küll mulje, et mingid põhjused vallal ja maakohtul siiski olid neid otsuseid tehes.
See võis ju tol hetkel mitu aastat tagasi nii olla (ja TA ise rääkis sama), aga see hetk möödus üsna pea, kuid kogu see kohmakas aparaat ilmselgelt ei jõudnud järele. Ja see ei ole kuidagi TA süü.
Võib-olla küll, aga sellega peab ju nõustuma, et kui vanemad lapsed sellisesse olukorda ühe korra panevad, siis mine tea, mis järgmiseks tuleb. Üks laseb last peksta ja teine ütleb, et pole aega.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Guest kirjutas: 12 Jaan 2026 08:10
Guest kirjutas: 12 Jaan 2026 07:48
Külaline kirjutas: 12 Jaan 2026 06:29 Kas mitte nii ei võinud olla, et laste ema ei olnud valla ja maakohtu silmis usaldusväärme vanem, kuna elas mingi kurjategijaga koos, kes tütart peksis ja kes ka ise ei pruukinud olla mitte kõige stabiilsem ema? Ja sulle ei antud poega seetõttu, et nagu sa ise ütled, pidid tööl käima ja poleks saanud tema eest vastutada? Sinu jutust jääb küll mulje, et mingid põhjused vallal ja maakohtul siiski olid neid otsuseid tehes.
See võis ju tol hetkel mitu aastat tagasi nii olla (ja TA ise rääkis sama), aga see hetk möödus üsna pea, kuid kogu see kohmakas aparaat ilmselgelt ei jõudnud järele. Ja see ei ole kuidagi TA süü.
Võib-olla küll, aga sellega peab ju nõustuma, et kui vanemad lapsed sellisesse olukorda ühe korra panevad, siis mine tea, mis järgmiseks tuleb. Üks laseb last peksta ja teine ütleb, et pole aega.
Kui last pekstakse, siis lastekaitse peabki reageerima, see ongi ju nende töö. Aga antud juhul oli tegu ülereageerimisega, millega tehti lastele vaata et suuremgi trauma. Õiged valikud oleks olnud 1. Panna vägivaldurile, kes pole ju lapsevanem, lähenemiskeeld lastele.
2. Anda lapsed laste isale, kes polnudki teadlik sellisest peksmisest. Kes oli nädalavahetuseti ka lastega olnud/hakkama saanud, mida nad ju ise ka teadsid, kuna laste ema külastas regulaarselt nii tugiisik kui ka ,,lastekaitse,, töötaja.
3. Kombineeritud variant, nii lähenemiskeeld kui osalt lapsed nii ema kui isa poole poolte kokkuleppel.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Guest kirjutas: 12 Jaan 2026 06:29 Kas mitte nii ei võinud olla, et laste ema ei olnud valla ja maakohtu silmis usaldusväärme vanem, kuna elas mingi kurjategijaga koos, kes tütart peksis ja kes ka ise ei pruukinud olla mitte kõige stabiilsem ema? Ja sulle ei antud poega seetõttu, et nagu sa ise ütled, pidid tööl käima ja poleks saanud tema eest vastutada? Sinu jutust jääb küll mulje, et mingid põhjused vallal ja maakohtul siiski olid neid otsuseid tehes.
Maakohtu istungi ajaks ei elanud laste ema enam vägivalduriga koos ja vägivallaakti kohta oli ka politseile tehtud avaldus, mis minu mälu järgi sai lahenduse ühiskondlikult kasuliku tööna.
Me omavahel olime kokku leppinud, et vanem tütar jääb mulle ja noorem talle, poisi suhtes nii nagu kohus otsustab. Ma ei öelnud, et ma ei saa hakkama vaid ütlesin, et on keeruline hakkama saada 3 lapsega.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Guest kirjutas: 11 Jaan 2026 19:15
Aga see 300km on lisakulu mis on tekkinud just tänu sellele, et poiss pidi olema kasuperes.
Imelik arutluskäik. Äkki teile oli hoopis kõva raha kokkuhoid, et ta oli seal kasuperes, ei pidanud talle hoidjat palkama ega muid kulusid tasuma.
See arutluskäik ei vii kuhugi, kui poiss oleks olnud kodus, siis oleksin ma lisaks lastetoetusele saanud suurpere toetust, ehk kokku 500eur, mis 20 kuuga on 10 000eur, seega jätaks kokkuhoiu ja saamata toetused üldse võrdlusest välja.
Külaline

Juriidilist nõu ei oska anda, aga kas ma saan õigesti aru, et saad poja enda kasvatada? Kas oled kindel, et saad sellega hakkama? Ilmselgelt on tal vaja väga palju käia teraapiates, arstide juures jne. Tean, sest olen ise ka puudega lapse vanem. Kas sa oled selleks kõigeks valmis? Kas sul on kõigeks selleks aega? Kas Raplas on kõik vajalikud tugispetsialistid olemas? Ütlen, et jooksmist ja sebimist on sellise lapsega palju.

