Jajah, loomulikult ostad korraga 7 l piimatooteid, 20 kg kardulaid ja 10 kg kuivaineid. 10 pätsi leiba kah.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2024 12:18Mina ei jää hiljaks, vähemalt teen kõik selleks, et mitte jääda. Teiste inimeste ajast tuleb lugu pidada.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2024 11:38Huvitav, mul vastupidi, autodega inimesed tahavad pidevalt teeneid pakkuda. Mul tõesti pole neid vaja. A ju tahavad "head inimesed" olla.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2024 11:23 Jeah... Mul on suguvõsas pere, kes müüs oma auto maha, sest "ikkagi linnas" jne blablabla. Nüüd istuvad autodega sugulaste kukil, kui midagi vaja on. Aga siiani taovad rinnale, et autot pole vaja. Kuni sugulased ja sõbrad neid tassivad, siis polegi.
Olge ilma autota, aga pole mõtet oma valikuid teistele peale suruda.
Minul pole seda aega, et endale transporti otsida, sest tööd on vaja teha ja igale poole ühistransport ei lähegi.
Siintoodud näited puude vajalikkusest linnas on suurem rohepööre, kui autodest loobumine. Puud on VÄGA vajalikud ja kuni me seda globaalselt ei tunnista, pole mõtet mingist maailmapäästmisest rääkida. Euroopa süsinikuheide KOKKU on alla 10% maailma omast. Tegelikult vaid 8%, jätsin isegi õhku vahele, et leebem tunduks. Kui palju see küll väheneks, kui Euroopast kõik autod kaotada? Mõelge veidi. Ma ütleks, et mõelge oma peaga, aga mõned siin väga ärrituvad, kui neile mõtlemiseks oma isiklikku pead soovitada.
Ja siis jäävad iga kord kohutavalt hiljaks.
See ülaltoodud "30 m poodi autoga" on ilmselt liialdus ja kirjutajal lapsi pole. Mul on poest tulles kotis juba ainuüksi piimatooteid väjemalt 7 liitrit, lisaks kuivained, puu- ja juurviljad, kartuleid nagu ka kümne kaupa ei osta jne. Poekotid on riidest, kilekotid surevad enne koju jõudmist lihtsalt ära. Poodi on umbes kilomeeter. Oleks ma 90 kg kaaluv mees, saaks hakkama, aga ma ei ole ja ei tahagi olla.
Kui aega on ja nimekiri lühike, siis loomulikult jalutan.
PäPePe uus artikkel
-
Külaline
-
Külaline
Miks sa liialdad, keegi ei osta korterisse 20 kg kartuleid. Oled näinud poes 20 kg-seid kotte? Mina ei ole. Korraga umbes 3-4 kg, see on 2 toidukorda. Õunu kilo, banaane kilo, piima 4 liitrit, hapupiim, laktoosivaba piim, 1-2 kg jogurtit. Liha ja kana kokku umbes kilo. Ühel nädalal riis kilo, teisel tatar kilo. Toiduõli, teinekord mõned Värskad (2tk 3 liitrit), kui ma viitsin tassida jne. Leib ja sai sinna otsa ja singid juustud ei muuda suurt midagi.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2024 12:35Jajah, loomulikult ostad korraga 7 l piimatooteid, 20 kg kardulaid ja 10 kg kuivaineid. 10 pätsi leiba kah.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2024 12:18Mina ei jää hiljaks, vähemalt teen kõik selleks, et mitte jääda. Teiste inimeste ajast tuleb lugu pidada.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2024 11:38
Huvitav, mul vastupidi, autodega inimesed tahavad pidevalt teeneid pakkuda. Mul tõesti pole neid vaja. A ju tahavad "head inimesed" olla.
Ja siis jäävad iga kord kohutavalt hiljaks.
See ülaltoodud "30 m poodi autoga" on ilmselt liialdus ja kirjutajal lapsi pole. Mul on poest tulles kotis juba ainuüksi piimatooteid väjemalt 7 liitrit, lisaks kuivained, puu- ja juurviljad, kartuleid nagu ka kümne kaupa ei osta jne. Poekotid on riidest, kilekotid surevad enne koju jõudmist lihtsalt ära. Poodi on umbes kilomeeter. Oleks ma 90 kg kaaluv mees, saaks hakkama, aga ma ei ole ja ei tahagi olla.
