Milline on teie elamispind ja kas olete sellega rahul?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Elan aedlinna majas. Eks tööd ole muidugi palju rohkem kui korteris elades, eriti tüütu on talvehommikutel kl 7 tormata õue lund rookima, muidu ei pääse autoga välja. Lisaks tuleb kõik katusevahetused ja majasoojustused ise kinni plekkida, mitte nii, et 10 perekonda panevad rahad kokku ja ühistu palkab töömehed.

Samas olen harjunud, et teen oma majas mis tahan. Võin panna öösiti nt pesumasina pesema, käia duši all, kuulata toas muusikat või vaadata telerit ega pea muretsema, et ajan naabrid üles.

Suhted naabritega on muidu head, ainult üks uustulnukast naaber on vist vaimsete häiretega, pidevalt passib, mida ma oma kodus teen, ja karjub ning teeb muid imelikke asju. Kõik ärritab teda meie juures. Kusjuures need tegevused, mis temale ei meeldi (nt kaevan oma aias peenart või rohin) on täiesti tavalised ega tee mingit lärmi, sestap ei saa aru, mis probleem tal on. Politseid oleme teavitanud selle ühe konkreetse naabri pidevast häirivast käitumisest, kuid politseid ei huvita, ütleb, et naaber võib teha meile kõike, mis vähegi tahab. Ainult öösiti peab olema vaikus, muu ei huvita. Väga veider, et inimesed peavad käituma korralikult avalikus kohas ja oma kodus, ainult naabrid on jäänud kuidagi seadustest väljapoole. Ei tea, kui palju omakohtu- ja surmajuhtumeid veel vaja on, et Eesti politsei lõpuks ometi ka naabrite sigatsemise peale sekkuma hakkaks?
Külaline

