Kuidas suhtuksite, kui teie laps valiks partneriks venelase?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tolmukübe kirjutas: 29 Juul 2025 15:27 Ei nad vbl väga lollid ka pole. Vbl plika maksab millegagi roosid jm hüved kinni, kust sina tead? Kes talle niisama ikka välja teeb? Ja kust koolipoiss raha saab? Vanemad annavad, aga eks need õpetavad, et küsi midagi vastu ka. Või tahavad poisinagad ilusa tüdrukuga eputada, saavad siis sellist asja vastu. Nad niisama süütud ohvrid ka seal ei ole.
No on küll lollid. Noor poiss ei peaks seksi eest maksma. Teismelisena võiks olla armastus, mitte äritehing, millal siis veel. Miks peab juba noor poiss õppima, et tood roosid, saad keppi. Noor poiss võiks õppida, et armastav tüdruk tahab sinu enda pärast sinuga koos olla, mitte raha pärast.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

No eks neid poisse ole ka ju erinevaid, paari aasta pärast täiskasvanu, eks ta siis on samasugune edasi, nagu ennem poisina oli. Sellisele vbl tavalise välimusega tüdrukud ei sobigi, tahab ikka kõige "paremat", esivanem ka kodus õpetab, et "kvaliteet maksab raha", ja pressibki poisile raha pihku. Kuskilt ju need prostituutide kasutajad tulevad, ei ole nii, et mingis vanuses alles tekivad sellised kindlad arusaamad, eks need põhimõtted hakkavad juba teismeeas pihta. Vbl on selline kodugi, kus välisele pannakse rõhku, käbi kännust kaugele ei kuku. Ja samas selle tüdruku ema juba nö kupeldab tüdrukut, et "küsi aga rohkem raha", tüdruk saab maitse suhu, ja tulevikus selge, millise elukutse esindaja tast tuleb. Ideaalis muidugi, millal veel armastus, kui noores eas, aga eks neid noori ole erinevaid, erinevate väärtushinnangutega.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Juul 2025 15:39
Guest kirjutas: 28 Juul 2025 22:06 Kas praegu maailmas toimuva valguses oleksite nördinud, kui teie poeg või tütar hakkaks käima venelasega? Oleks teil ükskõik? Või oleksite kurb, kuri, tunneksite piinlikkust, et laps sellise valiku on teinud?
Oleneb venelasest. On ka venelasi, kes täiesti vabalt räägivad eesti keelt. Nt Tanja Mihhailova. Aga üldiselt ikkagi oleksin kurb, kui mu poeg valiks mitte-eestlase. Eriti veel venekeelse. Ei talu seda vene plära üldse.
Sorry, aga Tanja küll täiesti vabalt eesti keelt ei räägi. Ta räägib okeilt, aga aktsent on tal kõva.
Külaline

Jah Eestis sündinud, kasvanud ja kodakondsust omav kodanik võiks rääkida aktsendivabalt. Käisin just tuttaval külas välisriigis ja rõdul istudes panin tähele, et piknikku pidava moslemipere lapsed eelistasid omavahel kohalikus keeles rääkida. Meil läheb nõukaaeg parinal edasi - nõuame tööd otsivalt eestlaselt vene keelt.
Külaline

Aga kui valiks hindu, kuidas siis suhtuks? Rahvuse, kultuuri jms teemad on väga keerulised sellises kontekstis ning see on kõigi mitte-eestlaste suhtes sama, ka soomlaste või inglaste suhtes. Hirmud ja mured on samad.
Mis aga venelase puhul erinev on, on küsimus, kuidas ta Eestisse suhtub, kas kui Venemaa impeeriumi provintsi või kui iseseisvasse riiki. See on ainus küsimus, mille osas võtaksin endale õiguse mingit suhtumist omada.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2025 19:27Mis aga venelase puhul erinev on, on küsimus, kuidas ta Eestisse suhtub, kas kui Venemaa impeeriumi provintsi või kui iseseisvasse riiki.
Vaatavad igal juhul venemaa televisiooni ja seoses sellega on ka vene propaganda mõju all.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Juul 2025 19:36
Külaline kirjutas: 29 Juul 2025 19:27Mis aga venelase puhul erinev on, on küsimus, kuidas ta Eestisse suhtub, kas kui Venemaa impeeriumi provintsi või kui iseseisvasse riiki.
Vaatavad igal juhul venemaa televisiooni ja seoses sellega on ka vene propaganda mõju all.
Mis "igal juhul"? Sa väidad, et kõik venelased on Vene propa mõju all? Ei ole nii.
Külaline