Kui ma elaksin üksi, siis kuluks toidule väga oluliselt vähem ressursse.
-
Külaline
Kui ei ole autot on tegemist vaese rotiga. Tallinnas lisaks auto hinnale parkimine. Hooldused, kindlustused jne. Aga rott räägib, et tema ei tahagi ja on roheline. Tegelikult parasiit sõõidab tasuta või dorteeritud ühistranspordiga mis tuleb automanike taskust.. Siin räägivad muidugi kui rikkad nad nad on. Tegelikult ulub nii taskutes kui peas tuul lihtsalt.
Ja nüüd laske seda reformierakondlaste kiidulaulu edasi. Siis tunnete ennast ka rikaste ja ilusatena nagu nemad seda ongi maksumaksja kulul.
Ja nüüd laske seda reformierakondlaste kiidulaulu edasi. Siis tunnete ennast ka rikaste ja ilusatena nagu nemad seda ongi maksumaksja kulul.
-
Külaline
oled pärtelpeeterkast ise või sugulane. või lihtsalt ääretult rumal. või vaene. mis su vigastus onKülaline kirjutas: ↑04 Juul 2024 07:52 Väga hea idee. Linna sees olevaks arenduseks ei ole vaja inimesel autot. Väga kahju vaadata kus maja näiteks 1000 m2 ja parkimiskohtade alla pannakse 2000 m2. Seda ala oleks võimalik kasutada parkideks, mänguvâljakuteks, välijõusaalideks. Linnas saab kasutada ühistransporti või jalgratast.
-
Külaline
Hull siin jälle ventileerib ja provotseeribKülaline kirjutas: ↑04 Juul 2024 13:02 Kui ei ole autot on tegemist vaese rotiga. Tallinnas lisaks auto hinnale parkimine. Hooldused, kindlustused jne. Aga rott räägib, et tema ei tahagi ja on roheline. Tegelikult parasiit sõõidab tasuta või dorteeritud ühistranspordiga mis tuleb automanike taskust.. Siin räägivad muidugi kui rikkad nad nad on. Tegelikult ulub nii taskutes kui peas tuul lihtsalt.
Minu jaoks on auto töövahend ja tarbeese, oleksin üsna hädas ilma selleta. Mu hobid, töö ja eraelu on auto kasutamisega väga lõimunud. Mingil ajaperioodil on võimalik, et saan ka ilma autota hakkama.
-
Külaline
Suurem osa tallinnas sõitavaid autosid on pärit lähivaldadest, kes ei maksa senti ka ei tee-ehitusse ega ühistransporti. Ainult tekitavad ummikuid ja reostavad.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2024 13:02 Kui ei ole autot on tegemist vaese rotiga. Tallinnas lisaks auto hinnale parkimine. Hooldused, kindlustused jne. Aga rott räägib, et tema ei tahagi ja on roheline. Tegelikult parasiit sõõidab tasuta või dorteeritud ühistranspordiga mis tuleb automanike taskust.. Siin räägivad muidugi kui rikkad nad nad on. Tegelikult ulub nii taskutes kui peas tuul lihtsalt.
-
Külaline
Kui sinu jaoks on nii ülioluline mingit "oma vs võõras" joont ajada, siis on lahendus ju lihtne: liidame kõik need lähivallad Tallinnaga.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2024 13:23
Suurem osa tallinnas sõitavaid autosid on pärit lähivaldadest, kes ei maksa senti ka ei tee-ehitusse ega ühistransporti. Ainult tekitavad ummikuid ja reostavad.
Aga sinnamaani ma ei teagi, millise aktsiisi- ja käibemaksuvaba kütusega nemad küll sõidavad, et nad tee-ehitusse ega ühistransporti ei panusta. Kusjuures osa on raudselt lasteaia- või koolikoha saamise nimel veel Tallinna elanikuks ka registreeritud. Ehk tulumaks laekub Tallinnasse.
-
Külaline
Püüa teemas püsida. Kuidas see siia puutub kui oleksingi vaene? Täiesti ebaoluline. Hingama paraku seda õhku linnas peame me kõik. Mul sügavalt ükskõik mis erakonnast keegi on kui ma saan aru ja nõustun kellegi vaatepunktiga. Kaasa kaagutamist poliitilises mõttes ei ole kunagi mõistnud.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2024 13:02 Kui ei ole autot on tegemist vaese rotiga. Tallinnas lisaks auto hinnale parkimine. Hooldused, kindlustused jne. Aga rott räägib, et tema ei tahagi ja on roheline. Tegelikult parasiit sõõidab tasuta või dorteeritud ühistranspordiga mis tuleb automanike taskust.. Siin räägivad muidugi kui rikkad nad nad on. Tegelikult ulub nii taskutes kui peas tuul lihtsalt.
