Tasuta kinopiletite, kinkekaartide jne “kerjamine” lastele

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mul sama suhe laste ja loomadega. Võõrad lapsed jätavad mind täiesti ükskõikseks, olgu neil riideid ja süüa ja asju või ärgu olgu. Loomadele teen aga pidevalt annetusi, mitte ükski ei jäta ükskõikseks. Olen ise 3 lapse ema, neid armastan üle kõige. Lapsed juba suured.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Sept 2025 22:51 Loomad on nunnud, teiste inimeste lapsed ei ole.
Minu jaoks on teiste inimeste loomad ja lapsed täpselt ühtviisi ebahuvitavad. Nende omamine on vabatahtlikult võetud kohustus. Ma ei leia, et ma peaksin võõraste inimeste hobisid kinni maksma.
Külaline

Kui minul oleks valida, kas põlevast majast päästa kass või teiste inimeste laps, siis ma valiks kõhklemata kassi.
Külaline

Uskumatu kui haiged inimesed siin koos on...
Külaline

Guest kirjutas: 29 Sept 2025 11:07 Uskumatu kui haiged inimesed siin koos on...
Eks soodasid on igal pool. Siinsed normaalsed inimesed ei võta lihtsalt sellistes teemades sõna, kergitavad kulmu ja lähevad edasi.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Sept 2025 11:26
Eks soodasid on igal pool. Siinsed normaalsed inimesed ei võta lihtsalt sellistes teemades sõna, kergitavad kulmu ja lähevad edasi.
Kahju, sest nii jääbki ainult pooletoobiste arvamus kõlama.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Sept 2025 10:47 Kui minul oleks valida, kas põlevast majast päästa kass või teiste inimeste laps, siis ma valiks kõhklemata kassi.
No sa juba kusagil rääkisid, et kui oleks valida oma mees või kass, siis valid kassi. Psühhopaat.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Sept 2025 10:47 Kui minul oleks valida, kas põlevast majast päästa kass või teiste inimeste laps, siis ma valiks kõhklemata kassi.
Loomulikult aitaks iga hädalist, kui tegemist on reaalse hädaolukorraga, olgu loom või inimene. Aga siin teemas oli juttu muust, mitte hädaolukordadest, vaid sellest, et mõned lihtsalt teadlikult elavadki teiste arvelt.

Nt mind tohutult häirib selline asi. On kellelgi tuttaval täiskasvanul sünnipäev. Peab oma kodus, õhtusel ajal. Minu jaoks on loomulik, et ma leian oma kahele lapsele lapsehoidja, kes nendega tegeleb, nad õigel ajal magama paneb jne. On lapsed hoitud-tegeldud ja mina mehega saan rahulikult sünnipäeval olla, sõpradega juttu ajada. Ja siis tuleb sinna üks oma 5 lapsega ning hakkab peale. "Kas sa saaksid Tommit vaadata, kuni ma Miiamaid toidan?" "Kas sa saaksid Gerda tualetti saata ja vaadata, et ta seal hakkama saab - ma ise annan vahetan niikaua Robinil mähkmeid." Ma tahaks selle peale käratada, et ei saa! Ma ei maksnud selleks lapsehoidjale ega jätnud oma lapsi koju, et siin õhtu otsa sinu omi kantseldada!
Külaline

Guest kirjutas: 29 Sept 2025 11:58
Külaline kirjutas: 29 Sept 2025 10:47 Kui minul oleks valida, kas põlevast majast päästa kass või teiste inimeste laps, siis ma valiks kõhklemata kassi.
No sa juba kusagil rääkisid, et kui oleks valida oma mees või kass, siis valid kassi. Psühhopaat.
Pigem sotsiopaat vast?
Külaline

Guest kirjutas: 29 Sept 2025 12:15
Guest kirjutas: 29 Sept 2025 10:47 Kui minul oleks valida, kas põlevast majast päästa kass või teiste inimeste laps, siis ma valiks kõhklemata kassi.
Loomulikult aitaks iga hädalist, kui tegemist on reaalse hädaolukorraga, olgu loom või inimene. Aga siin teemas oli juttu muust, mitte hädaolukordadest, vaid sellest, et mõned lihtsalt teadlikult elavadki teiste arvelt.

Nt mind tohutult häirib selline asi. On kellelgi tuttaval täiskasvanul sünnipäev. Peab oma kodus, õhtusel ajal. Minu jaoks on loomulik, et ma leian oma kahele lapsele lapsehoidja, kes nendega tegeleb, nad õigel ajal magama paneb jne. On lapsed hoitud-tegeldud ja mina mehega saan rahulikult sünnipäeval olla, sõpradega juttu ajada. Ja siis tuleb sinna üks oma 5 lapsega ning hakkab peale. "Kas sa saaksid Tommit vaadata, kuni ma Miiamaid toidan?" "Kas sa saaksid Gerda tualetti saata ja vaadata, et ta seal hakkama saab - ma ise annan vahetan niikaua Robinil mähkmeid." Ma tahaks selle peale käratada, et ei saa! Ma ei maksnud selleks lapsehoidjale ega jätnud oma lapsi koju, et siin õhtu otsa sinu omi kantseldada!
Teemaalgatus oli pigem selles võtmes, et miks peaks süda härdaks minema, kui tasuta asjade küsimisel lapsi välja tuuakse.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Sept 2025 15:29
Guest kirjutas: 29 Sept 2025 12:15