Guest kirjutas: 31 Juul 2025 17:59
Külaline kirjutas: 31 Juul 2025 17:47 Elan äärelinnas mere lähedal. Piirkond rahulik ja turvaline, jalutamine, sport jm väga lihtne. Kell 8 keegi muru ei aja, roboteid ilmub siia ja sinna. Naabreid on eestlasi ja venelasi. Viimastega muidugi saab igasugust nalja näha. Üks naaber kaebas teise kohtusse, sest see teine julges oma maale kuuluva heki maha võtta. Loomulikult kaotas ja peab nüüd päris suure summa maksma, kui mõlemad aias korraga juhtuvad olema, pärast mõningaid jooke, karjuvad vastamisi üle aia hinnguid teineteisele. Veel üks naaber otsustas, et meest enam tal vaja pole, sidus värava lehmaketiga kinni, et mees koju ei pääseks jne. Aga kui seda mitte arvestada, siis asukohaga rahul. Oskasime ennatlikult pikad hekid istutada kolmele küljele juba majaehituse etapis, nüüd väga mõnus varjatud õu.
Jumal küll, kus sa elad, et selline teine eesti teil seal. 🙄
Kaugel sellest, Kakumäel elan. Inimesi lihtsalt on mitmesuguseid (toodud näited siis seotud slaavlaste "temperamendiga") ja teatavasti maja hinnal ja asukohal puudub korrelatsioon elanike intelligentsusega.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2025 21:44
Guest kirjutas: 31 Juul 2025 17:59
Külaline kirjutas: 31 Juul 2025 17:47 Elan äärelinnas mere lähedal. Piirkond rahulik ja turvaline, jalutamine, sport jm väga lihtne. Kell 8 keegi muru ei aja, roboteid ilmub siia ja sinna. Naabreid on eestlasi ja venelasi. Viimastega muidugi saab igasugust nalja näha. Üks naaber kaebas teise kohtusse, sest see teine julges oma maale kuuluva heki maha võtta. Loomulikult kaotas ja peab nüüd päris suure summa maksma, kui mõlemad aias korraga juhtuvad olema, pärast mõningaid jooke, karjuvad vastamisi üle aia hinnguid teineteisele. Veel üks naaber otsustas, et meest enam tal vaja pole, sidus värava lehmaketiga kinni, et mees koju ei pääseks jne. Aga kui seda mitte arvestada, siis asukohaga rahul. Oskasime ennatlikult pikad hekid istutada kolmele küljele juba majaehituse etapis, nüüd väga mõnus varjatud õu.
Jumal küll, kus sa elad, et selline teine eesti teil seal. 🙄
Kaugel sellest, Kakumäel elan. Inimesi lihtsalt on mitmesuguseid (toodud näited siis seotud slaavlaste "temperamendiga") ja teatavasti maja hinnal ja asukohal puudub korrelatsioon elanike intelligentsusega.
Ma oleks Viimsit pakkunud 😃
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2025 18:10No mina elan tänaval, kus elab mitmeid kuulsusigi ja on väga kallid majad. Ja saab ka siin igasugu kino. Markantseim juhtum on see, kui naabrimees tõi kuskilt ööklubist endale naise öökülaliseks ja hommikupoole ööd tuli naise mees teda siia tänavale otsima. Paraku oli mees mingite ainete mõju all ja sõitis sodiks minu aia ja mururiba.
Just, mul teisest elukohast on sarnased kogemused. Tänaval elab või elas nii mõnigi kuulsus ja minister, aga mitte see pole erinevaid juhtumeid põhjustanud. Lähedal on ka kool ja õpilased ikka kipuvad lollusi tegema. Näiteks ükskord tegin kodukontoris tööd ja nägin, kuidas kolm noormeest korraga urineerisid naabri aia pihta. Siis ükskord palju varem, paarkümmend aastat tagasi ilmusid kusagilt mingid ennast segaseks joonud tegelased, kes meie aiast mõned lipid välja kiskusid ja üksteist nendega peksma asusid.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Juul 2025 20:48
Guest kirjutas: 30 Juul 2025 17:42
Külaline kirjutas: 30 Juul 2025 17:28 Metsa alla on tekkinud prügihunnikud ja ehitusmaterjalide jäägid ning ATV-hullud on metsas kõik jalutamisrajad segi sõitnud, mudaauk järgi. Kui saaks, ma ostaks tillukese maja vähemalt 10 000 m2 krundiga kuskile keskustest kaugele lohta, kus naabrid on kaugel ja mida varsti jälle täis ei ehitata. Aga sealgi on oht, et keegi hakkab rajama aia taha tuuleparki või kaitsepolügoni.
Masendavalt kurb on seda lugeda. Ühiskond areneb suunal, mis pole loodushoidlik, ega hoolita ka kaasinimestest. Elatakse ja käitutakse nagu homset polekski, pärast mind tulgu või veeuputus.
Aga ongi ju nii, keda peaks huvitama, mis 100 aasta pärast toimub
Mind küll huvitab. Ma tahan, et minu lastel ja nende järglastel oleks Maa, millel elada kannatab. Soovin suisa, et neil oleks siin hea elada.
Külaline

Guest kirjutas: 31 Juul 2025 20:36 Elan aedlinna majas. Eks tööd ole muidugi palju rohkem kui korteris elades, eriti tüütu on talvehommikutel kl 7 tormata õue lund rookima, muidu ei pääse autoga välja. Lisaks tuleb kõik katusevahetused ja majasoojustused ise kinni plekkida, mitte nii, et 10 perekonda panevad rahad kokku ja ühistu palkab töömehed.

Samas olen harjunud, et teen oma majas mis tahan. Võin panna öösiti nt pesumasina pesema, käia duši all, kuulata toas muusikat või vaadata telerit ega pea muretsema, et ajan naabrid üles.