Ei saa ju vastu vaielda, et 25 inimest = 1 buss vs 1 inimene= 1 auto on keskkonnasäästlikum. Samuti ei saa aru sellest fenomenist, et auto on uhke aga elan vanaemaga kahekesi 1-toalises üürikas. Auto ongi suur kulu igakuiselt ja ilmselt bussis sõitvad inimesed tihtipeale jõukamadki kui need, kellel uhke auto perse all. Prioriteedid lihtsalt rohkem paigas. Auto ei ole inimõigus ja kui soovidki seda linnas kasutada, siis ole hea ja pargi see sinna kuhu see on võimalik, mitte ei pea sulle loodama eraldi parkimiskoht nina alla. Ühesõnaga ma loodan, et liigume rohkem rohelise ühiskonna poole, kus linn ei ole julm hall betoonplats vaid kus inimestel on värskes õhus mõnus ja mugav liikuda.
-
Külaline
Tasuta ühistranspordi vastu olen ka mina. Ei näe, miks ei suudaks töötav inimene kuukaardi eest sümboolset 15-20 eurot maksta, kui auto alla on valmis sadu eurosid panema. Tasuta ühistransport on mõttetu kulu ja peaks olema tasuline (va pensionärid, puudega inimesed, lapsed, õpilased). Selle rahaga annaks kindlasti väga palju ära teha.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2024 13:23Suurem osa tallinnas sõitavaid autosid on pärit lähivaldadest, kes ei maksa senti ka ei tee-ehitusse ega ühistransporti. Ainult tekitavad ummikuid ja reostavad.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2024 13:02 Kui ei ole autot on tegemist vaese rotiga. Tallinnas lisaks auto hinnale parkimine. Hooldused, kindlustused jne. Aga rott räägib, et tema ei tahagi ja on roheline. Tegelikult parasiit sõõidab tasuta või dorteeritud ühistranspordiga mis tuleb automanike taskust.. Siin räägivad muidugi kui rikkad nad nad on. Tegelikult ulub nii taskutes kui peas tuul lihtsalt.
-
Külaline
? Aktsiis läheb üleriigilitesse maanteedesse, et neil lihtsam paarutada oleks. Kui nad on lähivallas, läheb tulumaks ka lähivalda.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2024 14:14Kui sinu jaoks on nii ülioluline mingit "oma vs võõras" joont ajada, siis on lahendus ju lihtne: liidame kõik need lähivallad Tallinnaga.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2024 13:23
Suurem osa tallinnas sõitavaid autosid on pärit lähivaldadest, kes ei maksa senti ka ei tee-ehitusse ega ühistransporti. Ainult tekitavad ummikuid ja reostavad.
Aga sinnamaani ma ei teagi, millise aktsiisi- ja käibemaksuvaba kütusega nemad küll sõidavad, et nad tee-ehitusse ega ühistransporti ei panusta. Kusjuures osa on raudselt lasteaia- või koolikoha saamise nimel veel Tallinna elanikuks ka registreeritud. Ehk tulumaks laekub Tallinnasse.
