Kas teie meelest on ehituspoodides viisakas teenindus?
-
Külaline
Kliendina voin käia vaid väikelinna ehituspoes. Enamasti ostangi vajalikud värvid vm pudi-padi ära maal käies. Sama ketipood, aga viisakas ja rahulik teenindus.
Olen ehituspoodidega kokku puutunud ka tarnijana ja sama hirmus. Seletad, koolitad müüjaid, aga siis kuulad juhuslikul poeskäigul kõrvalt, kuidas nad kauba kohta vastata ei osta, väljapanek on sassis ja klient sealt soovitut üles ei leiagi. Ka sisseostjad tihtipeale otseselt teemat ei jaga ja nii oleme spetsiifilisemad kaubad jätmud edasimüügi sortimendist välja.
Olen ehituspoodidega kokku puutunud ka tarnijana ja sama hirmus. Seletad, koolitad müüjaid, aga siis kuulad juhuslikul poeskäigul kõrvalt, kuidas nad kauba kohta vastata ei osta, väljapanek on sassis ja klient sealt soovitut üles ei leiagi. Ka sisseostjad tihtipeale otseselt teemat ei jaga ja nii oleme spetsiifilisemad kaubad jätmud edasimüügi sortimendist välja.
-
Külaline
Töötajad, vähemalt Tallinn-Harjumaa vahetuvad sageli, enamasti nad töötavadki ühes osakonnas, olgu see aed, saematerjal või santehnika ning ei tunne kauplust otsast lõpuni.
Ma sattusin aastaid tagasi läbi GoWorkABiti Bauhofi aiaosakonda. Küsijaid oli palju, aga jah, ka mul ei olnud aimugi, mida ja kus kohas see pood müüb ega osanud klientidele midagi öelda.
Ma sattusin aastaid tagasi läbi GoWorkABiti Bauhofi aiaosakonda. Küsijaid oli palju, aga jah, ka mul ei olnud aimugi, mida ja kus kohas see pood müüb ega osanud klientidele midagi öelda.
-
Külaline
Ja, kui ma ei naerata ja olen monotoonne, siis teenindaja ei peagi mind teenindama?Guest kirjutas: ↑02 Aug 2025 19:46Sa ütled, et oled viisakas. Viisakas saab olla morni näoga, monotoonselt rääkides. Küsimus oli, kas sina naeratad? Ju ei.Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2025 19:32Ei ole pidevalt ja ei ole igalt pool, sellepärast panebki imestama. Kui klienditeenindaja poole pöördun, olen tavalise viisaka olekuga. Ei oota erilist säramist ega naeratust ka sellelt klienditeenindajalt, vaid elementaarset viisakust. Isegi ei oota, et ta nõu oskaks anda, midagi ei oota, ootused on täiesti all.Guest kirjutas: ↑02 Aug 2025 18:17 Mingitel inimestel on pidevalt igalpool ebaviisakas teenindus. Mul ei ole seda ei ehitus-ega muudes poodides. Kui te klienditeenindaja poole pöördute, siis kas olete avatud olemisega ja naeratate?
-
Külaline
See on see naisterahvas, kellele meeldib sõimelda. Ei ole mõtet tema öeldust välja teha.Guest kirjutas: ↑03 Aug 2025 09:10Ja, kui ma ei naerata ja olen monotoonne, siis teenindaja ei peagi mind teenindama?Guest kirjutas: ↑02 Aug 2025 19:46Sa ütled, et oled viisakas. Viisakas saab olla morni näoga, monotoonselt rääkides. Küsimus oli, kas sina naeratad? Ju ei.Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2025 19:32
Ei ole pidevalt ja ei ole igalt pool, sellepärast panebki imestama. Kui klienditeenindaja poole pöördun, olen tavalise viisaka olekuga. Ei oota erilist säramist ega naeratust ka sellelt klienditeenindajalt, vaid elementaarset viisakust. Isegi ei oota, et ta nõu oskaks anda, midagi ei oota, ootused on täiesti all.