Suhted naabritega on muidu head, ainult üks uustulnukast naaber on vist vaimsete häiretega, pidevalt passib, mida ma oma kodus teen, ja karjub ning teeb muid imelikke asju. Kõik ärritab teda meie juures. Kusjuures need tegevused, mis temale ei meeldi (nt kaevan oma aias peenart või rohin) on täiesti tavalised ega tee mingit lärmi, sestap ei saa aru, mis probleem tal on. Politseid oleme teavitanud selle ühe konkreetse naabri pidevast häirivast käitumisest, kuid politseid ei huvita, ütleb, et naaber võib teha meile kõike, mis vähegi tahab. Ainult öösiti peab olema vaikus, muu ei huvita. Väga veider, et inimesed peavad käituma korralikult avalikus kohas ja oma kodus, ainult naabrid on jäänud kuidagi seadustest väljapoole. Ei tea, kui palju omakohtu- ja surmajuhtumeid veel vaja on, et Eesti politsei lõpuks ometi ka naabrite sigatsemise peale sekkuma hakkaks?
Mul on ka hull naaber. Oleks siis tema üksi, tal poeg samasugune. Elab mujal aga käib ema juures sigatsemas. Lõhub mu autot, torkab rehve läbi, loobib aeda prügi ja oma aiajäätmeid, peidab mu aeda varastatud esemeid ja varastab aiast asju. Algul ei kahtlustanudki neid, lihtsalt sõim ja kiusamine olid ja seda üritan lihtsalt ignoreerida, mis sa hulludega ikka teed. Aga kus tegijaid, seal nägijaid ja kuna autot on ka nii korduvalt lõhutud ja teistel meie piirkonnas seda ei juhtu, pole nagu kahtlustki. Lisaks oli periood, kus tüüp igal hommikul ca kl 7 ajal helistas häirekeskusesse ja andis minu auto nr-i, et pargin vales kohas ja takistan liiklust. Igal hommikul seletasin, et minu auto on minu enda hoovis ja rohkem autosid seal pole, ekdagi ei takista. Häirekeskus võtab teated vastu, nad ei tea, et eelmisel päeval sama valeteade oli. Kui lõpuks küsisin, et kas nad midagi ette võtta ei soovi, keegi teine võib samal ajal abi vajada kui nemad mulle igal varahommikul helistavad siis võtsid need varasemad kõned välja ja andsid ta piirkonnakonstaablile. Pärast seda on kõnedega rahu maa peal olnud.
Laulupeol nägin eelmist majaomanikku ja ta küsis, et kuidas mul läheb, kas naabrid on ikka sama hullud kui nende ajal.
Sellele vaatamata mulle mu kodu meeldib. Kesklinnas, kõik käe-jala juures, oma hoov...
Külaline

Guest kirjutas: 01 Aug 2025 13:09 Mul on ka hull naaber. Oleks siis tema üksi, tal poeg samasugune. Elab mujal aga käib ema juures sigatsemas. Lõhub mu autot, torkab rehve läbi, loobib aeda prügi ja oma aiajäätmeid, peidab mu aeda varastatud esemeid ja varastab aiast asju. Algul ei kahtlustanudki neid, lihtsalt sõim ja kiusamine olid ja seda üritan lihtsalt ignoreerida, mis sa hulludega ikka teed. Aga kus tegijaid, seal nägijaid ja kuna autot on ka nii korduvalt lõhutud ja teistel meie piirkonnas seda ei juhtu, pole nagu kahtlustki. Lisaks oli periood, kus tüüp igal hommikul ca kl 7 ajal helistas häirekeskusesse ja andis minu auto nr-i, et pargin vales kohas ja takistan liiklust. Igal hommikul seletasin, et minu auto on minu enda hoovis ja rohkem autosid seal pole, ekdagi ei takista. Häirekeskus võtab teated vastu, nad ei tea, et eelmisel päeval sama valeteade oli. Kui lõpuks küsisin, et kas nad midagi ette võtta ei soovi, keegi teine võib samal ajal abi vajada kui nemad mulle igal varahommikul helistavad siis võtsid need varasemad kõned välja ja andsid ta piirkonnakonstaablile. Pärast seda on kõnedega rahu maa peal olnud.
Laulupeol nägin eelmist majaomanikku ja ta küsis, et kuidas mul läheb, kas naabrid on ikka sama hullud kui nende ajal.
Sellele vaatamata mulle mu kodu meeldib. Kesklinnas, kõik käe-jala juures, oma hoov...
Sul peavad ikka head närvid olema, et seda kõike talud! Ma oleks juba ammu sealt minema kolinud selle asemel, et iga päeva alustada meelepaha ja sekeldamisega.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2025 20:36Politseid oleme teavitanud selle ühe konkreetse naabri pidevast häirivast käitumisest, kuid politseid ei huvita, ütleb, et naaber võib teha meile kõike, mis vähegi tahab. Ainult öösiti peab olema vaikus, muu ei huvita. Väga veider, et inimesed peavad käituma korralikult avalikus kohas ja oma kodus, ainult naabrid on jäänud kuidagi seadustest väljapoole. Ei tea, kui palju omakohtu- ja surmajuhtumeid veel vaja on, et Eesti politsei lõpuks ometi ka naabrite sigatsemise peale sekkuma hakkaks
Jätad siin midagi rääkimata. Politsei peab mõlemad osapooled ära kuulama, seda esiteks. Niisugune asi pole võimalikki, et öeldakse, et meid ei huvita ja naaber võib kõike teha.
Külaline