Teemaalgatus oli pigem selles võtmes, et miks peaks süda härdaks minema, kui tasuta asjade küsimisel lapsi välja tuuakse.
Ja vastus oli, et ei peagi. Igaüks kasvatagu ise oma lapsi, mitte ärgu lootku teiste inimeste raha ja aja peale.
Külaline

Aga sa peaksid nüüd täpsustama, kes nimelt on haiged. Sul ei ole vaja enda arvamust võtta absoluutse tõena.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Sept 2025 16:50
Aga sa peaksid nüüd täpsustama, kes nimelt on haiged. Sul ei ole vaja enda arvamust võtta absoluutse tõena.
Äkki need, kes pidevalt jälgivad FBs neid tasuta andmise/saamise gruppe ja siis hakkavad halvustama.
Miks te nendes gruppides olete või neid lehekülgi jälgite?
Mul ei tule ühtki sellist ette.
Külaline

Mina jälle ei saa aru sellest pettusejutust. Petab 3€ maksva jääjoogi välja? Teeb saadud jääjoogi rahaks? :D Ausaltöeldes tehku kui oskab, sest mina ju nagunii seda ise tasuta saadud kupongi ei kasuta. Täiesti ajuvaba on lihtsalt põhimõtte pärast hoopis see kupong raisku lasta, et jumala eest mõni ema, kelle laps päriselt joob seda jääjooki, seda sinu enda tasuta saadud kupongi jumala eest endale ei saaks “kerjata”
Külaline

Guest kirjutas: 29 Sept 2025 23:09
Külaline kirjutas: 29 Sept 2025 16:50
Äkki need, kes pidevalt jälgivad FBs neid tasuta andmise/saamise gruppe ja siis hakkavad halvustama.
Miks te nendes gruppides olete või neid lehekülgi jälgite?
Mul ei tule ühtki sellist ette.
Ma pole ka mitte ühtegi sellist postitust näinud. Ja isegi kui tuleks kuskil ette, siis no täiesti suva, mida keegi kuskil küsib, ega küsija suu pihta ei lööda. Kui omal pakkuda pole, siis veel vähem põhjust seal lugeda, närvitseda ja foorumisse teematama tulla, kuidas raiskadel ikka jultumust on midagi tasuta tahta. Olen elus nii palju tasuta asju ära andnud, et ei jõua neid kokkugi lugeda.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Sept 2025 23:27 Mina jälle ei saa aru sellest pettusejutust. Petab 3€ maksva jääjoogi välja? Teeb saadud jääjoogi rahaks? :D Ausaltöeldes tehku kui oskab, sest mina ju nagunii seda ise tasuta saadud kupongi ei kasuta. Täiesti ajuvaba on lihtsalt põhimõtte pärast hoopis see kupong raisku lasta, et jumala eest mõni ema, kelle laps päriselt joob seda jääjooki, seda sinu enda tasuta saadud kupongi jumala eest endale ei saaks “kerjata”
Asi polegi pettuses, vaid et miks ei või kirjutada “palun jääjoogi kupongi”, miks peab kirjutama “palun jääjoogi kupongi, laps väga tahaks”. Miks peab kirjutama “laps väga tahaks kinno minna, kas kellelgi oleks tasuta kinopiletit”, “kas kellelgi on Apollo 5€ kinkekaarti, tahaks lapsele raamatut osta”? Miks last peab esile tõstma? Miks kedagi peaks teiste inimeste lapsed huvitama?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Sept 2025 23:38
Guest kirjutas: 29 Sept 2025 23:27 Mina jälle ei saa aru sellest pettusejutust. Petab 3€ maksva jääjoogi välja? Teeb saadud jääjoogi rahaks? :D Ausaltöeldes tehku kui oskab, sest mina ju nagunii seda ise tasuta saadud kupongi ei kasuta. Täiesti ajuvaba on lihtsalt põhimõtte pärast hoopis see kupong raisku lasta, et jumala eest mõni ema, kelle laps päriselt joob seda jääjooki, seda sinu enda tasuta saadud kupongi jumala eest endale ei saaks “kerjata”
Asi polegi pettuses, vaid et miks ei või kirjutada “palun jääjoogi kupongi”, miks peab kirjutama “palun jääjoogi kupongi, laps väga tahaks”. Miks peab kirjutama “laps väga tahaks kinno minna, kas kellelgi oleks tasuta kinopiletit”, “kas kellelgi on Apollo 5€ kinkekaarti, tahaks lapsele raamatut osta”? Miks last peab esile tõstma? Miks kedagi peaks teiste inimeste lapsed huvitama?
Küsi nende inimeste käest siis otse! Ehk vastavadki. Või ära loe üldse.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Sept 2025 23:38
Aga mis sind takistab edasi kerimast või miks sa üldse oled sellistes gruppides kui sind häirib, et kellegi laps saab tasuta jääjoogi, kinopileti vms?
Külaline

Guest kirjutas: 28 Sept 2025 15:37 Eks üritatakse "lastega" empaatiat nuruda. Et äkki läheb süda härdaks, kui lapsed mängu tuuakse.
Enamikul lähebki.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Sept 2025 23:38
Praktika on näidanud, et lapse esiletoomine avab rahakraanid. Toimib alati. Vähe sellest - kui lapsega seotult kogutakse mingit annetust, siis lõpuks on annetuste ÜLELAEKUMINE. Nii et tark on lapsi esile tuua, kui perel raha tarvis.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 3 külalist