Mina ikka ei saa aru, sinu mõttekäikudest. Nii hästi mäletan, kui sa kunagi ammu ütlesid, et sulle kohe täitsa sobiks vaimupuudega naine. Peaasi, et seksiks ja saaks lapsi. Või naine Taist. Kas sul ei tulnud kordagi pähe, et sellisesse suhtesse on probleem juba sisse kirjutatud? Või sa praegu mõtled samamoodi, et ükskõik milline naine, peaasi, et vastab sinu kriteeriumitele ja katab sinu teatud vajadused?
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Guest kirjutas: 12 Jaan 2026 23:30 Juriidilist nõu ei oska anda, aga kas ma saan õigesti aru, et saad poja enda kasvatada? Kas oled kindel, et saad sellega hakkama? Ilmselgelt on tal vaja väga palju käia teraapiates, arstide juures jne. Tean, sest olen ise ka puudega lapse vanem. Kas sa oled selleks kõigeks valmis? Kas sul on kõigeks selleks aega? Kas Raplas on kõik vajalikud tugispetsialistid olemas? Ütlen, et jooksmist ja sebimist on sellise lapsega palju.

Mina ikka ei saa aru, sinu mõttekäikudest. Nii hästi mäletan, kui sa kunagi ammu ütlesid, et sulle kohe täitsa sobiks vaimupuudega naine. Peaasi, et seksiks ja saaks lapsi. Või naine Taist. Kas sul ei tulnud kordagi pähe, et sellisesse suhtesse on probleem juba sisse kirjutatud? Või sa praegu mõtled samamoodi, et ükskõik milline naine, peaasi, et vastab sinu kriteeriumitele ja katab sinu teatud vajadused?
On mul valikut käib küsimus mõlema küsimuse kohta.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 12 Jaan 2026 23:38
Guest kirjutas: 12 Jaan 2026 23:30 Juriidilist nõu ei oska anda, aga kas ma saan õigesti aru, et saad poja enda kasvatada? Kas oled kindel, et saad sellega hakkama? Ilmselgelt on tal vaja väga palju käia teraapiates, arstide juures jne. Tean, sest olen ise ka puudega lapse vanem. Kas sa oled selleks kõigeks valmis? Kas sul on kõigeks selleks aega? Kas Raplas on kõik vajalikud tugispetsialistid olemas? Ütlen, et jooksmist ja sebimist on sellise lapsega palju.

Valik on elada vaikselt ja rahulikult ning keskenduda oma lastele ja nende heaolule. Kõige parem valik sulle praegusel hetkel.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 12 Jaan 2026 23:38

Kas siis nii palju inimesi peavad kannatama, et sa seksi saaks? Minu arust on sul praegu ju väga hästi, maksad, seksid ja kõik on korras. Milleks sulle naine ja jälle palju õnnetuid lapsi.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Jaan 2026 17:16Minu arust on sul praegu ju väga hästi, maksad, seksid ja kõik on korras.
Ega naisele maksmine rasedust ära ei hoia. Võib samuti otsustada, et nüüd jääb sellest täkust rasedaks.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Jaan 2026 18:06
Külaline kirjutas: 13 Jaan 2026 17:16Minu arust on sul praegu ju väga hästi, maksad, seksid ja kõik on korras.
Ega naisele maksmine rasedust ära ei hoia. Võib samuti otsustada, et nüüd jääb sellest täkust rasedaks.
Täkule ju see sobib hästi!
Külaline

Guest kirjutas: 13 Jaan 2026 18:06
Maksuline naine äkki ikka suudab hoolitseda selle eest, et ei jää rasedaks. Kui neid vaimupuudega naisi võtta, siis nemad ei suuda ei rasedust ära hoida ega lapsi kasvatada.
Külaline

Oleme ise koos abikaasaga endi meelest toimetulev pere ja meie lapsed on söönud ning riides, aga lugedes siit 20 000 euro suurusi kohtukulusid lihtsalt selleks, et kasvatada oma last, tekitab see küll hirmu, et mis toimub. Pere on tervik ja ametnik ongi selleks omandanud vastava kõrghariduse ning koolitused, et peret aidata koos toimima ja toime tulema. Sellises peres on ka lapsed õnnelikud. Mitte aga nii, et pere peab ennast toimetulematuks maksma, selleks et ametnikult oma lapsed tagasi saada.