Elan 11.dat aastat samas korteris ja kuskil paar kuud tagasi tuli alumine naaber kurtma, et minu audioraamatu kuulamine häirib teda, et ma peaksin kõrvaklappidega kuulama hakkama. Kutsus mind kuulama kui häiriv see tema korteris on. Läksin ka ja midagi ei olnud kuulda, ütles: oodake, praegu auto sõidab, sellepärast ei kuule.
Tal oli arvuti keset tuba (umbes minu arvuti all jah) tabureti peal, ehk seal midagi juures istudes võis kuulda ollagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Aug 2025 13:09
Guest kirjutas: 31 Juul 2025 20:36 Elan aedlinna majas. Eks tööd ole muidugi palju rohkem kui korteris elades, eriti tüütu on talvehommikutel kl 7 tormata õue lund rookima, muidu ei pääse autoga välja. Lisaks tuleb kõik katusevahetused ja majasoojustused ise kinni plekkida, mitte nii, et 10 perekonda panevad rahad kokku ja ühistu palkab töömehed.

Mul on ka hull naaber. Oleks siis tema üksi, tal poeg samasugune. Elab mujal aga käib ema juures sigatsemas. Lõhub mu autot, torkab rehve läbi, loobib aeda prügi ja oma aiajäätmeid, peidab mu aeda varastatud esemeid ja varastab aiast asju. Algul ei kahtlustanudki neid, lihtsalt sõim ja kiusamine olid ja seda üritan lihtsalt ignoreerida, mis sa hulludega ikka teed. Aga kus tegijaid, seal nägijaid ja kuna autot on ka nii korduvalt lõhutud ja teistel meie piirkonnas seda ei juhtu, pole nagu kahtlustki. Lisaks oli periood, kus tüüp igal hommikul ca kl 7 ajal helistas häirekeskusesse ja andis minu auto nr-i, et pargin vales kohas ja takistan liiklust. Igal hommikul seletasin, et minu auto on minu enda hoovis ja rohkem autosid seal pole, ekdagi ei takista. Häirekeskus võtab teated vastu, nad ei tea, et eelmisel päeval sama valeteade oli. Kui lõpuks küsisin, et kas nad midagi ette võtta ei soovi, keegi teine võib samal ajal abi vajada kui nemad mulle igal varahommikul helistavad siis võtsid need varasemad kõned välja ja andsid ta piirkonnakonstaablile. Pärast seda on kõnedega rahu maa peal olnud.
Appi. Selline asi on ju tegelikult ju juba kriminaalne. Valeväljakutse juba on.
Oma autose pane pardakaamera, siis on salvestus ka, et naaber lõikab rehve läbi.
Kas päriselt politsei siis sekkuda ei sellise hulluga?
Külaline