-
Külaline
Mulle tundub sama. Ja siis pärast pikka sõimlemist ütleb lõpetuseks midagi sellist, et jätkake nüüd omavahel. Midagi muud teie haiged peakesed ju ei suuda.Guest kirjutas: ↑03 Aug 2025 10:32See on see naisterahvas, kellele meeldib sõimelda. Ei ole mõtet tema öeldust välja teha.
Samal ajal ta meenutab, kuidas ta on väga meeldiv ja tore inimene, hea suhtleja, kellel on palju sõpru ja ülihea suhe oma mehega.
-
Külaline
No aga kas müüja ei võiks tööle asudes käia vähemalt tiiru poes ringi, et oskaks juhatada, kus mingi asi asub? Kas seda on ka liiga palju palutud? Mul oleks endal piinlik seal niimoodi istuda, et mitte millestki midagi ei jaga, isegi sellest, kus on aiaosakond või puitmaterjal.Guest kirjutas: ↑03 Aug 2025 06:48 Töötajad, vähemalt Tallinn-Harjumaa vahetuvad sageli, enamasti nad töötavadki ühes osakonnas, olgu see aed, saematerjal või santehnika ning ei tunne kauplust otsast lõpuni.
-
Külaline
Umbes-täpselt suuna ehk jah, kus on kraanid, prussid, kruvid või tapeet aga ehituspoe sprtiment on ilmselt 100 000+ ja päris spetsiifilisi asju jalutuskäiguga selgeks ei saa. Mina isiklikult ei tea ehituspoes tuhandete toodete nimetusi ega väljanägemistki, ammugi ei osanud inimesele pakkuda konkreetse muruniiduki brändi ... mis iganes asju ta tahtiski. See siis GWB kogemus, õnneks ma ei tööta ehituspoes.Guest kirjutas: ↑03 Aug 2025 14:37No aga kas müüja ei võiks tööle asudes käia vähemalt tiiru poes ringi, et oskaks juhatada, kus mingi asi asub? Kas seda on ka liiga palju palutud? Mul oleks endal piinlik seal niimoodi istuda, et mitte millestki midagi ei jaga, isegi sellest, kus on aiaosakond või puitmaterjal.Guest kirjutas: ↑03 Aug 2025 06:48 Töötajad, vähemalt Tallinn-Harjumaa vahetuvad sageli, enamasti nad töötavadki ühes osakonnas, olgu see aed, saematerjal või santehnika ning ei tunne kauplust otsast lõpuni.
-
Külaline
Samahästi vôid sa ise selle tiiru seal poes teha, et näha, kus su soovitud ese asub. Paistad olema arukam.Guest kirjutas: ↑03 Aug 2025 14:37No aga kas müüja ei võiks tööle asudes käia vähemalt tiiru poes ringi, et oskaks juhatada, kus mingi asi asub? Kas seda on ka liiga palju palutud? Mul oleks endal piinlik seal niimoodi istuda, et mitte millestki midagi ei jaga, isegi sellest, kus on aiaosakond või puitmaterjal.Guest kirjutas: ↑03 Aug 2025 06:48 Töötajad, vähemalt Tallinn-Harjumaa vahetuvad sageli, enamasti nad töötavadki ühes osakonnas, olgu see aed, saematerjal või santehnika ning ei tunne kauplust otsast lõpuni.
-
Külaline
Siis tekib küsimus, milleks neid müüjaid sinna üldse vaja on, kui ikka peab klient ise mööda poodi kammima, et vajalik osakond üles leida.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 07:53
Samahästi vôid sa ise selle tiiru seal poes teha, et näha, kus su soovitud ese asub. Paistad olema arukam.
-
Külaline
Ma ei saa ka ausalt öeldes aru, milleks neid tarvis on. Et nad kaupa ei tunne ja mingit nõu ei oska anda, see on nagunii selge. Kus mingi osakond on, seda nad ka ei tea. Nagu see mees ühmas, et mine õliosakonda, mida pole olemaski. Suurem osa laudu on seal nagunii pidevalt tühjad. Milleks need müüjad?Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 08:42Siis tekib küsimus, milleks neid müüjaid sinna üldse vaja on, kui ikka peab klient ise mööda poodi kammima, et vajalik osakond üles leida.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 07:53
Samahästi vôid sa ise selle tiiru seal poes teha, et näha, kus su soovitud ese asub. Paistad olema arukam.