Ma oleksin väga nördinud. Kultuuri ja kombestiku erinevus on ikka liiga suur. Slaavlaste kärarikkus, ignorantsus ja raskused kohaneda eestlasliku tagasihoidlikkused avalikus ruumis on sageli vägagi häirivad.
Minu lähisugulane tegi nii, kui üks selline GD küüned sisse lõi reisil. Mees jättis oma naise ja lapsed ja tõi pruudi siia elama. Mehe ema sai shoki, häbenes seda aastaid ja sellest ei tohtinud rääkidagi avalikult. Siiani ei räägita. See naine ei räägi siiani eesti keelt (temal ei olevat keeltele annet), no ega temaga keegi eriti ei räägi ka kui sugulaste kohtumisi toimub. Ema ikka püüab viisakas olla, aga kõik teised, sealhugas ka see mees ise, räägivad omavahel eesti keelt. Istub tavaliselt telefonis. Me paneme juhtunu selle mehe keskea kriisi arvele, seda enam, et pole tegemist mingi pikajalgse kaunitariga, kaugel sellest.
Minu poeg õnneks vene keelt üldse ei oska ja ...meelne pole ka, nii et seda muret ilmselt ei teki.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2025 00:50
Guest kirjutas: 28 Juul 2025 23:36
Külaline kirjutas: 28 Juul 2025 22:22

Vaenu õhutamine? Sa üle ei pinguta vähe?
Loomulikult on see vaenu õhutamine. Oleks mõni venelane sama küsimuse esitanud, aga vastupidises võtmes, siis oleks kohe kisa lahti.
Eestlased - erinevalt venelastest - ei ole agressorriigi esindajad. Näed vahet?
Sul on õigus, eestlased ei ole agressorriigi esindajad, aga seda ei ole automaatselt ka kõik eestis elavad vene keelt rääkivad inimesed. Seega see teemaalgatus on ikka tobe küll. See on ehe näide sellest, et eestlased peavad ennast paremaks või justkui ülemast klassist rahvaks, nagu juudidki. Ja see juba iseenesest on pisut, kuidas nüüd öeldagi, naeruväärne.

Nii nagu leidub venelaste seas lolle nii leidub neid ka eestlaste seas. Seega kaaslase valikul puhtalt rahvusest lähtuda on rumal.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Juul 2025 22:03
Külaline kirjutas: 29 Juul 2025 00:50
Guest kirjutas: 28 Juul 2025 23:36
Loomulikult on see vaenu õhutamine. Oleks mõni venelane sama küsimuse esitanud, aga vastupidises võtmes, siis oleks kohe kisa lahti.
Eestlased - erinevalt venelastest - ei ole agressorriigi esindajad. Näed vahet?
Sul on õigus, eestlased ei ole agressorriigi esindajad, aga seda ei ole automaatselt ka kõik eestis elavad vene keelt rääkivad inimesed. Seega see teemaalgatus on ikka tobe küll. See on ehe näide sellest, et eestlased peavad ennast paremaks või justkui ülemast klassist rahvaks, nagu juudidki. Ja see juba iseenesest on pisut, kuidas nüüd öeldagi, naeruväärne.