Guest kirjutas: 01 Aug 2025 13:30
Külaline kirjutas: 31 Juul 2025 20:36Politseid oleme teavitanud selle ühe konkreetse naabri pidevast häirivast käitumisest, kuid politseid ei huvita, ütleb, et naaber võib teha meile kõike, mis vähegi tahab. Ainult öösiti peab olema vaikus, muu ei huvita. Väga veider, et inimesed peavad käituma korralikult avalikus kohas ja oma kodus, ainult naabrid on jäänud kuidagi seadustest väljapoole. Ei tea, kui palju omakohtu- ja surmajuhtumeid veel vaja on, et Eesti politsei lõpuks ometi ka naabrite sigatsemise peale sekkuma hakkaks
Jätad siin midagi rääkimata. Politsei peab mõlemad osapooled ära kuulama, seda esiteks. Niisugune asi pole võimalikki, et öeldakse, et meid ei huvita ja naaber võib kõike teha.
Ma ei jäta mitte midagi rääkimata. Piirkonnakonstaabel ütles, et korralikult peab käituma üksnes avalikus kohas - mujal mitte. Ahjaa, koduvägivald on ka taunitud. Aga naaber ei ole ei avalik koht ega ka kodu, vaid selline vahepealne ja politsei jutu järgi on naabrile seetõttu lubatud absoluutselt kõik (kuni ta kedagi just ära ei tapa, vist).
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

§ 56. Ülemäärase müra ja valgusefektide tekitamise ning saastamise keeld
(1) Avalikus kohas on keelatud tekitada teist isikut oluliselt häirivat müra või valgusefekte.

(2) Mujal kui avalikus kohas on ajavahemikus kella 22.00-st kuni 6.00-ni, puhkepäevale eelneval ööl kella 00.00-st kuni 7.00-ni, keelatud tekitada kestvalt või korduvalt teist isikut oluliselt häirivat müra või valgusefekte.

(3) Käesoleva paragrahvi lõigetes 1 ja 2 sätestatut ei kohaldata müra ja valgusefektide suhtes, mis on tekitatud:
1) päästetöö käigus või alarmsõiduki poolt;
2) kohaliku omavalitsuse loa alusel või
3) ööl vastu 1. jaanuari, ööl vastu 25. veebruari või 24. juunit.

(4) Avalikuks kohaks olevas hoones või ühissõidukis on keelatud õhu saastamine teist isikut oluliselt häirival viisil.

§ 57. Käitumise häirivuse hindamine
Käesoleva seaduse §-des 55 ja 56 sätestatud käitumise häirivuse hindamisel lähtutakse keskmisest objektiivsest isikust ja eesmärgist, milleks avalikku kohta tavapäraselt kasutatakse ning selle piirkonna tavadest.
Külaline

Elame hajaasustuses oma ehitatud suht suures majas. Algul oli maja üsna pisike, aga oleme teda aastakümnete jooksul vastavalt vajadusele suuremaks ehitanud.
Naabreid on igas küljes, aga kõik väga kaugel. Põhjas ja idas ca 800 -900 m kaugusel, põllud vahel. Lõunas ja lääneküljes ca 500 meetrit eemal, paks mets vahel.
Oma majaga on veidi raskem toimetada küll, aga oleme väga õnnelikud, et linnas korteris enam pole.
Siin on ikka täielik paradiis keset metsi ja põldusid. Linnud, loomad, täielik looduse keskel omaette olemine. Samas - naabrid on sõbralikud, päris üksi end ei tunne ja linn on vaid 15 km kaugusel.
Külaline

elame Tln kesklinnas, mere ääres, uusarenduses. Väga rahul - palju rohelust, parke, kogukonnatunne. Palju välismaalasi ja mitte-eestlasi, aga nad enamasti püüavad suhelda eesti keeles (või siis inglise).
Põhielukohana on linnakorter meile väga sobiv variant. Maakodu on ka, seal saab majaelu rõõme ja muresid piisavalt kogeda.
Külaline

Elan väikelinnas, eramajas. Jah, koerad hauguvad, aga kuna ma olen siin elanud aastakümneid, siis ma isegi ei kuule seda, see on tavaline taustaheli nagu tuule puhumine või möödasõitev auto. Sama kehtib naabrite muruniitmise või saagimiste vms kohta. Ainult siis, kui keegi otsustab soojal suveõhtul kell kümme veel relakaga sillutisekive lõigata, on tüütu.

Talvel suure lumega on valla lumekoristus selline... nii ja naa, aga no mis sa teed.
Külaline

Minu maja on kesklinnas ja siin on igal täistunnil Raekoja kellamäng. Kui on mingid üritused siis see "tuleb koju kätte", aegajalt lällavad joodikud. Üsna sageli lastakse rakette, sõltumata kellaajast.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Semrush [Bot] ja 1 külaline