Kui pere ei ole ametniku tegevusega rahul ja tunnevad, et see ei kaitse ei pere ega ka laste huve, siis peavad nad minema kohtusse ja maksma suured summad kohtukuludeks. Ametnik seevastu võib aga rahumeeli kasutada riigi ehk siis meie, maksumaksjate raha. Kui ametnik ise peaks kasvõi väikesegi protsendi kohtukuludest, mis on tekkinud tema töö tulemusena, samuti tasuma, teeksid nad oma otsuseid kindlasti läbimõeldumalt ja püüaksid peret aidata.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2026 10:15Kui pere ei ole ametniku tegevusega rahul ja tunnevad, et see ei kaitse ei pere ega ka laste huve, siis peavad nad minema kohtusse ja maksma suured summad kohtukuludeks. Ametnik seevastu võib aga rahumeeli kasutada riigi ehk siis meie, maksumaksjate raha.
Kogu asi on veel kordi hulkem, sest maskohtute tasemel tehakse täiesti süüdimatult seadusi, õigusnorme ja eetikat rikkuvaid otsuseid. Nagu ka TA mainus, algab susuline kohtupidamine alkes ringkonnakohtus. Paraku on ka seal asjad halvasti ning riigikohus vaevub menetlusse võtma mingi 10% talle esitatud kaebustest. Samal ajal otsib endale tööd (mh sealt, kus pole vaja) selline tore asutus nagu prokuratuur, mille esindajad muide võivad kohtus täiesti süüdimatult valetada. Parimal juhul lihtsslt "ei võeta öeldut arvesse," kuigi tegelikult see kindlasti oma mõju avaldab. Ja maksumaksjad muudkui plekkigu kogu selle haige aparaadi toimimist kinni.
Külaline

Mulle tundub, et 20 000 advokaadi ja kohtukulusid on veidi üle paisutatud. Mul endal on maakohtu aste läbitud ja kulud koos riigilõivuga on veidi alla 3000. 2 astme oma on umbes samas maksumises.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Guest kirjutas: 14 Jaan 2026 10:15 Oleme ise koos abikaasaga endi meelest toimetulev pere ja meie lapsed on söönud ning riides, aga lugedes siit 20 000 euro suurusi kohtukulusid lihtsalt selleks, et kasvatada oma last, tekitab see küll hirmu, et mis toimub. Pere on tervik ja ametnik ongi selleks omandanud vastava kõrghariduse ning koolitused, et peret aidata koos toimima ja toime tulema. Sellises peres on ka lapsed õnnelikud. Mitte aga nii, et pere peab ennast toimetulematuks maksma, selleks et ametnikult oma lapsed tagasi saada.