Nii nagu leidub venelaste seas lolle nii leidub neid ka eestlaste seas. Seega kaaslase valikul puhtalt rahvusest lähtuda on rumal.
Tegelikult sa ei tea, mida mõtelvad siinsed agressorriigi esindajad, ka need, kes räägivad eesti keelt. Eestlased on ka ju viisakad ega ütle avalikult midagi.
Teatavasti on rahvuseid, kus lausa on taunitav teisest rahvusest abielud, ikka selleks, et oma rahvus ei hääbuks. VÕib olla see eestlaste rahvusuhkus, on ka just seesama alateadlik vajadus oma rahvuse, keele ja kultuuri säilitamiseks. Me ei hoia eriti kokku, kui laulupidu mitte arvestada, abiellume väljapoole, lapsed kasvavad sageli juba teise riigi esindajatena - see kõik on ju igapäevane. Seega pole tegemist lollidega, vaid selgelt ettenägelike inimestega.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2025 15:06Eesti on nii väike, et siin puuduvad piirkonnad, kuhu on koondunud mingi konkreetne, riigirahvusest erinev rahvus. Ehk siis puuduvad suured asumid, kus järjest enamikus majades elab kümneid tuhandeid venelasi koos.
No ei puudu ju! Selles see suurim mure ongi!
Ma ei tea, kas elab just kümneid tuhandeid, vähem või rohkem, aga täpselt selline kogukond meil siin väikeses Eestis on ja on olnud palju aastakümneid. Narvas ja ka mujal sealkandis pole vene keelt kõnelevatel inimestel mingit vajadust olnud kunagi eesti keelt õppida, sest vaatamata Eesti väiksusest on võimalik olnud ca 70 aastat elada ja kõiki asju ajada venekeelses kogukonnas.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Juul 2025 00:02
Külaline kirjutas: 29 Juul 2025 15:06Eesti on nii väike, et siin puuduvad piirkonnad, kuhu on koondunud mingi konkreetne, riigirahvusest erinev rahvus. Ehk siis puuduvad suured asumid, kus järjest enamikus majades elab kümneid tuhandeid venelasi koos.
Ma ei tea, kas elab just kümneid tuhandeid, vähem või rohkem, aga täpselt selline kogukond meil siin väikeses Eestis on ja on olnud palju aastakümneid. Narvas ja ka mujal sealkandis pole vene keelt kõnelevatel inimestel mingit vajadust olnud kunagi eesti keelt õppida, sest vaatamata Eesti väiksusest on võimalik olnud ca 70 aastat elada ja kõiki asju ajada venekeelses kogukonnas.
Ka Tallinnas on küllalt vene rahvusest inimesi, kes ei oska eesti keelt ja ei hakka seda ka õppima. On siin sündinud, vene koolis käinud ja nii edasi ja edasi. Nendega on nüüd liitunud ukrainlased, kellest samuti suur osa ei tunne mingit huvi eesti keele vastu ja suhtlevad pigem venelastega.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juul 2025 00:05
Guest kirjutas: 30 Juul 2025 00:02
Ka Tallinnas on küllalt vene rahvusest inimesi, kes ei oska eesti keelt ja ei hakka seda ka õppima. On siin sündinud, vene koolis käinud ja nii edasi ja edasi. Nendega on nüüd liitunud ukrainlased, kellest samuti suur osa ei tunne mingit huvi eesti keele vastu ja suhtlevad pigem venelastega.
Nii on. Ka väga väikeses riigis on teistkeelsed kogukonnad, kes on siiani saanud kõik oma asjad aetud vene keeles.

Ja siis keegi kurdab, kui mõni julgeb mõningaid vana-vanaemade murdesõnu oma jutu sisse pikkida ja tolleaegset kõnepruuki ja mälestusi veidi elus hoida 😃
Vene keele kõrval on säherdune-mäherdune-säändne-määndne ikka väga toredad sõnad. Ükski ka eesti keele ära õppinud venelane ei tea neist midagi, see ongi meie oma vana kultuur!
Väike salakeel, millest ükski maailma rahvas aru ei saa, isegi kui nad siin elavad.
Tore.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juul 2025 00:28Väike salakeel, millest ükski maailma rahvas aru ei saa, isegi kui nad siin elavad.
Tore.
Tänapäeval saadakse aru ka ilma keelt oskamata, ei ole siin mingit salakeelt, Al tõlgib vene keelde ära, nii kirjaliku kui ka suulise teksti.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juul 2025 00:37
Külaline kirjutas: 30 Juul 2025 00:28Väike salakeel, millest ükski maailma rahvas aru ei saa, isegi kui nad siin elavad.
Tore.
Tänapäeval saadakse aru ka ilma keelt oskamata, ei ole siin mingit salakeelt, Al tõlgib vene keelde ära, nii kirjaliku kui ka suulise teksti.
No ei tõlgi ikka ÕIGESTI küll.
Neid AI toredaid tõlkeid on kõik netipoed täis 😄
Külaline

Ilmselt positiivselt.

Ma ise olen suhteliselt puhastverd eestlane, välimuselt ja iseloomult ka, ehk siis suhteliselt kaalutev ja introvertne, aga kui vaja, siis otsekohene. Elan ammu, ammu välismaal, juba pool elu ehk üle kahekümne aasta. Pean eestlasi üldiselt siirasteks, asjalikeks ja ausateks inimesteks. Aga. Kas ma eestlast ka oma lapsele partneriks sooviks, on iseasi. Oleneb ka natuke, mis soost see laps on - minul poeg - aga eestlaste kombed paarisuhtes jätavad minu hinnangul tihti soovida.

Mehed - ei saa tihti sõna suust, ei väljenda mõtteid, tunded, jätavad kohati üleoleva ja ebaviisaka mulje. Lihtne "tere" käib ka üle jõu. Tihti selgub, et neil on armuke, s.t. ei hoia peret, enda vajadused suurelt esiplaanil. Tihti laseb oma emal pere asjadesse sekkuda, ehk siis memmepoeg. Isegi, kui venelasel on armuke, on temaga vähemalt lõbus.

Naised - tihti närvilised, "aga mis teised minust arvavad, aga minu mehest, aga minu kodust, aga minu lastest?", jne. Karjuvad laste peale ega lase perel rahus olla. Seda viimast teevad vene naised muidugi ka, aga neil ei ole vähemalt kogu aeg pind p...s.

Nii mehed kui naised - jube ahned, ka väikestes asjades, raha, raha, raha. Mees viskab naise ja lapsed majast välja, et neid mitte toetada, naised vaatavad ringi, et kus saaks "parema diili" teha.

Jah, oma iseloomu poolest meeldivad venelased, ilmselt siis ka ukrainlased, mulle rohkem kui eestlased. Puhtaid putiniste on Läänes elavate venelaste hulgas vähe. Naerge, kui tahate, aga minu jaoks on minu lapse igapäevane heaolu olulisem kui ideoloogilised lahkarvamused.

Ainuke elukaaslase kandidaat, kes mind minu poja puhul kulme kergitama paneks, oleks moslemi ekstremist. Neil on aga keelatud mittemoslemist mehega abielluda, seega tulevikus üks probleem vähem. Aga kui mul oleks tütar, hoiaksin silmad lahti. Minu elukohariigis on moslemeid palju, osa neist paraku ka radikaliseerunud.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Juul 2025 15:39
Tolmukübe kirjutas: 29 Juul 2025 15:27 Ei nad vbl väga lollid ka pole. Vbl plika maksab millegagi roosid jm hüved kinni, kust sina tead? Kes talle niisama ikka välja teeb? Ja kust koolipoiss raha saab? Vanemad annavad, aga eks need õpetavad, et küsi midagi vastu ka. Või tahavad poisinagad ilusa tüdrukuga eputada, saavad siis sellist asja vastu. Nad niisama süütud ohvrid ka seal ei ole.
No on küll lollid. Noor poiss ei peaks seksi eest maksma. Teismelisena võiks olla armastus, mitte äritehing, millal siis veel. Miks peab juba noor poiss õppima, et tood roosid, saad keppi. Noor poiss võiks õppida, et armastav tüdruk tahab sinu enda pärast sinuga koos olla, mitte raha pärast.
Aga kes arved maksab? Kohvik, väljasõit, teater, võib-olla mõni väiksem reis? Isegi kui ühist elu kui sellist veel pole, siis kui on armastus, tahetakse ju mitte ainult seksida, vaid ka koos midagi ette võtta.
Külaline

Aga kes arved maksab? Kohvik, väljasõit, teater, võib-olla mõni väiksem reis? Isegi kui ühist elu kui sellist veel pole, siis kui on armastus, tahetakse ju mitte ainult seksida, vaid ka koos midagi ette võtta.
Mis mõttes aga kes? Mõlemad maksavad, ehk siis nii poisi kui tütre vanemad. Ja kui raha pole, siis teevad neid asju, mis maksavad vähe.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Juul 2025 12:04 Ilmselt positiivselt.

Ma ise olen suhteliselt puhastverd eestlane, välimuselt ja iseloomult ka, ehk siis suhteliselt kaalutev ja introvertne, aga kui vaja, siis otsekohene. Elan ammu, ammu välismaal, juba pool elu ehk üle kahekümne aasta. Pean eestlasi üldiselt siirasteks, asjalikeks ja ausateks inimesteks. Aga. Kas ma eestlast ka oma lapsele partneriks sooviks, on iseasi. Oleneb ka natuke, mis soost see laps on - minul poeg - aga eestlaste kombed paarisuhtes jätavad minu hinnangul tihti soovida.

Mehed - ei saa tihti sõna suust, ei väljenda mõtteid, tunded, jätavad kohati üleoleva ja ebaviisaka mulje. Lihtne "tere" käib ka üle jõu. Tihti selgub, et neil on armuke, s.t. ei hoia peret, enda vajadused suurelt esiplaanil. Tihti laseb oma emal pere asjadesse sekkuda, ehk siis memmepoeg. Isegi, kui venelasel on armuke, on temaga vähemalt lõbus.

Naised - tihti närvilised, "aga mis teised minust arvavad, aga minu mehest, aga minu kodust, aga minu lastest?", jne. Karjuvad laste peale ega lase perel rahus olla. Seda viimast teevad vene naised muidugi ka, aga neil ei ole vähemalt kogu aeg pind p...s.

Nii mehed kui naised - jube ahned, ka väikestes asjades, raha, raha, raha. Mees viskab naise ja lapsed majast välja, et neid mitte toetada, naised vaatavad ringi, et kus saaks "parema diili" teha.

Jah, oma iseloomu poolest meeldivad venelased, ilmselt siis ka ukrainlased, mulle rohkem kui eestlased. Puhtaid putiniste on Läänes elavate venelaste hulgas vähe. Naerge, kui tahate, aga minu jaoks on minu lapse igapäevane heaolu olulisem kui ideoloogilised lahkarvamused.

Ainuke elukaaslase kandidaat, kes mind minu poja puhul kulme kergitama paneks, oleks moslemi ekstremist. Neil on aga keelatud mittemoslemist mehega abielluda, seega tulevikus üks probleem vähem. Aga kui mul oleks tütar, hoiaksin silmad lahti. Minu elukohariigis on moslemeid palju, osa neist paraku ka radikaliseerunud.
Seliseid esineb 50+ generatsioonis. Nooremate hulgas ei meenu oma suguvõsas mitte ühtegi. Olles pärit täielikult eestikeelsest linnast, aga nüüd Tallinnas vene keele keskel, siis minu kaal on kõvasti eestlaste poole.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juul 2025 12:04….Mehed - ei saa tihti sõna suust, ei väljenda mõtteid, tunded….
Ma pakun, et ei olegi sel juhul tundeid. Ei ole midagi väljendada. Ilma tunneteta midagi välja ei mõtle. Ja kui tundeid pole, siis vastumeelselt ei saa sõna suust.
Mingid libedikud, ärarääkijad valetavad teadlikult, et ära kasutada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Semrush [Bot] ja 1 külaline