-
Külaline
ehituspoes pole probleem mitte teeninduse sõbralikkus vaid pigem teenindaja leidmine.
Kui teenindaja juba kinni püütud, siis on 90% küll kena ja sõbralik teenindus olnud - aga ma ise ka rahulik ja sõbralik.
Kui teenindaja juba kinni püütud, siis on 90% küll kena ja sõbralik teenindus olnud - aga ma ise ka rahulik ja sõbralik.
-
Külaline
Vabalt võib olla nii, sest ei ole haruldus, kui õhtupoolikul on kogu suure poe kohta tööl ainult 2 teenindajat.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 10:11 ehituspoes pole probleem mitte teeninduse sõbralikkus vaid pigem teenindaja leidmine.
-
Külaline
Just, milleks neid müüjaid siis sinna vaja on, olema niisama ilus või?Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 08:42Siis tekib küsimus, milleks neid müüjaid sinna üldse vaja on, kui ikka peab klient ise mööda poodi kammima, et vajalik osakond üles leida.Guest kirjutas: ↑04 Aug 2025 07:53
Kusjuures ma ise tavaliselt poodides mingit "teenindust" ei oota ega soovigi - mul ei ole sellest vähimatki abi, kui keegi mul sabas käib ja küsib, et mis teid huvitab vms. Toitu oskan ise osta, samuti riideid valida. See ei ole mingi kosmoseteadus.
Ainus pood, kus abi vajan, ongi ehituspoed. Need on tohutu suured ja valik võtab silme eest kirjuks. Selleks et ise kõigest ülevaade saada, tähendab, et pean ühe värvipurgi ostmiseks selles poes päris kaua ringi kõndima, kaupa võrdlema ja pisikeses kirjas tekste purkidelt lugema. Siis ootaks tõesti, et ehituspoes oleks võimalik astuda müüja juurde ja küsida vajadusel abi. Müüjatel, kes igapäevaselt ehituspoes töötavad, peaks siiski olema palju lihtsam ja mõttekam viia ennast enam-vähem kurssi poes pakutavaga ja kui kliendi soov puudutab teise osakonna kaupa, siis oskavad nad vähemalt viia inimese kokku teise osakonna töötajaga, kes oskab oma kaupa täpsemini tutvustada.
Mul endal oli kord kogemus, kus küsisin Tallinna Espakis müüjalt terrassilaudu. Müüja müüski mulle lauad, aga kodus selgus, et need polnudki terrassilauad, vaid täitsa tavalised. Õnneks sai neid kasutada ehituses mujal ära, aga päris terrassilauad tuli ikkagi uuesti osta. Jah, muidugi jälle klient süüdi - et miks ei teinud kodutööd ise ära ega uurinud, mis ja kus. Kahetsen, et müüjalt üldse abi küsima läksin, sedasi tekkis usaldus et müüja soovitas neid ja ju siis need ongi õiged. Omal käel uurides oleksin saanud lõpuks ikkagi õige asja.
-
Külaline
See on veel hullem jah, kui veel valesti soovitab. Parem siis juba, et ütleb, et ta ei tea.Mul endal oli kord kogemus, kus küsisin Tallinna Espakis müüjalt terrassilaudu. Müüja müüski mulle lauad, aga kodus selgus, et need polnudki terrassilauad, vaid täitsa tavalised.
Ta võis meelega valesti soovitada. Kui ostja ei tea, siis soovita, mida iganes, peaasi, et vähemliikuvast kaubast ka lahti saad. Meetod toimib, kuna paljud ei lähe õiendama, eriti, kui toode polegi eriti kallis. Vbl ülemus on ka käsu kätte andnud, et mingi aja möödudes olgu letid vähemliikuvast kaubast tühjad. Saab ehk preemiat, kui nii läheb.Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2025 13:25See on veel hullem jah, kui veel valesti soovitab. Parem siis juba, et ütleb, et ta ei tea.Mul endal oli kord kogemus, kus küsisin Tallinna Espakis müüjalt terrassilaudu. Müüja müüski mulle lauad, aga kodus selgus, et need polnudki terrassilauad, vaid täitsa tavalised.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Semrush [Bot] ja 6 külalist