-
Külaline
Selleks planeeritakse sõite. Kindlasti annab ka rahalise säästu kui iga päev poes ei käida ja emotsioonioste ei tehta. Nädalas korra suure toidukraamiga bolt drive võtta? Või toidupoest söök koju tellida? Ma päriselt tahaks teada millega endale sellist igakuist kulu põhjendate? Ma olen ka autoomanik aga mina elan maal ja ma ei saagi liikuma kui autot pole, sest ühistransport käib 2x päevas. Kui oleks võimalus siis kindlasti loobuksin autost. Suvisel ajal kasutan jalgratast ja sõidu peale läheb üle tunni. Olenemata sellest, et mingil perioodil auto kasutamist vähem on, siis jääb ära ju ainult kütusekulu, muud kulud jäävad autol alles.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2024 12:50Miks sa liialdad, keegi ei osta korterisse 20 kg kartuleid. Oled näinud poes 20 kg-seid kotte? Mina ei ole. Korraga umbes 3-4 kg, see on 2 toidukorda. Õunu kilo, banaane kilo, piima 4 liitrit, hapupiim, laktoosivaba piim, 1-2 kg jogurtit. Liha ja kana kokku umbes kilo. Ühel nädalal riis kilo, teisel tatar kilo. Toiduõli, teinekord mõned Värskad (2tk 3 liitrit), kui ma viitsin tassida jne. Leib ja sai sinna otsa ja singid juustud ei muuda suurt midagi.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2024 12:35Jajah, loomulikult ostad korraga 7 l piimatooteid, 20 kg kardulaid ja 10 kg kuivaineid. 10 pätsi leiba kah.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2024 12:18
Mina ei jää hiljaks, vähemalt teen kõik selleks, et mitte jääda. Teiste inimeste ajast tuleb lugu pidada.
Kui ma elaksin üksi, siis kuluks toidule väga oluliselt vähem ressursse.
-
Külaline
Konkreetselt Tallinnas oleks selleks vaja linna läbivaid ja linnaosi ühendavaid magistraale, mis suurema osa mootorsõidukiliiklusest enda peale võtaksid. Meil aga tehakse teid kitsamaks ja sunnitakse seega autosid kesklinnas kauem ummikus seisma.Ühesõnaga ma loodan, et liigume rohkem rohelise ühiskonna poole, kus linn ei ole julm hall betoonplats vaid kus inimestel on värskes õhus mõnus ja mugav liikuda.
-
Külaline
Kust sa seda võtad, et Tallinna kuukaart maksab 15-20 eurot vaid?Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2024 14:19Tasuta ühistranspordi vastu olen ka mina. Ei näe, miks ei suudaks töötav inimene kuukaardi eest sümboolset 15-20 eurot maksta, kui auto alla on valmis sadu eurosid panema. Tasuta ühistransport on mõttetu kulu ja peaks olema tasuline (va pensionärid, puudega inimesed, lapsed, õpilased). Selle rahaga annaks kindlasti väga palju ära teha.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2024 13:23Suurem osa tallinnas sõitavaid autosid on pärit lähivaldadest, kes ei maksa senti ka ei tee-ehitusse ega ühistransporti. Ainult tekitavad ummikuid ja reostavad.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2024 13:02 Kui ei ole autot on tegemist vaese rotiga. Tallinnas lisaks auto hinnale parkimine. Hooldused, kindlustused jne. Aga rott räägib, et tema ei tahagi ja on roheline. Tegelikult parasiit sõõidab tasuta või dorteeritud ühistranspordiga mis tuleb automanike taskust.. Siin räägivad muidugi kui rikkad nad nad on. Tegelikult ulub nii taskutes kui peas tuul lihtsalt.
Näiteks meie naaberlinna Helsingi ühistranspordi kuukaart maksab 66,60 eurot. Kuna Tallinnas ja Helsingis on hinnad ammu ühtlustunud ja pigem odavuselt isegi Helsingi kasuks, pole mingit mõtet eeldada, et Tallinnagi ühistransport tasuliseks muutudes sentigi odavam tuleks.
-
Külaline
On siis raske järgi vaadata enne õiendamist- 30.- on tln kuukaart, 13.- on sooduskaart.
-
Külaline
Mu kunagine klassiõde kolis elama Taani, lootis väljamaale abielludes haljale oksale jõuda. Tegelikkus on selline, et peres pole autotki, elavad maakohas ja kui poodi tahavad minna, siis paluvad naabrite abi, naaber siis oma autoga viib. Klassiõde rääkis, et kord enne jõule oli ta kaheaastane poeg 39-kraadises palavikus, siis pani ta lapse jalgratta lapsetooli ja sõidutas 5 km kaugusele arsti juurde. Sadas lund ja lörtsi, haige laps oli lastetoolis nagu lumememm.
Neid kirjeldusi kuulates tekib küll mõte, et kas ikka peab nui neljaks pürgima muudkui "Euroopasse" ja tegema kõike nii, nagu seal tehakse. Äkki on meil siin Eestis ka midagigi hästi?
Neid kirjeldusi kuulates tekib küll mõte, et kas ikka peab nui neljaks pürgima muudkui "Euroopasse" ja tegema kõike nii, nagu seal tehakse. Äkki on meil siin Eestis ka midagigi hästi?
-
Külaline
Esiteks, hinnaks nimetati 15-20 eurot, mitte aga 30 eurot.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2024 15:26 On siis raske järgi vaadata enne õiendamist- 30.- on tln kuukaart, 13.- on sooduskaart.
Teiseks, juhul kui Tallinna tasuta ühistransport peaks ära kaduma, tähendab see, et ka linn kärbib maksumaksjate poolt makstud rahade suunamist ühistransporti, eeldades loogiliselt, et nüüd peavad inimesed ise seda maksma hakkama. Ilmselgelt tähendab see korralikku hinnatõusu.
-
Külaline
Ühistransport on alles viimase aja leiutis, läbi aegade on inimestel endil alati olnud omad liiklusvahendid. Vanasti oli enam-vähem igas peres oma hobusetall. Oma liiklusvahend tagas iseseisvuse - sai liikuda enda poolt valitud ajal, sh öösel, endale vajalikku asukohta.
Liigun ise erinevate vahenditega, ja ütleks, et ega ühistranspordiliiklus pole kiita. Vanasti oli ühendus maapiirkondadega palju parem kui praegu. Näiteks meie maakodus asub bussipeatus 7 km kaugusel ja 150 km kaugusele meie linnakodusse Tallinna minev buss peatub seal ülepäeviti. Asula keskusesse minev buss peatub seal 3 korda päevas, saab sõita asula keskusesse, seal ümber istuda ja sõita suuremasse linna, ning suuremast linnast läheb buss Tallinnasse. Olen proovinud - kokku kulub sellisele seiklemisele 6 tundi, mõttetu ju.
Kui tahaks kastirattaga sõita 7 km kaugusele bussipeatusse, siis kuhu ma kastiratta panen? Bussi ta ju ei mahu.
Liigun ise erinevate vahenditega, ja ütleks, et ega ühistranspordiliiklus pole kiita. Vanasti oli ühendus maapiirkondadega palju parem kui praegu. Näiteks meie maakodus asub bussipeatus 7 km kaugusel ja 150 km kaugusele meie linnakodusse Tallinna minev buss peatub seal ülepäeviti. Asula keskusesse minev buss peatub seal 3 korda päevas, saab sõita asula keskusesse, seal ümber istuda ja sõita suuremasse linna, ning suuremast linnast läheb buss Tallinnasse. Olen proovinud - kokku kulub sellisele seiklemisele 6 tundi, mõttetu ju.
Kui tahaks kastirattaga sõita 7 km kaugusele bussipeatusse, siis kuhu ma kastiratta panen? Bussi ta ju ei mahu.
-
Külaline
Ära räägi "vanasti", kui ajaloost midagi ei tea.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2024 15:40 Ühistransport on alles viimase aja leiutis, läbi aegade on inimestel endil alati olnud omad liiklusvahendid. Vanasti oli enam-vähem igas peres oma hobusetall. Oma liiklusvahend tagas iseseisvuse - sai liikuda enda poolt valitud ajal, sh öösel, endale vajalikku asukohta.
-
Külaline
Ära jutusta rumalusi, mine FB nostalgia/ajaloo gruppidesse ja imetle nn vana aja ühistranspordi pilte kui sa mujalt lugeda ei viitsi.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2024 15:40 Ühistransport on alles viimase aja leiutis,
-
Külaline
Aga mis see kellegi teise asi on, kuidas mina elan? Või miks peab keegi teine mulle ette kirjutama, kuidas ma elada tohin? Kas meil on mingi uustotalitaarne riik või?Selleks planeeritakse sõite. Kindlasti annab ka rahalise säästu kui iga päev poes ei käida ja emotsioonioste ei tehta. Nädalas korra suure toidukraamiga bolt drive võtta? Või toidupoest söök koju tellida? Ma päriselt tahaks teada millega endale sellist igakuist kulu põhjendate?
Mina näiteks ostangi korra nädalas mitu kotitäit toitu. Kindlasti ei taha ma hakata selleks mingit Bolti rentima. Oma auto tagab sõltumatuse, mugavuse ja ajasäästu, mis on minu jaoks olulisem kui see paarsada-kolmsada eurot, mis mul autole iga kuu kulub.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], Bing [Bot], Kirile ja 12 külalist