Kui pere ei ole ametniku tegevusega rahul ja tunnevad, et see ei kaitse ei pere ega ka laste huve, siis peavad nad minema kohtusse ja maksma suured summad kohtukuludeks. Ametnik seevastu võib aga rahumeeli kasutada riigi ehk siis meie, maksumaksjate raha. Kui ametnik ise peaks kasvõi väikesegi protsendi kohtukuludest, mis on tekkinud tema töö tulemusena, samuti tasuma, teeksid nad oma otsuseid kindlasti läbimõeldumalt ja püüaksid peret aidata.
Probleem on just see, et ,,lastekaitse,, ja esmatasandi kohus rakendavad esmast õiguskaitset, ehk laste perest eemaldamist liiga kergekäeliselt. Laste perest eemaldamine on põhjendatud kui laste elu või tervis on ohus või on tegu väärkohtlemisega. Kui küsimus on laste heaolus, mis on ju tegelikult suhteline mõiste, siis ei peaks lapsi perest eraldama. Ja esmalt peaks sel juhul asi sirgeks räägitama valla sees ja selleks peaks olema eraldi sotsiaalkomisjon sel moel, et nt lastekaitseametnik teeb ettekirjutuse ja seda on võimalik vaidlustada sotsiaalkomisjonis, kes siis omakorda otsustab kas lapsi on mõistlik perest eraldada või mitte ja ka siis ei peaks protsessi käigus lapsi perest eraldama vaid lapsed peaksid olema peres protsessi lõpuni. Kahju tekitati ju selle esmase õiguskaitse näol laste perest eemaldamisega.
Kui minu esimene kohtuasi oli just vaidlus selle laste heaolu teemal, siis teine kohtuasi, mis tegelikult üldjuhul nõuab kiiret sekkumist, ehk oli tegemist väärkohtlemisega, siis otsus mis tehti oli põhjendamatul karm. Oli ju 2 leebemat võimalust olukorra lahendamiseks millest ma ennist rääkisin.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Guest kirjutas: 14 Jaan 2026 13:41 Mulle tundub, et 20 000 advokaadi ja kohtukulusid on veidi üle paisutatud. Mul endal on maakohtu aste läbitud ja kulud koos riigilõivuga on veidi alla 3000. 2 astme oma on umbes samas maksumises.
Kuna see esimene kohtuasi sadas kaela ootamatult ja aega oli 2 nädalat minu kiirel tööajal.
Pöördusin ühe kliendist tuttava juristi poole kes seljatas kohtus Kuusalu valla(Pealtnägija/Pudisoo. Tema soovitas üht advokaati/õppejõudu ja tollele maksin asjaga tutvumise eest 1000, siis Kaebus esmase õiguskaitse tühistamiseks 3000 eur ja siis veel vastus Määrusele teine 3000, mis oli suuresti samasugune kui see kaebus. Edasi soovitas too advokaat teist advokaati kellele maksin ka asjaga tutvumiseks ca 500eur aga meie asi läks katke sellega, et ma ütlesin, et laste tagasisaamise eest tuleb võidelda, tema, et ,,lastekaitsega,, tuleb teha koostööd. Kuna ma koostöö välistasin ja advokaat võidelda ei soovinud, siis leidsin kolmanda, väga terava juristi, kelle arved maksin siis kinni läbi 2 kohtutasandi+ kaebus Riigikohtusse. Oleks ma kohe tema poole pöördunud oleksin kokku hoidnud üle 5000.
Külaline

Kuna ma koostöö välistasin
Võib-olla oligi siin see probleem, et sinu jutt ei jäta väga muljet, et lastest hooliksid. Jaurad mingite mõttetute asjade pärast (Vembu-Tembu maa bensiinile läks raha), et sul pole aega, andke kama kaks milline laps, aga mitte kõik, see jätab mullegi siin imeliku mulje. Pluss laste ema vist ajab päris omapärast juttu, lisaks ei suuda laste heaolu eest hoolitseda, tirib koju mingeid vägivaldureid, sellepärast sul need jamad pidevalt kaelas on.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Guest kirjutas: 14 Jaan 2026 16:10
Kuna ma koostöö välistasin
Võib-olla oligi siin see probleem, et sinu jutt ei jäta väga muljet, et lastest hooliksid. Jaurad mingite mõttetute asjade pärast (Vembu-Tembu maa bensiinile läks raha), et sul pole aega, andke kama kaks milline laps, aga mitte kõik, see jätab mullegi siin imeliku mulje. Pluss laste ema vist ajab päris omapärast juttu, lisaks ei suuda laste heaolu eest hoolitseda, tirib koju mingeid vägivaldureid, sellepärast sul need jamad pidevalt kaelas on.
Sest me leppisime nii laste emaga kokku. Me elasime lahus, tal oli üksi 3 lapsega keeruline hakkama saada, seega oligi meie jaoks parim variant, et lapsed ära jagada. Kui kohus oleks kõik 3 mulle jätnud, ok, oleks keeruline olnud, aga oleks ka hakkama saanud, kõik ju saavad.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Guest kirjutas: 14 Jaan 2026 10:15 Oleme ise koos abikaasaga endi meelest toimetulev pere ja meie lapsed on söönud ning riides, aga lugedes siit 20 000 euro suurusi kohtukulusid lihtsalt selleks, et kasvatada oma last, tekitab see küll hirmu, et mis toimub. Pere on tervik ja ametnik ongi selleks omandanud vastava kõrghariduse ning koolitused, et peret aidata koos toimima ja toime tulema. Sellises peres on ka lapsed õnnelikud. Mitte aga nii, et pere peab ennast toimetulematuks maksma, selleks et ametnikult oma lapsed tagasi saada.

Ametnik saab kasutada valla juristi abi.
Laste emal oli riigi poolt kinnimakstud esindaja.
Lastel oli riigi poolt kinnimakstud esindaja.
Mina esindaja abi seekord ei vajanud.
Külaline

See laste jagamine kõlab nii kohutavalt - võta sina see, ma võtan selle...! Lapsed oleks nagu mingid asjad!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline